Reacties voor: iOS 11.2.1 nu te downloaden: Apple lost lek in HomeKit op

Apple heeft zojuist iOS 11.2.1 vrijgegeven. Deze aanvullende update van iOS 11.2 lost een aantal bugs op de iPhone en iPad op. Het gaat om onder andere de bug in HomeKit. Werk je toestel dus snel bij.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Nog geen bèta update. Benieuwd of die vandaag dan ook komt.

  2. Gast gebruikers wordt niet gezinsleden mee bedoeld? Want met automatiseren op locatiebasis kan hij de locatie van mijn vrouw niet vinden. Terwijl alles wel juist ingesteld staat.

  3. Alleen homekid update O dan kan de update nog wel effe wachten, ik gebruik dat niet ik heb niks in mijn huis wat aan te sturen is met mijn telefoon.

  4. nee bedankt, ik wacht op 11.1.2 op…..”andere” mogelijkheden.

  5. Origineel geplaatst door borgqueenx
    nee bedankt, ik wacht op 11.1.2 op…..”andere” mogelijkheden.

    Kun je lang wachten, aangezien 11,2,1 er al is

  6. Deze update sla ik over. Heb niks met in huis met HomeKit.

  7. Pffff…. weer een update, lijkt net Android met hun wekelijkse updates

  8. Origineel geplaatst door Ad
    Gast gebruikers wordt niet gezinsleden mee bedoeld? Want met automatiseren op locatiebasis kan hij de locatie van mijn vrouw niet vinden. Terwijl alles wel juist ingesteld staat.

    Same hier, maar ik denk dat dat ook zo hoort op een of andere manier..

  9. Done, no issues.. kleine moeite.. 10 minuutjes, weer een stapje dichterbij een beter IOS11
    Vorige update was erg gehaast uitgebracht door accuut datum issue..

  10. @Gertje: Daarmee wil hij zeggen dat hij op de jailbreak voor 11.1.2 wacht.

  11. Helaas kan ik mijn partner helemaal niet toevoegen.. ze lijkt geen iCloud account te hebben.. terwijl dit t juist wel is.. heel raar.. Apple is er mee bezig!

  12. @Michel: Juist niet.

  13. Origineel geplaatst door Ajinn
    Pffff…. weer een update, lijkt net Android met hun wekelijkse updates

    Hahaha! Dat is nu net het grote probleem je krijgt GEEN kleine updates zodra je een Android telefoon hebt gekocht.

    Je mag als Android gebruiker al blij zijn als je een grote update krijgt.

  14. @Michel: Dit probleem hadden wij ook. Ik heb mijn partner nu een uitnodiging gestuurd via de Hue-app. Dan werkt het (uiteindelijk) wel.

  15. Mijn IPhone 6 loopt nog steeds vast, misschien een combinatie van apps die elkaar storen? En ik had gisteren een defect in de app Camera, er werd niet scherp gesteld in de rechter beneden hoek. Dit defect is nu ineens zomaar opgelost… Apple blijft me verbazen…

  16. @Bomans: volgens mij wordt 11.1.2 inmiddels niet meer ondertekend door Apple, dus om daar mee op te wachten met de hoop op een jailbreak… ik heb er een hard hoofd in. Maar volgens de eerste geluiden dij ik uit de jailbreak scene opvang is ook 11.2.1 kwetsbaar voor een jailbreak. Ongeacht of er überhaupt nog een ios 11 jailbreak komt, raad ik wel iedereen aan om nu je blobs te saven voor alle versies waaarvan de geruchten zeggen dat er een jailbreak op komst is en die Apple nu nog ondertekend.

  17. Gelukkig werk de woning app weer naar behoren.

  18. @David Wouters: Precies net mijn iPad Air ge-update naar 11.1.2.Deze had nog 9.3.3 met JB.
    Nu hopen dat ik goed gegokt heb en dat er inderdaad snel een JB is voor iOS 11.
    iPhone X ook al gedowngrade vanaf 11.2.
    Lang geleden dat er echt nieuws was rond jailbreaken. Ben benieuwd…
    TvOS 11 beta profielen zijn geïnstalleerd om te voorkomen dat er een update gedownload en gemeld wordt.

  19. @Albert: Je kan toch niemand aan je woning toevoegen via de Hue app?
    Wat ik me afvraag bij dit soort problemen zoals het niet kunnen toevoegen van een persoon in de woning app, lees je dan de supportpagina erop na?
    Bij mij werkt de verwarming, het licht, sensors vlekkeloos met de woning app en 3 personen.

  20. @Jeroen: Waarom zou je dat doen? Jailbreak is zo goed als dood, er zijn recent 2 hele grote repo’s gestopt en de developer van Cydia heeft gezegd geen interesse meer te hebben in alles rondom JB. Als er überhaupt al een jailbreak zou komen, duurt het waarschijnlijk heel lang tot er wat tweaks compatibel zijn. Om nog niet eens te beginnen over de stabiliteit en security…

  21. @Jeffrey: Dit kan in de Hue-app via Instellingen – HomeKit & Siri – Geavanceerd – Woningen – Selecteer onder ‘Woning van de huidige Hue bridge’ je woning – Druk op ‘Deel Woning’ – ‘Nodig anderen uit’. Op deze manier toevoegen kwam eindelijk de uitnodiging binnen.

    Ik wist het ook niet. Maar doordat ik door de Hue-app heen aan het ‘bladeren’ was, kwam ik hierachter 🙂

    Op de supportpagina’s kwam ik ook niet verder. Wel las ik dat veel mensen klaagden dat het niet lukte, maar ik las geen oplossing. Ik heb Apple gebeld en ruim 1 uur met hen de instellingen etc. doorgelopen. Ze gingen dit doorzetten naar een engineer omdat ze het via de telefoon ook niet opgelost kregen.

  22. @Ad: staat haar locatie obv iCloud aan? En gebruik je een iPad of Apple tv als hub?

  23. Origineel geplaatst door Ajinn
    Pffff…. weer een update, lijkt net Android met hun wekelijkse updates

    Vind het eigenlijk wel goed dat ze werken aan de bugs en problemen die voorkomen in iOS. Langzamerhand – beetje bij beetje – wordt iOS 11 geoptimaliseerd. En tja, het had dan misschien al perfect moeten wezen maar… wie zijn wij om dat te zeggen? Technologie is en blijft iets wat door mensen is gemaakt en mensen maken nu eenmaal fouten.

    Ik heb tot zover nog niet echt problemen ervaren die mij verhinderen met het gebruik van mijn iPhone. Op mijn Mac heb ik soms wel last dat ‘ie ineens tracks doorspeelt zonder dat ik daar een opdracht voor geef. Dat kwam dan ook voor toen ik had geüpdatet naar de nieuwste iTunes-versie. Ik heb ‘m uiteindelijk maar gedowngraded.

    Nochtans ben ik erg tevreden over iOS, macOS en iTunes en heb er dan ook alle vertrouwen in dat Apple onze hedendaagse OS-systemen zal perfectioneren.

  24. Wacht nu ook ff de jailbreak af. Blijft leuk☺️

  25. Bij mij start de woning app sinds dit weekend niet meer, ook niet na een de update van vandaag. Blijft hangen op ‘accessoires en scenes laden’, ook bediening via Siri is hierdoor niet mogelijk. Meer mensen hier last van. (iPhone X)
    Bij mijn zoon krijg ik de app op een iPhone 5 wel gewoon open.

  26. @Thijs: Reminders for Lockscreen, Dissident + de vrijheid om te installeren wat je wilt.
    Sommige apps hebben geen free version. Die kun je eerst proberen. Als ze bevallen koop je de legale versie.
    We zullen het zien…

  27. Origineel geplaatst door Koentje
    Done, no issues.. kleine moeite.. 10 minuutjes, weer een stapje dichterbij een beter IOS11
    Vorige update was erg gehaast uitgebracht door accuut datum issue..

    Duurt hier wel even hoor met 4 iPhone’s en 4 iPad’s in het gezin

  28. @Michel: Zelfde probleem hier. Leuke HomeKit-gadgets gekregen van Sint, maar geen gezinsleden toe te voegen.

  29. Yes weer een update! Hopelijk fixt dit de krakende boven speaker op mijn iPhone X. Volgende week naar de Apple Store voor dit probleem…

  30. Net bij het gebruik van Apple Maps zag ik eenmalig Lane Guidance voorbij komen. Meer mensen waarbij dit is? Komt de ondersteuning voor Nederland er dan aan.

  31. @Marc: Je krijgt bij Android juist kleine updates. Ik heb verplicht een Android telefoon voor mijn werk maar elke twee weken een update voor de firmware.

  32. Origineel geplaatst door Mitch
    Net bij het gebruik van Apple Maps zag ik eenmalig Lane Guidance voorbij komen. Meer mensen waarbij dit is? Komt de ondersteuning voor Nederland er dan aan.

    Ja dat viel mij ook opeens op! Net een half uurtje geleden voor het eerst gezien.

  33. Niet de fix waar ik op gehoopt had…en velen met mij. Sinds 11.2 op de X maakt de taptic engine rare haptic feedback geluiden, teminste bij het sluiten van de Control centre…random is dit nu een tik, vibratie of helemaal niets. Ook bij vibratie patronen van ringtones duikt deze tik af en toe op, engine krijgt verkeerde signalen lijkt wel en gaat te hard/snel soms.
    Ben er al mee bij de geniusbar geweest, issue is bekend…kan alleen maar hopen op een snelle update/fix hiervoor. Wie weet is het in de nieuwste beta er al uitgewerkt..

  34. Misschien de volgende keer niet zo’n haast hebben met het uitbrengen van een nieuw iOS. Dan hoef je niet om de haverklap een update uit te brengen. De huidige gang van zaken zou nooit gebeurd zijn onder Jobs. Apple is een doodnormaal bedrijf geworden. Heb het idee dat het perfectionisme waar het bedrijf om bekend stond is weggeebt met het overlijden van Jobs

  35. Origineel geplaatst door Ad
    Gast gebruikers wordt niet gezinsleden mee bedoeld? Want met automatiseren op locatiebasis kan hij de locatie van mijn vrouw niet vinden. Terwijl alles wel juist ingesteld staat.

    Origineel geplaatst door Martijn
    @Ad: staat haar locatie obv iCloud aan? En gebruik je een iPad of Apple tv als hub?

    Ja alles staat juist ingesteld, maar de update heeft het probleem gefixed. Er staat niet meer bij haar status ‘locatie niet beschikbaar’ in de regel die ik had aangemaakt bij automatisering in de Woning app.

    Update gedraaid op iPhone X, iPhone SE en Apple TV 4.

  36. Hoop dat de Bluetooth fix nu ook eens gedaan is als ik op me carkit zit in de auto wil ik me Flitsmeister via me telefoon horen aangezien ik geen Bluetooth audio luister maar dit was met 11.2 niet meer goed te zetten stond op
    iPhone geluid maar helaas werkte dat niet nu ff testen

  37. @Hugo: Nu opgelost na iOS-update; via Eve-app – settings – guest access m’n vrouw toegevoegd.
    Toevoegen via Woning-app lukte vooralsnog nog steeds niet onder 11.2.1. Via Eve dus wel.

  38. Na de update is bij mij news uit de widgets verdwenen.. heeft iemand anders dit ook?😓

  39. Sinds deze update giert batterij leeg, ongekend.

  40. Bij mij geen animatie mee in de Apple weerapp.Meer mensen hier last van?

  41. @Frank Schouten: Bij mij ook idd! Ook zonder gebruik. Wanneer komt de volgende update?!

  42. Bij mij ook, batterij in 1 2 3 leeg

  43. Sinds update naar iOS 11.2.1 is mijn internetverbinding via wifi tergend langzaam geworden (iPhone SE). Bij mijn vrouw precies hetzelfde. Maar niet op de iPads met oudere iOS versies. Zijn er meer mensen die daar last van hebben?

  44. Kan iemand me helpen? Na de laatste update naar ios 11.2.1 laadt mijn ipad niet meer consistent op. Met herhaaldelijk opnieuw in en uitsteken maakt de ipad wel connectie met het stroomnet, maar vaker dus helaas niet. Als die al connectie maakt, wordt de adapter naar mijn idee ook warmer dan normaal. Is dit een software problem? Ik heb dit hiervoor nooit gehad. De adapter die ik gebruik is gewoon van apple (dus geen namaak). Hoop hier snel een oplossing voor te krijgen…

  45. @Rutger: Wij hebben hetzelfde probleem. Bij onze macbook, imac en ipad geen problemen met wifi. De iPhone SE, 6 en 6s wifi problemen.
    Heeft iemand een idee hoe we dit kunnen oplossen.
    Wij hebben een apple airport express. Deze is geupdate. Tot half november werkte de wifi helemaal top! Het lijkt sinds de update naar IOS 11.1 problemen te geven. Deze zijn met deze laatste update niet verholpen.

  46. Na 11.2.1 was de onderste rij apps ineens verdwenen van mijn iPad air
    Nergens meer te vinden ook…
    Dat doe ik nu via siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.