Reacties voor: Het nieuwe toegangsscherm van iOS 10 ontgrendelen: zo werkt het [video]

Je kunt een iPhone of iPad met iOS 10 en Touch ID op meerdere manieren ontgrendelen. In dit artikel lees en zie je hoe je een iPhone ontgrendelt zonder het toegangsscherm te verlaten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Nou ik moet het nog maar zien met die nieuwe manier van ontgrendelen. Het is veel onlogischer en dus met twee vingers als je bepaalde dingen wilt doen. Niet echt handig als je je telefoon met een hand bedient.

    Nee ben niet echt enthousiast over deze nieuwe feature.
    Denk dan ook dat ik voor het eerst niet meteen overstap op iOS 10.

  2. @Freaky: Je kan hem ook openmaken met bijvoorbeeld je nagels, of met je wijsvinger hem via de power knop ontgrendelen, dan gaat ie niet gelijk naar het homescherm. Heel snel klikken werkt ook (alleen weet ik niet of dat ook met de snellere vingerprintscanner van de iPhone 6s werkt.)

  3. Ik ontgrendelde altijd al via de homeknop middels mijn vingerafdruk.. dus ik snap niet wat er nu anders is / wennen is nu voor velen!?

  4. Bij mij ontgrendelt hij juist sinds de tweede beta compleet anders.
    Als ik op de home-knop druk met een geregistreerde vinger, verandert het slotje in de notificatie balk wel naar ‘ontgrendelt’, maar de iPhone zelf ontgrendelt niet. Hiervoor geeft hij aan dat ik ‘nogmaals’ de homeknop in moet drukken om de iPhone te ontgrendelen. Het komt er op neer dat ik dus twee keer de homeknop in moet drukken, voor mijn iPhone daadwerkelijk ontgrendelt. Dit kost best wel onnodige tijd.
    Iemand anders die zich hier ook aan ergert?

  5. Omdat iOS 10 beschikt over ‘raise to wake’ is het gebruik van een niet geindexeerde vinger niet persé nodig. Haal gewoon je iPhone uit je broekzak of tas en beweeg ‘m omhoog. Dan krijg je automatisch het lockscreen te zien en kan je kiezen om te ontgrendelen en in het lockscreen te blijven (vinger op de homeknop leggen maar niet indrukken) of naar het beginscherm te gaan (wel indrukken).
    Heb gisteravond de public beta gedownload en het gaat nu al automatisch.

  6. @Patrick: Ik vind het vreselijk irritant! Ik wil snel naar mijn apps toe als ik mijn telefoon pak, niet eerst ontgrendelen om vervolgens nog een harde druk op de homeknop te doen.

  7. Origineel geplaatst door Koos
    Omdat iOS 10 beschikt over ‘raise to wake’ is het gebruik van een niet geindexeerde vinger niet persé nodig. Haal gewoon je iPhone uit je broekzak of tas en beweeg ‘m omhoog. Dan krijg je automatisch het lockscreen te zien en kan je kiezen om te ontgrendelen en in het lockscreen te blijven (vinger op de homeknop leggen maar niet indrukken) of naar het beginscherm te gaan (wel indrukken).

    Heb gisteravond de public beta gedownload en het gaat nu al automatisch.

    Werkt dat al? Ik draai de public beta, maar hier werkt raise to wake niet.

  8. “Raise to wake” werkt prima op mijn 6s Plus. Misschien wel de beste feature van iOS10. Handig om snel de tijd of notificaties te bekijken.

  9. Mijn touch id werkt niet helemaal soepel meer. Is de mogelijkheid voor een pincode gebleven?

  10. @Kamran: heb je wel een iPhone 6s? Het werkt niet met een iPhone 6 of ouder

  11. ‘Plaats vinger om te ontgrendelen’ maakt wel verschil als ‘Raise to wake’ actief is. Je hoeft dan de home knop niet in te drukken en alleen geregistreerde vinger op home knop te leggen, om naar beginscherm te gaan.

  12. @Kamran: bij mij gebeurt er echt niets als ik hem optil

  13. In iOS 9 had je op het lockscreen de mogelijkheid om noodgeval weer te geven als je in de gezondheidsapp je gegevens had ingevuld. Ik zied ezel mogelijkheid in ios10 op het lockscreen niet terug? Iemand enig idee hoe dat nu werkt?

  14. @Arie Klerk:
    Je zal een iPhone 6 hebben zeker?

  15. @Sandertje: In het scherm waar je je code in kan vullen staat nog steeds ‘noodgeval’ onderaan.
    Je komt in dit codescherm door het drukken op de homeknop.

  16. @Jochem:
    Zag het later ook staan idd, evengoed dank voor de reactie

  17. @Patrick: ja had ik ook, kun je uitzetten via instellingen-> algemeen-> toegankelijkheid -> thuisknop -> plaats vinger om te openen ‘aan’

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.