Reacties voor: ‘iOS 11 maakt bijna 200.000 apps onbruikbaar’

Met de komst van iOS 11 zullen rond de 200.000 apps verdwijnen, zo blijkt uit een schatting. Het zijn voornamelijk games.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Heeft iemand 64-bits apps suggesties voor de (32-bits) apps AUTOSTITCH en ANTICROP?

  2. Bij mij gaan er helaas ook een stuk of 30 apps verdwijnen. Voor her gros heb ik destijds zelfs betaald.
    Probleem is een beetje dat 80% van alle apps die zullen verdwijnen bij me, niet eens meer in de app store staan. Een update van die apps is dus sowieso uitgesloten.

    De maatregel is pijnlijk, maar wel noodzakelijk.

  3. Blijkbaar hebben die apps al zolang geen update meer gehad dat je je kan afvragen of ze nog nuttig zijn of überhaupt gebuikt worden door iemand…

    Wie gebruikt er apps die onder iOS 11 niet meer zullen werken en welke zijn dat?

  4. Ik heb al een keer of 5 De Telegraaf gevraagd of ze de Archief app willen updaten. Nog nooit een reactie gekregen! 😪

  5. Misschien ook leuk voor een artikel, is een lijst met Apps die de overstap gebruiken om naar een abbo vorm gaan, en daar door ook voor vele onbruikbaar worden 🙂

  6. Hoe moeilijk kan het zijn om dit met een emulatortje op te vangen. Zoals destijds op de Mac.

  7. Geef toch niks, allemaal oude meuk – lekker opruimen voor nieuwe dingen!

  8. Mijn favoriete calculator app Digits wordt gelukkig eerdaags aangepast:

    Thanks very much for setting in touch about Digits. We’ve heard from many many of our users about Digits compatibility and iOS 11.

    I’m thrilled to tell you that a really big update to Digits has been in the works for some time. The update includes, in addition to a number of awesome new features and UI refinements, 64-bit, iOS 11 and hi-res support on newer iPhones/iPads. We are aiming to launch the update before iOS 11 ships.

    Thanks again for your interest. Stay tuned for this exciting new version of Digits, coming soon!

    All the best.
    Josh

  9. Je vraagt je misschien beter af.
    Hoelang moet een aangekochte app blijven werken ?

  10. Is er een mogelijkheid om de hele app bibliotheek in iTunes te controleren op de aanwezigheid van 32bit apps ?

  11. Chocolapps heeft hun apps nog niet bijgewerkt sinds ongeveer 2013. Ik heb stuk of 15 e-boeken voor kinderen van ze gekocht. Die worden nog gebruikt. Net maar even gemaild naar ontwikkelaar/uitgever.

  12. Mijn grootste gemis is eigenlijk ForeverMap2.

    Altijd veel gemak en plezier van gehad maar ondanks toezeggingen nog geen nieuwe opvolger voor deze app.

  13. Ach: tussen de 125 apps die ik op mijn iPhone heb, zaten er een stuk of 4 die 32-bits zijn en straks niet meer mee kunnen. De meesten onnodig, kunnen zo weg. Alleen mijn Kraftwerk Kling Klang 24-uurs Music Machine werk straks niet meer. Dat vind ik wél erg jammer. Was een uniek experimentele muziek app. €7,50 voor betaald. Nooit bijgewerkt. App-maker geeft niet thuis en verwijdert mijn bericht op hun Facebook zelfs!

    Ik heb de app op mijCn iGPad Mini gezet, die op een ouder iOS draait.

  14. Bij mij zijn 56 van de 449 apps niet 64-bits. Dat is dus 12,5% ofwel 1 op 8. De meest opvallende is de app van NASA TV. Je zou verwachten dat zo’n grote organisatie toch ‘mee’ is.

  15. Waarom moet je een app updaten. Soms is een app gewoon goed zoals hij primair gebouwd is. Waarom moeten er dan steeds updates komen. De logica “dan is het goed dat ze verdwijnen als ze toch geen updates uitbrengen” vind ik te kort door de bocht.

  16. @Rjj marks: ze kunnen dan toch wel tenminste naar 64bit updaten.

  17. @Rjj marks: Er is wel een verschil tussen updaten om bugs te verhelpen, of om nieuwe functionaliteit toe te voegen, of updaten om compatitel te zijn met een nieuw of ander operating system. Als je er niet voor zorgt dat je app compatibel is met het nieuwste OS, dan ben je gedoemd om van de markt te verdwijnen.

  18. Gebruik al jaren de app ‘Radium’ Één van de betere radio apps. De maker een paar keer naar een 64 bit update gevraagd maar helaas, geen reactie.

  19. Buildsettings wijzigen.. voila. Misschien nog wat kleine wijzigingen in je gebruikte pointer variabelen en je bent klaar.

    Luie ontwikkelaars dus die veelal geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.

  20. @Referix: Waarom is het noodzakelijk?
    Kan je mij uitleggen?
    Is een oprechte vraag want ik hebt het niet zo gevolgd.

  21. Ik gebruik voor al mijn duizenden foto’s het programma St@sh. Fantastisch programma. Nooit iets vergelijkbaars gevonden.
    Werkt straks niet meer… triest.

  22. Wie weet er goede alternatieven voor allerlei Nederlandse apps om dieren en planten te determineren? Ik heb oa Libellen, Paddenstoelen, Roofvogels (en nog meer, afbeelding met witte achtergrond), maar ze staan geen van allen meer in de appstore….. gebruik ze vaak.

    Ik ga 45 apps kwijtraken waaronder een aantal die ik heb gekocht

  23. Helaas kan ik hierna ook de originele Flappy Bird niet meer spelen😂al die jaren heeft die app op mijn telefoon gedaan, heel af en toe uit verveling nog wel eens geopend😜

  24. Heb niet 1 app die niet meer werkt. Mazzel?

  25. @Harko: als je daarvoor een vervanger vind zou ik het graag weten, gebruik het namelijk ook. Zit op ios 11 beta6 en is niet meer te vinden in de app store

  26. Het kunnen er niet genoeg zijn.

    Gênant om te zien hoeveel apps en opeens na jaren geen update te hebben ontvangen, nu 64 bit worden gemaakt👎🏻

  27. Heb er ook een paar, maar heb gelukkig wel wat alternatieve voor gevonden. Zou leuk zijn als er een lijst komt van alternatieve van goede apps die niet meer ondersteund worden.

  28. Origineel geplaatst door jero98
    Hoe moeilijk kan het zijn om dit met een emulatortje op te vangen. Zoals destijds op de Mac.

    Euh….

  29. Ik heb maar 1 app die nog op 32-bit werkt genaamd “PicTarot”. Laatst bijgewerkt in 2011, en enkel in de Amerikaanse app store.. Was maar een gimmick app. Zal het niet missen.

  30. Een paar klassieke spelletjes ga ik nog wel missen zoals Peggle en Zuma van Popcap maar veel niet ge-update apps zijn natuurlijk oude troep waar de maker ook niet meer in geïnteresseerd is.

    Neem YouTube capture nou dat in december 2013 voor het laatst een update kreeg, daar doet Google dus niks meer mee. We zijn inmiddels bijna 4 iOS versies verder, je kan mij niet vertellen dat er inmiddels geen issues zijn die met update aangepakt hadden moeten worden als men nog in de app geïnteresseerd was. Snap eigenlijk niet waarom ontwikkelaars die oude meuk niet zelf uit de store verwijderen.

  31. @Gebo: Ja, dat is ook mijn favoriet. Gebruik hem elke dag. De andere radio-apps hebben voor mij teveel toeters en bellen.

  32. @Guy17: eigenlijk is er geen app die in de buurt komt. Ik gebruik nu als alternatief Video Safe 2. Lijkt er het meest op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.