Reacties voor: De grootste iOS 10-bugs, problemen en irritaties

Heb je problemen met iOS 10? In dit overzicht verzamelen we de meest voorkomende bugs, problemen en irritaties omtrent iOS 10.
Lees het complete artikel → De grootste iOS 10-bugs, problemen en irritaties
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 116 reacties

  1. De phone app is vaak erg “laggy” en soms crashed deze zelfs.
    Het omschakelen tussen favorieten, contacts, recent en nummeringave alsook scrollen door contacten gaat traag of geen respons en soms crashed dan de phone app.
    Heb 3 adresboeken wat mogelijk invloed heeft.
    Het is een iPhone 5S 64Gb

  2. Als je een Digital Touch bericht naar jezelf stuurt, krijg je hem twee keer terug.

  3. Ik vind het irritant dat mijn Hue lampen in het bedieningspaneel telkens op “bijwerken” blijven staan terwi ik al lang thuis ben. Iemand anders ook last van?

  4. Nog een bug: Telegram antwoorden door de notificatie naar beneden te slepen, stuurt het laat het bericht twee keer in het gesprek zien, waarvan een van de berichten maar blijft ‘laden’

  5. Bij mij werkt alles wel goed alleen ik vind irritant dat als je een email krijgt op je homescreen dat je hem niet kan verwijderen.
    Als je WIS doet dan haalt hij hem alleen van je homescreen af maar blijft hij in de inbox staan. Dus moet je alsnog naar je email en hem dan verwijderen.

    het kan wel maar dan moet je eerst BEKIJK doen en dan PRULLENBAK.

    Rest van bovenstaande punten heb ik geen last van. #9 zeker niet. Hij is juist sneller geworden.

  6. Ik heb mijn iPhone 6S Plus nog op iOS 9.3.5 lopen en laat me iPhone 6S Plus gezien de reviews nog een hele tijd op deze iOS versie lopen.

    Voorheen ging ik ook gelijk updaten op de eerste avond dat de nieuwste iOS versie werd vrijgegeven, maar daar ben ik van teruggekomen en ga ik niet eerder over op de nieuwste iOS versie voordat we een aantal updates verder zijn.

  7. Ik vind vooral het donkere scherm van de Klok zeer lelijk. Alles is zoals het was (licht), en dan komt de Klok met dat akelige zwart / oranje. Ik heb (ongeveer) alle opties al nagekeken, maar helaas kan ik die niet veranderen.

    Verder heb ik het idee dat Telegram een stuk langzamer opent dan voorheen, en vind ik de verschillende kleuren voor de knoppen voor Wifi, Flightmode, Schermrotatie ook een afknapper.

  8. Mijn toetsenbord geluiden zijn heel wat zachter geworden ook de vergrendel geluid. Bijvoorbeeld backspace hoor je wel omdat het wat dieper geluid is maar de algemene toetsen hoor je bijna niet wat hiervoor wel hoorbaar was. Iemand?

  9. Batterij is snel leeg en landschap mode tijdens het afspelen van een video werkt vaak niet

  10. I vind Imessage nog steeds niet betrouwbaar (al een paar jaar),
    berichten komen niet of veel te laat aan, en alleen uitzetten en puur SMS gebruiken gaat prima en snel.

  11. Ik ben zeer tevreden met iOS (op een iPhone 6s), maar één ding is zeer irritant. Ik heb al jaren mijn Apple apparaten in het Engels staan, met de NL regio instellingen. Dat laatste is voor het Euro teken en de correcte volgorde van datum etc.

    Sinds iOS heeft Apple de “Advanced” optie weggehaald uit Instellingen/Language & Regions/. Met deze optie kon ik de weekdagen en maanden ook in het NL krijgen, maar helaas is dit niet meer mogelijk. Calendar en anders apps geven dus nu ook de Engelse namen weer.

  12. Wat is het probleem van raise to wake nou eigenlijk? Als mensen de berichten willen lezen kunnen ze ook op de knop drukken. Je kan ook instellen dat er geen inhoud in de notificatie staat. Heb je dat probleem ook niet meer.

  13. Sinds die rijkere notificaties van ios 10 lijken 4/5 berichtjes van 1 persoon op whatsapp alsof 100 man je heeft geappt… (beetje te druk/groot vormgegeven dan voorheen)

    Zou mooier zijn als meerdere berichtjes van 1 persoon in 1 rijke notificatie, dus in 1 bubble, op je beginscherm te zien zou krijgen,.. Nu is het echt geen gezicht. Delen jullie deze mening?

    Toevallig net (misschien een bug) belde iemand mij terwijl ik een notificatie kreeg van whatsapp (toestel ontgrendeld, notificatie kwam van boven binnen) ik kon de notificatie niet meer wegschuiven naar boven, zo kon ik niet zien wie er belde..

  14. Beste mensen als iPhone traag word of langzaam, even iassistant downloaden in de AppStore deze is gratis. Als je de app hebt even open wacht 10seconden dan zie je dat je cpu word gedefragmenteerd en dat er heel veel werk geheugen vrij komt. Dit kun je zo vaak doen als je wil. Groetjes edwin

  15. Raise to wake zal ook wel flink batterij gebruiken. Iedere keer als je iPhone oppakt dan licht hij op zonder dat dat nodig kan zijn.

  16. Als je een sms wilt sturen naar een mobiel nummer uit een global address list van je werk bv klapt de messages app eruit nadat je de persoon hebt gezocht –> send message –> nummer selecteert.

    Heel irritant!

  17. Origineel geplaatst door Edwin
    Beste mensen als iPhone traag word of langzaam, even iassistant downloaden in de AppStore deze is gratis. Als je de app hebt even open wacht 10seconden dan zie je dat je cpu word gedefragmenteerd en dat er heel veel werk geheugen vrij komt. Dit kun je zo vaak doen als je wil. Groetjes edwin

    En wat nog beter werkt, want je CPU defragmenteren kan namelijk niet. Druk je power knop in totdat je bij het ‘slide to power off’ venster zit. Laat de power knop los en houd dan de home knop ingedrukt totdat je weer terug naar je start scherm keert. Je hebt zojuist je RAM geheugen geleegd. Iedere app zal volledig opnieuw moeten opstarten, maar je hebt wel weer fris al je ‘resources’ beschikbaar (Bron)

  18. Belangrijkste voordeel van iOS10 vind ik dat vrijwel alles op mijn iPhone 6 Plus veel sneller werkt. Dat merk je goed. Apps openen sneller, websites laden sneller. Functies werken sneller.

    Het meest irritant vind ik de veranderingen in Apple Music, nota bene een app waar ik door mijn abonnement flink voor betaal.

    Het zoeken is helemaal niet duidelijker geworden. De interessante persoonlijk samengestelde lijsten, gebaseerd op grond van mijn voorkeuren zijn helemaal verdwenen. In VOOR JOU staat nu ‘mijn nieuwe muziekmix, die helemaal NIETS te maken heeft met mijn muziekvoorkeur. Er staan nog één of twee dingen die heel algemeen met mijn voorkeur te maken hebben en that’s it. Heel pover en treurig. Ze hebben het gemixt met berichten van artiesten die je volgt. Van alles een beetje op een pagina, maar het totaal is minder, veel minder. Slechte zaak.

    Je eigen afspeellijsten zijn wat makkelijker te vinden, omdat de plaatjes groter zijn geworden. HET ERGSTE zijn de FOEILELIJKE GROTE KOPPEN. Is Jon Ivy een tijdje ZIEK geweest of zo. Apple staat altijd bekend om zijn mooie design en lay-outs. Fijnzinnig en mooi op elkaar afgestemd. Nu staan er jaren zeventig KOEIENLETTER KOPPEN boven elke pagina in Apple Music en daar erger ik me VERSCHRIKKELIJK aan. En ik ben NIET de enige.
    Grote koppen zijn erg irritant. En geen enkele mogelijkheid om het te verkleinen. Ik hoop dat er nog wat aan wordt gedaan, want dit is het lelijkste en minst functionele dat Apple sinds mensenheugenis heeft gemaakt.

    Ook de knoppen van de ‘speler’ in Apple Music zijn loeigroot.
    Misschien alleen handig als je iPhone op een armlengte afstand in een houder in de auto hangt, maar als dat niet zo is, is het vreselijk.
    Denkt Apple dat we allemaal een stel bejaarden zijn, die een LEESBRIL nodig hebben, een BEDTIJD aapje nodig hebben om maar angstvallig te zorgen dat we maar op tijd in ons bedje liggen.
    Wel élke dag dezelfde tijd hoor…… OOOOOOWWWWW AAAAHHHH…!!!!

    Over de wijzigingen in Kaarten (Apple Maps) is wel goed nagedacht. Bediening makkelijker, logischer en sneller. En daar zijn wat grotere letters in het adresboek en de knoppen juist wél functioneel omdat je daar wél je iPhone op een armlengte afstand hebt, of meer.

  19. Nog twee opmerkingen, vragen: Was toch altijd al zo dat je door op de homeknop te drukken de iPhone uit sluimer haalde en doordat Touch ID meteen werkte, ging ie dan aan. Waarom moet je nu extra drukken. Het valt mij niet erg op. Als je het uitschakelt, wát schakel je dan uit. Het eerste indrukken van de homeknop? Zodat je alleen met Touch ID de iPhone aan krijgt?

    Ik vind de dark mode, waarschijnlijk op verschillende plekken, maar oa ook in de klok etc app erg lelijk. Ik hou meer van lichte, witte schermpjes. Zo’n dark mode is ‘s nachts wel lekker, maar niet overdag in het volle licht. Kan je dat uit zetten?

  20. VPN werkt niet meer.

  21. Origineel geplaatst door Dick de wit
    Raise to wake zal ook wel flink batterij gebruiken. Iedere keer als je iPhone oppakt dan licht hij op zonder dat dat nodig kan zijn.

    Kan je uitzetten

  22. Ik heb een vraag: als je naar instelling->algemeen->toegankelijkheid->assistive touch->pas hoogste menu aan-> en dan op een symbool klikt om te wijzigen en naar beneden scrollt, zie je daar de optie ‘diagnostische info’ staan. Nou vraag ik mij af wat dat doet, want ik heb het geprobeerd en toen kwam er een banner boven op mijn scherm te staan met de tekst ‘diagnostischse info verzamelen’ en ging het weer weg. Ik snap niet wat deze (nieuwe) functie doet. Weet iemand het misschien?

    Nog wat bugs:

    een melding wegschuiven in ontgrendelde toestand gaat moeilijk (je moet eerst een paar sec. wachten en daarna kan je het wegschuiven)

    Bij het geforceerd uitzetten van je iPhone (homeknop + aan/uit knop) springt het eerst naar de normale uitzetscherm (die met schuif om uit te zetten) en daarna krijg je rare blauwe strepen op je scherm (alsof het een scherm defect is) en start daarna weer normaal op.

    Deze kan je zien als een feature maar ik zie het meer als een bug: als je in control center je vinger op de beeldschermhelderheid schuifknop houd en daarna met je andere hand op de homeknop drukt, kan je de helderheid van je scherm aanpassen zonder dat control center openstaat mits je je vinger wel op dezelfde plek houdt.

    Als je in geluiden trillen bij geluid uit uit hebt staan, trilt de trilmotor helemaal niet (in iOS 9 en eerder trilde hij dan als je je geluid aanzette.

    Als je in control center op de AirDrop-knop drukt, waarbij je de drie opties krijgt en daarna op de homeknop drukt zonder dat je AirDrop aanzet, zal het de blauwe kleur krijgen, ook al staat het niet aan, en dat zal zo zijn tot je AirDrop echt aan en weer uitzet

  23. Ik dacht dat in de standaard muziek app van Apple ook songteksten in IOS 10 zat maar het blijkt alleen te werken als je een abonnement heb op Apple music hebt en niet als je aan gekochten music van iTunes hebt. en dat vind ik jammer.

  24. Ik vind het vooral vervelend dat je je recente notificaties niet meer per app kan sorteren. De hele bende staat nu door elkaar en je moet de notificatie per notificatie of per dag verwijderen.
    Iemand een idee of dat nog ergens aangepast kan worden?

  25. Review time valt wel mee laatste tijd

  26. @Jordy: bij de iphone 6s kan je force touch op het kruisje en dan wis alles.

  27. Moga rebel bluetooth game controller disconnect om de 2 minuten in iOS 10…

  28. iOS 10.1 Berichtgeving niet meer te groeperen / sorteren?

  29. Origineel geplaatst door Peter Ernster
    iOS 10.1 Berichtgeving niet meer te groeperen / sorteren?

    Dat vraag ik me ook af!

  30. Vergeet ook niet te vermelden hoe lelijker en lelijker iOS wordt bij iedere versie. Een overvloed aan verschillende kleurtjes in de notifications en eigen apps, hoeken die steeds ronder worden, transparantie van notifications die meer lijken op grijze vlakken, een klok die ineens zwart is, typografie die op een iPad veel te vet is…om over de vormgeving van de smileys maar te zwijgen. Apple heeft de (poging tot) rustige en minimale vormgeving al lang weer losgelaten en laat een totale infantilisering los op iOS. Misschien dat ze daar in China gek op zijn, maar voor Europa zou een alternatieve vormgeving welkom zijn 🙂

  31. Mijn grootste iOS 10 irritatie is dat ik op ieder apparaat (iPhone, iPad en straks ook mac) de gezichtsherkenning in de foto’s app steeds weer moet aanpassen. Deze data wordt namelijk niet in de iCloud Photo Library gezet. Dus drie maal hetzelfde werk doen. Dat is toch gewoon irritant.

  32. Ik merk ook dat grafisch gezien niet alles netjes afgewerkt is. Bij het switchen tussen schermen, mappen en apps wordt de achtergrond donker voor een seconde waarna het weer lichter word. Ook is op het lockscreen de tijd en operator tekst veel groter alsof ik een slechtziende instelling heb geactiveerd. Vast al eens geopperd en niet echt bugs maar ik gooi em maar op.

  33. Je kunt muziek niet meer met sterren beoordelen. Heel irritant als je in 9 jaar tijd duizenden songs beoordeeld hebt.

  34. Als je iPhone nog vergrendeld is en je swiped naar rechts voor de widgeds, dan kun je bellen naar je favorieten vanuit die Widget…..
    Is dat normaal??
    Voor de andere widgets (bv. agenda) vraagt hij eerst de toegangscode of Touch-ID.

  35. Bij mij is m’n batterij inderdaad na ± 4 u volledig leeg

    M’n berichten-app werkt niet meer. Kan dus geen enkele sms of iMessage sturen. Als ik hem open krijg ik een wit scherm voor 20 seconden en dan sluit hij terug af. Heb m’n gsm al volledig heropgestart maar maakt geen verschil.

    Ook kan ik m’n Watch niet updaten en heeft hij op geen enkele manier nog contact met m’n iPhone. Krijg geen enkele notificatie meer binnen. Als ik de Watch-app open op m’n iPhone en naar update ga, blijft hij daar maar zoeken en zoeken. Heb hem zo eens een uur bezig gehouden maar nog vond hij niets :s

    aan @MacaanZee: My New Music Mix past in grote delen wel redelijk aan mijn muzieksmaak. En denk dat er ongeveer 2 liedjes tussen zitten die een ander genre zijn, maar … ik sta wel open voor eens iets nieuws. Je weet nooit 😉 Wel moet ik zeggen dat ik dit ook een lelijker design vind dan ervoor. Maar ..smaken en kleuren.. Bij alles heb je voor- en tegenstanders zeker?

    Verder vind ik de rest wel mooi ogen, maar door m’n problemen met batterij en berichten is dit toch een redelijk vervelende update voor mij.

    Op m’n iPad heb ik wel geen problemen met de batterij en de berichten-app.

  36. @Peter:

    Had het zelf niet beter kunnen verwoorden! Design gaat nergens over. Alles veel te groot opgezet voor een relatief klein scherm.

  37. Problemen met instellen beltone voor contacten. Als je een apparte beltone voor een contact uitkiest. Staat deze ook bij de instellingen en is ook toegevoegd bij de contact. Maar als je gebeld wordt door de contact gaat de beltone af hoe die ingsteld is bij iedereen.
    Iemand problemen hier mee?

  38. In iTunes op mijn MacBook maak ik gebruik van slimme afspeellijsten. Na de update naar iOS 10 blijven deze lijsten leeg op mijn iPhone. De muziek wordt wel op mijn telefoon gezet maar niet in de afspeellijst.

  39. als je nu de homeknop iets te lang ingedrukt houdt,krijg je gelijk stembediening,ook als je siri hebt uitstaan 😂😂

  40. Een file uit Numbers kan niet meer geconvecteerd worden naar Pdf.

  41. In safari werkt de Volgende knop niet altijd meteen. 3 nieuwe mails, open je de onderste en dan werkt de knop niet om door te klikken naar de andere twee.

  42. ios10 vind ik persoonlijk foei lelijk Apple gaat steeds meer achter uit.
    Foto’s toevoegen bij berichten ging in ios9 veel beter en was meer overzichtelijk.
    Home button gaat soms meteen naar Sire het eerste scherm aan de linker kant was in de vorige versie veel mooier en beter van opzet.
    Jammer Apple geef mij maar iOS 9 weer

  43. @Mehmet: Toetsenbord geluiden zijn anders geworden. (Typen, spatiebalk en backspace) Vergrendelgeluid ook. Hoor het inmiddels al vanaf de beta versie. Was aan het begin even wennen maar zou de oude geluiden niet meer terug willen hebben

  44. Mijn tekstvervangingen zijn zowel van iPad als iPhone verdwenen, deze worden normaal via iCloud gesynchroniseerd, op mijn mac’s staan ze nog wel.

  45. Volgens mij zijn externe controllers, bluetoothapparaten en apps die niet goed werken toch geen bugs in IOS10? Als het niet van Apple is, dan ligt het toch aan de ontwikkelaar van een accesoire of app?

  46. @Joren: Als er ook al bij eerdere versies problemen waren, ja. Maar als er pas sinds de update een probleem is doet toch echt (ook) Apple iets niet goed.
    “it takes two to tango” gaat ook op voor bluetooth-(in)compatibiliteit tussen twee bluetooth devices 😉

  47. Drop-down menu start nu altijd met berichten (rechter) ipv widgets (linker scherm). Widgets gebruik ik veel en dit is irritant!

  48. Origineel geplaatst door Mehmet
    Mijn toetsenbord geluiden zijn heel wat zachter geworden ook de vergrendel geluid. Bijvoorbeeld backspace hoor je wel omdat het wat dieper geluid is maar de algemene toetsen hoor je bijna niet wat hiervoor wel hoorbaar was. Iemand?

    Probleem heb ik ook met mijn 6S waardeloos moet nu het volume op maximaal zetten om nog wat te horen 😟

  49. Ik heb problemen met mijn mail app, krijg iedere keer de melding dat ik opnieuw het wachtwoord moet invoeren. Heb mijn hotmail account eraan gekoppeld, nog meer mensen met dit probleem?

  50. De mailapp met de berichtenreeks is gewoon niet goed. Wie heeft dat bedacht. Ergens midden in een mailwisseling openen. Gewoon ruk. Dus uit armoede de berichtenreeks maar uitgeschakeld.

  51. Ik kan geen printscreen meer maken met de aan-uit knop icm de homebutton. Bekend probleem?

  52. Mijn oordopjes doen het niet meer tijdens het bellen na de update van ios10… heb al meerdere soorten geprobeerd, uiteraard van Apple zelf maar ook van andere merken.

    Ben ik de enige hiermee??

  53. @Sander: Thanks!

  54. Origineel geplaatst door Mehmet
    Mijn toetsenbord geluiden zijn heel wat zachter geworden ook de vergrendel geluid. Bijvoorbeeld backspace hoor je wel omdat het wat dieper geluid is maar de algemene toetsen hoor je bijna niet wat hiervoor wel hoorbaar was. Iemand?

    Ik herken niet dat het moeilijker hoorbaar is. Wellicht zit de nieuwe toonhoogte minder in het bereik van jouw gehoor.

  55. Origineel geplaatst door Xeno
    I vind Imessage nog steeds niet betrouwbaar (al een paar jaar),

    berichten komen niet of veel te laat aan, en alleen uitzetten en puur SMS gebruiken gaat prima en snel.

    Als de ontvanger geen wifi of internetverbinding heeft, komen die ook niet aan. Dat vaat via internet en kan dus zijn dat het daarom langer duurt. En voor hetzelfde geldt, is het een bug. Ik ervaar het niet. Ook niet in eerdere iOS versies.

  56. Een bug die ik ervaar, de iPad roteert het scherm niet meer uitzichzelf.
    Wel met assistive touch.
    Erg hinderlijk omdat het roteren erg belangrijk is met het werk dat er gedaan moet worden( iets met snelheid)
    iPad air 2 overigens.

  57. Origineel geplaatst door ben
    als je nu de homeknop iets te lang ingedrukt houdt,krijg je gelijk stembediening,ook als je siri hebt uitstaan 😂😂

    Dat was altijd al zo.

  58. Sinds de nieuwe download van ios 10:
    Batterij is op minder dan 2 uur volledig plat, een uur geleden had ik 100%, nu nog maar 68% zonder dat ik iets speciaal doe met mn iphone.
    Mijn unlock-scherm blijft altijd aanstaan waardoor dat die veel verbruikt, ik krijg het niet afgezet… enkel als ik zelf op de aan-/uitknop duw, maar vanaf dat ik een bericht krijg blijft het weer openstaan….
    nieuwe update had ik beter NIET gedaan….

  59. Bij mij crasht de Notities app continu. Herstart van de iPhone helpt ook niet. Eveneens reageert de iPhone niet meer op signalen van mijn oordopjes (volume, pauze, volgende nummer etc.). Model: iPhone 6s Plus 64gb.
    Meer mensen die hier last van hebben? Iemand tips? Een reset (homebutton/vergrendelknop) heeft niet gewerkt

  60. Aanraakgeluiden van het toetsenbord zijn heel erg zacht!

  61. @Justin w: I know, maar het ging me meer om het sorteren per app inplaats van per dag.

  62. Nu al een paar keer gehad dat m’n 6S bevriest na het ontgrendelen via de home knop. Ik krijg dan alleen de achtergrond te zien en geen App iconen. Kan dan alleen via een harde reset (lock+home knop) de telefoon herstarten. Meer mensen last van, of een oplossing?

  63. Ik heb issues met een bluetooth koptelefoon: het geluid valt steeds een halve seconde weg en gaat dan weer verder. Dat gebeurt dan om de 10 seconden ofzo. Erg vervelend.
    De oplossing om het device te verwijderen en opnieuw te koppelen helpt. het geluid blijft spelen.

    Verbreek je de verbinding en connect je de koptelefoon weer (zonder de initial pair) dan komen de onderbrekeingen weer terug. Opnieuw pairen is dan weer de oplossing….

    iOS10 kan het dus wel goed doen, maar na een 2e verbinding lijkt ie het anders te doen dan bij een 1e pair verbidinding.

    Lijkt mij een bug.

  64. Home en aan/uit knop doet het niet meer.

  65. Ik heb nu een probleem ik heb vandaag ios 10 gedowlaod en nu als ik muziek luister en krijg een bericht en gaat de meziekapp gelijk uit en hoor geen muziek meer

  66. Alles werkt prima…. behalve…. de batterij die is veel sneller leeg als je aan het surfen bent of apps gebruikt. Zowel bij mijn vrouw (5S) als bij mij (6S).
    Alle suggesties uit het iCulture artikel al geprobeerd.
    Iemand nog tips???

  67. Niet te spreken over update naar IOS 10 !! Heb iPhone 5 64GB. Carkit in de wagen werkt niet meer, verbinding met hoorapparaten doet het niet meer (speciaal daarvoor aangekocht), ook niet met update van de app, enz, enz

  68. @Rob: Ja, ik moet ook steeds mijn hotmail-wachtwoorden invoeren en toestemming geven. Behoorlijk irritant!

  69. Bij zes apps staat bij mij sinds de update aangegeven dat ze aan het herstellen zijn. Dit is alweer twee dagen geleden.. Ik kan ze niet openen en kan ze ook niet verwijderen om opnieuw te downloaden.

  70. Ik heb een probleem dat na de laatste update er niet meer de mogelijkheid bestaat om een ontvangen mail met afbeelding als afbeelding op. Te slaan op de filmrol.
    De mogelijkheid is geheel verdwenen. Lastig en vervelend

  71. @Letty wolswijk:

    Ben er inmiddels achter. Op een foto drukken, op het scherm wat dan verschijnt kun je kiezen om de afbeelding of afbeeldingen op de filmrol te zetten

  72. Jammer dat ook wederom met de iOS 10 je zonder vingerafdruk of pincode in een toestel kan.. beveiliging is dus niet sterk genoeg. Via klok naar home en naar links swipen dan naar bijv. een weer app en dat een paar keer doen en je kan in iemand toestel zonder code of vingerafdruk..

  73. Sinds iOS10 op mijn iPad Mini worden de namen van mijn vrienden niet meer weergegeven onder de foto.
    App al een keer verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Geforceerd afsluiten met power+home knop.

    Niets helpt. Iemand meer dit probleem?

  74. @Joren: Ik heb toetsenbord geluiden e.d. al jaren uit staan maar in iOS 10 is er bijvoorbeeld in de wekker nog steeds geluid te horen bij het instellen en ook de calculator maakt nog steeds geluid. Gelukkig heel zacht maar wat mij betreft ongewenst en voor zover ik kan zien niet uit te zetten.

  75. Mijn ipad air viel gisteravond bij 5% uit terwijl hij aan de lader zat, na een kwartier startte hij nog steeds niet op maar hij gaf wel aan dat hij oplaade. Hij heeft nu ong 10 uur aan de lader gezeten en wil nog steeds niet opstarten, ik heb al meerdere laders geprobeerd, ik heb hem geprobeerd te resetten en aan de PC aangesloten, niks werkt…

  76. Kent iemand het probleem ook als je bij imessage een app wilt sturen zoals bijvoorbeeld bij de app van imdb een film cover wilt sturen dat de media preview niet werkt ? Als je op een cover klikt dan stuurt imessage

    Showtimes for The Secret Life of Pets (2016) http://www.imdb.com/showtimes/title/tt2709768/?ref=iosp_im

    In de plaats van dit zou hij een media previeuw moeten geven.
    Heb dit probleem ook als ik muziek wil doorsturen normaal kan je een preview doorsturen maar bij mij stuurt hij de naam van het liedje ?

  77. Na mijn iOS 10 update staat whats app nog steeds op wachten. Hoe verhelp ik dit???

  78. Sinds de iOS10 update heb ik problemen met het afspelen van muziek via de carkit in mijn audi A6. De muziek staat op een SD-kaart die in de barkit is gestoken. Uiteindelijk viel het mij op dat de bediening van de telefoon via mijn module op het stuur vast leek te zitten. De muziek stond op pauze en kon niet afgespeeld worden. Bij het uitschakelen van de iPhone kon de muziek weer afgespeeld worden.

  79. Ik kan notificaties niet wegswipen als ik in een app bezig ben. Meer mensen dit probleem?

  80. Sinds ik geüpdatet heb (3 dagen geleden) naar iOS 10 synchroniseren Agenda en Herinneringen niet meer met mijn Macbook. Nu is het probleem nog groter geworden: De volledige app’s zijn nu leeg, alles wat erin stond is weg en ik kan bijv. ook geen nieuwe herinneringen lijsten aanmaken.

    Weet iemand een oplossing hiervoor?
    Alvast bedankt!

  81. @PP: Zelfde probleem hier. Oplossing die ik vond ik telefoonapp helemaal sluiten en opnieuw starten.

  82. Origineel geplaatst door blackmetal
    Ik dacht dat in de standaard muziek app van Apple ook songteksten in IOS 10 zat maar het blijkt alleen te werken als je een abonnement heb op Apple music hebt en niet als je aan gekochten music van iTunes hebt. en dat vind ik jammer.

    Dat is nou juist een voordeel van een abonnement en een extra service van een streaming dienst zoals Apple Music.

    Je eerder gekochte muziek is jouw eigendom en dat wordt natuurlijk niet meer ondersteund. Als je vroeger een cd had gekocht en een paar maanden later kwam er een special edition cd uit met allerlei extra’s dan kreeg je dat er toch ook niet nog eens achteraf bij van de winkelier?

  83. Na (ongewenste) update naar IOS 10.1 ziet iTunes mijn iPhone 5 niet meer. Apps zijn in iTunes wel zichtbaar. PC met Win 10 geeft alleen aan “Internal storage 1,75 GB van 14,75 GB beschikbaar”. Kan iemand mij a.u.b. verder helpen?

  84. Sinds ik geupdate ben kan ik niet meer bellen, handig met een telefoon.

    Kan wel op speaker, bleutooth of met koptelefoon maar niet met gebruik van de gebrukelijke speaker.
    Ook bij de dictafoon werkt deze niet

  85. Ik kan sinds de installatie niet meer synchroniseren met mijn pc ! (dus ook geen foto’s en muziek via i-tunes overzetten) Iemand een oplossing ?

  86. Iphone 5S, en blijkbaar op geen enkele manier meer mogelijk sinds iOS10 om voice control volledig uit te schakelen. Heb alles al geprobeerd, eerst Siri aanzetten en dergelijke maar niets helpt. Heel irritant als je dat totaal niet wil gebruiken. Vooral omdat je dan dikwijls als je telefoon wil ontgrendelen het stembediening scherm krijgt en daar amper nog uit geraakt. En verder ook zeker extra batterij verbruik en soms vastlopen van iPhone. Hopelijk komt er snel een update om die bugs er uit te halen.
    Leuke en goeie site trouwens.
    Vriendelijke groet
    Jan

  87. Sinds de update blijft mijn toetsenbord continu hangen, ik typ dan een woord van bij 8 letters en bij de 2e letter reageert het toetsenbord gewoon niet meer waarna hij het na 2-3 seconden aanvult. Ook in mijn contactenapp werkt hij ontzettend traag, duurt 5-6 seconden voor hij iemand vindt als ik de naam intyp, hetzelfde in de mailapp. Ik heb dan wel 9000 contacten maar heb hier nooit problemen meegehad. Daarnaast reageert de telefoonapp in de helft van de gevallen niet als ik hem open. iPhone 6Plus 128GB (Meerdere collega ervaren dezelfde problemen)

  88. Na installeren ios10 doen bij mij verschillende apps het niet meer. Kan ze ook niet updaten of verwijderen. Heeft iemand een tip wat te doen? Bij installeren was mijn telefoon behoorlijk vol. Maar inmiddels heb ik weer voldoende ruimte. Maar ook na installeren van ios10,02 doen ze het nog niet.

  89. In de mail app verdwijnt bij mij vaak het zoekscherm en het overzicht van de postbussen. De app moet sfgesloten en geopend worden om die weer terug te krijgen.

  90. Mijn I-phone 5s leidt een eigen leven sinds de update 10.0.02 😕 Hij gaat ineens zomaar mensen bellen, terwijl hij gewoon op m’n nachtkastje ligt. Gaf eerst mijn jongste kind de schuld die er ff mee had zitten spelen (maar achteraf dus niet op het tijdstip waarop ik gebeld zou hebben), maar vandaag was het weer. Echt heel erg vervelend!! En ook echt nummers die ik zelden of nooit gebruik, geen nummers die bovenaan in contacten staan of in de geschiedenis of die ik juist vaak gebruik 🤔 Dus ik hoop dat dit een bug is die heel snel opgelost kan worden!!

  91. Sinds ios 10 krijg ik geen oproepen binnen via whatsapp. Als iemand mij belt krijg ik dit alleen te zien als gemiste oproep. Wie weet hoe dit op te lossen is?

  92. Mijn grootste frustratie: De contacten blijven vaak hangen, slaan niet goed op of zijn tijdens het invoeren niet meer te benaderen. Ook het toetsenbord is soms niet weg te krijgen-screenlocks komen vaak voor. Verder krijg ik bij snel scrollen opeens hulpschermpjes over bediening etc.Die er eerder nooit waren en die betuttelend zijn. (Iphone 6 SE). Niet tevreden over dit soort gebreken in basisfunctionaliteit!

  93. Sinds vandaag crash van whatsapp met nieuwste update iPhone 6s wie heeft hier ook last van?

  94. Verder giga balen van de updates. Met name de Bluetooth verbinding met mijn Garmin motor navigatie.
    Ik ben werk in de verkeersveiligheid, en incident management vanaf n motor. Ik ben bijna continu aan het bellen en verleen regelmatig 1e assistentie. Telefoon in de binnenzak, via het scherm van de navigatie naar m’n headset. Heeft tot de update naar iOS 10 altijd goed gewerkt.
    Nu helaas niet meer. En handschoenen uit, helm af telefoon uit binnenzak, Bluetooth uit en dan pas bellen is geen optie. Met snoertje ook niet. Er gaat nu erg kostbare tijd verloren. En voorheen kon ik vanaf het navi scherm de juiste diensten op de juiste plaats krijgen met een situatierapport, en tegelijk mensen helpen. Wanneer komt er een goede update of kan ik downgraden?
    Beste mensen, help!
    Probleem 1geen verbinding met navi of pas na diverse keren Bluetooth aan en uit. Probleem 2 eerst kon ik luid en duidelijk bellen tot b.v. 150km nu lukt het bij 80kmh al niet meer.

  95. led flits bij oproep , bericht of melding werkt niet meer ook als staat alles aan .in IOS 10.0.2

  96. Ik ontvang zeer onregelmatig iMessage’s op mijn iPhone 6S. Moet bij toeval mijn iPad of iMac openen om te zien dat er berichten zijn binnen gekomen. Daarna komen er wel (op dezelfde dag) weer berichten binnen, maar een dag later bijvoorbeeld al niet meer.
    Tweede klacht: vóór de update kon je meerdere punten achter elkaar tikken, spatie zetten en vervolgens verscheen er weer een hoofdletter… nu dus niet meer (zie hier, nee, niet handmatig gedaan. Is echt een bug in iOS10.). Na 1 punt kun je wel weer verder tikken met een automatisch gegenereerde hoofdletter.
    Verder herken ik wel eea aan kleinere klachten die al eerder beschreven zijn

  97. @ben: heel irritant ja! Kan je stembediening uitzetten?

  98. Hebben jullie dat ook? De navigatie middels kaarten spreekt straatnamen met hertog en steden als s- hertogenbosch wel heel vreemd uit. Ik versta iets met jipiejippiejee??!!😂

  99. Ongelooflijk dat apple na jaren dezelfde ontgrendeling nu een andere ontgrendeling heeft gekozen. Voor mij echt een zware irritatie! Ik heb al een iphone sinds de eerste uit is en kan niet wennen aan het nieuwe ontgrendelen. ik vind het er ook lelijker uitzien. “Never change a winning team”. Echt een fail..

  100. Krijg nu na de update tijdens het typen zowel bij WhatsApp, E- mail , Berichten, iedere keer Herstel typen in beeld. Wie weet hoe ik hier vanaf kan komen

  101. Sinds Ios 10 kan ik websites die in het beginscherm op mijn iPad staan niet direct openen, er komt dan een leeg wit scherm met op de tabbalk de naam: Naamloos. Nadat ik alles heb weggehaald en ik klik hem opnieuw aan dan komt hij wel op het scherm. Dus de tweede keer lukt het dan wel.
    Wat is hieraan te doen?

  102. @Marjolein: Dit heb ik ook! Ik kan er alleen nergens iets over terugvinden..

  103. @Rob: Ja heb precies hetzelfde , zeer irritant!

  104. Wat een ellende die mail app. Nu zijn bij het openen van de app gelijk alle mappen van elk account zictbaar.
    Ze hebben zeker nog nooit in Outlook gewerkt waarbij er een hele mappenstructuur wordt opgetuigd?

  105. Misschien doe ik iets fout, maar bij mijn zijn notificaties toch leesbaar op lockscreen ook al staat de optie uit bij TochID-instellingen. Op te lossen door binnen Notificatie-instellingen bij elke app apart de optie “op toegangsscherm” uit te zetten.

  106. @Piet: Werkt bij mij ook heel slecht. Werkt beter door eerst iets naar beneden te trekken en daarna weg te duwen naar boven.

  107. Als je naar muziek luistert in Spotify kan je nummers niet meer makkelijk doorspoelen of stilzetten. Bij het scherm dat je krijgt als je omhoog veegt vanaf onderaan de iphone. Nu moet je steeds helemaal terug gaan naar de Spotify app

  108. Weer-widget/app kan locatie niet goed vaststellen en blijft verspringen tussen twee plaatsen.

  109. Na de laatste update doet microfoon het tijdens het bellen niet meer evenals bij de dictafoon.
    Bij FaceTime werkt de mic wel.

  110. @Albert: Hier heb ik ook last van (iPad pro 9.7), ook de zoek functie op het begin scherm werkt bij mij niet meer zo als dat zou moeten! Erg irritant! Inmiddels geüpdatet naar iOS 10.0.2 maar het is allebei nog niet opgelost. Verder werkt iOS 10 erg fijn ten opzichte van iOS 9!

  111. Ik merk wel degelijk een vertraging sinds de nieuwe iOS 10.0.2 met name met mijn email. Ik moet iedere keer een tijdje wachten voordat ik e-mails kan openen en of verwijderen. Dit overigens alleen op de iPhone 6 die ik heb en niet op de iPad.

    Verder vind ik het uitermate lastig dat je bij de spam inbox de berichten in deze box niet allemaal tegelijk kunt selecteren om te verwijderen naar de prullenmand, dit moet nu 1 voor 1.

    Vind verder 10.0.2 overzichtelijker en zijn er visueel en qua indeling verbeteringen merkbaar.

  112. Ik heb een heel waslijsten met problemen sinds de nieuwe iOS.

    – batterij, drie keer per dag volledig opladen
    – in het belscherm, zit vast of crasht.
    – als m’n telefoon gelocked is, en ik druk op m’n homeknop of sluitknop blijft m’n scherm zwart. Reageert nergens op. Na een aantal minuten doet ie het weer
    – Wordt constant uitgelogd op m’n mail. Moet steeds de wachtwoorden invoeren voor mijn mailadressen.
    – telefoon wordt super heet! Niet alleen tijdens het opladen, maar ook tijdens gebruik.

  113. Wat een …(rot) IOS 10 is dit van Apple!! Heel veel standaard gebruiken zijn niet meer mogelijk. Daarbij is ook dat veel Apps vastlopen en safari heel traag is! Ben echt NIET blij mee met Apple. Dit is niet wennen.. dit is verschrikkelijk!! Apple 2.0 is het geworden! Hadden we Jobs nog maar….

  114. Sinds de update kan ik geen verbinding mee maken met de WiFi van mijn Samsung camera. Mijn iPhone/iPad zien de WiFi wel, maar zegt dat deze beveiligd is en kan geen verbinding maken. Andere iPad met ios9 kan wel verbinding maken met de camera wifi😱
    Wie weet hoe ik dit kan oplossen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.