Reacties voor: Veelgehoorde klachten in iOS 11: zo los je het op [poll]

Loop je tegen problemen aan in iOS 11 of denk je en bug ontdekt te hebben? In dit artikel vatten we de meest gehoorde klachten en problemen samen en zetten we enkele bugs op een rij. Check ook hier of jouw probleem inmiddels al opgelost is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 396 reacties

  1. Ik heb iOS beta GM en mijn kompas werkt niet meer😭😭 hoe los je dit op

  2. Ik heb af en toe een leeg thuisscherm, dan is de klok en datum verdwenen. Moet de telefoon dan uitzetten en aanzetten om dit weer terug te krijgen.

  3. Gek genoeg is Siri op m’n iPad Air niet veranderd. Ook heb ik de optie man/vrouw stem niet, zoals ik dat wel op m’n iPhone hebt. Misschien weet iemand hier hoe dat kan?

  4. Ik mis echt met 3D Touch het links in de hoek drukken om Multitasking van apps te openen 😔
    (Red.) Ook toegevoegd.

  5. Hoe zet ik mijn zelfgemaakte ringtones in garageband, in geluiden van m’n iPhone?

  6. Mijn camera focus (iPhone 7plus) werkt niet meer sinds iOS 11.

  7. Bij mij komen in het berichtencentrum oude berichten van dagen geleden continu terug terwijl ik deze herhaaldelijk verwijder en sommige applicaties zoals Flitsmeister sluiten automatisch af op de achtergrond. Nog meer mensen hier last van ??

  8. Ik heb sinds iOS 11 problemen met bluetooth muziek luisteren in mijn Audi via spotify. Kan niet meer volgende en vorige doen in auto en laat nummer niet meer zien. Met iOS 10 nergens last van.

  9. Voor het probleem met de avatar in de app-store:
    voeg in de contacten-app bij je eigen naam (je eigen contact dus) onder icloud je email-adres (dus de naam van je icloud-account) toe. Bij mij werkt dit, ik heb terug mijn fotootje!…

  10. @Ruud: Mis de optie ook op iPhone 5s

  11. Origineel geplaatst door Stefan
    @Ruud: Mis de optie ook op iPhone 5s

    Oké, misschien als iets te oud, Net als de iPad air. Kon nergens iets over terug vinden.

  12. Origineel geplaatst door Leon
    Ik heb af en toe een leeg thuisscherm, dan is de klok en datum verdwenen. Moet de telefoon dan uitzetten en aanzetten om dit weer terug te krijgen.

    Heb dit probleem ook. Tijd & datum compleet verdwenen van lock screen. Ben al contact met Apple Support maar vooralsnog geen oplossing gevonden. 🙁

  13. Ook leuk om te melden dat als je uit de appswitcher komt dat het iets te lang duurt om een folder met apps te openen. Dan klik je er twee keer op en net als ie opent sluit ie meteen weer want hij heeft wel je vinger geregistreerd.

    En natuurlijk het feit dat je vanuit controlecentrum WiFi en BlueTooth niet meer “uit” kan zetten. Da’s gewoon dom design.

  14. In combinatie met de Apple watch staat er bovenin de statusbalk altijd het locatie icoontje, dit komt omdat de iPhone zijn huidige locatie nodig heeft om het weer te laten zien op de watch. Voorheen stond het icoontje niet altijd in de statusbalk. Erg hinderlijk!

  15. Soms zijn letters niet scherp en is mijn scherm donkerder op mijn Iphone 6S

  16. Ik vind mijn iPhone 6 plus een stuk trager geworden.
    Verder wel mooi de nieuwe update.
    De 8 plus is in bestelling 🤗 dan gaat alles weer snel.

  17. Klok op lockscreen verdwenen….na een dag verdwijnt de klok ineens en is pas weer terug na opnieuw opstarten mobiel

  18. Ik mis de verlanglijst in de app store!
    (Red.) Ook toegevoegd.
    En vind de nieuwe Slide Over niet handig, kan je alleen de laatste gebruikte vanaf rechts tevoorschijn halen… Onhandig!

  19. @Wllem: Ik moest vandaag naar een apple retailer hier in de Extramadura in Spanje omdat mijn iphone SE niets meer deed en via de computer geranimeerd moest worden…ik ben hier 7 weken zonder imac… dus kon het zelf niet doen. Kosten € 15,00 ik was al lang blij dat hij het weer doet maar toch…niet cht blij. Verder mis ik bijvoorbeeld de nieuwe mogelijkheden bij live foto’s…

  20. Mijn dochter heeft een iPhone 7. Na het installeren van de ios11 blijft haar telefoon vast lopen. Gelukkig weten we nu hoe wij hen opnieuw moeten resetten toch is het zeer vervelend.

  21. De app Hole19 in combinatie met de Apple Watch werkt slecht.

    De bediening vanuit de Apple watch hapert. Staan met Bluetooth met elkaar in verbinding
    iPhone 7 / Apple watch eerste versie .

  22. Ik kan Spotify niet bedienen via Bedieningspaneel. Erg irritant.

  23. Kopiëren en plakken werkt niet altijd.
    Oplossing (maar omslachtig) kopiëren op de mac en plakken op de iPhone…

  24. Statusbalksymbool van locatievoorzieningen blijft continue zichtbaar, ook als je symbool uitschakel kiest bij instellingen.
    En ja het wifi en bluetooth knoppen verhaal… zoals het nu is zie ik het nut niet deze functies.

  25. Origineel geplaatst door Ruud
    Gek genoeg is Siri op m’n iPad Air niet veranderd. Ook heb ik de optie man/vrouw stem niet, zoals ik dat wel op m’n iPhone hebt. Misschien weet iemand hier hoe dat kan?

    Misschien niet ondersteund op de Air1? Op de Air2 werkt het wel, ook op de iphone6. Maar gek genoeg weer niet op de 5s, daar is de vrouwen stem niet aanwezig.

  26. @Sander: kompas verwijderen en opnieuw installeren werkte bij mij

  27. Mijn Apple TV 3 werkt niet met de remote in het bedieningspaneel. Hij blijft zoeken naar de Apple TV en kan hem uiteindelijk niet vinden. Met de Remote app werkt het nog altijd prima!

  28. Bij vragen om de de toegangscode kun je alleen voor ‘direct’ kiezen. Ik had dat altijd op ‘5 minuten’ staan maar dat gaat nu dus niet meer. Ik weet niet of dit een bug is, maar vind het zwaar irritant.

  29. Grootste irritatie voor mij is dat ik met “reachability” (dubbel tikjes op de home knop) het scherm naar beneden ging en ik makkelijker met een swipe bij de notificaties kon. Nu ben ik verplicht om op m’n iPhone 7 Plus helemaal omhoog te gaan en te swipen naar beneden om de notificaties te zien ondanks “reachability” wel ingeschakeld is.

    Ggrrrr al die rot veranderingen!

    En ik kan niet op play / pause / volgende / vorige knop..drukken in het bedieningspaneel wanneer mn muziek afgespeeld wordt. Ik MOET de muziek App openen. Erg irritant.

  30. Wie weet hoe je een woord toevoegt aan het woordenboek?
    Het maakt bij sommige woorden niet uit hoevaak ik het blauwe kruisje gebruik, hij weigert het nieuwe woord te accepteren. Oké schrijf ik bijvoorbeeld altijd met accent.
    Ohja, een woord in mijn contactenlijst zetten vind ik een onaantrekkelijk alternatief…
    Thanks vast!!

  31. De werking van de volumeknoppen aan de zijkant van mijn iPhone SE ‘houdt op/verdwijnt’ telkens. Na het (her)opstarten werkt het nog, maar na enige tijd niet meer. Komt niet meer in beeld op scherm.
    Ook geluidsbediening koptelefoon doet het dan niet meer.

  32. Google Chromecast werkt zeer slecht in iOS 11. Vaak is de Chromecast niet te vinden.

  33. Bij mij lijkt de batt tot 50% het langer vol te houden dan voorheen maar daarna slurpt hij hem leeg en zie je hem gewoon aftellen en in no time staat de telefoon in de energie bespaar stand. Heel apart. Veel instellingen nagekeken maar kan daar nog geen oorzaak vinden.

  34. Als ik probeer de nieuwe terms&conditions te mailen hangt de update.

  35. Na iOS 11 update is m’n batterij enorm verslechterd van m’n iPhone 6. Als ik half uur verbruik, is ie al 60% leeggeslurpt! Bij iOS 10.3 had ik al problemen, maar sinds iOS 11 is het nog erger geworden.

  36. Soms reageert Siri met “Ik begrijp niet wat je bedoelt met “” op het moment dat ik hé Siri op mijn iPhone 7 of Apple watch gebruik…
    Als ik hem op Engels zet is er geen enkel probleem!

  37. @Leon: Ik heb exact hetzelfde probleem vanaf de derde publieke beta. Helaas nog geen oplossing zover ik weet.

    @DK: Hier hetzelfde probleem, maar dan met meldingen van voicemails

  38. En daar is de batterij weer😀 Je zou bijna denken dat na al die iOS updates men geen batterij meer over heeft… Zit allemaal tussen de oren mensen.

  39. Delen van foto’s onmogelijk met iOS 11!

  40. Multitasken werk niet meer op m’n iPad Pro 10.5 sinds de update

  41. @Peter: Ik sluit me aan met het symbool locatie voorziening. Lijkt zichtbaar nieuw te zijn.

  42. De foto bij je avatar in de app store komt volgens mij alleen als je jezelf met foto in je contacten hebt staan

  43. Ik heb meerdere keren iOS 11 geïnstalleerd via telefoon gedaan en MacBook maar de problemen blijven het zelfde, microfoon en luidsprekers werken niet meer, op t moment van een applicatie aantikken duurt t zeker 20seconden voordat de app opent, bellen scrollen bijna niks werkt meer.

    Ik kan helemaal niks vinden over deze problemen… iPhone 7plus…

  44. Als ik ergens heen navigeer dan herberekend maps iedere paar minuten opnieuw mijn aankomsttijd. Steeds wisselend met en zonder verkeer.

    En Siri lijkt dommer (en wat een waardeloze stem…)

  45. II zie in whatsapp afbeeldingen erg wazig en als ik er op klik opent er een nieuw wit venster. Onderin beeld wel miniaturen, maar geen grote afbeelding.

  46. Antwoord op “Standaard avatar in App Store”, hij neemt het icoontje van jouw eigen contact over. Dus als je daar een blauw poppetje hebt staan dan heb je geen foto in jouw eigen contactgegeven staan, te vinden in de contacten-app bovenaan (en dan wijzigen).

  47. Ik heb m’n nummer herkenning altijd uit staan (ik bel met geheim nummer).
    Deze blokkering was er af. Ik moest de nummerherkenning aan en uit zetten, daarna werkte het wel weer.

    En ik vind de zwarte app namen echt super lelijk, geef mij de witte maar weer terug!

  48. Ik mis de Shared Links in Safari heel erg! Daarnaast is er een hele irritante bug waarbij verborgen foto’s niet in mappen te zien zijn 🙁

  49. “Heren….we MOETEN 12 september iOS 11 vrijgeven!”
    “Maar baas, zit nog vol met fouten…”
    “Dat geeft niet, crappy every new iOS, maar dat lossen we wel met 2 cijfers achter de komma!” En dat zijn ze al gewend van ons, dus waarom wachten…

    Release it…Now! Or you’re fired!
    Yes boss!!!
    😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣

  50. Belvolume wijzigen met de volumeknoppen werkt niet meer. Kan alleen de volume (bijv. van media) wijzigen. Iemand een fix?

  51. @Leon: Zelfde probleem hier. Erg irritant.

  52. Ik heb dit vanmiddag naar Vodafone gestuurd:

    Sinds iOS 11 op mijn iPhone heb ik problemen met mijn data verbinding van Vodafone. Als ik de schakelaar (zie de bijlage) op “gesprekken en data” heb staan dan krijg ik geen verbinding als ik een gebied verlaat waar ik een Wi-Fi verbinding heb gehad.
    Ik merk dit pas na een tijdje op omdat ik dan bijvoorbeeld niet kan mailen. Op het moment dat ik even de vliegtuigmodus aan en uit zet lost het probleem zich op.

    Als ik de schakelaar op “alleen data” heb staan dan heb ik geen probleem.

    Ik hoop dat jullie dit kunnen doorzetten naar de technische jongens (of dames).

  53. En ik baal dat het app switchen via 3D touch niet meer werkt. Dat gebruikte ik echt vaak.

  54. Wanneer je vanuit het lockscreen een app start, bijvoorbeeld de rekenmachine, dan kon je deze met de homeknop ook weer afsluiten. Je kwam dan terug in het lockscreen. Nu krijg je het toegangscodescherm in beeld. Annuleer je dat dan kom je weer terug in de geopende app. Bij de camera app werkt het nog wel zoals in iOS 10.

  55. Nog een bug. Als je in je Contacten een contactpersoon kiest en dan op ‘Verstuur bericht’ klikt dan opende er zich vroeger bij Berichten automatisch een leeg bericht (tenminste als je een sms of iMessage naar een mobiel nummer wilde sturen). Nu opent de app Berichten wel, maar er opent zich geen leeg bericht. Je ziet dus gewoon het scherm met je reeds verstuurde of ontvangen berichten van andere personen. Bij mij een bug op iPhone 6s. Ook in andere modellen?

  56. Mijn gedeelde fotoalbum was van mijn telefoon verdwenen. Fotodelen in iCloud even uit en weer aan zetten lost dit probleem op. (Duurde wel even)

  57. Origineel geplaatst door Leon
    Ik heb af en toe een leeg thuisscherm, dan is de klok en datum verdwenen. Moet de telefoon dan uitzetten en aanzetten om dit weer terug te krijgen.

    Heb ik ook!

  58. Origineel geplaatst door Bram
    Belvolume wijzigen met de volumeknoppen werkt niet meer. Kan alleen de volume (bijv. van media) wijzigen. Iemand een fix?

    Deze moest opgelost worden, ik schrok me kapot van de wekker vanochtend op vol volume… Is een instelling: Instellingen – Geluiden – Zet de schuif op groen bij ‘Wijzig met knoppen’.

  59. Ik heb ook regelmatig dat het toestel niet meer reageert. (Iphone7). Na een minuut plotseling weer leven in het toestel. Nieuwe iOS is nog niet vlekkeloos, tijd voor een update om de lag’s weg te poetsen.

  60. @Leon: Dit heb ik ook nadat ik mijn iPhone in een Dock zette in de auto bijvoorbeeld om via USB muziek te streamen.

  61. Batterij gaat veel sneller leeg in ios 11 hopelijk komt er een oplossing (update)

  62. In de auto bijvoorbeeld als ik mijn iPhone in zn Dock zet blijft hij niet meer aan .
    Na de ingestelde naar stand-by tijd krijg ik gewoon een zwart stand-by scherm zelfs bij navigeren.

  63. Oja wat mijn kinderen erg jammer vinden is dat de figuurtjes van toy-story geen geluid maken op de Apple Watch

  64. In de Gmail app. icon worden de ongelezen mail niet gelijk gecorrigeerd. bijv. Van de 7 ongelezen mail ga ik 2 lezen maar bij het sluiten van de app. blijft de aantal op 7 staan.

  65. Sinds iOS 11 heb ik het probleem wanneer je een contact gedeelt krijgt vanuit Whatsapp en dit contact wilt opslaan wordt deze niet in de standaard contactenlijst opgeslagen maar op de iPhone zelf.

  66. Wellicht geen bug, maar ‘works as designed’, niettemin in mijn ogen erg vervelend. In de nieuwe App Store zie je niet meer in één oogopslag de bestandsgrootte van updates.

    In de vorige versie van de App Store zag je de bestandsgrootte van de updates van apps netjes onder de naam van de app en naast het versienummer staan. In de nieuwe versie van de App Store moet je eerst de app in kwestie aanklikken om vervolgens bij de details ergens onderaan de bestandsgrootte af te lezen.

    Ik gebruikte de bestandsgrootte als indicatie om te beslissen of ik de app wel of niet over 4G mobiel internet zou updaten. Bij kleine apps deed ik dat wel (omdat ik toch een redelijk grote databundel heb), bij grotere apps wachtte ik tot ik op een wifi-netwerk zat (in de metro, op het werk of gewoon thuis).

  67. De bestanden-App. Van iCloud gewisseld naar OneDrive… crash, app zit vast, blank scherm.

  68. Wanneer ik nieuwe e-mails binnen had gekregen terwijl de iPhone locked was en ik unlockte mijn iPhone dan kreeg ik deze als strook even kort te zien, of als het er veel waren bv een strook met ‘u heeft 5 nieuwe emailberichten’. Dit is helemaal verdwenen, en kan ook niet een setting terugvinden. Bij notificaties de stroken ed aanzetten/aanpassen heeft alleen invloed op de wijze van notificeren wanneer je je iPhone al open hebt staan. Hopelijk is dit een bug en géén feature! Vond het nl altijd zeer handig, je mist de mail niet en weet ook meteen of het bv urgent is of niet.

  69. Geen idee of iemand hier nog last van heeft of dit zich enkel bij voordoet:

    Als je de volume stiller zet via de volumeknop of zelfs via de control centre blijft het intypen van berichten of het locken van je iphone nog steeds op maximum.
    In ios 10 ging dit volume mee met de volume instelling.
    Het lijkt of je nu enkel kunt kiezen of het aan of afstaat en hiervoor moet je dus geluid volledig afzetten.

  70. Mijn carkit geeft na 10 min een error en loopt helemaal vast.
    Zojuist maar weer terug naar 10.3.3

  71. Origineel geplaatst door Toine
    Bij vragen om de de toegangscode kun je alleen voor ‘direct’ kiezen. Ik had dat altijd op ‘5 minuten’ staan maar dat gaat nu dus niet meer. Ik weet niet of dit een bug is, maar vind het zwaar irritant.

    Gebruik je mail van je werk? Exchange kan zo ingesteld staan dat je telefooninstellingen veranderd op dit gebied van instellen

  72. @Gini: Toevallig vandaag bij iemand anders hetzelfde probleem opgelost: bleek alleen bij WiFi verbinding mis te gaan, 3G was ok. Resetten van (upc) modem lijkt de oplossing. Misschien kun je hier iets mee. Overigens was die iPhone nog niet ge-update naar iOS 11..

  73. Ik heb gemerkt dat wanneer je een nieuwe e-mail ontvangt en je swiped op het lockscreen om te openen dan ga je niet naar desbetreffende e-mail, maar naar laatste locatie in je mailbox en niet de net binnengekomen e-mail. Dit is best raar.
    Over het algemeen is iOS11 best een aardige verbetering, maar lang niet alle functies en aanpassingen. In iOS10 waren bepaalde dingen net een stuk beter ontworpen.

  74. @René: iPhone 7 werkt gewoon vlekkeloos alles, zeker een ota update gedaan.
    Dat vraagt om problemen met zo grote update.

    Vlekkeloos bedoel ik uiteraard niet met nieuwe vervelende functies, maar het werkt wel allemaal gewoon.

  75. @Jean-Paul Horn: Onder eigen gegevens staat een foto? Dat is raar! Hij stond bij mij direct goed (met foto in de store), heb hem verwijderd (kreeg een blauw poppetje) en heb daarna een nieuwe foto toegevoegd (nieuwe foto te zien in store). All deze wijzigingen heb ik allemaal gedaan in mijn eigen gegevens onder “Mijn Kaart” in de contacten-App. Allemaal realtime.

  76. @Diederik: Geen last van, lijkt een individueel probleem.

  77. Bij mij werkt de functie niet storen tijdens autorijden niet.
    Ik heb een 6s.
    En hij staat ingesteld op automatisch maar dat werkt dus niet.
    Wie kan mij helpen?

  78. @Danny: misschien tijd voor een nieuwe batterij ??

  79. Hier trouwens nog even een goed bericht voor de mensen die nu misschien bang zijn te updaten:
    IPhone 7 OTA geüpdatet en nergens last van! Geen van boven genoemde problemen ondervonden, zeer prettige update.

  80. Ik heb de optie “ eenhandig toetsenbord “ niet op mijn iPhone 7. Weet iemand hoe wat of waarom ?

  81. Heb sinds de beta 4 het probleem dat de contacten niet meer synchroniseren met mijn carkit. Had enige hoop dat dit in de GM opgelost zou zijn maar helaas. Zijn er nog meer mensen met dit probleem, ik rijd een Kia C’eed 2016 en gebruik een iPhone 7.

  82. Als je Siri dingen wil laten voorlezen dan krijg je het niet voor elkaar om de nieuwe stem te activeren hij/zij staat er wel tussen maar je krijgt de ouwe Xander!!

  83. Zoals altijd maar weer wachten tot 11.1 ofzo uitkomt. Lees niks anders dan rottigheid over IOS 11. Blijf voorlopig met alles maar bij 10.3.3.

  84. Origineel geplaatst door René
    Ik heb ook regelmatig dat het toestel niet meer reageert. (Iphone7). Na een minuut plotseling weer leven in het toestel. Nieuwe iOS is nog niet vlekkeloos, tijd voor een update om de lag’s weg te poetsen.

    Ook hier dit probleem. Geregeld moeten resetten. Dat werkt dan helaas ook niet. Moet de iPhone7 eerst normaal uitzetten en dan resetten. Heb vandaag 20 min zitten wachten tot er iets reageerde… frustratie zeg!

  85. Hoe kan ik live-photos uitschakelen? Ik krijg nu alle foto’s + de bijbehorende mov. bestanden (per foto) binnen als ik ze op mijn mac zet via fotolader? Alle mov. bestanden naderhand deleten is niet echt handig.. Iemand?

  86. @Patrik: mensen klagen gewoon graag, hier werkt ie super! Klagen over een simpele foute vertaling in de agenda app, kom op zeg! Batterij is hier super, snelheid dikke prima op iPhone 6s.
    En ja de wifi toggle, persoonlijk vind ik t wel relax

  87. Bij aansluiten van iPhone aan pc kan ik niet meer in de iPhone map apart de foto’s op de iPhone bekijken en selecteren om op te slaan.

  88. Origineel geplaatst door Eric
    @Patrik: mensen klagen gewoon graag, hier werkt ie super! Klagen over een simpele foute vertaling in de agenda app, kom op zeg! Batterij is hier super, snelheid dikke prima op iPhone 6s.

    En ja de wifi toggle, persoonlijk vind ik t wel relax

    Klachten gaan over wel iets meer dan de vertaling. Ik zie dingen voorbij komen waarvan ik denk: wat voor prutsers zijn hier bezig geweest. Zag ook een artikel op internet van een designer die allerlei ontwerp en designfoutjes bloot legde….
    Als je dat leest…

  89. Ik heb een aantal problemen met oa Snapchat en WhatsApp. Deze apps werken trager en de open effecten werken schokkerig. Ik hoor wel vaker dat na een update je telefoon trager is maar ik hen een SE dus verwachte geen problemen. Mijn vader en zusje hebben de 5s en zeggen dat alles juist sneller werkt. Hebben meer mensen dit probleem?

  90. @Arnold: @Noro: ik ook niet !! I phone SE .

  91. Help!!! Ik kan geen video’s meer afspelen , Netflix YouTube zonder blikkerig geluid en zonder stemmen van personen. Alleen blikkerige muziek. Zo gaat dat echt niet. Nog mensen last van en wat te doen?
    iPhone 6

  92. Ik heb 2 bugs gezien op de iPhone 6 met iOS 11.

    1. Wanneer een telefoongesprek gaande is, had ik de e-mail geopend. Het scherm bleef leeg, boven in het scherm zag je dat het gesprek nog gaande was en ik kon nog steeds het gesprek voeren.
    Na een seconde of 30 werd het scherm zwart en kreeg ik een spinner te zien. Nog steeds was het gesprek gaande.

    2. Situatie bellen via Wifi staat aan. Wifi kan niet naar het internet verbinden (dus geen verkeer gerouteerd naar internet). Een telefoongesprek wordt gemaakt.. wanneer het gesprek afgelopen is, wil de telefoon scherm niet meer weg. Nieuwe gesprekken kunnen niet meer gemaakt worden omdat het toestel denkt dat er nog een gesprek gaande is.. (Hetgeen niet het geval was).

  93. Run vanaf beta5 IOS11 op m’n 6S Plus. In geen enkele beta hele erge problemen gehad, maar nu met de uiteindelijk versie alleen maar gezeik:

    – Batterij is binnen een halve dag leeg met standaard tot matig gebruik
    – 3D Touch doet het niet of met een vertraging van 2/3 seconden
    – Bij veranderen van geluid komt niet meer het blokje midden in het scherm, en in het bedieningspaneel wordt het ook niet gewijzigd. Volume staat constant op ‘nul’ terwijl er wel muziek afgespeeld wordt met geluid
    – Veel haperingen in animaties bij openen van apps
    – Soms volledige zwart scherm na ontgrendelen
    – Wanneer de wifi verbonden is wordt er in instellingen niet meer gezocht naar nieuwe netwerken, pas wanneer ik wifi aan en uitzet gebeurt dit weer(in huis meerdere netwerken dus moet switchen)
    – Apps doen er langer over om alles te updaten, bijv Agenda en Mail zijn een paar seconden leeg terwijl ze niet afgesloten waren

    Al met al zeker geen reden om niet te updaten naar IOS11, maar wel wat aandachtspuntjes.

  94. Weet niet waar Apple mee bezig is maar wat een slechte release zeg. Blij dak nog op 10 zit.

  95. Ik ben twee bugs tegen gekomen.

    1. Safari pagina delen via Twitter kan je kiezen tussen meerdere accounts, het lukt niet de bovenste account te kiezen omdat deze verstopt zit (ik heb 6 accounts) maar kon eerst alles kiezen.

    2. Met ontgrendelen touch id reageert de iPhone op aanrakingen in het berichtenscherm i.p.v. op de touch id. Moeite met ontgrendelen.

  96. @Bram: naar instellingen,—> dan naar geluiden. Wijzigen met knoppen aanzetten.

  97. iOS 11 is de meeste waardeloze update ooit! Alles is achteruit gegaan!

  98. Hebben er meer mensen last van dat iCloud geen contacten en agenda’s meer synchroniseert in Outlook 2016? Ik ben namelijk nu al mijn contacten kwijt maar ook mijn agenda’s op mijn laptop zijn leeg. Kan iCloud bij agenda ook niet meer aanvinken, krijg ik een foutmelding. Hetzelfde geldt voor mijn contactenlijst in Outlook.

    Ik hoor graag van jullie.

  99. Nog iets doms: ga naar instellingen/geluiden, klik op bijvoorbeeld beltoon. Dan staat er onder Store: Tone Store, lijkt mij dat daar Toon Store zou moeten staan?
    Ook ontbreekt volgens mij het meldingsgeluid wat Tsjilp heet?

  100. @Dennis: Onzin!! Ik moest de update noodgedwongen OTA doen omdat m’n laptop stuk is. Dus ik heb de gok genomen en heb op mijn 7plus nog geen problemen gehad.

  101. Heden donderdag namiddag 21 september de update gedaan alles werkt alleen om mijn Apple ID-instellingen op mij iPhone 6s bij te werken dat lukt niet , hij aanvaard mijn iCloud code niet heb al paar keren herstart niets helpt voor het ogenblik .
    Iemand goed raad voor dit probleem a.u.b.

  102. Iphone7:
    Lockscreen tijd weergave verdwijnt telkens, berichtencentrum vanaf Lockscreen openen werkt niet meer, links en rechts swipen voor widgets/camera vanuit Lockscreen wil niet meer.
    Kortom puinhoop. Hoe kan dat nou na zoveel testversies?

  103. De camera wil niet scherpstellen, me iPhone 6 loopt de heler tijd vast, mobiel netwerk doet het tekens niet en mobiel gaat heletijd terug naar home scherm als ik iets open

  104. iPhone 7 Plus
    Geen klacht zoals zovelen, enkel een opmerking voor onze noorderburen. In België valt er helemaal geen Siri-stem te downloaden. Klik je op Nederland dan begint de download automatisch. Een ramp? Nee. Ik vertrouw erop dat dit in orde komt. Ik ben een echte Apple fan 🙂

  105. Klopt het dat de iPhone 5S de nieuwe stemmen van siri niet ondersteund?

  106. De 3D functie in mail of Whatsapp werkt niet meer.

    Voorheen kon je in je mail op een bijlagen drukken en kreeg ik de optie om het document in een anderen app te openen . Dit gebeurde ook nog eens met feedback van je hemeknop. Jammer dat deze functie verdwenen is

  107. ik kan op mijn ipad mini 2 geen apps meer verwijderen. icoontjes trillen niet en er verschijnen geen kruisjes.

  108. @sandra: ik had dat probleem ook op m’n iPad Air2. Ik heb de aan/uit knop en homebutton tegelijk ingedrukt en net zo lang gewacht tot ie uit ging en weer opstartte. En nu heb ik daar geen last meer van. Probeer het ook maar eens. Misschien helpt het ook bij jou. Ook de houterige bewegingen zijn weer normaal nu

  109. @Suzanne: dank je voor je reactie; helaas heeft het niet geholpen.

    sinds ik mijn ipad uit en aan gedaan heb, kan ik het bedieningspaneel niet meer oproepen en (dusj ook niet multitasken of hoe dat dan ook heten mag.

  110. De aanpassingen die zijn gedaan(WiFi, Bluetooth uit aan schakelen in bedieningspaneel, linkerkant drukken voor appkiezer) gebruikte ik vaak, helaas nu niet meer en hopelijk dat dit nog wordt terug gedraaid of eventueel instelbaar word.

    Verder nog een verandering die hier boven niet word genoemd: als de batterij onder de 20% komt dan is de zaklamp niet meer te gebruiken, zowel in normale stand als in batterij bespaar stand.

    Toch dingen waar van je denk waarom ze dit gedaan hebben, lijkt net als of ze terug in de tijd gaan met een aantal dingen in iOS 11.

  111. Wilde eigenlijk gaan updaten, maar als ik al die klachten lees, dan kan ik beter op iOS 10.3.3. blijven.

  112. @sandra: Dat is balen. Misschien moeten we maar hopen dat er gauw een update komt. Ik blijf ook wat kleine klachtjes houden op de iPad. Dingen die de ene keer werken en de andere keer niet meer. Op zich geen grote problemen gelukkig, maar toch liever dat het snel gefixt wordt

  113. Origineel geplaatst door Leon
    Ik heb af en toe een leeg thuisscherm, dan is de klok en datum verdwenen. Moet de telefoon dan uitzetten en aanzetten om dit weer terug te krijgen.

    Hier zelfde probleem.

  114. Sinds de update (iPhone 6) is mijn tel flink wat trager geworden. Vrijwel álle apps starten traag op of starten met een blank scherm, waarna je enkele seconden moet wachten tot de app werkt. Ook kan hij meerdere handelingen snel achter elkaar niet meer aan lijkt het.
    Ik heb 2x iPhone 6 en op beide het zelfde probleem.
    Op deze manier wordt het lang wachten op ‘de X’…!

  115. Ik heb last van een af en toe niet reagerend touchscreen. Pas bij het locken en unlocken werkt het weer.

  116. Bij mij reageert de nieuwe Siri echt vre-se-lijk langzaam.
    Mooi vloeiende stem, maar wat heb ik daaraan als het bijna 20sec duurt voor ze iets zegt?

  117. Wachtwoorden voor websites kon je voorheen onder instellingen > safari > wachtwoorden bekijken.

    Dit staat nu een niveau hoger, onder instellingen > accounts en wachtwoorden.

    Geen bug en een logische plek, maar wel ff zoeken.

  118. Niet meer gelijk zichtbaar hoe groot een update is van een app in de Appstore.

  119. @Wllem: Ik dacht in eerste instantie ook dat dit verdwenen was, ik gebruik geen garageband maar een ringtone maker app, ringtones.

    het blijkt toch redelijk eenvoudig te zijn:
    maak een ringtone met ringtones, in jou geval garageband. (m4r) en plaats die op de desktop.

    iTunes openen (12.7)
    Ik moet dan mijn ringtone vanuit iTunes op dekdesktop zetten (m4r) via de linker kolom: >instellingen>bestandsdeling>Apps>Ringtones-documenten.

    En wij moeten dan het geluid (m4r) van desktop naar Tonen scherm sleuren. (via de linker kolom: onder kopje: Op mijn apparaat)

    Done,
    Alleen hoe je ze er dan afkrijgt van je telefoon?

    referentie: Use tones on your iPhone, iPad, or iPod touch – Apple Support

  120. @Ikke: ja dat heb ik ook!

  121. Ik ben weer terug naar iOS 10 op mijn iPhone 6, wat een verademing.

  122. Schermopname-knop in bedieningspaneel werkt niet. Bij activeren wordt deze na aftellen niet rood om op te nemen. Erg jammer want is een heel handige toepassing om instructiefilmpjes te maken.

  123. Geen idee of dit ook al in oudere IOS versies zat maar als je een selfie foto wil toewijzen als foto aan een contact dan komt deze op de kop te staan:/
    Owh en hoe meld je zoiets aan Apple?

  124. Het geheel is slordig. De routing door ios 11 is een rommeltje en het loopt allemaal wat haperig.
    Het idiote battery verbruik. (en ja ook na volledige nieuwe installatie)
    Schermen die niet goed zijn opgelijnd
    De belachelijke control center switches voor wifi en bluetooth
    Had ik het al over de battery gehad?
    De hoeveelheid switches die je moet verzetten om Siri uit te schakelen en geen grip op al je apps te laten hebben.
    Dat indexeerverhaal van Apple ivm battery gebruik is onzin of duurt het echt meer dan 3 volle dagen voor dat die indexen gemaakt zijn ……
    Heel iOS is standaard op opt-out voor van alles en nog wat geconfigureerd. Waarom niet gemakkelijk doen en een opt-in configuratie zodat je iets alleen aanzet wanneer jij bepaald dat je het ook echt nodig vind?

  125. Gisteren ervaarde ik een warmte probleem op mijn iPhone SE, dit komt door een probleem met Wifi na de upgrade naar IOS 11. Een tijdelijke oplossing is het uitschakelen van je wifi of uitschakelen van de telefoon en deze af laten koelen. Een permanente oplossing is om vanuit Settings, General, Reset, je Network Settings te resetten.

    Let op! hiermee verlies je alle settings met betrekking tot Wifi en dienen verbindingen opnieuw tot stand te worden gebracht.

    Het probleem is niet gerelateerd aan de batterij.

  126. Elders gelezen: “Apple zal een gebaar om het menu voor multitasking op te roepen met een harde druk op de linkerzijkant van het scherm later terugbrengen in iOS 11, zo zou blijken uit een e-mail die een Apple-topman stuurde aan een gebruiker. De functie ontbreekt nu in het besturingssysteem.”

  127. De accu vliegt leeg bij het zelfde gebruik als voorheen. Elke 2 seconden 1% minder, gaat snel zo. Bij 30 % een reset gedaan, en na opstart staat hij op 75%…..

    Tevens de App NAVIGON navigatie is extreem langzaam, en heeft nu ineens last de satellieten te vinden. Duurt soms erg lang.

    Al met al, waardeloos!!!

  128. Ik draai de GM op een iPhone 7 en heb vaak dat de tijd op mijn vergrendelscherm wegvalt. Een reboot is dan nodig om dit weer terug te krijgen.

  129. Ik mis ook in de app store > updates > (niet) op mijn iPhone.

  130. @Paul: Daar heb ik ook last van. De percentages springen van hier naar ginder. Gisterenavond zat ik een hele tijd op 1% zonder dat hij uitviel…
    Ik heb niet het gevoel dat de accu dus leeg loopt, eerder dat er iets mis is met de indicatie.

  131. Ik merk dat ik veel laat heb van het ontbreken van mobiel netwerk, terwijl hij wel aangeeft verbinding te hebben. Hierdoor streamen van Apple music niet mogelijk, of starten van apps die internet vereisen. Soft reset helpt, maar is wel nodig.

    Daarnaast schiet Mn Apple watch soms op Vliegtuigmodus?

  132. @Bas: Het werkt een beetje omslachtig, maar dat kun je als volgt doen:

    Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Tekstvervanging

    Als je hier (met de “+” rechts boven in het scherm) het woord toevoegt waar het om gaat, “overruled” dat de standaard autocorrectie vanuit het geïnstalleerde woordenboek.

  133. @Stefan: moet je de batterij kalibreren.

  134. @Lokker: dat is waarschijnlijk na het opstarten. Dan moet je eerst je toegangscode invoeren voordat je bijvoorbeeld je widgets kan bekjjken.

  135. Ik heb helaas een hele rits met problemen sinds iOS 11 (iPhone 7):

    – Constant vastlopers bij het openen van apps waaronder ook de apps van apple zelf zoals mail, safari en de klok app.
    – Apple music controls werken niet meer. niet in control-center en ook niet op het lockscreen.
    – Animatie van de volumeknoppen komen niet meer in beeld dus weet niet hoe hard ik het volume heb staan.
    – Bij het vastlopen word het toestel super heet.

    In andere woorden onbruikbaar. Alles geprobeerd! gereset, ios opnieuw geinstalleerd via de mac meerdere malen maar helaas zelfde problemen. Dus dat word downgraden naar ios10 (als dit al lukt)

  136. @Leon: Dit heb ik ook was met de beta ook al was toen ook gemeld heel iritant is dit heb dit elke dag

  137. Kan na de updaten IOS 11 geen foto’s meer via wetransfer naar de pc sturen als jpeg, alleen heic. Niet mogelijk te openen op pc

  138. Origineel geplaatst door MrHans
    Ik heb m’n nummer herkenning altijd uit staan (ik bel met geheim nummer).

    Deze blokkering was er af. Ik moest de nummerherkenning aan en uit zetten, daarna werkte het wel weer.

    En ik vind de zwarte app namen echt super lelijk, geef mij de witte maar weer terug!

    ik heb gewoon witte appnamen
    misschien omdat ik een zwarte achtergrond heb.

  139. @Wesley: Je moet voor het plakken eerst even tikken om het toetsenbord naar boven te halen, mijn grootste irritatie in ios 10 tot hiertoe!

  140. Ligt het aan mij of werkt automatische helderheid instelling ook niet helemaal lekker?

  141. Kortom: ik doe de update voorlopig niet en misschien wel helemaal niet. Mijn dochters passen er ook voor, vooral vanwege de veranderingen in wifi en bluetooth.

  142. Zoals voorheen komt bij dubbel-tappen op de homebutton het scherm omlaag zodat je ook bij grotere telefoons (of met kleinere handen) de telefoon kunt bedienen met 1 hand.
    Bij iOS 10 kon je dan na het dubbeltappen halverwege je scherm (vlak boven je bovenste app-rij) het berichtencentrum openen door naar beneden te swipen.
    Na de update van iOS 11 gaat dit niet meer, je moet dus alsnog helemaal bovenaan je scherm naar beneden swipen om het berichten centrum te openen ondanks het dubbeltappen.

  143. Mijn IPhone 6+ is behoorlijk traag geworden na de update naar IOS 11.
    Zijn er mensen die dit herkennen? Heeft Apple hier oplossingen voor?

  144. Wanneer je apps wilt verplaatsen dan duurt het heel lang voordat verplaats kan worden. Regelmatig is de app ineens weg en moet je opnieuw beginnen.

  145. Enig idee hoe je bij het bellen de telefoon op luidspreker kan plaatsen? Voorheen was dit voorzien zodat je kon wisselen tussen cijfers en menu waarop je de luidspreker kon activeren. Vind dit precies niet meer terug 👀

  146. Origineel geplaatst door Ruud
    Gek genoeg is Siri op m’n iPad Air niet veranderd. Ook heb ik de optie man/vrouw stem niet, zoals ik dat wel op m’n iPhone hebt. Misschien weet iemand hier hoe dat kan?

    Zelfde probleem. Op mijn iphone6 doet SIRI het zoals bedoeld. Op mijn iPad Air kan ik niet kiezen voor vrouwelijke stem. Als ik switch naar Belgische stem hoor ik een voorbeeld(belgische vrouwenstem). Terug naar nederlands hoor ik vrouwelijke (!) Siri stem als voorbeeld.
    Maar ik hou bij Hey Siri de oude mannenstem. Heel vreemd.
    Louis, Amsterdam

  147. @Jan modaal: Daar zit ik wel aan te denken ja…

  148. Siri op 5s is niet naar de nieuwe stem te krijgen je blijft gewoon de oude houden ook na downloaden , heb al herstel en alles gedaan maar niks werkt . Apple US is dit aan het uitzoeken voor me

  149. @Ruud: lees me vorige reactie heb deze vraag bij Apple uitstaan

  150. Ik ben blij met iOS 11, geen problemen op mijn 6S. Alleen die vertaling van Free (Gratis) is een beetje vreemd.

    Oja, en dat je in de APP-store de updates alleen zichtbaar krijgt als je Pull-down doet (vernieuwen), das jammer.

  151. Ik weet niet of jullie dit ook ervaren, maar als ik mijn muziek via de Apple Music app afspeel, dan gaat de balk om dat betreffende nummer te scrollen niet mee met het nummer en staat hij gewoon stil. Dit ervaar ik bij de lockscreen. Het is iets kleins, maar best slordig.

    Iemand nog meer deze klacht?

  152. @Hans: …Ken dat euvel van vorige major updates. Wellicht corrupte data.
    Backuppen, resetten naar default/fabrieks instellingen, verbinden met iTunes en wederom iOS 11 installeren…suc6

  153. Origineel geplaatst door Leon
    Ik heb af en toe een leeg thuisscherm, dan is de klok en datum verdwenen. Moet de telefoon dan uitzetten en aanzetten om dit weer terug te krijgen.

    Heb ik ook! Hartstikke irritant! Ook geen notificaties dan (zelfs als ik appjes binnen hoor komen), en links of rechts swipen werkt dan ook niet meer.

  154. ik kan op mijn ipad mini 2 geen siri stem kiezen. krijg automatisch wel de vrouwenstem, die ik heb ingesteld op mijn iphone se.
    als ik op de se de stem verander in man, gebeurt dat automatisch ook op mijn ipad

  155. @Leon: Ik ook, heel vervelend!

  156. Sinds ios 11 geen AirPort Express meer op mijn iPhone 6 en iPad mini 2. Apple tv wordt wel gevonden.

  157. Veel bugs dus nog.. waarom dan al uitgebracht!? 🙄

  158. @iChris74: …je kunt alle/de meeste resterende bugs pas fixen als ze gesignaleerd worden en dat kan alleen als je ze de wijde wereld in stuurt, het werkveld… werkt dan ook uitstekend als een fijn mazig net/filter.
    Business as usual zou ik zeggen gebeurt bij elke iOS wijziging nix nieuws onder de horizon so far 🙂

  159. Mijn iPhone zegt nu geregeld dat er geen sim is geïnstalleerd. Dit gebeurt pas sinds ik iOS 11 heb geïnstalleerd.

  160. Ik heb de hele tijd een leeg thuisscherm, verder zijn al mijn foto’s in mn filmrol door elkaar gehaald nadat ik iOS11 heb geïnstalleerd… Deze stonden eerst allemaal op datum achter elkaar.

  161. Ligt het aan mij of is er met iOS 11 meer loos dan met eerdere grote updates? Ik heb nooit langer dan een dag gewacht met updaten, maar nu bespeur ik twijfel, veel twijfel.

  162. @KnarF: ja deze is volgens mij wel de slechtste :p

  163. Origineel geplaatst door Klaas
    Kortom: ik doe de update voorlopig niet en misschien wel helemaal niet. Mijn dochters passen er ook voor, vooral vanwege de veranderingen in wifi en bluetooth.

    ja das ook mijn reden om niet te updaten. ja en alle andere ellende die ik hier lees

  164. Origineel geplaatst door Apfelstrudel
    @iChris74: …je kunt alle/de meeste resterende bugs pas fixen als ze gesignaleerd worden en dat kan alleen als je ze de wijde wereld in stuurt, het werkveld… werkt dan ook uitstekend als een fijn mazig net/filter.

    Business as usual zou ik zeggen gebeurt bij elke iOS wijziging nix nieuws onder de horizon so far 🙂

    Sorry, maar waar zijn al die bèta’s dan voor? Ik zie veel dingen voorbij komen die gewoon niet meer in een productieversie zouden mogen voorkomen.

  165. Na installatie IOS 11 via ITunes, IPhone 6: Traag als dikke stront..

  166. De avatar van mijn apple id was ook verdwenen.
    Ook in de contacten app. Kreeg ook een melding dat hij niet meer synct met facebook.
    Zelf een foto aan mijn contact toegewezen en deze is automatisch gekoppeld aan mijn apple id en nu ook zichtbaar in de appstore.

  167. Mijn iPhone heeft verbinding met mijn carkit, updates van apps en telefoongesprekken zijn onverstaanbare robot achtingen stemmen. Weet iemand hoe ik dit kan verhelpen?

    Voor iOS 11 functioneerde het perfect.

  168. Geen data verbinding (G3 of G4) als ik de WiFi verbinding verlies (door dat ik mijn huis bijvoorbeeld verlaat). Opnieuw opstarten van je telefoon is behoorlijk omslachtig.

  169. @Apfelstrudel: daar zijn de bèta’s voor toch? Dan kan je uiteindelijk een zo goed als foutloos product leveren dacht ik zo.. 🤔

  170. Oei ik kan sinds gister bij whatsapp niet direct typen mijn toetsenbord is gewoon weg! Na tig keren opnieuw opstarten kan ik soms even snel wat typen voordat hij weer verdwenen is.

  171. @Danny: hier ook

  172. Mijn nummerherkenning werkt niet altijd als ik bel via de carkit.
    Hij staat aan, maar regelmatig hoor ik dat ik anoniem bel.
    Ook Siri via Apple Watch werkt minder goed dan voor iOS 11. Heel vaak de melding: gebruik iPhone.

  173. Sinds de update naar IOS 11 kan ik de iPad mini 4 en iPhone SE niet meer streamen naar de tv middels een HDMI kabel. Met IOS 10 nooit problemen mee gehad. Iemand een oplossing hiervoor?

  174. Hmmm, sinds net staan alle icoontjes door elkaar…. op m’n iPhone 7.

  175. Loopt vaak vast sluit apps af leeg beeld telefoon moet dan weer gereset worden

  176. @Leon: Zelfde probleem, is alleen als je de vingerscanner hebt ingesteld anders niet. Maar doet de vingerscanner het niet meer kan ik ook niet meer in m’n telefoon door de code in te voeren…

  177. Sinds iOS 11 komt er in combinatie met een Apple Watch alleen meldingsgeluid op de watch binnen. iPhone geeft bij een gelocked screen geen geluid meer. Eerst kon dit gewijzigd worden doormiddel van draagdetectie in de watch app. Deze functie is er niet meer in ios11. Hoe krijg ik nu op de watch en iPhone meldingsgeluiden?

  178. Dat nieuwe toetsenbord in landschapsweergave is gewoon kut. Ik wil mijn leestekens terug!

    Dan maar op zoek naar een ander toetsenbord. Bedankt Apple…

  179. Nu klapt ineens Messenger van Facebook er uit! Verwijderd, opnieuw gedownload uit store en geïnstalleerd en weer klapt de app er uit terwijl ik m probeer op te starten. Zodra ik kans zie vandaag of morgen terug naar iOS 10!

  180. Zouden jullie een onderwerp willen besteden aan de grootste fout in IOS11 , waar ik nog niemand over gehoord heb , als je in Safari de volgende items aanvinkt Blokkeer Pop-ups , Materiaal blokkeringen , Voorkom volgen , Blokkeer alle cookies , Vraag websites niet te volgen en Meld frauduleuze websites en je gaat dan een tijdje internetten , en daarna ga je naar geavanceerd en kijk je op je websitedata , dan staat het vol met cookies en andere zooi . Bij IOS10 had ik met dezelfde instellingen 0kb achter iedere website staan , hoop dat jullie hier aandacht aan besteden .

  181. Dat ligt waarachijnlijk aan de messenger app, niet aan iOS 11;)

  182. Het lukt niet meer om een bijlage aan een mail toe te voegen vanuit een map in Dropbox

  183. Ik ervaar een irritant probleem. Nu al voor de vijfde keer dat iOS vastloopt. Ik kan wel door het beginscherm bladeren. Maar geen apps starten. Wat mij vooral opvalt is dat de notities-app grijs is(niet beschikbaar). Ik zal dan de home-knop en uit-knop in moeten drukken om te resetten. Waarna het probleem is verholpen. Wie kent dit probleem ook en hoe los ik het definitief op?

  184. De baterij gaat erg snel leeg wat is dit heeft iemand anders de zelfde probleem? Dit is niet normaal meer

  185. Ik kan heen apps doenloaden in Appstore. Touch ID reageert niet.

  186. Sinds de update kan ik niet meer bellen, als ik bel hoor ik geen telefoon “overgaan” en zowel bij bellen als gebeld worden komt de verbinding wel tot stand maar horen ik en de ander niets. Geen idee hoe ik dit op ga lossen, behalve ms door opnieuw installeren :/
    Daarnaast ook dat gedoe met volumeknoppen, vastlopen en andere dingen die hier verder al genoemd zijn

  187. @KnarF: Nooit problemen gehad met eerdere updates, met deze is m’n foon een baksteen geworden. Voorlopig ver uit de buurt blijven dus

  188. Navigon traag?
    Zet iCloud uit in de instellingen van Navigon en hij gaat weer als een trein!

  189. Als ik de rekenmachine open vanaf mijn unlock scherm gaat mijn iphone automatisch uit binnen 15 seconden ookal ben ik aan het typen. Heb dit pas vanaf ios 11

  190. Vandaag iPhone 8 in gebruik genomen en net de iCloud backup teruggezet. Bij WhatsApp blijft de grijze overlay op het icoontje dat Laden… en Installeren… aangeeft ergens hangen! Ik kan WhatsApp nu niet in…! Iemand anders daar ook last van? Enig idee hoe dit op te lossen?

  191. Inmiddels terug naar iOS 10! Ondanks reacties van “het valt wel mee” vind ik de problemen te veel en te vaak en niet acceptabel! Wacht wel tot de eerstvolgende update van iOS 11.

  192. @Ruud: ja heeft iemand daar een oplossing voor???

  193. @Halibende: Hier precies hetzelfde bij mijn dochter met haar iPhone 6 plus heeeeel vervelend!

  194. Ik heb problemen met mijn foto’s

    In iCloud zie ik ze allemaal maar op de iPhone (6s) worden een aantal foto’s weergegeven als een grijs vlak wanneer je dan op edit klikt krijg ik de melding dat er een error is bij het downloaden van het bestand.

    Afgemeld van iCloud en weer aangemeld maar

    na het opnieuw downloaden van alle foto’s is het probleem helaas nog steeds aanwezig.

    Voor de update geen problemen.

  195. @iChris74: hier ook terug naar 10! Mijn batterij staat nu nog op 60% na een hele dag. Dus heeft 10 toch een beter batterij gebruik dan 11. Ook ervaar ik toch meer stabiliteit in 10. In iOS 11 zitten toch best nog wat fouten en bugs. Wel moet volgens Geekbench iOS 11 sneller wezen, enkel ervaar ik zelf (kan een gevoel zijn) dat iOS 10 toch sneller reageert. Al met al is 11 niet echt een heel groot verschil met 10 op het eerste gezicht. Ik blijf voorlopig gewoon iOS 10 gebruiken en wacht de eerste updates van 11 wel even af. IOS 10 werkt prima zo en zie nog geen reden om 11 te gaan gebruiken.

  196. Origineel geplaatst door iChris74
    Inmiddels terug naar iOS 10! Ondanks reacties van “het valt wel mee” vind ik de problemen te veel en te vaak en niet acceptabel! Wacht wel tot de eerstvolgende update van iOS 11.

    Hier ook weer terug. Zelden zo’n slechte release gezien. Zie op internet allerlei work arounds voor de problemen, maar dat kan niet de bedoeling zijn van een nieuwe iOS. Wacht wel op 11.3….

  197. @Rafael: Ik ondervind precies hetzelfde met Vodafone (iPhone 5SE)
    Ondervind iemand met andere operator ook dit probleem?

  198. Net als vele anderen hier heb ik met regelmaat dat het toegangsscherm volledig leeg blijft incl. de mogelijkheid om met code in te kunnen loggen en meldingen.
    Wat ik alleen mis is dat haast niemand erbij schrijft welk model men in gebruik heeft. Ik kan niet uit de reacties opmaken of het een model-gebonden klacht is.
    Ikzelf gebruik de iPhone 6S en kan gelukkig met Touch ID inloggen en na uit/aanzetten werkt het weer een poosje zoals het hoort.

  199. Batterij is toch wel het grootste probleem. Doe er geen dag meer mee met een iPhone 6. Hier heb ik nog nooit over geklaagd na een update maar dit is wel absurd. En dan de suggesties van sites om langer met je batterij te doen… dan kan ik net zo goed weer een Nokia nemen.

    Soms onderdelen in Engels.
    Soms schermen raar updaten.
    En algemeen gewoon trager dan voorheen.

  200. @Leon: ik heb het zelfde probleem. Weet iemand een oplossing?

  201. Het Siri niet meer om een boodschappenlijstje te maken?? Was juist zo handig

  202. Ios11 installeerde erg snel op m’n 6S Plus. Werkt probleemloos. Wel gauw die nieuwe gay siristem vervangen door de vrouwelijke variant.

  203. Sinds ios11 accu duur dramatisch verslechterd op 6s en 7. Lees hier weinig over

  204. @Edward: dan heb je slecht gelezen…

  205. Onder het filmen word je opname onderbroken als er een bericht binnen komt iPhone 6s

    Iemand hier ook problemen met ondervonden!

  206. Origineel geplaatst door Rafael
    Ik heb dit vanmiddag naar Vodafone gestuurd:
    Sinds iOS 11 op mijn iPhone heb ik problemen met mijn data verbinding van Vodafone. Als ik de schakelaar (zie de bijlage) op “gesprekken en data” heb staan dan krijg ik geen verbinding als ik een gebied verlaat waar ik een Wi-Fi verbinding heb gehad.
    Ik merk dit pas na een tijdje op omdat ik dan bijvoorbeeld niet kan mailen. Op het moment dat ik even de vliegtuigmodus aan en uit zet lost het probleem zich op.
    Als ik de schakelaar op “alleen data” heb staan dan heb ik geen probleem.
    Ik hoop dat jullie dit kunnen doorzetten naar de technische jongens (of dames).

    Ook ik heb hetzelfde probleem, ook Vodafone en een 6S, heel lastig. Kan Vodafone hier iets aan doen??.
    Ik ben van plan om de vorige iOS versie weer terug te zetten en dan opnieuw IOS 11 te installeren.

  207. Origineel geplaatst door Peter
    Sinds de update kan ik niet meer bellen, als ik bel hoor ik geen telefoon “overgaan” en zowel bij bellen als gebeld worden komt de verbinding wel tot stand maar horen ik en de ander niets. Geen idee hoe ik dit op ga lossen, behalve ms door opnieuw installeren :/

    Daarnaast ook dat gedoe met volumeknoppen, vastlopen en andere dingen die hier verder al genoemd zijn

    Zet je telefoon is helemaal uit en aan, klinkt simpel maar bij mij werkte het

  208. Waar blijft 11.x

  209. Hier twee keer 6 plus met weinig problemen.

    Het Emoji-toetsenbord is soms te hoog, waardoor de “stuur”-knop in bij FB-messenger en WA wegvallen.

    Siri reageert soms aardig traag; mijn gesproken tekst komt laat in beeld, laat staan de reactie.

    En ik merk dat mijn telefoon bij koppeling met mijn A2DP-capable carkit soms op de achtergrond muziek gaat afspelen. Zelfs als ik de Muziek-app niet eens actief heb gehad. DAT kost dus wel lading en dat is jammer…

  210. Zo nu en dan heb ik nog af en het notificatie scherm van ios 10.. Meerdere mensen die dat hebben?

  211. @Peter: heb hetzelfde probleem heb al een nieuwe telefoon gekregen van Apple maar nee hoor werkt nog steeds niet. Zoek ook een oplossing hiervoor. Geen idee wat.

  212. De klokapp geeft de verkeerde tijd aan. Iemand hier nog meer last van?

  213. Ik kan mijn belsignaal niet meer harder zetten. Elke keer als ik het probeer gaat alleen mijn volume omhoog

  214. Als op fotos bewaar drukt, bijvoorbeeld whatsapp of je mail, dan worden de fotos niet opgeslagen in fotos. Je moet naar de knop delen en daar kiezen voor opslaan.
    Bij updates van apps staat niet meer vermeld hoeveel mb de update is.

  215. Mijn wekker trilde vanochtend alleen maar zonder dat ik geluid hoorde, terwijl ik het ‘geluid’-knopje aan de zijkant op ‘aan’ had staan. Ook toen ik gebeld werd kon ik de beller niet horen. Pas na opnieuw opstarten kon ik eindelijk bellen

  216. Sinds iOS 11 werkt AirPrint foutief, een email wordt verkleind afgeprint, ongeveer 1/8 van een A4
    Heeft nog niemand anders dit probleem?
    Met iOs 10 werkte AirPrint perfect

  217. Origineel geplaatst door Rafael
    Ik heb dit vanmiddag naar Vodafone gestuurd:
    Sinds iOS 11 op mijn iPhone heb ik problemen met mijn data verbinding van Vodafone. Als ik de schakelaar (zie de bijlage) op “gesprekken en data” heb staan dan krijg ik geen verbinding als ik een gebied verlaat waar ik een Wi-Fi verbinding heb gehad.
    Ik merk dit pas na een tijdje op omdat ik dan bijvoorbeeld niet kan mailen. Op het moment dat ik even de vliegtuigmodus aan en uit zet lost het probleem zich op.
    Als ik de schakelaar op “alleen data” heb staan dan heb ik geen probleem.
    Ik hoop dat jullie dit kunnen doorzetten naar de technische jongens (of dames).

    Ik heb exact hetzelfde probleem!!! Vodafone icm iPhone 6s.

  218. Origineel geplaatst door Leon
    Ik heb af en toe een leeg thuisscherm, dan is de klok en datum verdwenen. Moet de telefoon dan uitzetten en aanzetten om dit weer terug te krijgen.

    Origineel geplaatst door Arnold
    Heb dit probleem ook. Tijd & datum compleet verdwenen. Ben al contact met Apple Support maar vooralsnog geen oplossing gevonden. 🙁

    Ik heb dit probleem ook. Tijd, datum en inlog scherm compleet verdwenen van lock screen. Na opnieuw opstarten is het er weer.

  219. Origineel geplaatst door Picka
    Ik heb een aantal problemen met oa Snapchat en WhatsApp. Deze apps werken trager en de open effecten werken schokkerig. Ik hoor wel vaker dat na een update je telefoon trager is maar ik hen een SE dus verwachte geen problemen. Mijn vader en zusje hebben de 5s en zeggen dat alles juist sneller werkt. Hebben meer mensen dit probleem?

    Het lijkt bij mijn SE ook allemaal wat meer moeite te kosten ja. Nog geen verbetering helaas… Loopt ook regelmatig vast op bijvoorbeeld Telegraaf app, Facebook app of Chrome app. Denk dat ik maar weer terug ga naar iOS 10.

    Origineel geplaatst door Peter
    Sinds de update kan ik niet meer bellen, als ik bel hoor ik geen telefoon “overgaan” en zowel bij bellen als gebeld worden komt de verbinding wel tot stand maar horen ik en de ander niets. Geen idee hoe ik dit op ga lossen, behalve ms door opnieuw installeren :/
    Daarnaast ook dat gedoe met volumeknoppen, vastlopen en andere dingen die hier verder al genoemd zijn

    Zelfde probleem hier, Peter. Bij mijn SE helpt uit- en aanschakelen van de telefoon maar dat is natuurlijk alles behalve praktisch! Daarnaast vooral vastlopen met bepaalde apps en dat gedoe met die volumeknoppen.

  220. @Leon: dit probleem ernaar ik ook. Kan het toestel dan inderdaad uit en aanzetten maar binnen 1 minuut doet probleem zich dan weer voor. Echt mega irritant want hierdoor mis ik ook notificaties en mis op deze wijze ook wel eens een vergadering omdat ik geen reminders meer te zien krijg.

  221. @Sylvia Cox: Ja, de klok staat stil. De secondewijzer draait vaak niet. Maar soms ook wel. Even swipen naar een ander scherm en terug en dan doet hij het weer. Klep dicht en open en dan staat de klok weer stil.

  222. Sinds de update IOS 11 kan ik geen 4G verbinding meer aan terwijl in de instellingen een vinkje achter 4G staat. Iemand ook dit probleem?

  223. Ik heb ook regelmatig een leeg homescherm. Er werkt dan niets meer. Ipone7
    Wat ik nog niet lees is het probleem dat het scherm niet meer draait. Tekst Blijft rechtop staan.
    Hebben hier meerdere last van?

  224. Ik heb het idee dat het instellen van het volume niet helemaal lekker meer gaat in iOS11. Voorheen opende ik de Klok, zette de wekker ON en deed mijn volume met de knoppen aan de zijkant naar 1 of 2 streepjes. De ochtend na updaten naar iOS11 knalde de muziek uit de speakers en stond ie dus niet meer op 1 streepje.

    Instellen via Settings? Dan zet je het voor het hele toestel naar een ander niveau, dus alle geluiden, gebeld worden en wekker. En dat wil ik dus gescheiden kunnen regelen.

    Ook in Flitsmeister, als deze actief was, kon je het geluid voor alleen Flitsmeister aanpassen. Sloot je Flitsmeister af, dan zag je het eerder ingestelde volume die je had ingesteld voor wanneer je gebeld werd. Ik zie echter niet dat het allemaal meer werkte zoals ik gewend ben/was.

    Doe ik het soms verkeerd?

  225. Origineel geplaatst door Rafael
    Ik heb dit vanmiddag naar Vodafone gestuurd:
    Sinds iOS 11 op mijn iPhone heb ik problemen met mijn data verbinding van Vodafone. Als ik de schakelaar (zie de bijlage) op “gesprekken en data” heb staan dan krijg ik geen verbinding als ik een gebied verlaat waar ik een Wi-Fi verbinding heb gehad.
    Ik merk dit pas na een tijdje op omdat ik dan bijvoorbeeld niet kan mailen. Op het moment dat ik even de vliegtuigmodus aan en uit zet lost het probleem zich op.
    Als ik de schakelaar op “alleen data” heb staan dan heb ik geen probleem.
    Ik hoop dat jullie dit kunnen doorzetten naar de technische jongens (of dames).

    Origineel geplaatst door Lars
    Ook ik heb hetzelfde probleem, ook Vodafone en een 6S, heel lastig. Kan Vodafone hier iets aan doen??.
    Ik ben van plan om de vorige iOS versie weer terug te zetten en dan opnieuw IOS 11 te installeren.

    Ik ervaar ook dezelfde problemen loste dit op door de telefoon even uit en aan te zetten buiten wifi bereik.Heel erg hinderlijk de klacht doet zich 9 van de 10 keer voor en begon direct na de update bij mijn iphone SE

  226. Origineel geplaatst door Leon
    Ik heb af en toe een leeg thuisscherm, dan is de klok en datum verdwenen. Moet de telefoon dan uitzetten en aanzetten om dit weer terug te krijgen.

    Origineel geplaatst door Arnold
    Heb dit probleem ook. Tijd & datum compleet verdwenen van lock screen. Ben al contact met Apple Support maar vooralsnog geen oplossing gevonden. 🙁

    Ik heb hetzelfde probleem op mijn iPhone 7. Alleen uitzetten en weer aanzetten helpt tijdelijk. Het probleem komt daarna weer terug.

  227. @Leon: heb ik ook!

  228. Ik heb een iPhone 6s en mijn telefoon speaker klinkt vervormd sinds de update. Net of ik hem te hard heb staan, maar hij blijft raar klinken als ik hem zachter zet. Heel irritant.
    Ook getest met voicemail, zelfde probleem.

  229. Bij mij iPhone 7+ laad de accu aan lader langzaam op. En tijdens gebruik zie ik gewoon procenten terug lopen.

  230. Ik heb sinds de overgang naar IOS11 dat het volume van telefoongesprekken in de carkit erg zacht is. Lijkt wel een apparte instelling, terwijl muziek gewoon goed klinkt.

  231. Ik hoor steeds ( ook ‘s nachts) het geluid van de e-mail, terwijl ik in de berichteninstellingen alles (op badgen na) uit heb staan. Dit is sinds iOS 11. Anderen hier ook last van?

  232. kan niet meer draadloos printen vanaf ipadmini2, wel van iphone se

  233. Op mijn iPhone 5s kan ik na de update geen vrouwen stem kiezen bij Siri. Weet iemand hoe dit kan worden opgelost?

  234. Ik kan nergens meer de Rotatieknop vinden. Om je scherm vast te zetten, zodat foto’s/video’s niet meer meedraaien met het scherm. Iemand een idee.

  235. Mijn iPhone 7 plus is vastgelopen. Komt wel vaker voor sinds ios11. Dan reageert hij nergens meer op. Ingedrukt houden van home en aan/uit knop zorgt dan voor een reset. Die reset werkt echter niet meer. Heel vreemd. Intussen zie ik wel dat bijvoorbeeld whatsapp berichten binnenkomen.
    Het gebeurde nadat ik een telefoontje ontving en niet opnam. Het icoontje van ‘bellen’ is nu qua uiterlijk iets anders. Het is net alsof het is ingedrukt.

  236. Wat een waslijst aan problemen lees ik.
    Nog beter niet updaten?
    Of is dit een lijst toevalligheden?
    De mensen die om mij heen over zijn, hoor ik helemaal niet over deze problemen namelijk.

  237. Mijn telefoon is trager geworden, Siri reageert niet meer op geluid. Veel apps openen vertraagt.
    Als ik iets typ dan verschijnt het vertraagt in beeld.
    Als ik geen wifi verbinding hebt werkt mijn internet connectie via 4g of 3G niet.

    Ik ga weer downgraden naar iOS10

  238. @erik: heb ik ook, zowel bij 4G als bij 3G kan ik geen internet, whatsapp, andere apps etc terwijl er wel 3g of 4g in het icoon staat aangegeven. Via de wifi kan het wel gewoon.

  239. Origineel geplaatst door RutgerO
    Vandaag iPhone 8 in gebruik genomen en net de iCloud backup teruggezet. Bij WhatsApp blijft de grijze overlay op het icoontje dat Laden… en Installeren… aangeeft ergens hangen! Ik kan WhatsApp nu niet in…! Iemand anders daar ook last van? Enig idee hoe dit op te lossen?

    Opgelost. Compleet gewist, opnieuw geïnstalleerd en iCloud backup er weer opgezet. Draait als een zonnetje!

  240. Podcast app van Apple: keert steeds terug naar het begin van de podcast, na bijvoorbeeld een telefoongesprek of als Siri per ongeluk geactiveerd wordt door podcast.

  241. In whatsapp als je een bericht hebt geopend en je wil weer terug naar de lijst, dan zit de profielfoto erg dicht op het terugknopje, waardoor je continu de profielfoto aan het bekijken bent ipv dat je naar je whatsapp overzicht gaat. Moet zeggen, heb een iPhone 5S dus nog klein scherm. Wel erg irritant.

  242. In de nieuwe Dock op de iPad Kun je de 3D functie niet gebruiken. Kon in oude Dock wel.

  243. Camera start langzaam op en batterij loopt snel leeg na installeren ios11
    iPhone 6 plus 64GB. Batterij is lastig maar geen ramp. Dat m’n camera traag (20 sec) opstart wel.

  244. Bij mij is IOS 11 over het algemeen gewoon langzaam/totaal niet soepel. Ik heb en iPad en iPhone 6s Plus. Voornamelijk de iPhone is super traag. Ik lees hier niet veel op internet over, dus ben ik de enige? Of is dit een bekent probleem en moet ik gewoon een iPhone 8/X hebben voor IOS 11?

  245. Origineel geplaatst door Ikke
    Mijn Apple TV 3 werkt niet met de remote in het bedieningspaneel. Hij blijft zoeken naar de Apple TV en kan hem uiteindelijk niet vinden. Met de Remote app werkt het nog altijd prima!

    Schijnt alleen Apple TV 4 te ondersteunen…

  246. Wat een drama, geen enkele app werkt meer echt niet 1, zelfs de IPhone eigen apps niet meer. Ik heb een 5S, hier heb ik wel ff spijt van.
    Weet niet wat ik er aan moet doen, iemand suggesties?

  247. @DK: Ja! absoluut iMessages komen meerdere keren terug, na poweron/poweroff bvb ook al heb je ze al weggedaan

  248. Sinds iOS 11 krijg ik (en met mij zover ik weet, nog 6 anderen ) geen contact naam meer door als iemand belt. In berichten ook alleen nummers en geen contact namen meer. HELP! Heel irritant!

  249. Bluetooth Smart lijkt ook niet meer te bestaan in ios11 zo kan ik sinds de update mijn UE Boom 2 niet meer aan- en uitzetten vanuit hun app

  250. Weet iemand miss welk firmware bestand ik moet hebben om terug te gaan naar iOS 10, ik heb een iPhone 5S? Dank alvast!

  251. Origineel geplaatst door Marinus
    Weet iemand miss welk firmware bestand ik moet hebben om terug te gaan naar iOS 10, ik heb een iPhone 5S? Dank alvast!

    Kijk hier eens.

  252. Origineel geplaatst door Rafael
    Ik heb dit vanmiddag naar Vodafone gestuurd:
    Sinds iOS 11 op mijn iPhone heb ik problemen met mijn data verbinding van Vodafone. Als ik de schakelaar (zie de bijlage) op “gesprekken en data” heb staan dan krijg ik geen verbinding als ik een gebied verlaat waar ik een Wi-Fi verbinding heb gehad.
    Ik merk dit pas na een tijdje op omdat ik dan bijvoorbeeld niet kan mailen. Op het moment dat ik even de vliegtuigmodus aan en uit zet lost het probleem zich op.
    Als ik de schakelaar op “alleen data” heb staan dan heb ik geen probleem.
    Ik hoop dat jullie dit kunnen doorzetten naar de technische jongens (of dames).

    Origineel geplaatst door Lars
    Ook ik heb hetzelfde probleem, ook Vodafone en een 6S, heel lastig. Kan Vodafone hier iets aan doen??.
    Ik ben van plan om de vorige iOS versie weer terug te zetten en dan opnieuw IOS 11 te installeren.

    Origineel geplaatst door Albert
    Ik ervaar ook dezelfde problemen loste dit op door de telefoon even uit en aan te zetten buiten wifi bereik.Heel erg hinderlijk de klacht doet zich 9 van de 10 keer voor en begon direct na de update bij mijn iphone SE

    iOS 11.0.1 is nu uit. I weet alleen niet of dit een oplossing biedt voor de iPhone 6s met Vodafone.

  253. @Cor: Lost het niet op. 🙁
    Alleen vreemde is dat ik iedereen hier lees dat het sinds iOS 11.x speelt. Ik heb het zelf sinds iOS 10.x al ben om die reden juist naar 11.01 gegaan.

  254. Ik heb regelmatig een leeg thuisscherm (toegangsscherm). De tijd en datum zijn dan verdwenen. Ook zie ik geen notificaties op mijn toegangsscherm. Als ik de telefoon opnieuw opstart doet hij het weer.

  255. Sinds de Update naar IOS 11 herkent mijn Iphone geen binnenkomende telefoonnummers meer. Ik zie alleen een nummer staan en geen contact persoon, terwijl de contact personen wel in mijn contacten staan. Alles geprobeerd met landnummer 00 of + ervoor.
    Iemand een oplossing hiervoor?

  256. Slotje om nieuwe notitie,s te vergrendelen ontbreekt in iOS
    In sierra is het er nog wel

  257. @Cor: ik heb ook hetzelfde probleem. Snel nieuwe update installeren en hopen dat het werkt.

  258. In mijn berichtenlijst worden de namen van de personen die mij een sms hebben hebben gestuurd, niet meer weergegeven, hoewel die personen wel in mijn contacten voorkomen. Dit sinds update naar iOS11 op Iphone 5s. Hoogst vervelend. Iemand een idee hoe dit komt en wat er aan te doen is ?

  259. De volumeknoppen aan de zijkant werken niet meer, ik krijg vaak geen geluid wanneer ik bel en gebeld word én mijn iPhone 6s blijft vaak vasthangen sinds de nieuwe update. Het duurt dan zeker 5 minuten voordat hij zich hersteld heeft…

  260. Origineel geplaatst door Kvnns
    @Cor: ik heb ook hetzelfde probleem. Snel nieuwe update installeren en hopen dat het werkt.

    Wat wel helpt is om via instellingen, mobiel netwerk, opties mobiele data, Schakel 4G in op Data te zetten i.p.v. Gesprekken en data.

  261. @René: hier hetzelfde probleem (ook iPhone 7), voornamelijk wanneer batterij onder de 20% komt

  262. @Cor: Ook hetzelfde probleem met vodafone. Als ik van WiFi naar 4G ga staat er wel netjes 4G boven in m’n scherm maar ik heb geen internet. Alleen naar vliegtuig modus en terug helpt.

  263. @DK: hier heb ik ook last van.

  264. Na update iso 11 en volgende update werkt mijn microfoon niet meer, batterij loopt razendsnel leeg (voorheen nooit problemen gehad), problemen met wifi netwerken vinden (volgens logo gewoon wifi?). Wat een drama. Iemand hier oplossingen voor? Inspreken van whatsapp berichten werkt wel, alleen geen microfoon bij bellen cq gebeld worden. Wel via luidspreker.

    Ik heb een iPhone 5s.

  265. ik heb sinds update probleem dat zonder nummerherkenning niet meer werkt. als ik aan en weer uitschakel werkt afscherming wel. volgende dag wederom zelfde euve.

  266. Datzelfde heb ik juist met het aanzetten van de nummerherkenning. Hij springt steeds weer terug op ‘zonder nummerherkenning’. Gevolg: mensen nemen de telefoon niet op. Heel vervelend!

  267. @Rafael: bij mij precies hetzelfde, al een oplossing?

  268. Als ik Wifi gebied verlaat werkt internet niet meer. Moet dan iPhone SE uit- en weer aanzetten om probleem op te lossen. Irritant omdat je dit pas merkt als je internet gaat gebruiken. Gevolg geen WhatsApp meldingen etc. voordat je opnieuw opstart.

  269. @Frank: hier hetzelfde probleem. Geen klok op beginscherm. Regelmatig herstarten om deze weer te kunnen zien.

  270. Door iOS 11 blijft op mijn iPhone en iPad pro programma’s vastlopen.
    Ook zet hij de foto’s die ik gemaakt heb op mijn iPhone niet en wel op mijn iPad pro.

  271. Wanneer personen in mijn contactlijst mij bellen zie ik de naam niet meer. De telefoonnr zie je dan. heel vervelend omdat je niet meer weet wie de caller is. iedereen die ik ken met een iphone heeft dit probleem

  272. Tijdens het bellen kan ik geen apps gebruiken. Zodra ik deze open is de rechterzijde van mijn scherm geheel zwart. Meer mensen dit probleem of een oplossing voor?

  273. Sinds iOS 11 lopen beeld en geluid in de YouTube app via de AirPods niet meer synchroon.

    Via een bekabelde hoofdtelefoon loopt het wel synchroon.

    Als ik in mobile Safari op de iPhone of iPad naar youtube.com ga, dan loopt alles wel gewoon synchroon op de AirPods.

  274. Bij Whatsapp is sta toegang tot foto’s toe grijs. Deze kan ik niet aanklikken. Ik kan geen foto’s meer bewaren van WhatsApp

  275. Betreft: iPhone 7 plus

    De meeste van mijn klachten omtrent IOS 11 zijn al genoemd (het zijn er echt veel te veel!!!
    -smal toetsenbord in ‘landscape mode’
    -toestel is een stuk trager geworden dan draaiend op IOS10
    -bluetooth gaat niet meer uit
    -homescreen heeft geen klok meer
    -oude berichten blijven terug komen
    -mail app blijft mails herhalen
    -enzovoorts..)

    Maar wat ik niet tegen ben gekomen is problemen met het roteren van IOS11 op het moment dat ik mijn toestel in ‘landscape mode’ houdt.

    Bij het unlocken van het toestel reageert mijn iPhone helemaal niet op de rotatie!! Pas na het heen en weer bewegen van mijn toestel is er een reactie en dit dan pas na vijf á tien seconden! Heel frustrerend!! Het voelt aan als een oud toestel…wat nog geen vier maanden oud is!!!

    Ik heb een iPhone plus model aangeschaft omdat ik graag alles in ‘landschape mode’ doe.
    Ik krijg nu het gevoel dat IOS11 niet ontworpen is voor ‘landschape mode’ ik wordt zelf gedwongen alles in ‘Portrait mode’ te doen (daar is het toetsenbord zelf voor aangepast)

    Kijk bijvoorbeeld naar de app-store, deze draait ook niet meer!

    Hebben nog meer mensen deze problemen?

    Groetjes Omar

  276. Origineel geplaatst door Leon
    Ik heb af en toe een leeg thuisscherm, dan is de klok en datum verdwenen. Moet de telefoon dan uitzetten en aanzetten om dit weer terug te krijgen.

    Hier hetzelfde probleem, dan geen netwerkverbinding mogelijk. Alles werkt weer na aan/uitknop + home button. Doet zich met name voor als de batterij < 35% is.

  277. Bij het ontgrendelen van mijn iPhone 6 via Touch-id, start steeds een willekeurige app op, terwijl ik dit niet wil maar gewoon op mijn homescreen terecht wil komen. Heel irritant.
    Herkent iemand dit ook?

  278. Ik ben mijn laatst opgeslagen contacten kwijt na de update

  279. iPhone 7 plus. Na update iOS 11 al mijn staan al mijn foto’s in “ alle foto’s” door elkaar, echt balen!! Wie weet de mogelijkheid om alle foto’s weer op chronologische volgorde te plaatsen?
    HELP!

  280. – Wanneer op de volumeknoppen worden gedrukt, is niet altijd de luidspreker met geluidssterkte te zien. Enkel na het opstarten komt deze er tijdelijk terug op.
    – bij het openen van de camera-applicatie verdwijnt de helft can de logo’s (flits, live, filter).

    Ik werk met een iphone7

  281. Gisteren mijn iPhone 6S geupdate. Het duurde 3 uur en er ging iets mis waardoor mijn telefoon helemaal terug is gezet naar de fabrieksinstellingen. Super vervelend maar het vervelendste vind ik nog dat mijn telefoon nu ontzettend traag is. Apps starten heel erg langzaam op en hij loopt regelmatig vast waardoor ik hem steeds opnieuw moet opstarten. Is sinds ik hem geupdate heb al zeker meer dan 10 keer gebeurd (heel frustrerend). Het lijkt me niet dat dit normaal is en ik heb geen idee hoe ik dit moet oplossen? Voor de update werkte mijn telefoon nog perfect dus het lijkt me niet dat het aan mijn toestel ligt? Ik zou hem kunnen downgraden maar ik wil ook graag van de update gebruik maken. Moet ik nu naar de Apple winkel met mijn probleem of is er ook een andere oplossing?

  282. Mijn iPhone 6S reageert soms minutenlang niet nadat ik hem in slaapstand heb gezet en weer probeer in te schakelen. Scherm blijft zwart en hij doet echt helemaal niks. Home-, volume- en sleep button drukken heeft geen enkele zin, en ook dat automatisch inschakelen van je scherm als je hem oppakt werkt niet.
    Na enkele minuten is er ineens weer leven in de brouwerij en zie je al je handelingen die je hebt geprobeerd in de minuten ervoor in sneltreinvaart op je scherm voorbij komen.
    Heel vaag en heel irritant, want je kan je iPhone niet gebruiken wanneer je wilt – pas wanneer dat ding er weer zin in heeft kan je iets doen. Hoop dat ze dit snel oplossen.

  283. Ik heb sinds de update dat als ik gebeld word alleen maar een telnr te zien krijg ipv van de contactnamen. Ik heb een 6s plus. Mijn man heeft hetzelfde probleem.
    En mijn dochter heeft een probleem met haar wifi verbinding op haar 6s.
    Hiet nog meer klachten over?

  284. Is er nog iemand die last heeft van het niet kunnen oproepen van de multitasking of bedieningspaneel bij gebruik van sommige apps?

  285. Siri verslechterd! (iPhone 6 plus)

    – Siri reageert trager
    – Weet vaker dan voorheen niet wat ik zeg en moet het dan heel duidelijk ar-ti-cu-leren
    – zodra ik de homebutton indruk om Siri te activeren, blijft ie vaak lang hangen. Je bent dan al aan het praten en halverwege springt ie pas aan en kun je uiteraard weer helemaal opnieuw beginnen (werkt niet zo soepel als bij iOS10

    Ervaren jullie dit ook?

  286. Na update van mijn iPhone 5S naar Os 11.0.1 en iets later naar Os 11.0.2 (érg snel na elkaar kwamen die!) heb ik het volgende, nog nergens gesignaleerde probleem: bij de icoontjes onderaan het schermpje staat een “1” in een rood cirkeltje bij de “verzamelbak” van de apps. Daarop getikt blijkt het te gaan om “Instellingen”. Daarop getikt, komt het rode cirkeltje bij “Gebruik iCloud” te staan (bovenaan, onder mijn naam en “Apple-ID, iCloud, iTunes” enz.
    En daar zit het probleem: of ik daar nou op tik of hamer of probeer te schuiven, er gebeurt niks, helemaal niks. De letters staan allemaal in grijs.
    Het zal duidelijk zijn dat ik de nieuwe “app” “Bestanden” ook niet kan gebruiken, want ik kan niet bij de iCloud komen.
    Via de supportsite van Apple geprobeerd contact met Apple te krijgen. Nou, dat is een sof: de ene keer kwam ik op de Turkse versie van de supportsite terecht, bij aanvraag van telefonische ondersteuning komt simpel de mededeling dat er geen telefoongesprek met mij ingepland kan worden en als ik het via de chat probeer krijg ik de mededeling dat de garantie- en serviceperiode voorbij zijn en dat ik voor Euro 29,50 één “support” kan kopen. Maar vreemd genoeg kan ik dan ook verder niks ondernemen op die page.

    Het is een lang verhaal en ik hoop dat iemand mij kan helpen deze stomme situatie op te lossen. Van Apple kan ik blijkbaar weinig verwachten.

  287. Notes is een drama! Langzaam, dommige sneltoetsen werken niet meer, dubbele tekst, vertraagde invoer. Jammer, gebruikte het veel.

  288. Sinds iOS11 gebeurt het steeds dat wanneer ik een WiFi (huis, werk) verlaat, de 4G geen verbinding heeft. Moet dan eerst vliegtuigmodus aan/uit zetten, dan werkt het weer… Iemand anders ook dit probleem?

  289. Vanaf de update naar iOS11 (ook al in het public beta programma van iOS11) krijg ik geen verbinding meer met mijn Tag Heuer Connected. Momenteel heb ik helemaal niets meer aan het horloge omdat je pas nadat hij gepaird is de tijd in het display ziet. Tag Heuer geeft aan dat het een bekend probleem is waar meer Android Wear gebruikers last van hebben. Er word momenteel gewerkt aan een oplossing. Zelf heb ik iedere mogelijke oplossing/ workaround reeds geprobeerd, helaas zonder succes.

  290. Het valt mij op, dat als ik onder iOS 11.0.2 de camera-app opstart, deze altijd de optie ‘Live Photo’s’ standaard activeert, ook wanneer ik dit vooraf in de instellingen heb uitgeschakeld. Zijn er meerdere mensen die kampen met deze bug? Verder komen ook bij mij de problemen omtrent het verdwijnen van de datum op het toegangsscherm en trage reacties bij het openen van apps voor.

  291. @Leon: ik ook nog steeds, zelfs na 11.0.2. Alleen op de iPhone trouwens.

  292. @Jeroen: Ja, precies hetzelfde probleem hier. zowel op iPhone 6 als 7. straks eens kijken of het met 11.0.2 is opgelost.

  293. @Suzanne: Dankjewel voor je tip, Suzanne. Maar………. het enige wat ik nog niet geprobeerd heb is het bellen van dat 0800-nummer. (En ik verwacht dat ik daar ook niet verder kom dan: “….. och, een iPhone 5s zonder service en garantie? Dan kan ik u alleen maar helpen tegen betaling van Euro 29,50”. De andere mogelijkheden die op iCulture’s artikel worden genoemd, heb ik al geprobeerd, maar kom dan niet verder dan “geen service en garantie meer” of “wij kunnen geen telefoongesprek inplannen voor u”. Twitter is een avontuur waar ik me nog niet aan gewaagd heb en wat ook niet zal gaan gebeuren. Jammer genoeg is het blijkbaar zo dat het Apple niet meer interesseert als je een wat ouder, maar nog prima toestel, gebruikt dat door hun eigen update in de war is geraakt. Men verkoopt liever iets nieuws…………… Klinkt misschien wat cynisch, maar als je op de supportsite al zolang vruchteloos bezig bent geweest als ik, wordt ieder mens dat wel een beetje.

  294. Origineel geplaatst door Jeroen
    Sinds iOS11 gebeurt het steeds dat wanneer ik een WiFi (huis, werk) verlaat, de 4G geen verbinding heeft. Moet dan eerst vliegtuigmodus aan/uit zetten, dan werkt het weer… Iemand anders ook dit probleem?

    Heb exact het zelfde, heb contact opgenomen met Vodafone en ze hebben het netwerk gereset gisteren, en vandaag is het nog niet voorgekomen.
    Dus even afwachten als het weer gebeurt, hopelijk niet

  295. De helft van mijn telefoonnummers zijn verwijder Dankjewel Apple

  296. @Omar: wie heeft er ook maar 1 backup tegenwoordig…?😬

  297. Ik blijf lekker op mijn 10.3 zitten. Ik zelf hoeft niet meteen de nieuwste software te hebben. Allemaal ellende. Altijd kinder ziektes. Straks ook in de iphoneX.

    Dus ik zelf stap echt pas over wanneer alle bugs er uit zijn.
    Dus ik advieseer mensen gewoon echt nog 3 tot 6maanden te wachten. Ik iniedergeval wel.

  298. Ik heb nog altijd last van het wegvallen van mijn 4G internet verbinding als ik van Wifi afkom.

    Bellen kan wel, bluetooth met de auto, geen probleem, maar ik heb geen internet. Ik moet hem echt in Airplane mode zetten, weer terug…en dan ben ik pas weer connected 😉

    Iemand anders dit probleem?

  299. Het zoeken naar apps op m’n iphone is een drama sinds ios11. Leverde “drop” eerst nog de geinstalleerde dropbox-app op, nu vindt ik zoekresultaten in safari. Dropbox helemaal intypen werkt wel.

  300. @Emiel: Ja dit probleem met Siri heb ik ook. Hij stopt ook vaak met luisteren voordat ik mijn gesproken zin af heb.
    Hier een iPhone 7 Plus

  301. Mobiele data activeren lukt niet (Vodafone) en ‘3finger zoom’ (toegankelijkheid zijn voor mij de redenen om terug te gaan naar 10.3. Ook het vergrootglas ‘bevriest’ vaak, alleen opnieuw opstarten helpt dan. Echt naar

  302. @Rafael: Dit probleem heb ik ook, iPhone 6s met Vodafone

  303. Rabobank telebankieren app werkt niet meer. Start niet op. Verder zijn apps in het gebruik trager geworden.

  304. Vaak geeft een app aan geen verbinding te hebben met het internet, maar op het scherm is hij gewoon met mijn provider verbonden.?.. na opnieuw opstarten iPhone stroomt er weer data binnen.

  305. Lieve Mensen echt waar.!

    Kijk hoeveel klachten er zijn.
    Ga gewoon lekker terug naar de 10.3. Werkt perfect zoals het moet zijn. Ik snap niet dat mensen hier nog over praten. Laat die 11 effe lekker varen. En Reset dat ding gewoon en lekker op 10.3 voorloopig blijven. Ga pas over als alles is opgelost. Zie dit als een positief iets wat ik schrijf.

  306. Als je muziek app of apple music zit is het veel te omslagtig om snel geluid naar een AirPlay accessoire te sturen. Ook worden er nu drie verschillende AirPlay symbolen gebruikt. Mijn 80 jarige moeder vond het geweldig om haar muziek te streamen, probeer haar nu uit te leggen hoe het moet en dan zie je dat elke logica ontbreekt.

  307. iPhone 6 gebruiker. Bepaalde ringtone werkte wel bij iOS 10 en nu met iOS 11.01 niet meer, terwijl hij wel zo staat ingesteld.

  308. Sinds iOS 11.02: Aantal ongelezen mails zou een bepaald aantal moeten zijn, maar dat klopt niet. Als je weer even pull down doet klopt het wel weer, maar daarna klopt het weer niet.

  309. Mensen met batterijproblemen:

    Op de een of andere manier wordt locatie services veel te vaak gebruikt of staat constant aan (bv bij de AppStore app)
    Probeer dat eens helemaal uit te zetten voordat je depri wordt en teruggaat naar 10.3 !!

  310. Ik zie geen plattegrondje meer van mijn gelopen wandeling in de activiteiten app. Jammer.

  311. @dwain: Zelfde probleem met USB bekabeling ☹️☹️😞😞😞

  312. Op de 6s doet het trillen bij geluid uit het bij mij niet meer 🙁 erg iritant

  313. Geen bugs, wel een enorm minpunt voor ios11:
    – podcast app is niet meer nuttig. Hoe je alle onafgespeelde podcasts in een moeite doorgaand af te afspelen is mij nog steeds een raadsel. Hiervoor heb je toch een podcast app?? Niet slecht, gewoon dramatisch.
    Niet echt uitzetten wifi en BT. De manier voor Apple om meer locatie-informstie van je te verzamelen en te delen. Oftewel:privacy ids nu helemaal weg.

  314. Ik merk dat sinds de update het geluid van mijn wekker veel zachter is met bijv het standaard wekkergeluid Radar. Zijn er meer met dit probleem?

  315. Spijt van de update. Gebruik mijn ipad voor het werk met een apart app maar met het invoeren van gegevens duurt het lang voor de letters er staan en je kunt niet efficient doorwerken. oude ios was geen probleem.

  316. Na iOS 11 te hebben geïnstalleerd heb ik continu problemen met automatisch wisselen tussen WiFi en 4G.
    Het “radertje” naast 4G blijft dan draaien en moet dan de iPhone 6s opnieuw opstarten om weer internet te krijgen…
    Update 11.0.2 geïnstalleerd en geen verbetering…
    Al mijn collega’s met iPhones hebben exact dezelfde issues!

    M.a.w. Enorm spijt van iOS 11

    iPhone 7 of hoger wil ik als systeembeheerder nog niet hebben binnen het bedrijf vanwege bergen met kinderziektes en onhandigheden

  317. Origineel geplaatst door Rob
    Vaak geeft een app aan geen verbinding te hebben met het internet, maar op het scherm is hij gewoon met mijn provider verbonden.?.. na opnieuw opstarten iPhone stroomt er weer data binnen.

    Heb net Vodafone gebeld, is een probleem van Apple software 11.02
    Oplossing voorlopig is vliegtuig stand aan en uit zetten dan werkt het netwerk probleem weer of 4g alleen op data zetten i.p.v. gesprekken en data.

  318. Sinds vandaag merk ik dat sommige berichten automatisch worden gelezen. iOS11 en apple stelt mij zeer teleur.. eerste keer in al die jaren..

  319. Heel storend; als de batterij bijna leeg is kan ‘het lampje’ niet meer worden aangezet.. Laat mij zelf beslissen hoe ik de laatste energierestanten van de batterij wil besteden 😠

  320. Gewoon lekker op 10.3 blijven!!! Tot dat ooit alle bugs eruit zijn. Ik ben zo blij dat ik niet geupdate heb.😃

  321. Wat een drama iOS 11. Mn iphone blijft vastlopen bij het openen van apps en sinds vandaag gaat ie ook uit zichzelf opnieuw opstarten bij het vastlopen. (Zwart scherm met laad-tekentje). In de afgelopen 4 uur is ie 12x vastgelopen en dat duurt wel echt 5-10 minuten lang. Homeknop of vergrendelknop doen het dan ook niet.

  322. Origineel geplaatst door Rob
    Vaak geeft een app aan geen verbinding te hebben met het internet, maar op het scherm is hij gewoon met mijn provider verbonden.?.. na opnieuw opstarten iPhone stroomt er weer data binnen.

    Origineel geplaatst door Wim
    Heb net Vodafone gebeld, is een probleem van Apple software 11.02
    Oplossing voorlopig is vliegtuig stand aan en uit zetten dan werkt het netwerk probleem weer of 4g alleen op data zetten i.p.v. gesprekken en data.

    Dank je, ik had hetzelfde probleem. 4G op alleen data zetten werkt inderdaad. Stukken beter dan iedere keer vliegtuigstand aan en uit.

  323. Op het toegangsscherm kan ik niet meer reageren op whatsapp berichtjes. Na een paar letters ingetoetst te hebben verdwijnt het “reageren blokje” weer.. ik kan wel naar links schuiven om te “bekijken” en te “wissen en naar rechts schuiven lukt ook. Maar reageren dus niet, zonder in whatsapp te gaan, is dat een groot probleem! Wie heeft de oplossing?

    Inderdaad batterijduur is erg achteruit gegaan. Ga zomaar van 86 naar 76 bijvoorbeeld. Oplossen dus! Geen verbetering tot nu toe iOS 11.

    @Halibende: yep! Zelfde probleem.. anders beschreven. Hopelijk snel opgelost!

  324. Ik mis sinds de update heel veel oproepen. En ik heb ‘niet storen tijdens autorijden’ NIET ingeschakeld. Bovendien ben ik gewoon op 1 plek. Krijg steeds een smsbericht met de melding dat ik oproepen heb gemist. Ik krijg het probleem maar niet opgelost. Wat nu??

  325. Ik ben heel blij met iOS 11. Hele mooie verbeteringen. Ja nog probleem met outlook maar daar wordt aan gewerkt. Waar ik helemaal uit mijn dak ging was de nieuwe features van het toetsenbord. Een van de mooiste dingen voorkomt het vaak moeten switchen van toetsenbord vooral als er even een cijfer tussen de tekst staat. Boven de letter staat het cijfer bijv. Boven de q staat een 1. Veeg de q omlaag en er staat een cijfer. Veel.minder switchen! dus sneller typen.
    Maar helaas op de 3e dag dat ik met iOS 11 werkte zag ik plotseling de bovenliggende tekens verdwijnen. Ook 11.0.1 en 11.0.2 brachten geen oplossing. Jammer dat net die hele mooie verbetering het laat afweten. Hopen dat 11.1 de oplossing gaat bieden

  326. Bij zowel mijn vrouw (met iphone6) en mij (iPhone 6s) regelmatig dat 4g wegvalt. Dit toont niet bovenin, maar apps geven melding ‘geen internetverbinding’. Oplossing door vliegtuigmodus aan en uit te zetten 😢

  327. @Henk: Ik heb een oplossing gevonden voor deze bug. Ga naar instellingen/algemeen/toetsenbord. Onder het kopje Alle toetsenborden vind je een rij knopjes hoofdlettergevoelig, caps lock, controleer spelling enz… Zet ze allemaal uit, wacht even en zet ze allemaal weer aan. En het toetsenbord is weer hersteld. Heel blij.

  328. Ik heb mijn telefoon nu al 3 keer geupdate voor ios11 en bij de eerste twee updates had ik totaal geen problemen maar sinds ik mijn telefoon naar 11.0.2 heb geupdate kan ik geen enkele app meer downloaden of updaten ook heb ik ineens veel problemen met mijn wifi verbinding. 😕

  329. AirPlay zonder synchrone weergave is verdwenen uit het bedieningspaneel. Waar kan ik feedback geven op de updates zodat ze daar wat aan doen?

  330. Sinds ik iOS 11.0.2 heb geïnstalleerd krijg ik geen geluiden meer bij meldingen in berichten/sms en WhatsApp! Ik heb een iPhone 5s en heb o.a. De APP van WhatsApp verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Ik kan wel verzenden en ontvangen maar krijg dus nog steeds geen van de geluiden die ik heb ingesteld!
    Weet iemand een oplossing?

  331. Ik ben ook benieuwd wat nu de manier is om feedback aan Apple te geven, via de website e.d. Kom je niet veel verder. Is dat geen speciaal mailadres of website voor?

  332. Sinds de update naar iOS11 is me opgevallen dat de app Google Translate niet meer in offline modus werkt. Dit is erg vervelend als je alleen maar kostbare dataroaming tot je beschikking hebt. Ik heb van alles geprobeerd: alle google apps verwijderd en google translate + offline datafiles weer geinstalleerd, google accounts verwijderd van de iPhone.
    Ben ik de enige met het probleem of werkt het bij anderen ook niet meer offline?

  333. Mijn 6s plus geeft constante storingen tijdens Spotify en als ik bel. Siri reageert ook om de haverklap sinds ik de laatste update heb gedaan 😡😡

  334. Heb een SE sinds april na overlopen vanaf android en altijd tevreden geweest
    Sinds gisteren upgrafe naar 11.0.2 en sindsdien vaak telefoon vast
    Apps die vastlopen -ook whatts app
    Heel irritant zo…
    Heb nog extra telefoon herstart gedaan maar helpt helaas niet..
    Geheugenkaart nog genoeg ruimte (net geen 100GB)

  335. Ik werkte tot voor de update naar IOS 11 met PDF expert, na de update kan ik dit programma echter niet meer openen. Ik dien de ontwikkelaar te contacteren.
    Punt is dat er nog documenten op stonden die ik reeds bewerkt had en uiteraard niet kwijt wou. Hoe kan ik mijn documenten terug hebben?

  336. Bij mij is mijn scherm af en toe onscherp, moet dan even terugspringen . Af en toe kan ik bij Facebook geen pijltje terug gebruiken, staat dan even vast. En mijn foto’s zijn ook niet aldoor scherp.
    Ik heb veel berichten gelezen maar ben dit nog niet tegengekomen.

  337. Origineel geplaatst door Marc
    Bij mij werkt de functie niet storen tijdens autorijden niet.

    Ik heb een 6s.

    En hij staat ingesteld op automatisch maar dat werkt dus niet.

    Wie kan mij helpen?

    Bij mij werkt het ook niet. Wanneer ik de app handmatig aanzet, wordt de functie wel automatisch uitgezet wanneer ik niet meer rij. Heb inmiddels meerdere klachten gehoord over het niet automatisch detecteren van beweging. De gezonfheidsapp houdt ook niets meer bij

  338. ik heb een probleem met mijn iwatch. als ik een sms bericht ontvang op mijn iwatch en ik antwoord dan met ok wordt dit wel vestuurd, maar op mijn iphone blijft de sms als ongelezen staan en na enkele minuten krijg ik een melding op mijn iwatch dat het bericht(ok) niet verstuurd is

  339. Bluetooth verbinding met auto hapert regelmatig. Zowel bij hands free bellen als audio vanaf iPhone afspelen via auto

  340. Wat ik ook mis zijn de problemen met whats-app sinds de update naar ios11. Krijg standaard niet gelijk meer de berichten of meldingen binnen. Vaak zelfs pas zo’n 10 uur later!!

  341. Verschillende problemen met het geluid sinds iOS 11.
    – geen geluid bij bellen of gebeld worden
    – geen luidspreker in beeld bij gebruik van de knoppen
    – het geluid in het scherm dat je van onder naar boven veegt, doet het niet. Kan hem helemaal omhoog doen of naar beneden geluid veranderd niet.
    – geen geluid als de wekker afgaat.
    – als er muziek via de muziek app aanstaat kan ik niet pauzeren, of verder klikken…

    Na opnieuw opstarten doet alles het wel weer. Maar ondertussen moet ik hem al 4x per dag opnieuw opstarten.

  342. Updaten van apps duurt heel lang of werkt helemaal niet meer.

  343. Sinds de update veel last van geen verbinding meer met de provider.
    Op plaatsen waar het voorheen altijd wel gewoon was. Een iphone heeft geen verbinding en de andere wel. Eentje heeft de nieuwe update geinstalleerd en de andere nog niet.

  344. Ik heb sins de nieuwe IOS update heb ik met mijn iPhone 6 last van minder batarij maar ook dat de telefoon vast loopt en uit valt en nu wil hij niet meer aan!!!!
    Wat moet ik nu doen ik kan niks meer met me iPhone

  345. Nog een bug: op de iPad werkt automatisch roteren geregeld niet meer!

    Ik kon een paar minuten geleden draaien wat ik wilde maar er gebeurde niks, niet in apps en niet met homescreen. Werkte nog wel in lockscreen.

    Maar nu werkt het ineens weer wel naar behoren….heb nog geen duidelijke regelmaat ontdekt helaas.

    Verder niemand met dit probleem?

    Ik heb hier de bug van het altijd anoniem bellen (onafhankelijk van instelling) ook nog niet terug gelezen. Zie wel

    Ik baal dat ik niet terug kan naar iOS 10…

  346. IPhone se heeft meerdere keren per dag geen 4g verbinding meer nar update ios 11 telefoon uit en weer aan helpt dan voor even zodra er weer wifi is en we gaan weer in gebied zonder wifi weer geen 4g dus meerdere keren per dag telefoon uit en aan zetten, als je het vergeet is het wel rustig geen mail en berichten meer maar zeer hinderlijk. Hoop dat het opgelost wordt opnieuw installeren helpt helaas niet.

  347. In het scherm met de melding : Sim vergrendeld, Annuleren, Ontgrendelen dat na het aanzetten verschijnt, reageert alleen de aan/uit knop en valt er op het scherm noch met de home/knop iets te doen. Dit betreft alleen de 6S en niet de 6s-Plus. Sim kan later wel ontgrendeld worden als je iemand wilt bellen want dan komt er weer diezelfde keuzemelding waarbij het nu wel gaat.

  348. Ik moet juist heel vaak mijn wifi wachtwoord opnieuw invoeren als ik van het 4G netwerk van Vodafone thuis kom….

  349. Ik heb dit ook al in het forum gemeld: sinds iOS11 ( of sinds mijn nieuwe Iphone 8) heb ik verbindingsproblemen met mijn carkit Volvo V40. Ik heb wel geluid (media), maar geen spraak (telefoon).

  350. Sinds de update veel problemen met printen vanaf ipad. Heel af en toe lukt het plotseling wel, maar over het algemeen blijft de ipad aangeven dat er geen contact met de printer gemaakt kan worden.

  351. Sinds iOS11 trilt de camera van mijn 6plus als je een foto wilt maken. Het trillen stopt als je een foto richting de “grond” maakt.

    Alles geprobeerd, probleem blijft.

  352. ik heb sinds de laatste update het probleem dat ik mijn wifi verbinding iedere keer kwijt ben, zeer vervelend!

  353. Voor IOS 11 kon je hotspot delen via je itunes account. Mijn tab kon altijd hotspot vinden van mijn telefoon. Na update moet ik elke keer weer via WIFi en/of Bleutooth netwerk van mijn telefoon zoeken. Hotspot moet dan ook altijd aan staan.

  354. Na de upgrade naar 11.01 worden na het inbrengen van nieuwe contactpersonen en of agenda punten op de Ihone 7, niet meer gesynchroniseerd naar outlook. Andersom werkt nog wel. (Alles wat ik in outlook invoer, synchroniseert wel naar de Iphone 7)

  355. iOS 11 is de meeste slechte update ooit

    Telefoon loopt regelmatig vast

    Als je WiFi uitschakelt schakelt die die na verloop van tijd weer in

    Luidspreker doet het ook iedere keer niet dat zet je dit aan maar hij komt niet op speaker

    Bij apps opstarten regelmatig een geheel wit scherm
    Moet je de telefoon opnieuw starten ( soms kan je de app afsluiten als je dubbel de home knop indrukt maar meestal werkt dit ook niet )

    Communicatie met mij auto radio (voorheen geen problemen) speelt gelukkig wel af maar de bediening van aan me stuur werkt niet ook in me bedieningspaneel doet hij er niks mee( wel als je iTunes gebruikt maar deezers of spotify niet)

    En dan nog het regelmatig niet reageren als je op het scherm wat probeert aan te tikken

    Mijn advies lekker terug naar iOS 10

  356. @Edwkn: probleem heb ik ook, ook staan mijn fotos niet meer in mijn albums

    Al met al geen beste update en veel meer problemen, iphone lijkt ook trager te zijn geworden, ook met invoer etc

  357. Nog een bug:
    Ik heb een schermopname gemaakt, mét geluid. Maar wat ik ook doe, na exporteren (via mail, Dropbox, Drive) en zelfs openen in iMovie is het geluid weg, alleen de video blijft over.

  358. Ik heb een iPhone 7 en sinds iOS 11 heb ik een waardeloze telefoon!
    Heeel veel vastlopers en kleine dingen die niet werken en moet dan opnieuw opstarten. Ik heb Apple sinds het begin en altijd de nieuwe modellen gekocht.
    De iPhone 6 was zeer slecht vergeleken met de vorige modellen en heb daar veel problemen mee gehad ,met name batterij erg snel leeg.
    Zelfs na vervanging van een batterij door Apple. Ook het geheugen liep telkens vol. Nu met de iPhone 7 hetzelfde probleem!
    Ik vind het een waardeloos toestel en ik irriteer me mateloos aan de hangers en vastlopers. Het lijkt wel alsof ik een goedkoop Chinees immi toestel heb! In 3 weken tijd 3 updates en nog steeds een waardeloos toestel. Apple is een heel slecht merk geworden. Ik ben dan ook helemaal klaar met Apple!!!

    @Danny: Exact dezelfde problemen hier

  359. Mijn iPhone 5s batterij is sinds de update in 4 á 5 uur leeg in de vergrendelstand dus zónder dat ik ook maar iets doe. Gehele systeem gereset, geen enkele app geïnstalleerd, vliegtuigmodus aan, energiestand aan, locatievoorzieningen uit maar niets helpt. Als ik kijk bij batterijgebruik dan is gebruik en stand-by nagenoeg gelijk. Kortom ik loop de hele dag met een powerbank.

  360. Sinds de update word elke keer mijn mobiele netwerk uitgezet. Valt me op dat het vaak na het verlaten van WiFi zone is. Moet hem dan elke keer handmatig aanzetten.
    En hij zet elke keer knopje van WiFi en Bluetooth aan.

  361. Had een hele tijd last van een trage en soms vastlopende iPhone 7 onder iOS11. Na mijn iPhone een vast Ip adres te hebben gegeven op mijn WiFi netwerk waren de problemen opeens helemaal over.. Weer snappy en razendsnel, geen vastlopers meer

  362. iPhone weer veel sneller!!
    Ook ik had een plotseling veel tragere iPhone 6s Plus na installeren iOS 11. Gister ontdekt dat “ververs op achtergrond” (instellingen > algemeen) bij deze update automatisch voor álle apps was aangezet. Heb t nu uitstaan voor vrijwel alle apps:
    M’n iPhone is veel sneller, en de batterij loopt minder snel leeg..😁

  363. Bij het nemen van foto’s slaat de camera vast zodra ik mijn se in de positie horizontaal naar verticaal draai en/of andersom. Heb hier na de update iOS 11 last van, ook na iOS 11.03. Zijn er meerdere die last van hebben?? Het is super irritant dit.

  364. Fontsize in emails in het IOS programma MAIL kan je niet goed instellen.

    De kopregels etc. kan je aanpassen zoals je wilt. Maar op een of andere manier kan je de tekst van de email, zogenaamde body van de email, niet fijn instellen. Deze tekst wordt alleen groter als je de kopteksten ( onderwerp etc) groter maakt.

    Het onderwerp en de afzender moet je wel erg groot maken om te zorgen dat de tekst in de mail een beetje makkelijk te lezen is.

    Via instellingen – toegangkelijkheid – grotere tekst als mede via Instellingen – beeldscherm en helderheid – tekstgrootte kan je een en ander niet behoorlijk instellen. Het is hoe dan ook niet mogelijk om een redelijke tekst grote te krijgen zonder dat het odnerwerp en de afzender belachelijk groot wordt op je scherm.

    Heb ge-googled maar vind op internet meerdere gebruikers die dit probleem hebben.

    Gebruik nu IOS 11.0.3 op een Iphone 6 en ben dus up to date.

    Kent iemand dit fenomeen of liever nog de oplossing!!

  365. Bij het afspelen van video loopt deze soms plots asynchroon dan moet ik even scrollen in de video om het op te lossen.

    Ook de film screen modus loopt zo vlot niet meer, af en toe vult hij het beeld volledig ook in portretmodus dan ziet de video er totaal distorted uit.

    Ook Automodus vind ik niet helemaal betrouwbaar, Siri doet raar als automodus aanstaat, wil af en toe dingen opzoeken en soms ook niet omdat ik in de auto zit.

  366. Ik heb probleem met de agenda.
    Ik zet afspraak erin en die komt niet in mijn andere apparaten te staan en het rondje naast het WiFi teken blijft draaien

  367. De iPhone loopt vast en m’n geluid werkt soms niet bij het telefoneren of opnemen van video’s. De iPhone moet dan opnieuw opgestart worden wat dus bijzonder irritant is. Daarnaast is het toestel traag geworden en gaat de batterij snel leeg. Kortom iOS11 is niet best.

  368. Als ik een contact opzoek en op het icoon voor een bericht te versturen tik, kom ik telkens weer in t beginscherm van berichten en moet het contact terug ingegeven worden

  369. Sinds de update zie ik geen inkomende , uitgaande en gemiste oproepen in mijn recente bel lijst meer staan. Ook mist het woordje wijzig rechts boven in en krijg ik geen meldingen als iemand mij heeft gebeld. Erg vervelend want zo lijkt het alsof ik mensen niet terug bel , maar ik zie nieteens een oproep. HELP

  370. Sinds de update heb ik geen geluid met bellen via de app Telefoon en wordt ook niet verstaan. WhatsApp bellen werkt wel en via mijn Mac kan ik ook gewoon bellen.

  371. Origineel geplaatst door Leon
    Ik heb af en toe een leeg thuisscherm, dan is de klok en datum verdwenen. Moet de telefoon dan uitzetten en aanzetten om dit weer terug te krijgen.

    Heb ik ook nog steeds. Al een oplossing voor of slechts de work-around van opnieuw opstarten?

  372. Ik heb een Gira Dockingstation waarop ik snachts de telefoon oplaad.
    Sinds de nieuwe update hebben mijn man en ik beide dat de telefoon snachts uit het niets gaat trillen. Dit houdt niet op tot we de telefoon van de lader halen. Iemand bekend met dit probleem?

  373. iPhone 6s, na upgrade iOS 11.0.3 werkt Bluetooth verbinding met auto telf (Parrot) zeer slecht!
    -verbinding valt weg start soms spontaan opnieuw, tijdens gesprek.
    -naar twee kanten toe tijdens gesprek ontzettend hapering/hakerig
    -slechte geluid kwaliteit, niet goed te verstaan
    -geen betrouwbare handsfree meer!!!? weg veiligheid.

    Alle tips al gedaan gereset t/m fabrieksinstellingen toe, gevolg dat het eerder beroerder wordt.

    Wie kan mij opweg helpen naar verbetering, zodat ik weer goed en veilig handsfree kan telefoneren?

  374. Sinds de nieuwe update heb ik heel veel problemen. Me batterij is zo snel leeg maar gaat met grote sprongen van +- 20% per keer als de telefoon leeg is zet je hem in de lader is ie ineens op 50%. Maar ook veel dat als ie op lock staat dat het scherm leeg is maar ook geen reactie geeft. Whats app reageert ook heel slecht soms pas de volgende dag van alles binnen (terwijl je al een paar keer whats app hebt geopent). Ik heb de telefoon een jaar. En gebruik hem matig ik deed vaak 2 dagen me batterij en nu zit in sinds de update 2 keer per dag volledig op te laden. Erg slecht dit.

  375. Verdwenen datum, tijd en meldingen van toegangsscherm nog steeds niet gefixed in iOS 11.1

    @Niels: Ik ook nog steeds op iPhone 7 na laatste update naar iOS 11.1. Herstart is voor mij nog steeds enige oplossing…

  376. Ik heb na de update 11 dat ik niet meer “normaal” kan printen via de airprinter.
    Als voorbeeld print geeft hij gewoon de volledige pagina weer maar als ik dan op afdrukken druk dan krijg ik de mail op nog minder dan een kwart van een normaal A4tje afgedrukt. Niet of nauwelijks leesbaar. Aangezien ik voor mijn werk veel mail ontvang is dit enorm lastig en ik kan ook geen instellingen vinden hoe ik dit kan aanpassen. Inmiddels de update 11.1 ook gedaan maar heeft niks geholpen. Zowel via ipad als iphone niet normaal te printen en via android echter wel dus het ligt niet aan de printer maar aan de ios. Wie kan mij helpen.

  377. @Leon: jaaaaaa dat heb ik dus ook. Echt mega irritant…. hopelijk komt hier snel een oplossing voor 😩

  378. Ja waar zal ik beginnen.

    – als ik gebeld wordt hoor ik de persoon aan de andere kant niet en andersom
    Dan moet ik heel mijn telefoon opstarten voordat ik weer kan bellen.
    – telefoon loopt om het kwartier vast. Ik kan dan niks meer doen en dan begint hij opnieuw op te starten.
    – hij valt steeds uit.
    – als ik hem wil ontgrendelen doet hij niks.
    – tijdens het bellen, wanneer ik daardwerkelijk iets kan horen, hangt hij automatisch op.
    – internetpagina’s openen is een ramp aangezien ik de app vijf keer moet aanklikken en afsluiten.
    – whatsapp openen en een gesprek openen, daarna kan ik niet zien wat er getypt is.
    – batterij gaat binnen 5 minuten van 70 naar bijvoorbeeld 25 procent.

    Mijn telefoon is nog maar een paar maanden oud en voor IOS 11 nergens last van gehad.
    Apple is mij op telefoon gebied voorgoed verloren.

    Kleine samenvatting: Dramatisch

  379. Ik weet niet of deze problemen al eerder gemeld zijn, maar ze zijn in iOS 11.1.1 nog steeds niet opgelost:

    🔴 Na opstarten / herstarten bij het ingeven van de pincode wordt het eerste cijfer twee keer ingevoerd. (Je tikt 7 en er worden twee 7’s ingevoerd)

    🔴 Bij zoeken worden in de zoekresultaten vaak alleen apps weergegeven als je de hele appnaam hebt ingegeven! 😡

    🔴 Uiteraard de diverse batterijproblemen; snel leeg en binnen no time (5 min) van bv 80% naar 15%. Maar van 15% naar 5% duurt ‘heel’ lang (lang haha… maar bv 30 min zonder dat de Energiebesparingsmode aan staat.)

    🔴 Soms verdwijnt vanzelf ineens de call history. (na herstart)

    🔴 In diverse apps waar je bij moet inloggen verdwijnen de credentials op willekeurige momenten. (Kan een app probleem zijn maar het gebeurt sinds iOS 11 geregeld. In iOS 10 zelden…)

    Er zijn nog diverse irritante dingen tov iOS 10 maar dit zijn de belangrijkste wel…

  380. Hallo allemaal, ik heb een apple iPad en alles werkt prima op een ding na. verbinding maken met chromecast lukt niet met een philips tv. Heb een samsung telefoon en daar lukt het wel mee maar mijn iPad laat alles wel zien maar maakt geen verbinding. Hebben meer mensen dit probleem? Ik heb een update gedaan naar IOS 11.1.1 en nog lukt het niet.

  381. Ik wil het eens niet over de batterij hebben, maar over het updaten van apps! Sinds ik 11.1.1 heb geïnstalleerd ervaar ik na het updaten van de apps via Appstore dat de apps dubbel op mijn homescreen zichtbaar zijn. De een kan ik openen en de andere niet. Wie ervaart dit ook? Wat kan ik eraan doen?

  382. @Arnold: ook ik heb steeds een leeg beginscherm op iphone 8. Twee weken geleden liep het beginscherm steeds vast, maar dat lijkt opgelost

  383. @Leon: Ik ook, wat is de oplossing?

  384. Sinds de pages update van gisteren krijg ik de pagina’s niet meer open, daar staat werk op! Hoe los ik dat op?

  385. Sinds update iOS 11.1 kan ik geen YouTube muziek videoclips meer downloaden op mijn ipad Air 2. Andere filmpjes wel, maar die met muziek niet. En de batterij gaat razendsnel leeg. Desastreus voor mijn optredens..

  386. Gisteren de nieuwe update gedaan en de wifi snel knop doet het niet meer ik moet wifi aanzetten via de instellingen…
    Wifi valt steeds uit zo gaan mijn MB’s ook snel op :/ en geen meldingen op beginscherm

  387. Hallo, sinds kort heb ik een probleem als ik vanuit Foto’s een video via Whatsapp wil delen. Hij blijft hangen in het voorbereiden van de video ook al is het een filmpje van 15 sec. Ik heb een iPhone 8plus 256gb met nieuwste iOS 11.1.2.

  388. Mijn iPhone 7 staat 2 a 3 x per week vast: het berichten icoontje staat dan “half ingedrukt”
    Waar ik mee bezig ben werkt nog even, snel daarna staat alles muurvast.

    Irritant!

  389. Hebben jullie ook het volgende voor?

    Ik krijg in mijn lijst van smsen soms niet de naam te zien van de sms’er, enkel het nummer.
    Als ik verder klik op het nummer staan er wel initialen en als ik probeer de naam toe te voegen blijkt hij al te bestaan.

  390. Sinds de laatste update kan ik mijn iphone 6 plus 128GB beter vervangen: fototoestel heel traag, scherpstellennof niet of laat, dus snelle foto maken lukt niet meer. Typen vertraagd in mail. Mails verwijderen knop reageert niet, scrollen en typen haperig. Het inmiddels zo dat ik dit beeld herken van jaren apple gebruik, na een aantal
    Updates is er niets over van een in eerste aanleg mooi nieuw soepel werkend product. Zo houdt Apple blijkbaar z’n eigen verkoop overeind. Ernstig!

  391. blue tooth werkt niet optimaal in mercedes e klasse 2015. Bv. flitsmeister App werkt alleen als andere media niet actief zijn. I tunes kan niet worden uitgezet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.