Reacties voor: Gebruikers klagen over problemen met camera en accu in iOS 11.4 [poll]

Heb jij hier last van?
Een groeiend aantal gebruikers klaagt over problemen met de camera sinds het installeren van iOS 11.4 Vooral de camera kan soms roet in het eten gooien, omdat het scherm bijvoorbeeld zwart blijft. Heb jij hier ook last van?

Reacties: 62 reacties

  1. Bij mijn iPhone X duurt het opladen enorm lang. Maar de batterij gaat wel gewoon lang mee.

  2. Enorm veel laat van snel lege accu op mijn IPhone 7+ 128gb. Voor 11.4 deed ie het de hele dag perfect en moest pas opladen als ik naar bed ging (Rond 00.30 uur).. Helaas na update moet ik hem al rond 5/6 uur ‘s middags opladen. Soms sneller, terwijl het gebruik is niet afgenomen. Toestel is nog geen jaar oud. Dus het ligt niet aan de accu. Ik hoop dat het snel wordt opgelost.. tevens geen last van de camera issues’s die boven zijn beschreven.

  3. iPhone 6S van mijn vrouw heeft problemen met de Wifi. Valt constant weg zodra je buiten bereik bent geweest. Herstel van de netwerkinstellingen lost tijdelijk het probleem op tot je weer buiten bereik bent geweest en dan is het probleem weer terug. Herstellen via iTunes zonder resultaat. Als nieuwe iPhone hersteld en getest zonder AppleID met hetzelfde resultaat.

  4. Mijn batterij gaat aanzienlijk sneller leeg (iPhone X) en mijn klanten klagen ook steeds meer over de accu.

  5. Ik dacht dat het aan m’n iPhone lag! Ik heb exact hetzelfde probleem met de camera als in de video! Ik heb het zelf ook even getest en je hoort(!!) de stabilisator vastlopen/stotteren. Dit heeft voor mij nu al een paar opnames verpest.

  6. Mijn 6s Plus liep 1,5 x sneller leeg dan normaal zelfs nog na een paar dagen dus na eventuele nieuwe indexering na update. Ben blij dat ik op de laatst mogelijke dag nog terug ben gegaan naar 11.3.1 en al onze andere apparaten nog niet op 11.4 had. De 6s en twee SE’s in huis en mijn 6s Plus dus nog allemaal op 11.3.1 en hou ik net zo lang tot ik niets meer lees over batterij problemen.

  7. Daar geen last van. Wel dat mijn 6S af en toe ontzettend traag is…

  8. Origineel geplaatst door Nieloz
    Mijn batterij gaat aanzienlijk sneller leeg (iPhone X) en mijn klanten klagen ook steeds meer over de accu.

    Ja dat viel me ook al op. Gisteren ook dat camera probleem gehad. Beeld bleef zwart maar kon wel opnemen.

  9. Dat de camera zwart blijft heb ik regelmatig, maar al veel langer dan sinds de vorige software update.

  10. iOS 12 beta 2 en nergens last van op iPhone X 🙏🏻

  11. Allemaal over gaan naar iOS 12 beta. M’n iPhone 7 heeft nog nooit zo goed gewerkt!

  12. De batterij van mijn iPhone SE loopt sinds 11.4 razendsnel leeg wanneer ik verbonden ben met een 5 GHz-wifinetwerk. Bij verbinding met een 2.4 GHz-netwerk of géén wifi is er niks aan de hand…

  13. iPhone 8 plus.
    Geen problemen en zelf het idee dat de batterij iets langer mee gaat.

  14. iPhone se. Dat de camera zwart blijft is al vanaf iOS 10. De batterij loopt nu zo snel leeg dat ik nu met een powerbank in mijn rugzak loop, nog nooit eerder nodig gehad.

  15. Bij mij is de batterij ook snel leeg…

  16. Enkel bij vegen uit lockscreen (telefoon lang inactief geweest) hapert de camera soms (crashen, zwart beeld, overbelicht stilstaand beeld,…) maar dit is reeds sinds iOS10. Als je de telefoon opstart en dan camera app opent gaat het altijd perfect.
    Batterij gaat wat langer mee na de eerste dagen (na een update gaat de batterij de eerste dagen áltijd wat sneller leeg)
    iPhone 6S Plus

  17. Ik heb met mij iPhone X last dat mij batterij te snel leeg loopt ik hoop dat het in de volgende update word opgelost.

  18. Ik heb gemerkt dat mijn batterij alleen heel snel leeg gaat wanneer ik op een 5gz-WiFi-netwerk zit. Daarom raad ik iedereen aan om zo veel mogelijk op de 2.3ghz-netwerken te zitten.

  19. @Peter: Ook hier een 8 Plus en geen problemen. Batterij gaat gewoon lang mee.

  20. Bij mijn iPhone x geen problemen maar mijn iPad air2 slurpt de accu leeg.

  21. Ik zit op iOS 12 en heb nergens last van, ook de batterij is prima. Op iOS 11.4 beta had ik ook nergens last van.

  22. iphone-x en 11.4

    herken geen van de problemen die omschreven zijn.

  23. Na de update moeilijke verbinding met WiFi (iPhone se)

  24. Mijn 6s – waarvan de batterij 4 maanden gelden is vervangen – moet ik elke 4 uur opladen. Als ik er niets. De doe voelt hij toch iets warm aan de achterkant. Uiteraard via iTunes alles opnieuw erop gezet, zonder positief resultaat. Het arrogante Apple zegt in de Apple Store in Den Haag niets van een batterij probleem af te weten, ondanks internet er vol mee staat.

    Ik begin nu echt moe te worden van opnieuw gedoe met m’n telefoon.

    Oja, volgens de Apple Store is de garantie op mijn 4 maanden oude batterij ook al verlopen.

  25. Batterij wel sneller leeg ja

  26. Hier accu ook sneller leeg (iPhone 8)

  27. iPhone x loopt letterlijk gewoon leeg, haal niet eens een dag sinds de laatste update, zat al te denken om een bezoek aan de Apple store te brengen, maar als ik dit lees verklaard een hoop.

  28. Batterij wat sneller leeg, iPhone 8

  29. De reden waarom ik nog op 11.3 zit…

  30. Ook bij mij gaat de batterij aanzienlijk sneller leeg (iPhone 7)
    Met de camera heb ik geen problemen.

  31. De accu van mijn iPhone 8 Plus gaat juist langer mee sinds iOS 11.4 😴

  32. Ik heb sinds iOS11 last van mijn batterij in mijn 6S. De foto’s app gebruikt op de achtergrond meer dan 50 procent per dag. Dit kan ervoor zorgen dat ik rond 11.00 uur al op 10 procent zit en moet gaan laden. Ik heb uren met apple support aan de lijn gezet, mijn batterij laten vervangen bij de Apple Store, een nieuwe installatie gedaan via iTunes en via het toestel zelf. Alles opnieuw geïnstalleerd ipv reservekopie. Niets werkt. Ook iOS11.4 niet. Ben trouwens niet de enige.

  33. Origineel geplaatst door Igor Antypov
    Enorm veel laat van snel lege accu op mijn IPhone 7+ 128gb. Voor 11.4 deed ie het de hele dag perfect en moest pas opladen als ik naar bed ging (Rond 00.30 uur).. Helaas na update moet ik hem al rond 5/6 uur ‘s middags opladen. Soms sneller, terwijl het gebruik is niet afgenomen. Toestel is nog geen jaar oud. Dus het ligt niet aan de accu. Ik hoop dat het snel wordt opgelost.. tevens geen last van de camera issues’s die boven zijn beschreven.

    Yep. Heb ik ook last van. Bij normaal (soms tot geen gebruik) is halverwege de dag al 20% bereikt. In 11.4 en 11.3.x. en daarvoor helemaal geen last van gehad. Erg irritant.

  34. Iphone se van mij en mijn vrouw wifi probleem bijna geen verbinding vroeger nooit last en al alles geprobeerd maar niks helpt

  35. Ik heb ook problemen met de WiFi. Verbinding valt gewoon weg. Staat bij instellingen wel dat ik verbonden ben maar het WiFi icoontje is er niet en staat dan op 4g

  36. Ook laat van sneller leeglopen van accu, voorheen eind van de dag eindigde ik op 50% om meer. Nu red ik het niet eens meer.

  37. Ik heb vaak last van dat mijn iPhone 6 vast loopt. Ik heb ontdekt dat hij dan net met de WiFi verbonden is en probeerde verbinding te maken met een soort fantoom luidspreker. Als ik in het bedieningsscherm op de AirPlay boogjes druk dan zie ik de iPhone en deze mysterieuze luidspreker. Als ik wissel naar iPhone is hij weer snel.

  38. Sinds de laatste twee 11.4.1 Public Beta’s last van battery drain. Met de public beta van 11.4 zelf had ik nergens last van gek genoeg op mn iPhone 7 Plus. Kan niet wachten tot de Public Beta van iOS 12 uitkomt! Twee keer opladen op een dag is gewoon echt niet leuk meer…

  39. Bij elke update heb je klachten over de batterij.
    Dan heb ik al jarenlang een perfect geproduceerde iphone gehad, want heb het nog nooit mee gemaakt en ben een intensieve gebruiker.

  40. iPhone 6s hier. Geen accuprobleem, totdat ik 11.4 installeerde. Liep razendsnel leeg. Snel 11.3.1 terug gezet. Accu liep nog steeds snel leeg, sneller als voorheen, maar een stuk minder snel dan onder 11.4.

    Woensdag accu laten vervangen, want viel onder het kwaliteitsprogramma en had recht op gratis vervanging, dus dit leek mij een geschikt moment. Helaas hebben ze bij de Apple Store een fout gemaakt, denk ik, want mijn telefoon stond in recovery mode. Heb iOS opnieuw moeten installeren (en backup terugzetten). Tja en dat zit je aan 11.4 vast, want 11.3.1 signen ze niet meer :-/. En bedankt Apple Store Haarlem…

    In één nacht had ik 30% minder. Afgelopen nacht Wifi eens uitgezet en ik had slechts 4% minder. Thuis alleen 5 GHz Wifi, op het werk waar er 2.4 GHz Wifi is loopt de accu niet snel leeg.

    Aangezien ik na het terugzetten naar 11.3.1 ook last had van sneller leeglopen van de accu vermoed ik dat het ook wel eens met de firmware van het modem te maken kan hebben. Ik denk dat die firmware niet gedowngrade wordt als je iOS downgrade.

  41. Op mijn Ipad mini 4 ook snelle leegloop batterij.Gekeken via instellingen wat er nu ineens zo slurpte,bleek in mijn geval Twiiter en App Store te zijn.Na wat aanpassingen via instellingen werkte het weer prima.

  42. Geen problemen met camera en batterij maar ik heb zowel op m’n iPad als op m’n iPhone dat apps opeens crashen bij opstarten. Het gebeurt echt heel vaak. En het is geen ramp maar het irriteert me wel.

  43. Origineel geplaatst door Patrick
    Ik heb ook problemen met de WiFi. Verbinding valt gewoon weg. Staat bij instellingen wel dat ik verbonden ben maar het WiFi icoontje is er niet en staat dan op 4g

    Ook een iPhone 6s bij toeval? Heb namelijk dezelfde issues. Met iPhone 7 geen problemen.

  44. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  45. Zelf geen problemen (7) maar m’n dochter heeft een zwart scherm met haar 5s

    Edit: en haar batterij is ook snel leeg, maar dat was al langer zo.

  46. Ik heb ook problemen met WiFi op mijn iPhone 6 sinds de laatste update. Staat bij instellingen inderdaad dat je verbonden bent, maar het WiFi icoontje is er niet en er staat dan 4G. Volgens de instellingen zou de internetverbinding eruit liggen, maar dat is alleen op je telefoon het geval. Klopt dus niet. Gebeurt soms als je telefoon gesluimerd heeft of als je weer binnen bereik van een bekende WiFi komt. Alleen herstarten telefoon werkt.

  47. Ik heb zelf een iPhone 6 en heb niet echt een probleem met de camera. Batterij weet ik niet of ik daar problemen mee heb, want heb mijn iPhone bijna drie jaar en heb nog 82% aan batterijcapaciteit over. Heb nu al twee keer geprobeerd mijn batterij te laten vervangen (1 keer Apple Store Amsterdam en vandaag Microfix Amsterdam), maar wegens omstandigheden zijn beide keren niet doorgegaan. Op zich gaat mijn batterij lang genoeg mee, maar moet wel vaak opladen en ehm de laatste 20% gaat vooral heel snel en abrupt. Dus weet niet of IOS 11(.4) hier iets mee te maken heeft. Hoop dat als mijn batterij is vervangen, dat dit dan iets scheelt!

  48. Inmiddels WiFi aangepast van 5 naar 2.4 GHz en lijkt er nu op dat het batterij probleem voorbij is (voorlopige conclusie)

  49. Mijn Iphone SE van maart 2017 heeft na de laatste update de geest gegeven. De ellende begon met de accu die zeer snel leeg liep. Na een aantal dagen wou ik mijn telefoon pakken om te kijken of ik notificaties had, en toen zag ik dat het toestel uit was en helemaal krom getrokken. Ook was en bleef het toestel heel heet. Scherm is uit de telefoon zelf geknapt. Ik hoop dat Apple het onder garantie laat vallen maar ik ben er bang voor, in dat geval komt er geen Iphone meer. Mijn werk telefoon, ook een Iphone SE loopt na de update ook razendsnel leeg. Echt heel erg jammer!

  50. Aha! Ik dacht dat het kwam dat m’n iPhone 7 oud aan het worden was 🤔 en had het nooit gerelateerd aan de nieuwe update 🙈

    De accu redt het nu een halve dag: ik loop tegenwoordig standaard met een powerbank rond. Ik dacht dat het aan de accu lag – maar bij de Battery check bij instellingen is ie nog 91%

    De camera doet ook vaak vaag. Niet altijd hoor, soms: Wazig vertragend beeld. Als ik de app afsluit en opnieuw opstart is het vaak voorbij.. maar ook hier dacht ik aan een hardware probleem…

    Misschien wil ik wel te graag een nieuwe iPhone 🤔

  51. Origineel geplaatst door Patrick
    Ik heb ook problemen met de WiFi. Verbinding valt gewoon weg. Staat bij instellingen wel dat ik verbonden ben maar het WiFi icoontje is er niet en staat dan op 4g

    Origineel geplaatst door Mathieu
    Ook een iPhone 6s bij toeval? Heb namelijk dezelfde issues. Met iPhone 7 geen problemen.

    Ik heb een 6s inderdaad

  52. @Mathieu: Inderdaad, Wi-Fi is een groot probleem. Het opnieuw contact maken met al bekende netwerken gaat zeer traag en instabiel. Ligt aan deze update want nog nooit eerder gehad. iPhone 6s

  53. Na een test van avond / nacht kan ik zeggen dat het batterij probleem volledig is opgelost door WiFi van 5 naar 2.4ghz om te zetten.

    Vooral na het zien van de pol lijkt het mij dat Apple zich zelf uit de ontkenningsfase moet halen en klanten niet (zoals bij mij) gaan vertellen dat het een hardware probleem is, en de klant onnodig naar de Apple store willen.

    Verder vind ik het onbegrijpelijk dat je na een update maar een paar dagen de tijd hebt om naar de vorige versie terug te gaan als je problemen hebt.

  54. @Patrick: Zelfde hier met een iPhone 6S. Drama met WiFi. Vastlopers en vaak heel traag. Batterij net laten vernieuwen en haalt het een halve dag.

    Origineel geplaatst door Niels
    Allemaal over gaan naar iOS 12 beta. M’n iPhone 7 heeft nog nooit zo goed gewerkt!

    Hoe die je dat? Overstappen op beta iOS 12.?

  55. Hoe moeilijk kan het zijn om voor een handjevol telefoons van eigen merk een goed werkend besturingssysteem te ontwikkelen? Dit is ook elke keer weer hetzelfde liedje.

  56. @Michiel: Die doen het blijkbaar ook niet goed.

  57. Origineel geplaatst door Koen
    @Mathieu: Inderdaad, WIFI is een groot probleem. Het opnieuw contact maken met al bekende netwerken gaat zeer traag en instabiel. Ligt aan deze update want nog nooit eerder gehad. iPhone 6s

    Ik heb een draadje openstaan bij applesupport voor dit probleem. Wordt vervolgt.

  58. Met mijn iPhone 7 Plus heb ik geen problemen met de camera. Wél is de batterij véél sneller leeg dan voor 11.4.

    Voor 11.4 was de capaciteit van mijn batterij 97% – wat volgens mij erg hoog is voor een iPhone van ruim anderhalf jaar oud. Ondanks zeer intensief gebruik was mijn iPhone batterij meestal pas leeg na 14-17 uur intensief gebruik.

    Nu direct na update van 11.4 staat de capaciteit van mijn batterij ineens op 90% en is hij na 8-11 uur gebruik leeg. Véél sneller dus en érg irritant!

  59. Origineel geplaatst door Mathieu
    iPhone 6S van mijn vrouw heeft problemen met de Wifi. Valt constant weg zodra je buiten bereik bent geweest. Herstel van de netwerkinstellingen lost tijdelijk het probleem op tot je weer buiten bereik bent geweest en dan is het probleem weer terug. Herstellen via iTunes zonder resultaat. Als nieuwe iPhone hersteld en getest zonder AppleID met hetzelfde resultaat.

    Idem hier met een 6 en een 6s. Sinds kort is het datagebruik geëxplodeerd.

  60. Mijn accu loopt op de iPhone 6S, de SE en de iPad sneller leeg dan vóór de update naar 11.4
    Ik heb het idee dat het aan de combinatie WiFi en mobiele data ligt. Vanmorgen de SE 100% opgeladen, hele dag thuis gewerkt en nu 23.00 uur is het percentage op 86%. Hele dag verbonden met alleen maar het 5GHz WiFi netwerk. De 6S vandaag wel meer gebruikt dan anders dus daar kan ik geen uitspraak over doen of het alleen aan de combinatie WiFi / mobiele data ligt.

  61. Sinds de update naar 11.4 liep mijn batterij als een gek leeg. Behalve toen ik afgelopen week in Italië was. Dat deed me denken dat het probleem bij mijn mobiele provider of aan mijn wifi lag.

    Weer thuis ‘s avonds opgeladen tot 100% en ‘s nachts vliegtuigmodus ingeschakeld. ‘s Ochtends batterij nog op 100%. Daarna vliegtuigmodus uitgeschakeld en binnen een uur 15% lading kwijt zonder mijn telefoon (6s, nieuwe batterij sinds afgelopen november) gebruikt te hebben. Vervolgens wifi (5 gHz-band) uitgeschakeld en het probleem is opgelost.

    Vanochtend contact gehad met Apple Support (die me eerder hadden geadviseerd om 11.4 opnieuw en schoon te installeren, wat ik gedaan heb, maar zonder resultaat). Ze zijn inmiddels bekend met het probleem en gaan er vanuit dat het met een update opgelost wordt. Eerst zien, dan geloven!

  62. Batterij probleem niet kunnen proberen met iPad mini (2). iOS 11.4 is zo instabiel als het maar kan. iPad valt steeds uit. Reset al geprobeerd, hard reset ook. Blijft steeds uitvallen. iPad is dus nu niet bruikbaar. Waardeloze update dus voor een iPad mini 2.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.