Reacties voor: Apple brengt iOS 10.2.1 met bugfixes uit

Apple heeft zojuist iOS 10.2.1 vrijgegeven voor iPhone, iPad en iPod touch. Deze nieuwe versie bevat de nodige bugfixes, mogelijk voor de batterijproblemen die bij veel mensen spelen.
Lees het complete artikel → Apple brengt iOS 10.2.1 met bugfixes uit
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 69 reacties

  1. Hopen dat de batterij is verholpen😬 ben er wel klaar mee dat hij spontaan uitvalt bij 40% of 80 naar 20% gaat…. grrrrr 😡

  2. Laat ze is eindelijk een bugfix uitbrengen voor de camera van de iphone 7 en 7plus (water effect als je inzoomt)

  3. Nog steeds het gestuiter (I7) bij langzaam scrollen (net Android versie 1)

    Voorbeeld kijk eens onder instellingen dan Mobiel netwerk.
    Scroll je daar langzaam doorheen dan is het verschrikkelijk.
    Zo ook bij meerdere APPS zowel van Apple als 3rd party.
    Zowel op mijn 7 plus als 7 van partner en meerdere 7’s op de zaak.
    Hier en daar een topic te vinden elders..
    Helaas geen verbetering met de laatste versie

  4. Zoooo, mijn batterij gaat veel langer mee.

  5. Is deze ook voor het niet werken van de homeknop iPhone 5S, de touch id van me zoon werkt ineens niet.

  6. Gelijk gedownload. Ik had batterijproblemen (iphone6), update staat er nu ongeveer half uurtje op. En het probleem lijkt verdwenen, normaliter was ik na een half uurtje gebruik de duur al 2-5% gezakt. Nu nog steeds op hetzelfde percentage.
    Ik weet dat het nog te vroeg is om te juichen, maar toch.

  7. @Ad: Ja inderdaad. Mijn accu ging ook erg snel leeg en heb om kwart over 7 de update geinstalleerd en sindsdien is de percentage 2% gezakt en non stop gebruikt whatsapp en internet… hopelijk blijft het zo goed

  8. Net gedownload dus ben benieuwd of het accu probleem bij mijn iPhone 6 nu ook opgelost is 😉

  9. Batterij van de iphone 7 plus is niet veel beter geworden.

  10. GEWELDIG!!! Het batterij probleem op de iPhone 6 is nu gewoon 2 x zo snel en zo erg haha. Ongelooflijk de moed zakt in mijn schoenen. Na update van 68% direct na 11% naar 1% naar bijna uit. Oplader erop en naar 44%. Pppff oplader eraf en plots naar 10%.

    Volgende hoop: iOS 10.3

  11. Het lost bij mij niks op. Nog steeds die irritante batterijproblemen. Loop al maanden rond met een iPhone 6 plus die op elk moment kan uitvallen. Waardeloos dit van Apple!

  12. Is het serienumer ook 14D27 net als in de beta??

  13. Ik had de Publieke Beta 4 al geïnstalleerd; is dat ook de uiteindelijke versie geworden? Geen update beschikbaar namelijk nu.

  14. @F1WillimsJeff: ik denk dat er een defect in je toestel zit,daar gaat een software update niets aan veranderen.

  15. Origineel geplaatst door Bram Haakman
    Is het serienumer ook 14D27 net als in de beta??

    Ja (even gecheckt bij m’n vriendin)!

  16. Night Shift werk niet meer van Zon onder tot zon op. Alleen nog handmatig aan/uit zetten werkt!

  17. Vandaag werd er bij de Apple chat gezegd dat ze snel met updates voor de batterij komen. Mijn 6s plus valt vaak uit maar volgens hun diagnose is de batterij goed.
    Ik blijf het betwijfelen maar ze helpen niet, afwachten is het advies.

  18. Mijn iPhone 6 loopt gewoon leeg zonder gebruik?!

  19. @Bram Haakman: Bram ik heb geen beta versie gehad maar idd dit is ook 14D27. ✊🏻

  20. @F1WillimsJeff: Je oplader er lukraak uit trekken is ook niet bevordelijk voor je batterij. Kijk eens bij de algemene batterij tips op deze site.

  21. Weet niet of het verbeelding is maar websites laden opeens retesnel.

  22. @JK: Denk niet dat jij het probleem helemaal in ziet. Dit komt niet door het “lukraak” eruit halen van mijn oplaadkabel. Dit is Apple zijn schuld. Jou doorverwijzing naar de algemene tips is niet nodig.

    Mijn batterij is voor 89% in orde. Apple heeft dit tot 3 maal zelf aangegeven en getest. Dit is een softwarematig probleem en dit dient een gigantisch bedrijf als Apple niet zomaar zo vreselijk lang te mogen rekken. Ik ben gewoon een consument die veel geld heeft uitgegeven voor een top product.

    Sinds de update valt de telefoon zelfs aan de oplader uit. Vanavond mijn vaste Apple service medewerker al weer gemaild betreft het probleem. Service vanuit de medewerkers is top alleen kunnen (of mogen) ze de mensen met dit probleem niet verder helpen.

    Erg jammer…

  23. Een tip voor de mensen die last hebben van een schommelende batterij:

    1. Verbind je iPhone met een kabel aan iTunes.
    2. Maak een reservekopie via iTunes.
    3. Stel je iPhone opnieuw in via iTunes.

  24. Hier hetzelfde probleem gehad. Had tot kort een IPhone 6s 64gb die ik zo lang mogelijk op iOS 9 heb gehouden en heerlijk werkte. Waarschijnlijk heb ik een keer per ongeluk tijdens mijn slaap (toen het apparaat voor de zoveelste keer om een update vroeg) gedrukt op “vannacht installeren”. Volgende ochtend had ik iOS 10 erop staan. Vanaf dat moment was het toestel een ramp. Binnen 2 uur ging het apparaat van 100% naar 50%. Bij elke volgende update werd het er niet beter op. Uiteindelijk maar besloten om het toestel weg te doen en heb nu een iPhone 7 plus. Dit toestel draait op het moment op 10.1.1. Draait als een zonnetje! Ik zal voorlopig ook niet updaten tot ik zeker weet dat alles in orde is.

  25. Origineel geplaatst door Jarno
    Het lost bij mij niks op. Nog steeds die irritante batterijproblemen. Loop al maanden rond met een iPhone 6 plus die op elk moment kan uitvallen. Waardeloos dit van Apple!

    Waarom de één wel en de ander niet,ik heb totaal geen issues met mijn 6+ gooi al je apps eens weg en download ze fris zonder iTunes.
    Tis maar een idee.

  26. Het uitvallen van de iPhone en na aansluiten aan de lader waarna er weer bijvoorbeeld 52% batterij aangegeven wordt is een defect logicboard in je iPhone.

    Ik heb dit gehad met m’n iPhone 5, iPhone 5S & iPhone 6. Alle toestellen binnen de garantie vervangen voor een nieuwe (refurbished) iPhone door Apple op het Leidscheplein. Bij alle toestellen diagnose gesteld, accu’s waren allen goed maar het vreemde verloop van de afname van de capaciteit op de dag was goed zichtbaar in de grafiek. Keurig geholpen, zeiden gelijk dat het niet goed was. Daarna nooit meer problemen gehad.

    Met m’n huidige iPhone 6S heb ik geen last van bovenstaande, wel van extreem snel een accu van 100% naar 1%. Nu met 10.2.1 lijkt het wel weer wat minder snel te gaan.

  27. Ik wacht nog even een weekje omdat ik zelf nog de iPhone 5. Ik merk wel dat iPhone 5 soms hapert, maar goed ik heb ‘m ook vanaf 2012.

    Iemand deze versie geïnstalleerd op de iPhone 5? Ben van plan om dit jaar een nieuwe iPhone los te kopen.

    Door de batterydrain: ik heb daar niet echt last van gehad van rare sprongen. Hoewel het bij mij nadat ik iOS installeer weet ik dat bepaalde apps slurpt (o.a. Facebook & messenger-app -> eraf gehaald. Ik log wel in via Safari) en andere bepaalde instellingen kan aanliggen én dat de iPhone alles opnieuw indexeert na update, en of dat er iets niet lekker loopt door de reservekopie.

    Ben wel van mening dat Apple goed moet testen van iOS. Ik heb ook vorige week netjes gemaild naar Tim Cook over de prijzen en over iOS stabiliteit en over de 10 jarige bestaan iPhone, dat ik hoop dat een gaaf mooi design wordt ter ere daarvan en dat de prijs hoe dan ook betaalbaar blijft voor iedereen. Niet geschoten is altijd mis :-). Tot heden nog niets gehoord, maar heb mijn meningen vertelt en ik vind dat prima en dan maakt het mij ook niet uit.

    Hoop dat voor iedereen de batterydrain snel opgelost wordt en dat het alles weer normaal werkt op de iPhone.

  28. Er zijn problemen met de accu’s van de 5 en 6S, dat is bekend en wordt gratis vervangen.

  29. @Evander: Werkt niet voor iedereen. Heb ik ook al gedaan. 🙂
    Anyhow, eens zien of 10.2.1 het oplost

  30. Origineel geplaatst door Bram Haakman
    Is het serienumer ook 14D27 net als in de beta??

    Jep! Zekde versie

  31. Ik dacht dat het aan m’n batterij lag. Nieuwe in laten zetten en de zelfde problemen nog! Dank Apple! Zelfde met m’n scherm btw! Bij de Apple winkel moeilijk doen dat het niet door hen kwam! Dus wel! Beide problemen dus!

    Heeft m’n een hoop geld gekost.

    iPhone 6 plus

  32. @F1WillimsJeff: Bij gemiddelde iPhone 6 toestellen is het gewoon ouderdom, de batterij is ong. na anderhalf a twee jaar aan vervanging toe

  33. @Jarno: Kan het niet zijn dat de accu aan vervanging toe is? Meeste mensen hebben niet door dat de accu naar anderhalf a twee jaar vervangen moet worden

  34. Origineel geplaatst door Edward
    Nog steeds het gestuiter (I7) bij langzaam scrollen (net Android versie 1)

    Voorbeeld kijk eens onder instellingen dan Mobiel netwerk.

    Scroll je daar langzaam doorheen dan is het verschrikkelijk.

    Zo ook bij meerdere APPS zowel van Apple als 3rd party.

    Zowel op mijn 7 plus als 7 van partner en meerdere 7’s op de zaak.

    Hier en daar een topic te vinden elders..

    Helaas geen verbetering met de laatste versie

    Is zie dat gestuiter ook op mijn 6s. Is dat niet gewoon iets optisch wat te maken heeft met de verwerking door onze ogen/hersenen? Omdat er steeds kleuren onder elkaar afgewisseld worden en het beweegt is dat niet goed te volgen.

  35. Origineel geplaatst door Bram Haakman
    Is het serienumer ook 14D27 net als in de beta??

    Hey Bram, ik heb ook de 14D27 (op een 6s) en ik heb geen update gehad tot nu toe, dus ik vermoed dat het hierbij blijft.

  36. Origineel geplaatst door John
    @Jarno: Kan het niet zijn dat de accu aan vervanging toe is? Meeste mensen hebben niet door dat de accu naar anderhalf a twee jaar vervangen moet worden

    Wat een onzin. Al mijn oude iPhones welke naar bekenden zijn gegaan, zijn allemaal nog actief. Waarvan de oudste op dit moment een 4 (3G en 3GS) zijn een kast in verdwenen). Die 4 doet het het slechts met 12% accucapaciteit-verlies. De rest t/m de 6S minimaal (aantal procent). En allemaal opgeladen in auto’s, thuis, aan universele en de originele powerbricks. En net zo vaak minimaal 2.1A.

  37. Leuk deze update batt was perfect iPhone 7 maar nu loopt hij zo snel leeg !

  38. Origineel geplaatst door WvB22
    Weet niet of het verbeelding is maar websites laden opeens retesnel.

    Klopt bij mij ook.

  39. Kom op jongens snel snel allemaal gelijk updaten!
    Lees graag nog een week jullie reacties, maak dan wel de keuze hahaha

  40. Laat vanavond iOS 10.3 beta 1 maar los

  41. Zit nu op ios 10.2 op de iphone 7. Heb nooit last gehad van een batterijprobleem. Batterij gaat altijd super lang mee.

    Is t het waard om te updaten naar de .1 versie voor iphone7?

  42. Mijn batterij wordt na de nieuwste update bij het opladen nog steeds zo superheet dat ik m als kookplaat kan gebruiken. Gaat ook heel snel leeg, zonder oplader haalt ie de nacht niet!

  43. @Reinier Dieperink: iPhone 7 Plus hier, Mijn batterij was perfect (telefoon 1 week en 2 dagen oud).
    Enkel nu is die niet boven de 79% te krijgen en is binnen een half uur 10% kwijt.
    Tevens is het “Nieuws” widget verdwenen en bij m’n andere telefoons niet.
    Ik ga vanavond maar een Herstel proberen want dit is waardeloos…

  44. Helaas gaat de accu nu ineens rap leeg op mn iphone7 en 6 iets wat hij voor de update niet deed.

  45. Ik hoop dat het batterij probleem hier mee is aangepakt. Afgelopen weken zo vaak ineens uitgevallen en dan kon ik er niks mee. Herstarten wilde niet. Je moest hem aansluiten aan de lader. Wat een gedoe!

  46. Ik heb totaal geen last van dat batterij nu sneller gaat hij gaat juist langzamer vanmorgen 6 uur van lader gehaald nu nog 71% batterij en luister online muziek ruim 2 uur per dag en gebruik is normaal te noemen mailen Facebook en gewoon nieuws kijken was voor update slechter dan was hij rond deze tijd 60% of lager ohja heb iPhone 7

  47. Nou op mijn SE gaat de batterij in een rap tempo naar beneden.
    Merk wel naar mijn inziens snelheid winst.

  48. @Michel: oh ja? Tegen mij werd verteld dat t me €92,- ging kosten. Mn 5S is 3jr oud, sinds de update 10.1 word ie loeiheet, moet steeds alles opnieuw instellen en maakt ie geen verbinding meer met de Icloud. Batterij zou op 73% zijn, dus stuk…

  49. Origineel geplaatst door Mike
    Mijn iPhone 6 loopt gewoon leeg zonder gebruik?!

    Joh, het is een batterij, misschien moet je hem aan de stroom houden als je dit niet wil?

  50. Origineel geplaatst door John
    @F1WillimsJeff: Bij gemiddelde iPhone 6 toestellen is het gewoon ouderdom, de batterij is ong. na anderhalf a twee jaar aan vervanging toe

    Waarom gaat de iPhone 5 van mijn vrouw nog steeds anderhalve dag mee met redelijk gebruik na 4,5 jaar te zijn?? Nooit geen problemen mee…

  51. Batterij issue nog steeds niet opgelost. Blijft langer hangen op een bepaald percentage. Issue erbij. Scherm wordt zonder automatisch helderheid aan te hebben op sommige momenten ineens erg helder. Iemand anders?

  52. Bevalt al stukken beter deze update

  53. @demarv: Batterijpercentage blijft bij mij nu ook een lange tijd hangen. Na 1,5 gebruik zit ik nog steeds op hetzelfde percentage. De helderheid van mijn scherm lijkt wel in orde.

  54. Origineel geplaatst door Wesley
    @Reinier Dieperink: iPhone 7 Plus hier, Mijn batterij was perfect (telefoon 1 week en 2 dagen oud).

    Enkel nu is die niet boven de 79% te krijgen en is binnen een half uur 10% kwijt.

    Tevens is het “Nieuws” widget verdwenen en bij m’n andere telefoons niet.

    Ik ga vanavond maar een Herstel proberen want dit is waardeloos…

    Bij mijn iPad air 2 is het “Nieuws” widget ook verdwenen. Bij mijn iPhone 6S niet.
    Vreemd. Hebben meer mensen hier “last” van?

  55. Ik heb mijn iPhone 6, maanden lang op iOS 9.1 (jailbreak) laten lopen. De batterij heeft het altijd top gedaan voor een 1.5 jaar oud toestel, tot dat de temperaturen onder het vriespunt kwamen. Sindsdien is mijn accu een ramp geworden.. iPhone volledig opgeladen, half uur gebruiken en dan nog maar 40% weer een half uur later 1%.. iPhone aan de (originele) lader en plots weer 70%.

    Met pijn in me hart de jailbreak eraf gehaald en gehoopt dat iOS 10 beter zou zijn, dus ge-update naar (huidig) 10.2 maar de batterij problemen zoals hierboven beschreven ervaar ik nog steeds.

    Soms valt mijn toestel zelfs uit met 60%. En dan krijg ik hem alleen pas aan, als hij aan de oplader zit..

    Hoop dat Apple snel met een oplossing komt..

  56. @Evander: Niet dat veel mensen je tip gaan lezen, maar je hebt helemaal gelijk! Ota is waardeloos!!

  57. Dit is de ergste Apple update ever.
    Ik heb een iphone 5SE en na de update van iOS 10.2.1 gaat geen WiFi meer. En buitenlandse uitzending gemist apps doen het niet meer en etc.. Dus Apple schiet op met de volgende update!!!

  58. De update heeft mijn batterij problemen zoals het nu lijkt opgelost. Hij doet het weer zoals voor update 10.2! 🎉

  59. Origineel geplaatst door ger
    Night Shift werk niet meer van Zon onder tot zon op. Alleen nog handmatig aan/uit zetten werkt!

    Je mot je locatievoozieninen aanzetten bij instellingen-privac-locvooz-systeem-tijdzoon instelen dan doet ie het weer!!!!!!

  60. Het is inderdaad onmogelijk om mijn Iphone te behouden als hij de hele tijd plots uit valt op 30% of hij gaat heel snel leeg, terwijl als ik hem weer opnieuw opstart er weer 10 tot 30% bij komt.

    Ik hoop voor Apple dat ze het gaan fixen, want anders ga ik gewoon weer terug naar Samsung, wat voor mij eigenlijk niet handig is omdat ik veel met Apple werk.
    Ik zou het jammer vinden, maar ik kan gelukkig een programma downloaden waarbij ik mijn Samsung kan gebruiken op mijn MacBook, dus ik heb er dan niet echt veel last van.
    Het enige wat ik echt jammer zou vinden is de camera kwaliteit en hoe de Iphone in elkaar zit, Samsung is natuurlijk heel anders dan Apple en Apple vind ik op dit moment wel heel fijn zonder dat batterij gedoe.

    We zullen zien.

  61. ik heb sinds 10.2 problemen met wifi verbinding die wegvalt, mail die niet binnenkomt of gestuurd wordt, appstore niet bereikbaar, en veel apps die bevriezen. is dat met 10.2.1 opgelost of is er een manier om terug te gaan naar 10.1.1

  62. Meteen na de update naar 10.2.1 doet het bedieningspaneeltje van m’n Apple oordopjes het niet meer. Terwijl hier eerst nooit problemen mee zijn geweest. Komt wel geluid uit maar toestel reageert niet meer op het paneeltje

  63. Sinds de update last van uitvallende telefoon. Daarnaast is de camera bij whats app gedraaid (lees op de kop) en krijg continu melding van herstel typen (maakt niet uit in welke app ik zit).

  64. @Joyce:
    Als herstel typen steeds maar terug blijft komen toestel geheel resetten naar fabrieksinstelling en je bent er van af. Bij dit probleem zit er een foutje in de software en die wordt dan gecorrigeerd.

  65. @Ad: Ik update hem nu maar het duur zoooooo lang ik wacht al 10 minutenn

  66. @René: dat heb ik ook. Ik heb laatst de batterij vervangen en nu doet de touch ID het niet. Ik heb de update net gedaan maar het heeft niet geholpen. Ik denk dat u met uw zoon maar even naar een telefoon zaak moet om hem te laten repareren. U kan natuurlijk ook naar Apple zelf gaan.

  67. Al mijn contacten zijn weg en de email werkt niet gied

  68. Ik ben er al een week mee bezig hem te installeren maar krijg elke keer een foutmelding! Heb m’n iPhone al leeggehaald en op nieuw geprobeerd maar nog steeds een foutmelding. Lekkere update dan!

  69. Zo gaat het bij grote firma’s , duur betalen voor “sjoemel ” softwear he , echte kwaliteit loont bestaat dit nog ?
    Erger nog , als Apple toelating geeft om een gratis vervanging van de batterij te doen voor mij 1 jaar oude 6s dan neem ik contact met een Apple hersteller , en wat zegt die dan ? hou je vast , eerst mijn toestel kwijt voor minstens 3 dagen maximum 10 dagen ? als ik meer wil vragen dan krijg ik volgend antwoord ! ” wij bepalen hier de regels ” .
    Service is toch anders volgens mij in 2017 ? of is monopolie de nieuwe wet misschien ??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.