Reacties voor: Dit iOS 13-concept laat zien hoe de iPad nog beter kan worden [video]

iOS 13 brengt naar verwachting grote vernieuwingen naar de iPad, maar hoe gaat dit eruit zien? Deze conceptvideo laat zien wat er mogelijk is op het gebied van multitasking, een vernieuwde Bestanden-app en meer.

Reacties: 5 reacties

  1. Bij elke IOS 13 nieuws draait het alleen maar om de Ipad lijkt wel. Krijgen de Iphone gebruikers ook wat nieuws?

  2. Zal wel een ouderwetse apple gebruiker zijn, ik doe met de ipad nog steeds 1 ding te gelijk.
    Ik heb al die multi functies in de dock enzo uit gezet, en maak nog steeds geen gebruiker van de finder op iphone/ipad.

    Ik kom van android af en gebruikte daar heel vaak een file explorer, maar sinds ios mis ik die file explorer helemaal niet.

  3. @Cihan: Met al de iPad Pro modellen is het eigenlijk wel tijd dat IOS voor de iPad een grote update krijgt. Ik vind de aandacht dus goed en hoop echt op grote veranderingen voor de iPad. Dit concept laat wel goed zien wat bv kan. De iPhone gaat sowieso ook nieuwe dingen krijgen.

  4. Mooi concept.
    De wens van Tim Cook (of meer vader van zijn gedachte…) dat de iPad een computer-vervanger is blijkt dus nogal wat voeten in de aarde te hebben en het is de vraag of hij zich dat allemaal wel gerealiseerd had, laat staan of Apple er ook serieus invulling aan wil geven.
    Temeer daar men aan uniformiteit met de iPhone vasthoudt, wat steeds meer een probleem wordt omdat dat al helemaal geen computer UX is (hoe graag Tim dat ook wou willen)
    Wordt het nu niet een keer tijd dat Apple gewoon toegeeft dat het handiger is om MacOS met een touch UI uit te breiden – zodat je al deze functionaliteiten, en het toevoegen van een muis, drivers, externe apparaten, en allerlei dingen meer dat het macOS ontwikkeltraject in tientallen jaren heeft opgeleverd dan meteen dan in 1 klap hebt.
    En daar dan meteen een Mac/iPad convert bij uit te brengen, waar de millenium generatie gebruikers die op de iPad is grootgebracht nu echt wel een keer aan toe is.

    Wat je nu hoort of ziet voorbijkomen (TouchBar, iOS met muis) zijn toch allemaal cheapskating oplossingen

  5. Wat ik mij af vraag is waarom de ontwikkeling van IOS zo langzaam gaat. Afgezien van wat cosmetische veranderingen, is de basis en veel beperktheden nog steeds hetzelfde als 10 jaar geleden. Apple zit op 260 miljard cash geld. Huur 1000 programmeurs in, geef ze ieder een half miljoen per jaar salaris. Aan animo dan geen gebrek. Kost dan een half miljard per jaar. Lekker belangrijk. Doorwerken. Zitten ze te neuzelen over een donkere modes. Dat is door een goede programmeur toch wel in een paar weekjes gepiept.

    Wat zou ik dan anders willen, hoor ik je vragen. Nou, alle mogelijkheden die je al jaren hebt op een windows/mac pc en dan voornamelijk voor op de ipad en grotere iphones. Maak nu eens werk van het echt kunnen multitasken op de ipad, kopieren tussen apps, een normaal file systeem en het vergaand openstellen van IOS voor ontwikkelaars. Hoe lang heeft het wel niet geduurd voordat je wachtwoorden kon invullen in apps met een password manager. Alle gewenste functionaliteit is allang uitgevonden voor op de pc en mac. Dus waar is het wachten op?

    Onbegrijpelijk trouwens dat ander partijen zoals Microsoft met een marktaandeel van 90% op de pc markt het luie gedrag van Apple niet afstraft. Huur een aantal goede designers in, die wel mooie windows apparaten ontwerpen en vraag een normale prijs daarvoor, dus veel goedkoper dan de surfaces nu. Maak een ipad killer voor max 750,- euro met windows erop, die je draadloos op een scherm kan aansluiten en dus als pc vervanger kan fungeren. Dan maak je er desnoods maar verlies op. Door het enorme potentieel van 90% van de pc markt, verdien je dat wel terug. Gaat allemaal te makkelijk en er wordt teveel geld verdiend, dus er is helemaal geen drang om te innoveren waardoor we het over 10 jaar nog steeds hebben over de mogelijkheid van een donkere modus. Voor wie dat ook belangrijk is…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.