Reacties voor: ‘iOS 10.2.1 beperkt helderheid scherm bij laag batterijniveau’

Ervaar je problemen met de helderheid van je iPhone-beeldscherm sinds iOS 10.2.1? Dit zou wel eens te maken kunnen hebben met de recente update, zo blijkt uit verschillende meldingen. Maar of het nou een probleem of feature is, blijft vooralsnog onduidelijk.
Michel Lusthof -

Reacties: 40 reacties

  1. Lol, dus dat was het laatst. Ik was al bang dat de boel stuk was.

  2. Bij mij springt ie na een paar seconden na het unlocken weer op normale helderheid en kan ik die ook gewoon aanpassen. Maar ik merk dus wel dat ie iets gedimd is voordat ik hem unlock en na een paar seconden gebruiken. iPhone 6+ iOS 10.2.1

  3. Met de nieuwe update ios merk ik beduidend verschil.
    Op mijn iPhone SE gaat de batterij een stuk minder lang mee.
    Hoop dus op een nieuwe update snel.

  4. Zou dit dimmen ook ineens gebeuren? Valt me op sinds 10.2.1 dat het scherm soms opeens op een meer gedimde stand overgaat. Tijdens gebruik. Niet vloeiend, maar gewoon *pats* (iets) donkerder scherm.
    Overigens met een 6s met accuproblemen. Afgelopen weekend accu laten vervangen omdat het echt te erg werd. Sindsdien niet meer plots gedimd, maar is nog te kort voor definitief oordeel of het daaraan gerelateerd lijkt te zijn geweest.

  5. Bluetooth, inderdaad, stukken minder betrouwbaar.

  6. Het probleem van onbetrouwbare bluetooth is volgens mij niet geïntroduceerd in 10.2.1, maar al eerder. Zelf last van sinds 10.2, maar er waren ook al veel eerder meldingen van anderen.

    Vooral in de auto – en juist daar is het niet alleen hinderlijk maar ook gevaarlijk, Je belt immers niet voor niets handsfree, maar om de afleiding te minimaliseren. Als de bluetoothverbinding onverwacht uitvalt, maar de telefoonverbinding niet leidt dat enorm af 😡

    Hoop dat het snel wordt opgelost, maar deze berichten over 10.2.1 stemmen niet optimistisch 😢

  7. Ik had het ook al gemerkt, maar schreef het toe aan mijn Beddi app (bij de wekkerradio) die ook de scherm dimmen regelt …(zou echter geen invloed mogen hebben indien de app volledig gesloten is) … dus wachten maar weer ff af 🙂

  8. Enkele uren na de update begon het dimmen van het scherm op 49%.
    Mogen we nog aub zelf beslissen hoe helder het scherm mag zijn, wat
    met mensen die oogproblemen hebben

  9. Rare is dat ik met mijn iPhone 6s (die overigens in aanmerking komt voor een gratis accu vervanging) aanzienlijke verbeteringen zie mbt accu duur. Voorheen zat bij normaal gebruik om 14.00 nog maar op 35% accu, waarbij de telefoon ook nog eens spontaan uit kon gaan. Nu zit ik op dat tijdstip rond 70% en ik heb nog niet gehad dat mijn telefoon spontaan uit ging.

    Zou het te maken kunnen hebben met de verschillende chips in de iPhone 6s? Ik heb zelf de Samsung chip (N71AP)

  10. @Erwin: Ik merkt ook verschil bij mijn 6S gaat ook langer mee.

  11. Ik heb geen last van de helderheid problemen. (Iphone 7plus)

  12. Ik ben juist positief over de laatste update nog geen uitval gehad (val ook niet onder de juist groep met min 6s) en dat het beeld minder fel is merk ik niks van omdat hij bij mij al op automatisch staat.

  13. Ik heb het nog niet gemerkt. Nou staat mijn beeldscherm helderheid op automatisch en in feite meestal niet hoger dan halverwege – tenzij ik ‘s zomers in de zon zit. Dan gaat ie (automatisch) voluit om goed te kunnen kijken.
    Als dit echt zo is dat de helderheid bij zulke hóge percentages al wordt verlaagd en zelfs vastgezet, vind ik dat erg raar en onnodig. Mijn iPhone 7 Plus haalt zelfs bij zéér intensief gebruik nog makkelijk de late avond, dus: echt niet nodig. Op zich is de functie wel handig, maar dan moet je het zelf kunnen instellen. Een beetje dimmen beneden 20% batterij vind ik mooi genoeg!!

  14. Kan hem gewoon op maximaal zetten bij 54% batterij. iPhone SE

  15. Ik word er schijtziek van na 80% kan ik niet meer mijn helderheid aanpassen

  16. Origineel geplaatst door Daniel
    Kan hem gewoon op maximaal zetten bij 54% batterij. iPhone SE

    Ja, maar dat ‘maximaal’ is dus geen maximaal meer. Ook al staat het balkje wel helemaal naar rechts.

  17. iPhone 6 heeft bij ook vreemde batterij problemen. Als ik hem wil opladen, springt hij direct 20 of 30 procent omhoog als de kabel er in steek.

  18. Mijn 6s valt niet in de groep van Apple die een nieuwe batterij mochten maar mijn batterij had ook de vreemdste kuren, zoals het uitvallen van de telefoon en het verspringen van de batterijpercentage en mijn telefoon moest bij normaal gebruik drie keer op een dag opgeladen worden. Nu hoef ik mijn telefoon nog maar twee keer op te laden. Maar jammer genoeg valt mijn telefoon nog steeds spontaan uit. Van het dimmen heb ik niks gemerkt maar ik heb mijn helderheid ook nooit op 100%

  19. Wat mij van de week overkwam was ook raar. Na het uitvallen van de telefoon omdat de accu dus leeg zou zijn heeft het wel 1,5 uur geduurd voor hij weer tot leven kwam. Van alles geprobeerd maar geen leven. Ook niet via iTunes. Toen ik het na 1,5 uur wilde opgeven gaf iTunes ineens een melding dat ik een code niets invoeren…. Iemand meer hier last van gehad?

  20. @jOS: Precies dat heb ik dus ook.. Super vaag maar ook wel blij dat ik niet de enige ben..

  21. Ook accuprobleem bij 6s welke niet onder reparatieprogramma van Apple valt. Telefoon valt soms spontaan uit bij 20%. De laatste maanden meestal bij 12 of 8%. Dit moet toch niet kunnen?!

  22. Zo blij dat ik nog op 10.1.1 zit, ga ook zeker pas overstappen als de reacties bij de volgende ios update 10.3 een heel stuk beter zijn

  23. Touch id ook last van op een andere iPhone 7. Deze draait nog op de voorlaatste versie. Touch id werkt in 7 van de 10 gevallen niet. Heb afgelopen weekend m’n pincode vaker ingetypt dan in de afgelopen 2 jaar. Ik word er gek van. Lijkt bij buitentemperaturen erger te worden. Iets waar ik nooit eerder last van had.

  24. @jOS: Hier precies hetzelfde probleem: iPhone 6s met plots aanpassende helderheid, dit speelt overigens al 2 maanden. Batterij komt niet officieel in aanmerking, maar wel extreem snel leeg – halverwege de dag leeg..

  25. iPhone 7 met 10.2.1 maar ik kan de slider gewoon blijven schuiven ongeacht batterij niveau.

  26. Origineel geplaatst door Erwin
    Rare is dat ik met mijn iPhone 6s (die overigens in aanmerking komt voor een gratis accu vervanging) aanzienlijke verbeteringen zie mbt accu duur. Voorheen zat bij normaal gebruik om 14.00 nog maar op 35% accu, waarbij de telefoon ook nog eens spontaan uit kon gaan. Nu zit ik op dat tijdstip rond 70% en ik heb nog niet gehad dat mijn telefoon spontaan uit ging.

    Zou het te maken kunnen hebben met de verschillende chips in de iPhone 6s? Ik heb zelf de Samsung chip (N71AP)

    Helaas, zojuist weer een spontane shutdown gehad met 51% accu.

  27. Zodra mijn batterij op ongeveer 30% staat valt deze inderdaad uit. Geeft dan aan dat de batterij leeg is, zodra ik de lader aansluit geeft ie weer het juiste percentage aan. Ik kan mijn contacten niet meer herstellen vanuit de Icloud en mijn Iphone 5S maakt ook geen verbinding meer met de Icloud. Op 1 of andere manier kan ik niet inloggen! Contact met Apple Support heeft niet veel opgeleverd dan dat de levensduur van de batterij op 75% staat. Dan nóg snap ik niet wat dat te maken heeft met mn contacten en de verbinding met de Icloud. Dan zou mijn Iphone aan de oplader gewoon verbinding moeten kunnen maken met de Apple Server. Mag ik IOS 7 weer terug? Toen had mijn phone nergens last van!

  28. Met alle problemen die ik hier eerder heb omschreven kan ik gewóón mijn schermhelderheid op voluit zetten met nog 39% batterij….. Iphone 5S. Ik ben binnenkort aan een nieuw abonnement toe, deze is 3 jaar oud, maar ik begin nu echt even te twijfelen of ik ook niet eens moet kijken naar een ander toestelmerk……

  29. erg vervelend. Inderdaad exact bij 74% gaat de helderheid omlaag. Niets aan te passen meer. Scanners van de pasjes op de iphone worden niet meer gelezen. Zeer ergerlijk.
    Vast een straf omdat ik geklaagd heb over het uitvallen van deze iphone 6 bij 85% bij -2 graden en 30% bij +2 graden.
    Gebrek aan communicatie van Apple stuitend!

  30. Ook ik heb steeds batterijproblemen met iphone 6. Zodra ik hem in de lader doet springt het percentage aanzienlijk omhoog en na update gister nu ook ineens problemen met schermhelderheid.

  31. Na de laatste update 10.2.1 kan ik de universele 12v auto adaptor met originele apple laadkabel niet meer gebruiken. Iphone 7.

  32. Na flink wat problemen met een uitvallende 6s heb ik dit probleem na de update niet meer gehad..

    Ik lees wel reacties dat het bij andere mensen nog wel het geval is. Zeer raar dat mensen met hetzelfde toestel verschillende problemen hebben…

  33. Origineel geplaatst door Claudia
    Zodra mijn batterij op ongeveer 30% staat valt deze inderdaad uit. Geeft dan aan dat de batterij leeg is, zodra ik de lader aansluit geeft ie weer het juiste percentage aan. Ik kan mijn contacten niet meer herstellen vanuit de Icloud en mijn Iphone 5S maakt ook geen verbinding meer met de Icloud. Op 1 of andere manier kan ik niet inloggen! Contact met Apple Support heeft niet veel opgeleverd dan dat de levensduur van de batterij op 75% staat. Dan nóg snap ik niet wat dat te maken heeft met mn contacten en de verbinding met de Icloud. Dan zou mijn Iphone aan de oplader gewoon verbinding moeten kunnen maken met de Apple Server. Mag ik IOS 7 weer terug? Toen had mijn phone nergens last van!

    Dan herstel je m toch gewoon met iTunes. Of je moet natuurlijk je wachtwoord vergeten zijn…

  34. Ah, vwb dimmen van scherm; dat is het dus… erg irritant!

  35. Bij mij ook dit probleem en best wel irritant. Dacht eerst dat mn iPhone 6 kapot was. Apple Care gaf eerst advies om fabrieksreset uit te voeren (gedaan ook maar na verloop van tijd zelfde probleem). Toen ik ze wees op jullie artikel werd dit bevestigd door ze. Mijn “workaround” is om de beeldscherminstellingen aan te passen (dus van “normaal” naar “ingezoomd”, of de tekst van “normaal” naar “vet”). daarna is helderheid weer volledig instelbaar. Maar is wel erg omslachtig. Heb een reactie apple support gestuurd met verzoek om een aanpassing in een toekomstige update,

  36. Heb er ook last van, en gebeurd zelfs ook bij 100% 😡 maakt qua batterij niveau ook niet uit, gaat random dimmen en soms ook weer in de gewone stand tijdens gebruik! Zwaar irritant dit, hoop ook snel op een oplossing. Anders wordt t overstappen.

  37. Klopt precies, ik heb het in de gaten gehouden bij het opladen. Op 50% werd het scherm plotseling een stuk helderder en bij 75% nog een keer hetzelfde. Zit dus verwerkt in de software. Ik had voor de update ook last van spontane uitval van mijn iPhone 6, daar heb ik tot nu toe nog geen last van gehad en de accu lijkt zelfs langer mee te gaan. Na de update zouden alle iPhone gebruikers dat toch moeten hebben? Die wisselende helderheid van het beeldscherm? Of zou Apple daar weer verschil in aangebracht hebben

  38. sinds iOS 10.2.1 is mij display beetje wit ik weet niet hoe dat komt bij iOS 10.2 was het niet beetje wit was het normaal als ik helderheid hoog zet dan zie ik het duidelijk als ik bij safari muzik luister als je recht houd dan zie je tog zwart onder links aan display bij het lijn beetje boven aan is het wit beetje

  39. Ben net terug van vakantie. Het rare is, dat toen ik daar was in een andere “tijdzone” het probleem weg was. Scherm dimde niet meer. Nu ik weer terug ben, is het probleem ook terug!?!?

  40. Mogen we aub zelf bepalen hoe we onze helderheid willen. Graag zsm oplossing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.