Reacties voor: iOS 10 waarschuwt voor onbeveiligde Wi-Fi-netwerken

iOS 10 heeft een nieuwe optie waarbij je beveiligingsadvies krijgt bij open netwerken. Met het advies wil iOS 10 je wijzen op de gevaren van onbeveiligde netwerken.
Sjoerd Reitsma - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. TER INFO

    Cloak VPN heeft jammer genoeg een proefperiode van 14 dagen ipv 30 dagen

  2. Ik begrijp nog steeds niet waarom het sterkste WiFi signaal niet bovenaan (in de lijst) staat of de sterkte van het signaal (icoon) iets beter wordt weergeven.

  3. ipv te waarschuwen zouden ze beter een schakelaar kunnen maken waarbij je onbeveiligde netwerken automatisch negeert (of grijs maakt) zodat je ze niet per ongeluk kan aanklikken, én een tool om de reeds bekende (open) netwerken van je telefoon te verwijderen als ze niet in de buurt zijn. Dat is namelijk het gevaarlijkste moment.

  4. @devlaam: Volgens mij heeft een netwerk die niet bij mij in de buurt is totaal geen toegang. En dat is wel zo veilig.

    Verder kan je gewoon gebruik maken van een open netwerk. Zolang je dat maar weet en je daarnaar gedraagt. Dus niet proberen mail op te halen of met je bank te communiceren. Pokemon Go kan gewoon, net als YouTube en nieuws-sites.

    Leuk trouwens dat iOS mij aanraadt om WPA2 te gebruiken op “mijn” router als ik op een onbeveiligd netwerk zit. Alleen dat is dan net niet mijn router, maar (bijvoorbeeld) die van de NS. Ik kan dus niets met dat advies van Apple.

  5. Ik heb ook een probleem met deze melding. Voorheen kon ik mijn fotocamera koppelen aan mijn iphone en had ik de foto’s zo op minn iphone. Om contact te maken met mijn fotocamera moet ik op de wifi van de fotocamera, hierna kan ik gebruik maken van de app en heb ik zo alle foto’s, en nu door de update gaat dat niet meer. Wie kan mij helpen?

  6. Ik heb het zelfde probleem met mijn wifi fotocamera. Ik kan niet meer connecten !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.