Reacties voor: Deze verbeteringen moet Apple doorvoeren in iOS 12

Het lijkt erop dat Apple in iOS 12 meer de focus legt op stabiliteit dan op grote nieuwe functies. Maar waar moet Apple volgens ons dan echt op gaan focussen? In dit artikel zetten we onze iOS 12-wensen op een rij, waarmee Apple iOS verder kan verbeteren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 35 reacties

  1. Nog eentje erbij (want al sinds iOS6 ofzo een grote wens): De mogelijkheid om een preferred wifi-netwerk in te stellen. Als ik door de stad fiets, vindt mijn telefoon voortdurend het gratis netwerk van mijn provider Ziggo. Da’s bijna altijd fijn, want zo gebruik ik geen data uit mijn 4G-bundel. Maar als ik dan weer thuis ben moet mijn iPhone echt terug naar mijn eigen, veel snellere Ziggo-thuisnetwerk. Dat kan al jaren alleen handmatig. En het overkomt mij toch wel 2 of 3 keer per dag. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om in iOS12 in te bouwen dat mijn iPhone, zo gauw die mijn eigen wifi ‘ruikt’ uit zichzelf, zonder mijn hulp, overschakelt? Of weet een van jullie een methode waarop dat nu al kan?

  2. Dat je na “hey Siri” de kans niet krijgt om wat te zeggen kun je vaak ondervangen door meteen na “hey siri” de vraag te stellen, dus zonder onderbreking. Niet wachten tot Siri “wakker” wordt en dan pas de vraag stellen. Werkt op mijn toestel prima.

  3. In Belgie wensen we ook graag dat Apple alle functies eens begint vrij te geven. Hier werkt jammer genoeg zelfs in kaarten plaatsen nog niet eens (eten, drinken. Winkelen etc) wat ik in de USA een enorme meerwaarde vond! En ik blijf maar kampen met een bug in mijn mail app.. na het verwijderen van een mail verschijnt deze ineens terug of word zelfs niet eens gewist.. terug app sluiten en opnieuw proberen..

  4. @Carel: klopt helemaal geen pauze, ik geef toe het is even wennen maar werk als een tierelier.

  5. Ik blijf bij Dark Mode als wens… 😇

  6. @Believer: De bug zit niet in de native mail app maar in de MS Outlook plugin. Ik delete elke 2 – 3 maanden mijn Outlook account, installeer de Outlook account opnieuw en dan is alles weer goed.
    Wat ik wel gemerkt heb is dat 3D-touch op iOS 11.2.5 slecht werkt en erg traag is. Ik laat dan ook mijn 2de 6S lekker nog op iOS 10.3.3 draaien.
    De Opera browser werkt slechter op iOS 11 dan iOS 10. Tabbladen bevriezen en in combinatie met het keyboard verdwijnen de getypte karakters bij invoervelden en deze worden pas weer zichtbaar zodra je het refresh symbool activeert.

  7. Ik zou het wel fijn vinden als je in je contactenlijst een foto zou kunnen toevoegen. En dan bedoel ik niet de profielfoto maar een foto in bijvoorbeeld notities.
    Ik heb namelijk best vaak dat ik iets heb en daar een foto van wil toevoegen.

  8. Weergavezoom voor iphone x+ dark mode aub

  9. #1zijn al mijn problemen in 1 alinea. Wat ik wel heb geleerd is wanneer je he Siri zegt je meteen daar aanvast je verhaal moet doen. He Siri bel jan. Etc.

    Verder klopt alles van het artikel.

  10. Zoveel mensen zoveel wensen maar ik heb er ook wel een…
    De mogelijkheid om iconen te plaatsen waar je zelf wilt op het raster !
    Dus niet zoals nu aansluitend maar net als bij uhhh Android vrij.
    Als je nu een app verwijderd van een scherm staan alle aansluitende iconen weer op een andere plek en dat vind ik altijd erg vervelend.

  11. Afzonderlijke volume instellingen. Voor mijn werk heb ik het volume redelijk hard staan, maar als wekker heb ik hem graag minimaal. Als ik vergeet het volume terug te schroeven voordat ik naar bed ga is het chagrijnig wakker worden door de herrie. Hoe moeilijk kan dit zijn?

  12. iOS 12:
    1. Berichten, Foto’s, Instellingen, WhatsApp, et cetera met Touch ID/Face ID kunnen afschermen;
    2. Camera-instellingen in de app zelf;
    3. Agenda en Herinneringen samenvoegen. Wie gebruikt Herinneringen nog?;
    4. Contacten (app) verwijderen. Overbodig aangezien Telefoon deze functionaliteit al biedt;
    5. Apple Pay en Apple Pay Cash in Nederland (en België);
    6. Donkere modus.

    macOS 10.14:
    1. Contacten (app) verwijderen. Overbodig aangezien Telefoon deze functionaliteit al biedt;
    2. Agenda en Herinneringen samenvoegen. Wie gebruikt Herinneringen nog?;
    3. iTunes herontwerpen (Muziek, Films, TV-programma’s, Podcasts, Boeken) en iBooks verwijderen. Wie leest er boeken op zijn/haar Mac?;
    4. App Store herontwerpen;
    5. Apple Pay en Apple Pay Cash in Nederland (en België).

    Kortom, Apple, geef iOS en (met name) macOS eens wat liefde in plaats van het introduceren van nieuwe features.

  13. @MELK: Hey, bedankt voor de info.. ik gebruik enkel Gmail, iCloud en Telenet (provider). Outlook zit er niet bij. Die heb ik wel via een aparte app. Mss dat het ook een bug kan zijn van de andere mail account. Zal ze allemaal eens opnieuw aanmaken voor de zekerheid!

  14. Ik zou graag willen dat Apple toevoegt dat je apps kan verbergen en dat je meerdere accounts hebt zoals op de Mac.

  15. Ik vind dat iOS 11 op zich best prima is alleen dat van iOS 12 de stabiliteit zal ik wel fijn vinden maar ik vind echt dat Apple heel goed probeert altijd de klant tevreden te houden dat is wel anders bij Samsung en ik heb 5 jaar Samsung gehad en ik ben mega blij dat ik ben overstapt naar iPhone alleen ik kan niet wacht dat het morgen is dan zie ik de kwartaal cijfer hoe Apple heeft gedaan

  16. de equalizer zo verbeteren dat je het zelf naar eigen smaak in kan stelen.

  17. Ik zie een hoop nuttige wensen. Maar ik zou met stip op 1 DARK MODE willen laten noteren.

  18. Software updates kunnen installeren zonder WIFI.

  19. @Michelle M: Je weet dat je gewoon op wifi ziggo kan klikken of welke dan ook, en hier op kan aangeven niet automatisch verbinden ?(Is nieuwe functie in IOS11)

  20. @Ricardo: De meeste apps kan je tegenwoordig al verwijderen/verbergen, nog niet alles maar al wel veel.

  21. Punt twee is zeker iets wat optioneel moet worden. dat de gebruiker keuzes maakt hoe snel de animaties worden weergeven.

    Ik voel me soms echt beperkt omdat ik sneller ben dan de animatie en dat is een beetje irritant.
    Je weet al waar je moet klikken maar dan zit je te wachten op de animatie tot die klaar is

  22. Origineel geplaatst door Dennis
    @Michelle M: Je weet dat je gewoon op wifi ziggo kan klikken of welke dan ook, en hier op kan aangeven niet automatisch verbinden ?(Is nieuwe functie in IOS11)

    Meegelezen en dit is super !!!!
    Wist deze dus niet en dit is enorm handig in het Ziggo gebied met al die hotspots.

  23. Origineel geplaatst door Dennis
    @Michelle M: Je weet dat je gewoon op wifi ziggo kan klikken of welke dan ook, en hier op kan aangeven niet automatisch verbinden ?(Is nieuwe functie in IOS11)

    Origineel geplaatst door Hans
    Meegelezen en dit is super !!!!
    Wist deze dus niet en dit is enorm handig in het Ziggo gebied met al die hotspots.

    Onzin, want zodra je buiten bereik van je eigen wifi bent, wil je natuurlijk wél dat er automatisch verbonden wordt met de hotspot!
    Kan beter dus!

  24. Een heel ander soort wens: een echte “verkenner” zoals in windows, waar je ook aparte mappen in kan maken. De Bestanden-app kan hier niet aan tippen. Als je regelmatig met documenten werkt, moet je heel erg zoeken.

  25. Quick type met Nederlandse woord en emoji voorspelling wacht ik al jaren op. Ik weet het…je kunt alternatieve toetsenbord apps gebruiken maar daar ben ik vaak vrij vlot klaar mee omdat ik die niet zo fijn vind werken als de quick type van Apple.

  26. @Dennis: Uiteraard. Maar ik wil als ik mijn huis uitga juist wel automatisch worden verbonden met Ziggo. Jouw oplossing is ‘van de regen in de drop’.

  27. – preferred WiFi netwerk;
    – dark modus;
    – NFC open stellen

  28. – mogelijkheid om alle notificaties van één app in één keer weg te swypen
    – apple pay
    – NFC openstellen

  29. QuickType voor de Nederlandse taal zou wel een leuk zijn

  30. Origineel geplaatst door Michelle M
    Nog eentje erbij (want al sinds iOS6 ofzo een grote wens): De mogelijkheid om een preferred wifi-netwerk in te stellen. (…). Het moet toch niet zo moeilijk zijn om in iOS12 in te bouwen dat mijn iPhone, zo gauw die mijn eigen wifi ‘ruikt’ uit zichzelf, zonder mijn hulp, overschakelt? Of weet een van jullie een methode waarop dat nu al kan?

    Dit kun je instellen met behulp van de iPhone Configuration Utility. Zoek op Google op “how to prioritize wifi networks on iphone”.
    Het is wel nogal bewerkelijk. Een eenvoudigere optie binnen iOS heeft ook mijn voorkeur.

  31. Twee wensen:
    1. De GPS-positiebepaling graag weer net zo nauwkeurig als voorheen onder iOS 10. Dat dat nu weer net zo beroerd werkt als heel vroeger (met m’n iPhone 3), vind ik nu niet acceptabel.
    2. Synchronisatie tussen mijn verschillende apparaten graag weer sneller. Ik wil graag snel op m’n iPad Air verder kunnen werken aan op m’n iPhone 8 plus gemaakte notities; dus niet pas na veel gedoe (zoals aan-en uitzetten).

  32. Locatievoorzieningen aan en uitzetten via control center. Dat is echt long overdue.

  33. – Graag NFC chip openstellen
    – klok op beginscherm naar wens kunnen aanpassen, vaak zit de klok vervelend in de weg als je een foto als achtergrond gebruikt
    – Dark mode zou mooi zijn

  34. Ik zou het wel fijn vinden als Apple eens alle apps + vergrendelscherm eens in landscape mode maakt . Nu is het naar mijn mening half half . Ik loop er soms echt tegen aan op de iPhone 8 plus

  35. Ik zou zo graag een “darkmodus” willen hebben in iOS!!🤓

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.