Reacties voor: Wordt jouw iPhone sneller door iOS 10? Alle iPhones vergeleken in snelheidstest

Wordt jouw oudere iPhone sneller of juist langzamer met iOS 10? In nieuwe snelheidstests worden alle iPhone-modellen met elkaar vergeleken. Maakt iOS 10 de iPhone sneller of langzamer dan iOS 9.3.5?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Schandalig dat deze niet op de eerste ipad mini gaat draaien, van apple verwacht ik toch wel minimaal 5 jaar updates op een apparaat, dat is de rede dat ik appelen vaar en deze ook aan anderen adviseer.

  2. De phone app is vaak erg “laggy” en soms crashed deze zelfs.
    Het omschakelen tussen favorieten, contacts, recent en nummeringave alsook scrollen door contacten gaat traag of geen respons en soms crashed dan de phone app.
    Heb 3 adresboeken wat mogelijk invloed heeft.
    Het is een iPhone 5S 64Gb

  3. Origineel geplaatst door Jules
    Schandalig dat deze niet op de eerste ipad mini gaat draaien, van apple verwacht ik toch wel minimaal 5 jaar updates op een apparaat, dat is de rede dat ik appelen vaar en deze ook aan anderen adviseer.

    Inmiddels is de iPad mini al bijna 4 jaar oud en de A5 chip die er in zit is al 5 jaar oud, deze zit namelijk al in de iPhone 4s…

  4. @Arie: Maar als – naar nu – blijkt dat er geen performance-loss optreedt, hadden ze deze toestellen net zo goed kunnen blijven ondersteunen!

  5. Ik heb nog steeds iOS 9.3.5 op me iPhone 6S Plus en laat hem daar nog een hele tijd op lopen.
    Dus geen problemen hier.

  6. Dit soort simpele reacties hou je altijd. Kijk eerst eens wat de concurrentie doet. Zo makkelijk om dit soort dingen te roepen.

  7. ios 10 hier op een iphone 6S plus. Telefoon voelt sneller aan in gebruik dan met ios 9. Is overigens een schone installatie, omdat mijn OTA update naar 10 vastliep en ik geen recente backup had…

  8. iPhone 5s werkt weer wat sneller, fijn dus!

  9. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  10. Dag van de update heb ik het probleemloos ervaren, mijn iphone gaat langer mee, is stukken sneller als ios9. Geen rare bugs, alles werkt naar behorenđź’Ż

  11. @PP: Ik heb mij aangeleerd dat ik 1x in de x tijd (vanaf het moment dat de iPhone trager wordt) de iPhone reset. Dat betekent dus een harde reset via iTunes zonder de backup terug te zetten.
    Echter sinds ik sinds een aantal maanden veel gebruik maak van activity en workout is een reset wel een serieus issue, volgens mij raak je daar data kwijt die je niet meer terug kunt krijgen.

    Ik zal nog eens gaan uitvogelen of er een manier is om die informatie toch terug te krijgen.

    Mocht je geen gebruik maken van de activiteiten app (Apple Watch / hartslag / stappenteller etc) dan zou ik de iPhone opnieuw installeren. Veel mensen kennen hun iPhone vwb snelheid niet meer terug!

    Je kunt ook altijd een reset doen, proberen of het helpt en indien dit niet het geval is de backup alsnog terugzetten.

  12. volgens Anadtech heeft updaten voor oudere apparaten zin, hier artikel met uitleg over animaties en scrollen wat in iOS 10 is aangepakt.

  13. Mijn iPhone 6 Plus (nog een paar dagen m’n iPhone, dan komt de 7 Plus) is sneller geworden na updaten tot iOS10. Bijna alles loopt sneller. Opstarten van apps, navigeren via internet etc. gaat allemaal sneller. Alleen WhatsApp geeft problemen, soms flinke problemen. Dat was al bij 9.3.5 en nu bij iOS10 nog meer: soms loopt alles helemaal vast en kan ik niets meer. De app niet uitzetten. Het volledige scherm loopt vast; niets werkt dan meer. Daar kom ik alleen uit door de iPhone te herstarten/rebooten. Dat is wel irritant.
    WhatsApp is altijd laat met reageren op nieuwe updates. (Stapten we allemaal maar over op Telegram!)

  14. Geweldig niks sneller dus
    Ik ga terug naar 9.3.5

  15. Iphone 6S werkt als een terelier

  16. Origineel geplaatst door Kobus
    volgens Anadtech heeft updaten voor oudere apparaten zin, hier artikel met uitleg over animaties en scrollen wat in iOS 10 is aangepakt.

    Dit zie je ook heel goed terug in het YouTube filmpje waar ze de iPhone 5 testen met de 2 versies. Maar je ziet ook duidelijk dat 9 sneller is. De app wordt sneller full screen weergegeven in 10, maar de app zelf is sneller bruikbaar in 9. Dus 10 voelt sneller aan door dit trucje, maar 9 is sneller op de iPhone 5.

  17. Problemen bij instellen beltone bij contacten. Blijft dezelfde toon als bij iedereen. Je kan de beltonen niet instellen per contact appart.

  18. Origineel geplaatst door Kobus
    volgens Anadtech heeft updaten voor oudere apparaten zin, hier artikel met uitleg over animaties en scrollen wat in iOS 10 is aangepakt.

    Origineel geplaatst door Erwin
    Dit zie je ook heel goed terug in het YouTube filmpje waar ze de iPhone 5 testen met de 2 versies. Maar je ziet ook duidelijk dat 9 sneller is. De app wordt sneller full screen weergegeven in 10, maar de app zelf is sneller bruikbaar in 9. Dus 10 voelt sneller aan door dit trucje, maar 9 is sneller op de iPhone 5.

    Dit is ook mijn ervaring. Heb hier 2 iPhones 5S, een voor werk en een privé. De iPhone 5S die ik voor werk gebruik staan nauwelijks apps of andere content op. En is toch met een verse iOS 10 installatie op alle testjes (apps zoals Mail, Instellingen, Camera en Whatsapp opstarten* ) trager dan mijn privé iPhone 5S die ramvol met content zit en de laatste delta updates over the air zijn geïnstalleerd (beide geen optimale omstandigheden voor een vlotte iPhone) De apps staan gewoon eerder klaar om iets te gaan doen of je kunt sneller beginnen met de app gebruiken.

    *Alleen de koude opstart is iOS 10 sneller, maar dat doe ik toch maar eens in de week als het niet minder is.

  19. Iphone 6+ wel langere opstart tijden met apps. Vooral weather pro.

  20. 6s plus is idd sneller geworden, scoor ook 5000 meer in antutu

  21. iPhone 5s veel sneller geworden, geen enkele hapering bij openen apps en terug naar beginscherm. Zelfs met alle animaties aan. Zeer tevreden!

  22. Mijn IPhone 5S is een stuk trager geworden. Vooral als je bijvoorbeeld een sms hebt gestuurd en je wilt met het bovenste pijltje terug naar beginscherm blijft hij hangen op het sms wat je hebt verstuurd. Dan duurt het of lang voordat het ‘pijltje terug’ werkt…of je moet met twee keer de home-button indrukken de sms-app wegdrukken. Dit gebeurt bijna bij alle van mijn apps sinds IOS-10. Ook als ik in ‘Çontacten’ kijk reageert het pijltje met terug naar beginscherm bijna nooit of met een enorme vertraging. Wat mij betreft dus een aanzienlijke verslechtering.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.