Reacties voor: Apple brengt vijfde beta van iOS 11.4.1 uit

Ook nieuwe beta van macOS High Sierra
Apple heeft de vijfde beta van iOS 11.4.1 uitgebracht, een relatief kleine update. In iOS 11.4.1 lost Apple enkele bugs op. Daarnaast werkt Apple aan updates voor de Mac, Apple Watch en Apple TV door beta's uit te brengen voor macOS 10.13.6, watchOS 4.3.2 en tvOS 11.4.1.
Lees het complete artikel → Apple brengt vijfde beta van iOS 11.4.1 uit

Reacties: 33 reacties

  1. Had liever gezien dat ze de definitieve versie van 10.13.5 uitbrachten dan de eerste beta van 10.13.6.

  2. Origineel geplaatst door Rutger
    Had liever gezien dat ze de definitieve versie van 10.13.5 uitbrachten dan de eerste beta van 10.13.6.

    Die komt maandag uit, gelijk met nieuwe hardware. Die kenmerken zitten verstopt in de final versie 10.13.5 en wil Apple nog even geheimhouden.

    Ps. Mijn idee😉

  3. IOS 11.4 Airplay 2 werkt alleen met  TV en Homepod , maar niet met Airport (audio).

    Dit in tegenstelling met Mac OSX daar werkt dit prima, jammer weer

  4. @Ron: Dat klopt daarvoor zullen de AirPort Express eerst een firmware update moeten krijgen. Volgens mij waren ze in iOS 11.4 beta 2 even zichtbaar in HomeKit en werd het vermoeden groot dat de AirPort Express uitgevoerd zou worden met AirPlay 2 maar dit werd er de eerst volgende Beta al weer uit gehaald

  5. Waarom heet de 10.13.6 Public Beta ‘Combo’ 1. Waar slaat de combo op?? Niet op meerdere onderdelen of als extra safari technology preview. Iemand??

  6. Hier ook aan het wachten op de firmware update voor de Airport Express.
    Als die er ooit komt uiteraard.

    @Peter: Volgens de laatste geruchten zullen er geen nieuwe hardware voorgesteld worden maandag. Bummer.

  7. (Red.) De tweede beta van iOS 11.4.1, tvOS 11.4.1 en macOS 10.13.6 zijn nu beschikbaar.

  8. Mijn batterij – iPhone 7 – is sinds deze update met 11.4 een ramp. Mega snel leeg. Hopelijk is dit met deze update opgelost. Of anders met iOS 12?!

  9. Origineel geplaatst door W
    Mijn batterij – iPhone 7 – is sinds deze update met 11.4 een ramp. Mega snel leeg. Hopelijk is dit met deze update opgelost. Of anders met iOS 12?!

    Dat is gek. Ik heb juist het tegenovergestelde als gevoel. Ik ga er eens op letten

  10. Je kan ook proberen om een schone installatie te doen en daarna je backup terugzetten. Dat wil ook wel eens helpen.

  11. Fijne update die beta 2. Carplay doet het weer prima. Geen haperingen meer.

  12. (Red.) De derde beta van iOS 11.4.1 en tvOS 11.4.1 zijn beschikbaar.

  13. Origineel geplaatst door W
    Mijn batterij – iPhone 7 – is sinds deze update met 11.4 een ramp. Mega snel leeg. Hopelijk is dit met deze update opgelost. Of anders met iOS 12?!

    Origineel geplaatst door Jeroen Alexander
    Dat is gek. Ik heb juist het tegenovergestelde als gevoel. Ik ga er eens op letten

    Bij mij heeft een schone installatie niet geholpen. Batterij gaat nog steeds mega snel leeg. Soms doe ik niks en loopt mijn telefoon leeg met een paar uur, van 100% naar 70%

  14. @Melvin: ik heb dit probleem op een iPad air 2; ook een schone installatie op gedaan en daarbij als nieuwe iPad geconfigureerd maar helaas, batterij blijft snel leeglopen. Ben benieuwd of public beta 3 wat verschil gaat maken…

  15. Hier ook een batterij probleem na installatie van 11.4 m’n 6s is hierdoor volledig onbruikbaar geworden. En raad eens, bij de Apple store weten ze weer van niets. De batterij welke 4 maanden geleden is vervangen is volgens de Apple store medewerker alweer uit de garantie.

    In deze tijd denk ik graag terug aan mijn Nokia 3110.

  16. @Ruud: Het gaat hier toch om de bèta’s. WaaroM klagen over de batterij. Een beta al dan niet publieke beta is verre van stabiel.

    Klagen over apps die niet werken of verminderde batterijduur is het risico van een beta draaien.

  17. Helaas ook met public beta 3 nog steeds de batterij snel leeg. Gisteren opgeladen en nu 25% batterij. Dit terwijl volgens batterij “Instellingen” grootverbruiker is met 79% batterijverbruik, terwijl instellingen 2 minuten gebruikt is.

    @Richard: In mijn geval ontstond het batterijprobleem met de installatie van iOS 11.4 (standaard release). Aansluitend ben ik gaan experimenteren met herinstallatie en aansluitend de beta releases te installeren in de hoop dit vervelende probleem te verhelpen.

  18. @Ruud: Ik heb ook sinds iOS 11.4 dat de batterij van mijn iPhone 6s erg snel leeg raakt. Helaas was downgraden niet mogelijk. Wel doe ik het bij het slapen gaan, mijn telefoon op vliegtuigmodus. Dat helpt enorm.

    Ben benieuwd wanneer Apple dit gaat oplossen.

  19. Op mijn iPad Air2 werkte deze oplossing.

    Nu ik via WiFi verbonden ben met mijn 2.4GHz netwerk (ipv de 5GHz) is de batterij nog steeds 100% (vanochtend van de lader gehaald en niet gebruikt). Voorheen was de batterij na deze periode (en niet gebruikt) al richting de 60% gedaald.

  20. (Red.) Vierde beta’s van iOS 11.4.1, macOS 10.13.6, watchOS 4.3.2 en tvOS 11.4.1 zijn beschikbaar.

  21. Hmmmm… voor er een sub-sub-release testen ze wel grondig.

    Toch wat meer (batterij) issues dan verwacht/gepland?

  22. @Redactie: Bij mij pakt hij vaak de WiFi niet. Bij de derde beta was dat al en nu bij de vierde beta nog steeds

  23. Origineel geplaatst door W
    Mijn batterij – iPhone 7 – is sinds deze update met 11.4 een ramp. Mega snel leeg. Hopelijk is dit met deze update opgelost. Of anders met iOS 12?!

    Helaas, ook op iOS 12 heeft mijn 6s het batterij probleem bij een WiFi op 5ghz. Op 2.4ghz werkt de telefoon zoals het moet. Duidelijk een copy paste fout van Apple. 🙈🙈🙈🙈🙈

  24. Ik merk dat ik iOS steeds prettiger ga vinden en ook steeds vaker mijn iPad pak. Vroeger pakte ik ‘m sporadisch en soms maanden niet. Nu is het voor de meeste dingen mijn main device geworden. Mijn MacBook Pro mid 2009 is oud en ik overweeg serieus het ding te vervangen voor een iPad Pro.

  25. (Red.) De vijfde beta’s van iOS 11.4.1 en macOS 10.13.6 zijn nu beschikbaar.

  26. Hoe doet de batterij het in 11.4.1 beta 5.
    In iOS 11.4 is het namelijk één groot drama bij mij… 😪

  27. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  28. Bij mij ook het probleem dat batterij zeer snel leeg is op iPhone 6s met verse batterij.
    Ook al alles gedaan om het verbeteren helaas zonder resultaat.

  29. Origineel geplaatst door Ikke
    Bij mij ook het probleem dat batterij zeer snel leeg is op iPhone 6s met verse batterij.

    Ook al alles gedaan om het verbeteren helaas zonder resultaat.

    Hopelijk heeft Apple al deze betas nodig om eens voorgoed af te rekenen met de (continue) batterijproblemen na iedere update;

    5 betas voor een sub-sub-release is een beetje veel niet?!

  30. Na Update 11.4.1 lijkt het wel of mijn accu sneller leeg is op mijn iPhone 8 Plus. Is de ook het geval of….

  31. Zojuist een fabrieksinstallatie gedaan van 11.4.1 (geen beta) via iTunes en tevens backupje van mijn data terugezet. Ging allemaal prima, maar heb gekke is: in WhatsApp heb ik nu nog maar van welgeteld 5 contacten de profielfoto zichtbaar. De rest is allemaal foetsie. Anderen zien mijn foto wel. Heeft iemand enig idee wat hier mis is?

  32. Origineel geplaatst door Rutger1981
    Zojuist een fabrieksinstallatie gedaan van 11.4.1 (geen beta) via iTunes en tevens backupje van mijn data terugezet. Ging allemaal prima, maar heb gekke is: in WhatsApp heb ik nu nog maar van welgeteld 5 contacten de profielfoto zichtbaar. De rest is allemaal foetsie. Anderen zien mijn foto wel. Heeft iemand enig idee wat hier mis is?

    Oh… nou zeg… ik ga 1 minuut nadat ik dit berichtje plaatste terug naar whatsapp en alle foto’s laden ineens… zeer vreemd… ben toch benieuwd wat dit is geweest.

  33. Het resultaat na een clean install van iOS 11.4.1 op mijn iPhone 8 is echt super!
    – alles reageert sneller en laadt sneller
    – batterijlevensduur is aanzienlijk verbeterd. Normaal moest ik overdag tussendoor opladen en nu heb ik einde dag nog 30 tot 40% batterij over.
    – opmerkelijk is ook dat de batterijcapaciteit is gewijzigd van 89% (na update over vorige iOS heen) naar 92% (na een clean install).

    Ik raad iedereen met een iPhone 8 aan om te updaten naar iOS 11.4.1 via iTunes (en dan via de wijze: backupje maken via iCloud, herstel fabrieksinstellingen via iTunes, backupje terugzetten vanaf iCloud).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.