Reacties voor: ‘iOS 10 al op 14 procent van iPhones en iPads geïnstalleerd’

Volgens cijfers van Mixpanel staat iOS 10 iets meer dan een dag na de publieke release al op 14,5 procent van de apparaten. Daarmee is het op dit moment populairder dan iOS 9.
Michel Lusthof -

Reacties: 39 reacties

  1. Heb het net op mijn iPhone 5 geïnstalleerd. Zie eigenlijk weinig verschil in performance, goed zo Apple!
    Wel even wennen aan nieuwe geluiden, lockscreen en notificaties…

  2. Ik vind de nieuwe toetsklikgeluiden wel lekker klinken. Zeker met de andere klik voor de spacer en backspace. Geeft een leuk effect als je aan het typen bent.

    Mijn batterij wordt leeggezogen als een dolle. Ik heb vandaag tussendoor extra opgeladen. Zowel in de auto als thuis aan de netstroom.

    Ik heb een vervelende bug ontdekt: als ik mijn iPhone 6S wat langer vergrendeld heb, moet ik mijn pincode intoetsen. Irritant bugje. Zal er met 10.0.2 wel uit gaan. Of 10.1. Verder hele gave update. Ook met die ⌚️ functies in iMessage.

  3. @Jeroen: dit kan komen omdat je bijvoorbeeld je homeknop meerdere keren in je broekzak ingedrukt hebt en dan moet je dus je code invoeren.

  4. Heb tot nu toe geen problemen met ios10, alleen als ik de telefoon oppak krijg ik direct de home screen.

  5. Heb net de 12″ pro maar laat die nog lekker werken op 9.3.5. Wellicht gewoon altijd zo laten. Ik heb weinig vertrouwen in updates. En mocht ik het willen dan maak ik wel een afspraak bij de genius bar…mogen ze het daar oplossen.

  6. @Casper: effe artikelen terug zoeken. Word verteld hoe je het uit kan zetten

  7. Origineel geplaatst door Justin w
    @Jeroen: dit kan komen omdat je bijvoorbeeld je homeknop meerdere keren in je broekzak ingedrukt hebt en dan moet je dus je code invoeren.

    Er zijn er meer die dit hebben. Ik heb dit ook al in een andere artikel gepost. Daar werd bevestigend gereageerd. Wordt wel opgelost.

  8. Ipad 4 net geupdate. Nog nooit is mijn ipad zo traag en stotterig geweest. Paar keer aan en uit gedaan geen verbetering. Widgets spuuglelijk. Gewoon opgeblazen ballonnetjes met zelfde informatie als voorheen. Homeknop drukken ipv swipen om naar toegangscode te gaan is nog wennen. Maar even serieus zo traag als ik weet niet wat. Apps openen zit gewoon een dikke seconden tussen drukken en openen.

    Lijkt wel alsof apple stille hints geeft, zo van koop maar lekker de nieuwste ipad pro.

    Nu maar even me iphone 5s updaten, kijken hoe die daar op presteert. Ik lees graag tips voor een snellere ipad…

  9. Op mijn iPhone 6 is alles wat soepeler geworden. Goede update!

  10. Nog steeds iOS 8.4 😏😏
    Ik update niet totdat er een untethered jailbreak komt

  11. Heb het idee dat mijn 5s een vitamine boost heeft gekregen. Alles lijkt net iets soepeler te draaien en het ziet er weer een stukje strakker uit. Blij met deze update.

  12. Heb hem ook geïnstalleerd op mijn iPhone 6S Plus.
    Alleen heb ik bij Whatsapp het probleem dat bepaalde contacten met een aangepaste melding het normale geluid geven ipv het aangepaste geluid.
    Daarnaast geeft de iPhone 6 van mijn vriendin de aangepaste imessage met bijvoorbeeld balonnen niet weer…

  13. Ik ben, vooralsnog, erg blij met ios10. Op mn Iphone 6 loopt het soepel en vind de nieuwe geluiden van bv. Toetsenbord geweldig. Het lijkt alsof de iPhone nog beter weet, wat ik wil of wil gaan doen(slapen/ opstaan of werk/thuis enz). Whatsapp bedienen met siri is de kers op de taart!

  14. Hoezo is de toetsenbord geluid zachter dan normaal? Of als je je telefoon gaat opladen en je krijgt de melding wanneer het word opgeladen, dat geluid is ook wat zachter dan hiervoor?

    Normaal gesproken met iOS 9 hoorde je de toetsenbord klik ookal wanneer je ergens bent met veel geluid. iOS 10 hoor nauwelijks. Iemand?

  15. @Mehmet: Dat ligt toch echt aan nou oren ik hoor het prima, het nieuwe geluid is anders ja iets zachter maar veel zacht nee valt wel mee

  16. @Justin w: Dit vind in best dag dit mogelijk is., wat heb je nog meer in die broekzak zitten ?.

    In broekzak waar iPhone ligt zit verder niks, dus knop kan ook niet ingedrukt worden.
    Sleutels en andere ongijn horen niet in de broekzak bij je telefoon, daarom hèb je andere kant van je broek nog een broekzak.

    Dus voor sleutels en portemonnee enzo

  17. Ok denk dat iOS 9 nog een vrij Lange tijd populair blijft. De iPhone 4S en de iPad 2 en 3 blijven nog bij veel mensen in gebruik !

  18. Over maandje toch verlengen dus laat iOS 9 lekker d’r op staan.

  19. Ik merk toch wel een duidelijk verschil in snelheid als ik iemand opbel. Mijn gesprekken zijn nog nooit zo snel beantwoord. Echt heel erg blij mee. Maar is dat nog ergens in te stellen?
    Ik hoop niet dat het ten koste gaat van mijn batterij, of dat mijn onbeperkte beltegoed nu sneller opgaat. Ik heb het tot nu altijd gered met mijn abonnement. We gaan het zien.
    Ik heb ook ergens gelezen dat de batterij het beste tot maximaal 60% opgeladen moet worden, om problemen te voorkomen.
    Toch jammer dat Apple bij deze update niet gelijk een geschikte oplader levert. Mijn lader staat nog ingesteld op 100% en ik zie nergens een schuifje waar ik dat mee kan regelen. Hopelijk is dat bij de volgende update gefixed.

  20. @Jeroen: Ja ik heb het ook, soms gaat hij allerlei dingen doen. En als je belt met oortjes gaat hij soms de luidspreker aan doen.

  21. Op zich loopt iOS 10 redelijk goed op mijn 5S, alleen mijn agenda widget werkt niet altijd. Ene moment staan er afspraken en volgende moment is het leeg. Agenda app open lost het op. Iemand anders last van?

  22. Iemand opgevallen met 10 dat als je je iPhone pakt, het scherm aan gaat? Dus zonder een knop aan te raken? Of was dat eerder ook al?

  23. Origineel geplaatst door Le0
    Iemand opgevallen met 10 dat als je je iPhone pakt, het scherm aan gaat? Dus zonder een knop aan te raken? Of was dat eerder ook al?

    Dat heet “wake to raise” en is ongeveer 250x genoemd overal haha😀👍🏼

  24. Ik vind IOS10 geweldig. Een flinke stap voorwaards! de performance is ook prima op de verschillende apparaten (5s, iPad air, 6plus en 6splus). De installatie was een eitje en zonder enig probleem. Ook de apple watch draait nu beter.

    Alleen nog even wachten tot volgende week Sierra uitkomt en we zijn weer helemaal uptodate.

  25. Origineel geplaatst door Le0
    Iemand opgevallen met 10 dat als je je iPhone pakt, het scherm aan gaat? Dus zonder een knop aan te raken? Of was dat eerder ook al?

    Origineel geplaatst door Erwin Puijnen
    Dat heet “wake to raise” en is ongeveer 250x genoemd overal haha😀👍🏼

    Oké. En de Engelse term zou dan raise to wake zijn.

    Ik vind t irritant iig.

  26. Op de iPhone 5 doet iOS 10 het goed.
    Echter vind ik het irritant om mijn scherm te unlocken dmv homebutton ipv schuiven op scherm.
    Nu slijt de knop nog sneller 🙁

  27. Origineel geplaatst door Erwin Puijnen

    Origineel geplaatst door Le0
    Iemand opgevallen met 10 dat als je je iPhone pakt, het scherm aan gaat? Dus zonder een knop aan te raken? Of was dat eerder ook al?
    Dat heet “wake to raise” en is ongeveer 250x genoemd overal haha😀👍🏼

    Origineel geplaatst door Le0
    Oké. En de Engelse term zou dan raise to wake zijn.

    Ik vind t irritant iig.

    Kun je gewoon uitzetten hoor
    Instellingen > beeldscherm en helderheid ) Til op om te activeren

  28. Origineel geplaatst door Mo
    Ik heb ook ergens gelezen dat de batterij het beste tot maximaal 60% opgeladen moet worden, om problemen te voorkomen.

    Dat is een fabeltje. Het percentage van 60% geldt alleen voor de Galaxy Note 7, om ontploffing te voorkomen.

  29. Moet zeggen dat de performance niet verkeerd is. Heb zelfs het idee dat de 5c er iets sneller op is geworden.

    Maar voor de rest ben ik niet echt te spreken. Wat een poppenkast is het geworden zeg. Al die ruimte die verloren gaat aan die notificaties om maar een voorbeeld te noemen. En ook de home app; veel loze ruimte. Waar ik apple voorheen zo in vond uitblinken door de design filosofie van meneer Rams te volgen stappen ze daar nu vanaf. Hierdoor vind ik het OS minder overzichtelijk geworden en heb ik het gevoel dat ik meer handelingen moet ondernemen om het zelfde te bereiken. Hierdoor vind ik iOS10 dus echt een achteruitgang ondanks er een hoop nieuwe en goede features zijn bij gekomen

  30. @Jeffrey: Thanx. Vond het irritant. Ik heb het uitgezet.

  31. Prima update, geen problemen op Iphone 6.

  32. Ik heb iOS 10 gisteren op mijn iPhone 6 gezet en ben er heel tevreden mee. Ik vind het alleen jammer dat mijn notificaties in het berichten scherm niet meer per app ingedeeld staan. Heeft iemand enig idee hoe ik dat weer kan veranderen?

  33. @Simo: even een reservekopie maken en herstellen

  34. Goede update op mijn 6s met een Samsung chip(chip-gate) instellingen ook over genomen
    Op die van mijn vriendin daar in tegen tsmc chip die lijdt soms een eigen leven ,Siri gaat uit niks aan
    Voicecontrol werkt soms erover heen en toegang via homeknop moest ze geheel opnieuw instellen ?

    Lijkt mij toch normaal dat de instellingen bewaart en meegenomen worden in een update? Of … na een update alles weer opnieuw instellen?

  35. Wat ik jammer vind is dat het noodnummer of medisch id niet meer te openen is vanaf het vergrendelde scherm.
    Was van groot belang voor hulpverleners, of is er een optie wat je nog apart nog moet aanzetten??

    Vorige updates stond deze standaard zo.

  36. ah ik heb hem al gevonden 🙂

  37. Na update naar ios 10 werkt het automatisch ruimte vrijmaken dmv ‘trukje’ huren film (groter dan vrijd ruimte) niet meer! Iemand idee?

  38. Ja,ik heb dat met mijn agenda ook verder vind ik het zeer goed alleen wat spijtig dat ze eens geen andere kleur van tekstballon hebben gebruikt soms vind ik Apple wat saai tegenover andere smartphone ‘s die hebben thema’s op staan en kun je nu en dat eens veranderd

  39. iOS 10 geïnstalleerd en een aantal problemen.. telefoon is ontzettend sloom geworden met het openen van apps. Ook 1.5 gb kwijt in een avond. Dit niet aan apps maar aan mijn systeem( toevallig ook net na het downloaden van iOS 10) & ja WiFi assistentie staat uit..😓 erg jammer!
    Telefoon al gereset en naar de Vodafone winkel geweest. Ook zei vinden dit een bizar raadsel. Meer mensen last van deze data verlies na deze update?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.