Reacties voor: Oeps, foto’s kwijt! Maak een backup voordat je iOS 10.3 installeert

Voordat je iOS 10.3 installeert moet je een backup maken. iOS 10.3 gebruikt een ander bestandssysteem waarbij je kans hebt dat foto's kwijtraken.

Reacties: 25 reacties

  1. Hopelijk gebeurt het niet! Laat effe weten mensen wat jullie ervaring is?

  2. Nergens last van tot nu toe niks kwijt

  3. Origineel geplaatst door Bram
    Hopelijk gebeurt het niet! Laat effe weten mensen wat jullie ervaring is?

    Zelfse de eerste beta ging goed. Ik verwacht dat er bijna geen problemen zullen zijn… al zijn er altijd uitzonderingen :’)

  4. Als iemand toch bang dat tie zijn foto’s kwijt raak, en je wilt geen backup maken via iCloud of iTunes doe dan dit:
    Als je foto’s hebt waarvan je denkt die wil ik echt kwijt stuur ze dan via AirDrop naar een iPad en update dan je iPhone als je iPhone klaar is. Doe je het nu andersom. Je hebt je foto’s weer!

  5. iPhone is prima verkopen en iPad air haalt het einde van de update ook zo te zien

  6. En nu maar hopen dat er snel een jailbreak uitkomt voor iOS 10.3. Want waar nieuwe zaken zijn, zijn nieuwe kwetsbaarheden 🙂

  7. @Joost: als er maar eentje komt vanaf 10.2 voor de iphone 7 💪

  8. iPhone 7 Plus geen probleem 🙂

  9. Ik heb iOS 10.3 nu op mijn iPad Pro 9.7 draaien en werk tot nu toe prima! Apple id is meer overzichtelijker! En foto’s bleven gelukkig staan!

  10. Is dit ook het geval als je gebruikt maakt van iCloud Fotolibrary?

  11. Update geïnstalleerd: geen foto’s kwijt.

  12. Mijn foto’s worden gesynct via iCloud Photo libary, dus ik ga ervan uit dat deze sowieso niet aantast worden door update. Zit ik juist?

  13. Origineel geplaatst door Marnix
    Ik heb iOS 10.3 nu op mijn iPad Pro 9.7 draaien en werk tot nu toe prima! Apple id is meer overzichtelijker! En foto’s bleven gelukkig staan!

    Inmiddels draait iOS 10.3 ook op mijn iPhone 6s en ook hier staan de foto’s erop!

    Ik ben er tot nu toe tevreden over!

  14. Niet aan je backups denken en dan klagen dat je je fotos kwijt bent. . . . . op een toestel dat je de hele dag overal en nergens mee naartoe draagt. Is natuurlijk alijd wel enigsinds humoristisch.
    Denk regelmatig aan hoe je backups maakt. Controleer ze regelmatig en zorg dat je je data veiligsteld.
    Je telefoon kan ook gestolen worden, in het water vallen, kwijt raken etc etc etc

  15. Zojuist ota update geïnstalleerd op mijn iPhone 5C. Nadat installatie bijna klaar was kreeg ik een scherm dat ik de iPhone via iTunes moet restoren, dus hangt nu aan de Macbook….

  16. Origineel geplaatst door Jan
    Mijn foto’s worden gesynct via iCloud Photo libary, dus ik ga ervan uit dat deze sowieso niet aantast worden door update. Zit ik juist?

    Ik snap ook nooit helemaal hoe dat zit. Maar ze zeggen dat een back up via iTunes het veiligst is. Dus hoe zit dat dan met je foto’s inderdaad?? Zijn die dan in de cloud ook niet helemaal veilig? Wie weet hierop het antwoord?

  17. Zojuist ios 10.3 geinstalleerd. Ook op apple watch nieuwe software geinstalleerd.
    Nu geeft de app activiteit – buiten wandelen – niet meer de route aan welke ik gelopen heb. Ook van eerdere dagen is de routekaart verdwenen.

  18. Origineel geplaatst door Jan Schoofs
    Zojuist ios 10.3 geinstalleerd. Ook op apple watch nieuwe software geinstalleerd.

    Nu geeft de app activiteit – buiten wandelen – niet meer de route aan welke ik gelopen heb. Ook van eerdere dagen is de routekaart verdwenen.

  19. Origineel geplaatst door Jan
    Mijn foto’s worden gesynct via iCloud Photo libary, dus ik ga ervan uit dat deze sowieso niet aantast worden door update. Zit ik juist?

    Origineel geplaatst door Suzanne
    Ik snap ook nooit helemaal hoe dat zit. Maar ze zeggen dat een back up via iTunes het veiligst is. Dus hoe zit dat dan met je foto’s inderdaad?? Zijn die dan in de cloud ook niet helemaal veilig? Wie weet hierop het antwoord?

    Hangt ervan af wat je met ‘veilig’ bedoelt. In principe zijn iCloud-fotobibliotheek, iCloud-backup en iTunes (sync en backup) betrouwbaar. Welke je ook gebruikt, je zult een kopie van je foto’s hebben en raakt ze dus niet kwijt als er iets misgaat bij het updaten.

    Downgraden is een ander vraagstuk. Hier zou ik toch echt voor een iTunes-backup kiezen en het beste je foto’s ook apart importeren op je computer (dat kan bijv. met de Foto’s-app op macOS). Zodra je iCloud gebruikt, is het niet altijd mogelijk om terug te keren naar een oudere versie. Soms doet Apple namelijk op de server-kant ook iets upgraden wanneer je een nieuwere iOS-versie gebruikt. Dat kan onder omstandigheden betekenen dat een downgrade dan niet meer mogelijk is. Een iTunes-backup heeft dat probleem niet, omdat je altijd volledig kunt herstellen, mits je de data op je computer hebt.

    Ik persoonlijk vind iCloud niet betrouwbaar en zal het nooit als een backup beschouwen, eerder als een kopie. Ik heb in het verleden veel rare dingen zien gebeuren met iCloud. Ik houd het daarom liever bij iTunes. Bijkomend voordeel: als je Time Machine o.i.d. gebruikt, heb je ook een extra kopie van je iTunes-backups. iCloud kan deze garantie niet bieden en is het extra belangrijk dat er niks misgaat met iCloud.

  20. De handigste backup van foto’s vanaf iPhone en iPad is voor mij Google Foto’s. Onbeperkt gratis opslag (tot 16 Mp zonder kwaliteitsverlies) + steeds meer automatsche hulpjes en een prive google zoekmachine voor je foto’s erbij.

  21. iPhone 7 plus geen problemen gehad.

  22. iPhone 6 Plus geen probleem ondervonden, heb ook geen backups gemaakt alles werkt goed

  23. @Apptipper: Dat wilde ik ook posten !!
    Google foto’s is great 😉

  24. @Tevilnelg: Dankjewel dat je de moeite hebt genomen om het uit te leggen. Ik snap het nu eindelijk 😄🙏
    Heeeeeel erg bedankt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.