Reacties voor: iOS 12 kost meer opslag: het wordt krap voor 16GB iPhones

Voor iOS 12 heb je ongeveer 2GB meer opslag nodig, in vergelijking met iOS 11. Dat kan krap worden voor toestellen met 16GB, want er blijft weinig ruimte meer over voor eigen apps. Dit zijn de toestellen die getroffen zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Na alle hosanna m’n kinderen blij gemaakt dat ze hun 5s ook nog kunnen updaten. Ik vrees dat ik na deze informatie een slecht nieuws gesprek moet aangaan.. 😏

  2. Ik heb een se en een iPad mini2 met 16 gb, maar ik zie t wel loslopen , de ene heeft nog bijna 6gb vrij de andere ruim 4.
    En die GarageBand ed gooi ik er direct weer af.
    En wat ik ook wel doe is apps verdelen , de ene op de iPad de andere op de iPhone.
    Nee dat loopt wel los!

  3. Betekent dit dat ik op mijn iPhone 6 minimaal 2 GB vrij moet hebben voor de installatie, of nog meer?

    • @Ed: Gewoon via iTunes doen en niet Ota heb je geen extra ruimte nodig, aangezien die hem dan download/ uitpakt op de pc/mac en dan overzet op de iPhone.

  4. Op mijn 8 plus neemt iOS 13gb in beslag ,laatst Bij iemand zelfs 18gb , iCloud drive uitzetten op de iPhone bleek de oplossing in dit geval

  5. Valt me op dat de hoeveelheid systeem ruimte bij iOS 11.4.1 zo absurd schommelt. Ruiim 9GB? Op 64GB iPhone se? Nog 17 vrij maar toch.

    Zelfs een herinstallAtie moeten doen op een iPad air 2 16GB omdat het os zei “VOL!” Er was niets meer mee te doen. En er stond bijna niets op. Na de herinstalattie van het os en de apps weer 8GB vrij.

    Hoop dat de bug er met iOS 12 uit is…

    Alles in iCloud, maar blijkbaar veel mensen die klagen over dit probleem.

  6. Nog langzamer 😲 volgens mij hebben ze duidelijk gezegd bij de vorige Keynote dat de nieuwe iOS 12 oudere iPhones sneller reageert/is 🤨

  7. Bij mij is het 25GB!?

    is dit normaal??

    Iphone x 64 GB

    Garageband enzo heb ik er niet opstaan

  8. Origineel geplaatst door Dennis
    @Karsten: Neemt meer opslag in betekent niet dat het langzamer is.

    daar heb je gelijk in maar je oude iPhone handmatig rebooten of een clean install wil ook wel eens werken

  9. Ik begrijp het hele verhaal niet echt, eerlijk gezegd. Ik dacht altijd dat iOS maar een paar GB in beslag nam.

    Op mijn iPhone X staat bijvoorbeeld, via Instellingen > Algemeen > Opslag, iOS 12: 2,88GB. Dat is niks?

  10. Een heel ander vraagje is er iemand hier die weet hoe of het er eigenlijk wel is om verschillende geluiden op appjes te zetten zoals meldingen van Marktplaats of Instagram hoor altijd hetzelfde geluid, heb altijd Samsung gehad sinds enkele tijd IPhone zeer tevreden alleen dit stoort me wel

    • @Michel: Gewoon je telefoon op stil zetten dit geeft veel meer rust, hoor je niet de hele tijd plingeltjes de dag door ;).
      Maar dit kan niet in elke app alleen als de app maker dit zelf inbouwt, dus zoals met facebook messenger kan je het in de app instellen.

  11. Gewoon ff je foto’s naar Dropbox of zo en dan installeren en eventueel je foto’s weer terug. Ik vind 16gb krap maar 64gb te veel. Je gaat te veel op je telefoon bewaren en tevens in je iCloud account. Ik flikker dus gewoon eens per half jaar een lading foto’s eraf. Als ik ze nodig heb staan ze in de iCloud. Mijn 64gb op mijn 8+ is dus vind ik, 32gb te veel. Snap ook die 128 of 256gb versies niet terwijl de meeste MacBooks het met 128gb makkelijk doen.

  12. Origineel geplaatst door Toine
    Na alle hosanna m’n kinderen blij gemaakt dat ze hun 5s ook nog kunnen updaten. Ik vrees dat ik na deze informatie een slecht nieuws gesprek moet aangaan.. 😏

    Ik heb mijn reserve 5S voor mijn werk ongebruik omdat Vodafone geen iPhones zakelijk uitlevert ivm nieuwe modellen😳 en draai al tijden iOS 12 erop. Als ook op een 6+ en 6S+. Allemaal 16gb en idd moet je soms even app la deleten of foto’s. Maar die kun je na de installatie weer vanuit de iCloud inlezen.

    Voor de installatie heeft de telefoon tijdelijk het huidige iOS nodig de ruimte voor de gedownloade iOS en een stuk ruimte voor installatie. Daarna worden die twee stukken weer verwijderd. En zoveel foto’s lokaal bewaren die ook in je iCloud account staan is sowieso niet nodig. En dus moet je met je beperkingen slim omgaan. Kleinere dan 32gb is nu wel het minimum wat je nodig hebt. Maar clean WhatsApp en Twitter eens. Daarna bakken met ruimte 😊

  13. Origineel geplaatst door MUSTAFA
    Bij mij is het 25GB!?

    is dit normaal??

    Iphone x 64 GB

    Garageband enzo heb ik er niet opstaan

    Kan. Op mijn 5S16, 6+16, 6S+16, iPad 2017-128 en mijn 8+64 en 6-16 van mijn werk allemaal IOS12 beta maar de bestanden zijn allemaal anders na installatie en ook in download. Dar komt waarschijnlijk omdat bepaalde features niet op modellen beschikbaar zijn en daar houdt Apple dus rekening mee. De downloads zijn dus niet een bestand maar 1 versie van IOS12 maar verschillende uitrol versies voor de verschillende toestel modellen.

  14. Ik heb zonet iOS 12 geïnstalleerd op de 16 Gb iPhone 6s van mijn vrouw en tot mijn verbazing heeft ze nu een kleine 3Gb méér vrije ruimte dan voor de installatie !

    • @Steven De Venter: dat is goed nieuws. Ik merk dat bij mijn se 64GB en iPad 64GB de ruimte van systeem significant gedaald is van 12-14 naar 4gb. Na de update. Hopen dat het aanhoudt en zo blijft!!!

  15. Na de update naar ios12.0 op iphone 7 32GB 300MB geheugen MEER vrij hoe kan dat ?

    Dat is in tegenstelling met bericht

  16. Ik heb hier een schoon geïnstalleerde 16Gb iPhone 5S en die gebruikt maar 5,2GB.. valt dus nog wel mee

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.