Reacties voor: Apple werkt aan ‘hybride toekomst’ voor Apple Music

Jimmy Iovine vindt de kritiek op zijn werk onterecht. Hij heeft 10 jaar aan het huidige team van Apple Music gebouwd en heeft grootste plannen. Bijvoorbeeld een nieuw, hybride muziekproduct dat nog geheim is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Ik gebruik AM vanaf dag 1 en ik ben er zeer tevreden over.

  2. De iPod speaker uit 2006 heb ik gekocht en gebruik ‘m nog dagelijks en klinkt nog steeds fantastisch, dus geflopt nee voor mij niet.

  3. het zou verrassend zijn als Apple ook een muziek producent gaat worden 🙂
    maar, nu de headphone jack verleden tijd is, dat Apple het misschien op een hogere muziek kwaliteit gaat gooien.

    voor de huidige prijs is de kwaliteit ondermaats.

  4. Ik heb echt geen idee wat zo’n ‘hybride muziekproduct’ zou moeten zijn, ‘waarmee popcultuur en technologie nog meer met elkaar verbonden wordt op een manier die alleen het team van Apple Music voor elkaar kan krijgen’. Tjonge…dat is nog al wat. Maar wat wordt er bedoeld. Het artikel gaat ook niet verder dan de suggestie van Apple als muziekproducer. Maar hoe dan? Met Garageband kan je natuurlijk zelf muziek maken. Het zou pas aardig revolutionair zijn als Apple de mogelijkheid zou creëren voor muzikanten en bands om via (nieuwe) Apple tools gemaakte of opgenomen en gemixte muziek te uploaden in Apple Music, waardoor in een speciale sectie van Apple Music deze muziek per genre, regio etc te beluisteren is of zelfs te downloaden. Als dat ook nog tegen betaling kan, dan ontstaat voor nieuwe en nog onbekende bands een prachtige mogelijkheid een wereldwijd platform te betreden, bekendheid te vergroten en zelfs geld te verdienen. Apple zou de bands kunnen assisteren door de -via Apple-tools opgenomen- muziek technisch nog te verbeteren door extra bewerking. Dat kan allemaal op afstand en ze kunnen zich daarvoor ook nog laten betalen als het goed werkt.

    Dat zou uniek zijn als het tenminste op een heel heldere en eenvoudig vindbare manier gepresenteerd wordt. Bands kunnen nu natuurlijk op YouTube muziek(video’s) delen, maar daar is de vindbaarheid een groot probleem. Je vindt niet iets waarvan je niet weet hoe het heet of dat het er is. Bovendien is de (geluids)kwaliteit vaak slecht.

    Apple zou daarmee wel de muziekmaatschappijen kortsluiten, omdat ze een directe methode bieden om muziek te verspreiden. Aan de andere kant ontstaat daardoor wel een zichtbare en hoorbare proeftuin voor nieuw talent, waaruit muziekmaatschappijen weer kunnen kiezen. Apple zou hier enorme publiciteit uit kunnen halen door de best beluisterde artiesten weer op festivals op te laten treden, prijzen te laten winnen en zelf in contact te brengen met muziekmaatschappijen. Een soort wereldwijde “Idols” met veel publiciteit en in verschillende genres muziek. Van rock tot klassiek en alles wat er tussen zit.

    Tja, lekker fantaseren. Laat Iovine er eerst maar eens voor zorgen dat de ‘door echte mensen samengestelde persoonlijke afspeellijsten’ voor Apple Music abonnees weer terugkomen. Want die lijsten, waar Apple zo trots op was, zijn sinds iOS10 helemaal verdwenen, waarmee het (voor mij) meest aantrekkelijke deel van Apple Music helemaal weg is. “Het was te duur” las ik ergens in een Amerikaans artikel. En dus doet een algoritme nu ook bij Apple z’n werk, met zwaar tegenvallend resultaat. Slechte zaak!

  5. Als je na 10 jaar hard werken een product aflevert als nu Apple Music dan heb je in mijn ogen gewoon gefaald.

  6. Ik trek die Iovine heel slecht moet ik zeggen. En die Trent Reznor ook. De UI/UX is waar Apple’s expertise lag maar het wordt er niet beter op.

  7. @MacaanZee: WOW! Kudos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.