Reacties voor: iOS 10.1.1 laat sommige iPhone-accu’s sneller leeglopen

Met iOS 10.1.1 blijkt de iPhone-accu snel leeg te lopen bij sommige gebruikers. De oplossingen lopen uiteen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 77 reacties

  1. Inderdaad flinke ellende met de accu van de iPhone 6. Kun je helemaal opnieuw beginnen zonder de foto’s kwijt te raken?

  2. Origineel geplaatst door Ed
    Inderdaad flinke ellende met de accu van de iPhone 6. Kun je helemaal opnieuw beginnen zonder de foto’s kwijt te raken?

    Jazeker, als je de iCloud fotobibliotheek aanzet krijg je al je foto’s weer terug. Doe ook vooral hetzelfde met bijv. je contacten, agenda’a, notities, etc. Zelfs je whatsapp geschiedenis kun je gemakkelijk terugzetten, je moet alleen even back-uppen in icloud drive vanuit de app!

  3. Mijn telefoon ging van 26% naar 13% en viel toen uit in een tijdspan van 5 minuten.. IPhone 6s

    Vervelend als je net vergeten bent laadkabel mee te nemen in de auto en je iPhone gebruikt voor muziek

  4. 23:00 accu: 100%
    Slapen
    07:30 accu: 20%

  5. Hier ook diezelfde ellende met de batterij sinds iOS 10…

  6. Hier ook hetzelfde met de 6. Dat ding is zo onbetrouwbaar als wat geworden .

  7. Bij mij ook heel veel last van sinds iOS10.1.1

  8. Ik heb er ook last van

  9. Had hetzelfde probleem met iphone 6. Opgelost door via iTunes terug te gaan naar de vorige iOS versie(10.1) Daarna een OTA update. Probleem opgelost.

  10. Dacht dat het aan de batterij lag, wilde ‘m net laten vervangen, maar nu ik lees dat het wellicht niet aan de batterij ligt (die gekalibreerd is en een gezonde health status geeft) wacht ik toch maar even. Die 39 euro geef ik liever aan wat anders uit 😉

  11. Met de nieuwe beta (10.2 beta ) heb ik geen last meer van het rap leeglopen van de batterij.
    De voorbije dagen moest ik mijn batterij nu al opladen. Dit is over sinds de nieuwste versie van ios10.2

  12. @Vin: Dat zou mooi zijn. Is er al een release date voor 10.2 bekend?

  13. Gister langs apple store geweest op afspraak.
    Batterij voor de iphone 6s vervang programma is tot 15 dec niet leverbaar.
    Dus voor niks gegaan op afspraak.
    Hou er dus rekening mee, de apple care lijn weten er ook niks van alleen de medewerkers in de winkel

  14. Klopt voorheen deed ik er langer mee
    en alle opties uit zoals voorheen

  15. Ik heb hetzelfde probleem met mijn MacBookPro: regelmatig gaat hij, terwijl ik bezig ben, in slaapstand zoals als de batterij leeg is, maar bij aansluiten op netspanning blijkt de batterij nog rond de 50% te zijn. Erg vervelend. Het is begonnen met macOS Sierra, maar ik weet niet precies met welke revisie.
    Hebben meer gebruikers hier last van?

  16. Dacht gisteren dat mischien door de kou kwam
    Ofzo.
    Stond op 81% en paar minuten later ineens op 1% nadat ik aan oplader legde sprong die meteen naar 72%!
    Maar update 10.1.1 nog niet gedaan dus nu wel of niet doen??
    Want denk wel dat het de laatste versie 10.1.1 is!
    iPhone 6 heb ik.

  17. @Jeroen: Heb afgelopen week Apple gesproken over ook dit probleem zegt de Apple medewerker we weten niet er aan de hand is maar er komt zeer binnenkort een reparatie programma voor je iPhone ik heb iPhone 6

  18. Ik had dezelfde probleem met mijn iPhone 7. Wat bij mij hielp is de iPhone via iTunes herstellen als nieuwe iPhone en als volgt je gegevens via iCloud terugzetten.

  19. Na upgrade 10.1.1 begonnen de problemen. Had net een “nieuwe” iPhone 6s vanwege batterijproblemen. Heb alles geprobeerd. Zelfs met alleen de native Apple apps liep de batterij snel leeg. Pas na de derde clean swipe waren de problemen voorbij. Het vreemde is dat mijn iPad Air 2 exact hetzelfde probleem had en dat dit probleem na verloop van tijd is verdwenen. Opvallend was bij beide dat de standby-tijd gelijk was aan de gebruikte tijd. Dat was duidelijk de oorzaak van het leeglopen van de batterij.

  20. Met iPhone 6 ook soortgelijke problemen. Automatisch helderheid laten bepalen uitzetten helpt al wel. Bij telefoon uit broekzak halen en unlocken zorgde dit vaak voor herstartende iPhone. Bloedirritant. Bij mij nog regelmatig dat percentage bij ongeveer 30% of minder batterij opeens naar een paar % duikt en daar dan lang op blijft staan. Bij aansluiten op de lader springt hij dan weer naar iets in de 20%. Ik heb al wel een nieuwe batterij besteld maar nog niet vervangen.

  21. Vorige week onder repair programma een nieuw accu in de iPhone 6s gekregen en hij is nu (iOS 10.1.1) niet leeg te krijgen. Bij 28 uur aan staat er nog 28% op. Maar ja daar zijn andere niet mee geholpen.

    Ik denk overigens dat bij regelmatig gebruik (aantal cycles) een iPhone accu na 2 jaar wel zijn beste tijd heeft gehad…

  22. De nieuwe WiFi zoeken optie in Facebook trekt ook flink aan de accu. Ik heb in locatie voorzieningen de Facebook app op bij gebruik gezet. Dat scheelt een stuk.

  23. Zondag met mijn iPhone 6 bij de Apple store in Amsterdam geweest en zij vertelde mij dat ik hem terug moest zetten naar de fabrieksinstellingen zónder mijn backup terug te zetten. Het klonk als dat mijn backup corrupt was.

    Zoals onderaan dit artikel ook beschreven stond….
    Wellicht het proberen waard!

  24. Die tweet van Deejay geloof alleen niet. In iOS 10 heb je namelijk geen Slide to Unlock meer.

  25. Ik heb een soortgelijk probleem met de Apple watch series 2 op watchOS 3.1. Valt ook soms spontaan uit. Is wel zonder lader te herstarten.
    Op mijn privé iPhone 7 plus heb ik het nog niet maar wel op mijn zakelijke iPhone 6s.

  26. Ik vermoed dat er een probleem zit in hoe de capaciteit van de accu wordt doorgegeven. Ik heb sinds een maand dit probleem (10.2 beta) op mijn iPhone SE. Consequent uitvallen tussen de 25% en 40% en ik moet m’n iPhone minstens 3x per dag aan de lader hangen om de dag door te komen.

    Interessant is dat coconutBattery elke keer een compleet ander getal aangeeft voor de Battery Health maximum charge. Dit varieert van 980 mAh tot 1384 mAh (meestal tussen de 1010 en 1030 mAh) zonder dat hier enig peil op te trekken is, op een ‘volledige’ design capacity van 1624 mAh. Mijn reserve-iPhones (twee 5S’en met iOS 9 en iOS 10.0) geven netjes de correcte design capacity aan, en een gemeten maximum charge die wel degelijk wat lager ligt, maar precies zoals verwacht kan worden van twee 2,5-jaar oude iPhones. Daarnaast blijft deze gemeten maximum charge daar wél consistent over alle metingen.

    Het lijkt er dus op dat iOS 10.1/10.1.1/10.2 foutieve maximum charge-informatie berekent en doorgeeft aan iOS, waardoor het besturingssysteem absoluut geen idee meer heeft van de daadwerkelijke resterende acculading — met als gevolg het ofwel niet volledig opladen, of het vroegtijdig uit voorzorg uitschakelen van de iPhone terwijl er feitelijk nog ruim voldoende accucapaciteit aanwezig is.

  27. En apple wil voor de iphone 6s serie om deze reden de accu om wisselen.
    Heb al die tijd al geroepen dat het softwarematig probleem is ipv een hardware probleem aangezien ook andere series er last van hebben.

  28. Ze hebben het over de 6S in het artikel , maar in de reacties lees ik 6.
    Heb mijn oude 6 plus aan me vriendin gegeven en die toont dezelfde kuren zoals in het artikel staat beschreven.

  29. Even wat anders, zijn er ook meer mensen die ook geen notificatie geluid van de email meer krijgen??

  30. Ook bij mij was daar het probleem van een plotseling lege batterij op mijn iPhone6.
    Vervolgens bij een reparateur geweest die met officiële Apple software de status van de batterij kon uitlezen: 25% verslechterde capaciteit. Daarna nog even aangezien tot de plotselinge uitval me echt boos maakte. Ik liep toen al constant met een extra batterij rond. Hierna batterij laten vervangen en daarna geen centje pijn meer. Of dit nu lag aan de handeling van het vervangen met alle resetacties daarbij, of dat het puur een slechte batterij bleek is niet duidelijk natuurlijk. Uiteraard had ik van tevoren allerlei reset dingen al geprobeerd.

  31. Ben ik nu de enige die onderhand een beetje moe wordt van steeds die problemen met die updates?

    Ik laat tegenwoordig mijn Apple devices het liefst draaien op het OS dat er bij aankoop opstond.
    Ik heb al een keer een mac mini van snel naar super traag geüpdatet – dan maak ik liever niet nog een keer mee – daar is het spul te duur voor.

  32. waarschijnlijk 1 van de weinigen die er geen last van heeft. iPhone 6 die op beta’s draait (nu 10.2 beta 4) en de 6S gewoon op 10.1.1. Accuduur is op beide bijna zoals voorheen op iOS 9, de 6 op 10.2 beta gaat zelfs ietsje langer mee dan de 6S

  33. Het euvel doet zich ook voor op mijn iPad Pro sinds deze de update naar 10.1.1 heeft ontvangen.
    Niet enkel de iPhone dus

  34. Gisteren bij de Apple Store mijn iPhone 7 nog omgeruild omdat hij binnen een halve dag leeg was sinds afgelopen week.. Ben ik blijkbaar niet de enige die batterij problemen ondervindt

  35. Telefoon iphone 5 stond 4 minuten geleden op 50 percent nu 31 percent. Mijn zoon kocht een acer luiquid zest van 99 euro prachtig toestel gaat 2 dagen mee. Apple begint langzaamaan serieus mijn voeten uit te hangen.

  36. Lijk er geen last van te hebben op mijn iPhone SE

  37. Hier bij drie iphones dergelijke problemen. iphone 5, 5C, 6plus

    Bij deze 3 eerst batterij gekalibreerd. Geen oplosssing.
    Dan herstel van alle instellingen (met behoud van gegevens). Bij 2 heeft dit uiteindelijk een oplossing geboden. Bij één dus niet : hier hebben we een nieuwe batterij gestoken. Werkt nu ook terug. (maar hier zal ook de ouderdom – 3 jaar- een rol gespeeld hebben.

  38. Ik heb dit ook op de 6. Bij 22%. Na een minuut wachten kon ik hem weer aanzetten. De iPhone ging vrij snel weer uit. Pas nog opnieuw geïnstalleerd.

  39. Ik heb juist het tegenovergestelde voor. Ik wou hem opladen en stak hem dus in het stopcontact. Na een tijdje ging in kijken en de accu was zogezegd op 22%, wat onmogelijk was na een uurtje opladen. Het loskoppelen en terug insteken verhielp het probleem niet. Sterker nog, het geluidje dat je te horen krijgt bij het insteken was verdwenen. Gelukkig was het na een reboot verholpen en was de accu op 81%. Sindsdien nooit meer voorgehad.

  40. Hier geen enkele last op mijn SE 64GB haal makkelijk 40 uur stand-by waarvan 8 uur gebruik. iOS 10.1.1 14B150. Maar… dit toestel is nog maar twee weken oud.

  41. Mijn ipad mini 4 heeft er ook last van. Eerst kreeg ik meerdere malen per dag van Apple een pop up met het verzoek om de update te doen, tot vervelens toe. Ik heb niets aan de functies van deze update omdat ik ze toch niet gebruik. Dus uiteindelijk maar de update gedaan. Sindsdien is de batterij sneller leeg. Balen!
    Ook krijg ik sinds de update reclame in agenda, zowel op de ipad als op de MacBook. Apple is raar bezig en als ze zo doorgaan wordt het verschil met andere tech bedrijven steeds kleiner.
    Weet iemand of je nog terug kunt naar iOS 9 ?

  42. Die iPhones zijn echt teleurstellend met de accuduur.

    Na een jaartje moeten ze constant tussendoor aan de stekker om de dag door te komen. En dan heb ik het nog niet over hardlopen terwijl het buiten koud is. Is vooral begonnen vanaf de iPhone 4.

    Ik ga daarom proberen over te stappen naar alternatieve smartphones. De Oneplus 3T (grote accu) maar eens proberen. Scheelt ook nog eens een hoop euries…..

  43. Lap, gisteren in m’n iPhone 5 een nieuwe batterij laten steken.
    Nu moet ik wel zeggen dat de batterij het beter dan ooit tevoren volhoudt.

  44. Ik ben dus niet de enige met dit probleem. Oja het is een 6 met 64GB.

  45. Gelukkig dus niet de enige maar ook voor 10.1.1 is dit hardnekkige probleem. Apple engineers zijn nog steeds aan het onderzoeken wat het is met mijn telefoon. Ik ben bang dat Apple zijn eigen iPhones heeft stuk gemaakt met de laatste iOS 10 update.

  46. Ik ga daarom proberen over te stappen naar alternatieve smartphones. De Oneplus 3T (grote accu) maar eens proberen. Scheelt ook nog eens een hoop euries…..

    Mooi ding! Jammer van die grote uit-stekende camera.

  47. Nog steeds op iOS 9.3.5 👍🏽

  48. Heerlijk die telefoon die rond de 23% uitvalt.

    Afgewimpeld door Crapple om maar te wachten op een software update…

    Over een paar maanden maar eens kijken welke service Samsung heeft!

  49. Kleine update: iOS 10.2 beta 4 lijkt het probleem op te lossen. Vermoed dat Apple zeer snel met de final gaat komen.

  50. Idem maar met 6s plus…

  51. Origineel geplaatst door Diederik
    Lap, gisteren in m’n iPhone 5 een nieuwe batterij laten steken.

    Nu moet ik wel zeggen dat de batterij het beter dan ooit tevoren volhoudt.

    Hier ook in mijn iPhone 6 een nieuwe batterij in laten zetten en geweldig! Heb nergens geen last meer van. Dus ik vraag me af in hoe verre het nu aan de software ligt of aan mijn batterij?!

  52. mijn iPhone7 was net ook bijna leeg, voor het eerst sinds ik ‘m heb… ik dacht nog, huh, da’s vroeg! Maar ik heb niks anders dan gebruikelijk ermee gedaan vandaag.
    iOs 10.1.1(14B100)
    Ik heb hem aan de lader van mijn oude iPad gehangen, (gewoon omdat die bij de hand lag) en toen ik hem net oppakte was hij maar voor 70% opgeladen en gloeiend heet! Dat had ik ook nog niet eerder gehad met deze iPhone.
    Ik zal hem straks weer aan z’n eigen lader hangen, ben benieuwd…

  53. Soortgelijke problemen, zoals beschreven in het artikel, heb ik ook met mijn iPhone 5 met iOS 9.3.5.

  54. Last van een ‘milde’ vorm met een 5S. Gelukkig geen onverwachte uitval, maar wel duidelijk meer verbruik. Kon voorheen vrij makkelijk 2 dagen doen tussen opladen, nu mag ik al blij zijn als ik aan het begin van de avond nog 50% heb. Enige wat helpt is de Apple Watch in vliegtuigmodus (dus als ‘dumbwatch’) houden en bluetooth uit 😕

    Meer mensen die de watch als schuldige hebben geprobeerd & betrapt?

    Overigens met een Air2 weer heel andere problemen: instabiele apps (die t/m 9.x.y feilloos werkten) en irritant onbetrouwbare (nl spontaan optredende) draaivergrendeling. Lijkt verd…ikkie wel of die ouwe bug is geherintroduceerd 😡

  55. @Xander Hoose: dat zou fijn zijn!

  56. Ik had ook alle hierboven genoemde issues op m’n 6S. Geen zin om weken te wachten op een officiële Apple reparatie, dus bij zo’n typisch telefoonwinkeltje voor €50 een nieuwe batterij laten plaatsen.

    En nu weer een voorspelbare en lang meegaande batterij, zoals ik onder iOS 9 gewend was…Het lijkt bijna alsof de software update maar iOS 10 je batterij fysiek kapot heeft gemaakt…

  57. Origineel geplaatst door Diederik
    Lap, gisteren in m’n iPhone 5 een nieuwe batterij laten steken.
    Nu moet ik wel zeggen dat de batterij het beter dan ooit tevoren volhoudt.

    Origineel geplaatst door Marc – iPhone
    Hier ook in mijn iPhone 6 een nieuwe batterij in laten zetten en geweldig! Heb nergens geen last meer van. Dus ik vraag me af in hoe verre het nu aan de software ligt of aan mijn batterij?!

    Het batterijprobleem is wel degelijk HARDWARE want iedereen die ofwel een nieuwe telefoon kreeg of een nieuwe batterij heeft het probleem niet meer, er zijn echter véél meer slechte batterijen dan de terugroepactie erkent… ikzelf was slachtoffer, en sommige mensen die ik persoonlijk ken, ook… wacht niet meer op een patch, want een patch kan een slechte cel in een batterij niet verhelpen…
    Er zijn voldoende ‘battery life’ apps die de capaciteit van je batterij kunnen aangeven… verandert die naargelang je de batterij belast, dan heb je een probleem, want de app MOET co,stant dezelfde capaciteit aangeven. Een verlies van rond de 5 %per jaar verouderen is aanvaardbaar maar méér niet.

  58. @Moreno: mijne is vandaag 29 nov vervangen bij Apple store Dusseldorf nadat ik er 25 nov langsgeweest was voor diagnose

  59. Origineel geplaatst door Leo Kennis
    Ik had ook alle hierboven genoemde issues op m’n 6S. Geen zin om weken te wachten op een officiële Apple reparatie, dus bij zo’n typisch telefoonwinkeltje voor €50 een nieuwe batterij laten plaatsen.
    En nu weer een voorspelbare en lang meegaande batterij, zoals ik onder iOS 9 gewend was…Het lijkt bijna alsof de software update maar iOS 10 je batterij fysiek kapot heeft gemaakt…

    Gewoon een slechte batterij, fysiek kapotmaken kàn niet. Wat wel je batterij kan kapotmaken is laden met een iPad lader, die laadt je batterij meer dan dubbel zo snel op, fysiek heel slecht voor een batterij… bewijs: Ssng begint nu ook langzaamaan in te zien dat snelladen funest is voor de batterijen.

  60. Origineel geplaatst door tratra
    mijn iPhone7 was net ook bijna leeg, voor het eerst sinds ik ‘m heb… ik dacht nog, huh, da’s vroeg! Maar ik heb niks anders dan gebruikelijk ermee gedaan vandaag.
    iOs 10.1.1(14B100)
    Ik heb hem aan de lader van mijn oude iPad gehangen, (gewoon omdat die bij de hand lag) en toen ik hem net oppakte was hij maar voor 70% opgeladen en gloeiend heet! Dat had ik ook nog niet eerder gehad met deze iPhone.
    Ik zal hem straks weer aan z’n eigen lader hangen, ben benieuwd…

    Niet doen met een ipad lader, hij laadt meer als dubbel zo snel en wordt heel warm, trouwens de 6 en 6s ook, en dat is heel slecht voor de batterij levensduur.

  61. Origineel geplaatst door Xander Hoose
    Kleine update: iOS 10.2 beta 4 lijkt het probleem op te lossen. Vermoed dat Apple zeer snel met de final gaat komen.

    Dit gaat helpen voor degenen waarvan de telefoon de batterij leegslurpt, maar niet voor de slechte batterijen. Die check je best eens met de battery life app. Vermogen moet altijd constant blijven.

  62. Ik had dit ook, maar kon mijn iPhone 6s wel steeds herstarten via aan/uit + home knop. Toen maar ff telefoon gewist en een backup terug gezet van een aantal maanden terug, maar wel gewoon de laatste ios versie en merkte gelijk dat mijn batterij weer werkte als voor heen. Dus geen nieuwe batterij voor mij, maar wel wachten met updaten 😂

  63. Mijn Iphone 6 is na een paar uur weer leeg. Ook wanneer ik hem bijna tot niet gebruik. Waar ik ook last van heb, is dat de Iphone uit zich zelf app’s opstart, zelf mensen uit mijn contactlijst belt en soms reageert hij helemaal niet meer. Hebben hier nog meer mensen last van ?

  64. Ook ik heb een 6 dus geen plus gewoon de 6 en bij mij word het beeld grijs of een andere kleur en gaat uit.

    Geen idee wat het is wel weet ik dat het naar de laatste update is gekomen
    En ik baal er ook best wel van

  65. @Nord-Jan Vermeer: Ik had het ook bij Sierra, toen terug gegaan naar Elcaptain en nu doet ie het weer zoals normaal ! Helaas bij de Iphone lukte het niet om te downgraden

  66. IPhone 6 S IOS 10.2 beta 4 (mijn toestel valt niet in de reeks die in aanmerking komen voor batterijvervanging)
    Vanochtend verslapen omdat de telefoon geen alarm gaf! Was in een nacht van 85% naar helemaal leeg was gelopen in notabene Flightmode! Wat wel vreemd was dat de batterij gelijk op 30% sprong toen ik de lader in het stopcontact stak. Krijg er in ieder geval nog geen warm gevoel van dat het allemaal opgelost gaat worden met de komst van IOS 10.2!

  67. Bij mij gaat vaker opnieuw starten en widgets werk niet goed meer iPhone 6

  68. Hier ook hetzelfde probleem met iPhone 6. Apparaat is helemaal onbetrouwbaar geworden. Gaat van 50% ineens uit. Iemand al een echt werkende oplossing?

  69. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  70. Hetzelfde probleem met de iphone6

  71. Dinsdag een afspraak met een (genius) Apple store Amsterdam.. tip gewoon alles er afhalen en daarna niet je backup van de computer erop zetten maar gewoon je belangrijke apps vanuit de app store of cloud erop zetten er zitten waarschijnlijk oude apps bij die niet goed meekomen… heb tot op heden nog geen enkele keer problemen gehad maar heb volgende week weer een afspraak en dan kijken ze weer onder de motorkap

  72. Bij mij ook. Volgens support een door Apple erkend probleem waar ze aan werken.

    Geen kwestie van hardware maar van software.

    Ik kan niet wachten. Volslagen onbetrouwbare telefoon,

    Vooral buiten als het koud is

  73. Breaking!!

    Guys. Ik had ook het probleem. Heb IOS 10.2 beta 5 er zojuist opgezet. Probleem lijkt nu verholpen. Fingers cross! ✌🏻

    Succes!!

  74. @T.: sorry, helpt toch niet echt helaas. 🙁

  75. Hier dus ook probleem: batterij loopt snel leeg. 100% en na éér uur 80%. Na 3 uur: 50% en dat terwijl ik een 6s plus heb. Telefoon uitgezet en dan heb ik ineens 10% erbij. Zie de batterij ook snel teruglopen.

    Iemand nog tips of de update maar afwachten?

  76. @Gert: Voorlopig dus geen nieuwe batterij aanschaffen?

  77. @Jasper: @Ed: het is verschrikkelijk. En ik heb 10.1 iOS en een Iphone 6. Apple moet snel met een fix komen want dit is waardeloze service. Begint op een Samsung te lijken zo. K*t iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.