Reacties voor: Introductie nieuwe iPhone leidt tot meer verzekeringsclaims

Een Britse verzekeringsmaatschappij meldt dat er fraude wordt gepleegd met iPhones: zodra er een nieuwe iPhone wordt aangekondigd zijn neemt het aantal claims van verlies, diefstal en schade met 50% toe.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Al ik mijn 3gs over een half jaar kapot zou maken en laat ophalen door de verzekering, krijg ik dan meteen een 4g?:O

  2. Dit slaat dus nergens op, je krijgt hetzelfde model terug waarvoor je hebt betaalt, je krijgt het verzekerde model.

    Als je een auto koopt krijg je toch ook niet het nieuwste model terug als hij kapot gaat?

  3. ‘De verzekeraar denkt dat 40 procent van de claims verdacht is en wijst een kwart daarvan af.’
    Ja, en de 60 procent waarbij er geen fraude is wordt er alsnog afgewezen, met duizend en 1 smoesjes(zoals eigen schuld dikke bult). Hahahaha

    Mijn tip is: Neem geen verzekering op vervangbare apparatuur zoals mobiele apparatuur.

  4. Je krijgt er toch een relatief nieuwer (refurbished of niet…) toestel voor terug! Kan je weer verkopen. @patrick:

  5. Ik heb m’n iPhone bij Interpolis verzekerd. Heb ook eerst naar de Buiten de deurverzekering gekeken, maar die dekt inderdaad maar tot 250 euro. Ze wezen me toen op de kostbaarhedenverzekering, klinkt duur, maar is erg voordelig. Het kost me 2 euro nog iets per maand en je hebt dan een eigen risico van 45 euro. Kortom, geen geld, voor een goede verzekering met duidelijke voorwaarden. Let op, je dient wel een inboedelverzekering bij Interpolis te hebben, anders kan je deze kostbaarhedenverzekering niet afsluiten.

  6. En dan zeggen ze dat apple evil is met hun business model.:P

    terwijl sommige gebruikers blijkbaar alle moeite doen om dat geld in te leveren voor de laatste nieuwe iphone

  7. *appeldoorn bellen doet*

  8. Origineel geplaatst door patrick
    Dit slaat dus nergens op, je krijgt hetzelfde model terug waarvoor je hebt betaalt, je krijgt het verzekerde model.Als je een auto koopt krijg je toch ook niet het nieuwste model terug als hij kapot gaat?

    een telefoon is geen auto dus slechte vergelijking en het kan zo maar zijn dat er een nieuw model uit is bij de dealer en dan kan je echt het oude model niet meer kopen.

    maar goed hier gaat het over telefoons en daar zijn naast de de nieuwe modellen altijd de oude modellen nog te krijgen zie bv de 3g modellen en de opvolger3 gs de oude 3g kan je nog steeds kopen!

  9. Een vriend van me had een zonneoplader gekocht voor z’n 3GS die ging daardoor kapot samen met een 3GS van iemand anders ze kregen allebij een nieuwe. Daarna kreeg hij VEEEL mensen aan de deur die een paar krassen op hun ipod hadden of iphone en ff die accu wilden gebruiken hij heeft de accu trouwens teruggestuurd naar DX.

  10. Ik heb een E72 gekocht (een verademing na de ipone 2 jaar gebruikt te hebben) Maar ben erg benieuwd naar de nieuwe.

  11. De reden voor het hoge aantal verzekeringen op iPhones: Het toestel is NIET los te koop in Nederland en daardoor NIET vervangbaar. Een verzekeraar heeft wel de mogelijkheid om het toestel te leveren of keert een bedrag uit om het abonnement af te kopen. Een goede verzekering voorkomt dus dat je met een iphone abonnement blijft zitten zonder aan een nieuwe iPhone te kunnen komen (op de officiële weg in Nederland wel te verstaan).

  12. Ik probeer al een jaar lang een verzekering te nemen op mijn iPhone 3Gs in Belgie. Ik heb hem bij Mobistar gekocht en zij boden een verzekering aan, maar dan moet je wel een Mobistar abbonement nemen… Ik heb dan naar verschillende verzekeringmaatschappijen gebeld, en die kwamen af met prijzen als 60 euro / maand… *zucht*

    Edit: En de link naar supercover.com werkt niet, dat moet supercover.nl zijn 🙂

  13. Origineel geplaatst door Wessel
    Ik heb een E72 gekocht (een verademing na de ipone 2 jaar gebruikt te hebben) Maar ben erg benieuwd naar de nieuwe.

    Ik ken de E72 niet, maar kan je vertellen wat je de voordelen en nadelen van die telefoon t.o.v iPhone vindt?

  14. Origineel geplaatst door Martijn
    Origineel geplaatst door WesselIk heb een E72 gekocht (een verademing na de ipone 2 jaar gebruikt te hebben) Maar ben erg benieuwd naar de nieuwe.Ik ken de E72 niet, maar kan je vertellen wat je de voordelen en nadelen van die telefoon t.o.v iPhone vindt?

    Veel, maar de belangrijkste voordelen:
    Backgrounding zonder JB, stabiliteit en vooral batterijduur (met alles aan 2 dagen waar de iPone na een halve dag al leeg was)

    Nadeel is wel dat ondanks Missing Sync niet alles overgezet kan worden, appstore en bijbehorende apps (zoals trein en 9292ov) en mis ik de webbrowser experience.

    Eigenlijk zou een combi van de 2 toestellen nog beter zijn.

    Ben dus benieuwd naar de nieuwe phone.

  15. En daarom moet je geen verzekering nemen als je een eerlijk persoon bent. Je betaald dan teveel premie omdat fraudeurs onterecht claimen. Durf je het aan om de verzekering te tillen dan en alleen dan is een verzekering voordelig. Voor de rest is het voordeliger om het risico zelf te dragen

  16. ik heb abo bij mobistar (belgie) en betaal 6 euro per maand en mijn IPhone 3GS is volledig gedekt 🙂

  17. Ik heb nog nooit een verzekering op mijn iPhone afgesloten, onzin vind ik zelf. Als er iets iets hebben ze (bijna) altijd wel een smoes waar ze je claim op afwijzen.
    En als ze geen smoes kunnen verzinnen, of hebben, staat er wel iets in de kleine lettertjes.

    Ik heb ook nog nooit een verzekering nodig gehad zo lang ik al telefoons heb, gewoon zuinig met je spullen omgaan en je spullen goed beschermen.

    Je iPhone verzekeren is zonde van je geld. Er zit 2 jaar wettelijke Europese garantie op al zegt Apple dat ze 1 jaar geven. Wat mijn betreft voldoende aangezien mijn abonnement binnen 2 jaar af loopt.

  18. Mmhh.
    Vincent Evers mikte zijn 3G met veel overtuiging in de klikko en was even later wel tevreden met een 3GS (…)

  19. Ik heb een dure verzekering en heb mijn iPhone laten vallen waardoor de powerknop in de iPhone verdwenen is maar ik modder door want ik wil m niet 4 tot 8 weken kwijt…

  20. waarvoor dient een verzekering anders voor ? 🙂

    ik werk in de autosector en daar zie je genoeg dingen van oplichterij. Makkelijke, simpele manier maar je moet je brains ff gebruiken om ze te kunnen onzeilen hehe ^^

  21. Mooi artiekel. Ik vind het fantasisch dat “slechts een mobiele telefoon” dit soort zaken te weeg kan brengen. Dit bevestigd voor mij maar weer, dat de iPhone véél meer is dan alleen maar een mobiele telefoon. Als ik het een levenswijze zou noemen zou ik overdrijven, maar ik ken weinig fabrikanten die zoveel passie weten los te halen bij de gemiddelde consument. Vooralsnog is Apple het enige merk waarvan ik alle verpakkingen, handleidingen en kleinste prulletjes zorgvuldig bewaar. Voor mij persoonlijk een unicum.

  22. tip van de meester, gewoon ff 3 seconden in de magnetron, dan is niet te zien wat er kapot is, maar hij doet het zeker niet meer 😉 wel ff een back-up maken vantevoren =)

  23. @patrick:
    Je krijgt hetzelfde of vergelijkbaar of beter terug. Dat betekent dat je je huidige model terugkrijgt MITS voorradig. Dus als ze niet meer verkocht worden, krijg je vergelijkbaar of beter (4G) terug.

    Verder help ik het natuurlijk iedereen hopen dat wanneer je eerst kneiterveel aan een verzekering betaalt, je er ook nog iets aan overhoudt.

  24. nog n tip van ome flip. eerst in zoutwater doen en dan in de magnetron dan weet je heel zeker dat hij het niet meer doet

  25. @gserban:

    Een telefoon is inderdaad geen auto, maar deze telefoon was toch zeker duurder dan mijn auto, wat het waardeverschil minimaal maakt, met mijn verzekering voor de auto krijg ik het aankoopbedrag terug, dit zou ook voor de iphone moeten gelden, dus geen relatief duurder model.

    @Jeroen en Buurtje

    Daar zeg je eens wat, niet aan gedacht, klopt inderdaad, frisse iPhone levert wel wat op inderdaad.

  26. Begin sowieso niet aan verzekeren van me iPhone of andere telefoon dan ook. Onzin, als je niet uitkijkt betaal je meer aan premie dan een eventuele telefoon.
    Mijn mening. Let zelf wel op me telefoon, gebeurd er wat, dan heb ik pech. Vind me simkaart belangrijker eerlijk gezegd.

    En wat ze over Fraude schrijven en zeggen, eerlijk gezegd geloof ik wel dat er mensen toe in staat zijn. Er maakten tenslotte ook zat mensen gebruik van de lost&stolen optie die T-Mobile heeft.

    Persoonlijk vind ik dat NIET juist en kunnen maar goed, dat moet ieder dan maar voor zijn/haar rekening nemen.

  27. Ik heb de 3g & de 3gs, verzekerd voor iets van 10 euro per maand ofzo… Beide zijn al een keer “kapot” gegaan; bij de 3g was het houdertje van me simkaart kapot, bij de 3gs was mijn blikje Red Bull omgevallen op de bijrijdersstoel en heeft de iPhone liggen ‘zwemmen’in de Red Bull..
    Resultaat; kapot. (en vleugeltjes) 😉

    In beide gevallen een nieuwe iPhone gekregen:D
    (de telefoon werd opgehaald en keurig, nieuw, binnen 5 dagen, thuis afgeleverd)

    Leve de verzekering…:D

    TIP: Verzeker je telefoon!

    ps; ik had ook een oude mda vario (voor de iPhone), die is mee gewassen.. stom he 😉 Maar goed, kreeg er een nieuwe HTC Touch Pro voor terug 😀

    (voor de iPhones heb ik geen eigen risico hoeven te betalen, voor de HTC verzekering moest ik 37 euro eigen risico betalen)

  28. Eerste jaar is hij hier altijd verzekerd. 2de jaar is de 2dehands waarde zodanig laag dat ik dan wel een andere koop. Tevens is de verzekering een stukje extra service. Of het nou garantie is of niet… Ze komen hem ophalen (bon bewaren ze voor je) en terugbrengen waar ik het wil. Vorige keer scheen het vochtschade te zijn. Cabriodak open gelaten, iphone in de houder vergeten en een regenbui snachts. Resultaat: nat interieur en een iphone die 3 weken later kuren krijgt. Gewoon 30 eigen risico afrekenen en een andere. Service en gemak mag geld kosten toch?

  29. Heb voor mijn iPhone mobiele apparraat verzekering bij unigrant afgesloten. Kost je 25 euro in t jaar. Misschien ben je dan wel 4 wk je phone kwijt, maar 10 ballen de maand gaat me echt te ver.

  30. Bij zo’n kostbaar apparaat moet er gewoon fabrieksgarantie opzitten.

  31. @Robb

    Verzekeringen maken winst he, dat weet je toch hoop ik? 😛 Je verliest er dus vrijwel altijd op.

    En aangezien het niet het einde van de wereld is als ik een jaartje met een oude Sony Ericsson moet doen en ik er niet failliet aan ga als ik een nieuwe telefoon zou moeten kopen is het veel slimmer om géén verzekering voor een telefoon af te sluiten. De verzekering verdient altijd aan hun klanten, hou dat in je achterhoofd.

  32. Ik betaal gewoon veel geld voor m’n verzekering. Als ik hem zelf zou willen kapot maken, dan doe ik het (en dan betaal ik mijn eigen-risico kosten er extra boven op wel).

  33. @Bart (en anderen die het normaal vinden om hun telefoon te slopen als ze een nieuwe willen..)

    Je weet wel dat je daarmee je (eerlijke) mede-verzekerden flink benadeelt. Zij betalen namelijk mede jouw nieuwe telefoon. Ook is het niet zo dat als je een verzekering hebt, dat je dan het recht hebt om je telefoon expres te slopen omdat er een krasje in zit en je een nieuwe wil. Hoe meer mensen denken zoals jij, hoe hoger de premie zal worden…

    Is niet erg sociaal tegenover de anderen wel?

  34. Wat die artikel dus eigenlijk beschrijft is hoe achterlijk mensen dus kunnen zijn om in dit geval de nieuwste iPhone te bemachtigen.

    Dit zijn geen fanboys en ook geen iPhone liefhebbers maar mensen die zijn doorgedraaid en super materialistisch zijn ingesteld. Ik hoop dat het niet zo erg is als het lijkt. Dit is gewoon schandalig en die mensen moeten zich schamen, het zijn maar spulletjes…daar vind je geen momenten van geluk in.

  35. sukkels, alsof je dan ook direct de nieuwe iphone krijgt.. er is nog genoeg op voorraad.

    Zou mooi zijn geweest en ik heb het zelf mee gemaakt mijn oude 3G ging kapot speaker deed het niet meer en heb een nieuwe 3G op gestuurd gekregen toen de 3GS al verkrijgbaar was. (of ben ik dan weer een pech geval geweest) 🙂

  36. Ook ik ben erg blij met m’n T-mobile/Proassist verzekering. Ik heb eerst geclaimd voor een scheurtje in de achterkant dat langzaam ontstaan was. Toen ik een nieuwe had gekregen brak 2 weken later een plugje af in de input. Weer keurig een nieuwe gekregen. Telefoon werd thuis opgehaald, 1e keer leen-iPhone, 2e keer leen-Blackberry, ook wel geinig, maar lang niet zo leuk als de iPhone!

  37. Waarom heeft iedereen hier het idee dat een telefoonverzekeraar altijd onder een claim uit probere. te komen via allerlei smoesjes? Volgens mij valt dat wel mee.

    Tijdje terug heeft iemand die ik ken het scherm van z’n verzekerde htc op een tafelpunt kapot geslagen. Kreeg een hagelnieuwe (ProAssist, zelfde als verzekeraar als T-Mobile met iPhone). Nu had dat toestel falende hardwarekeys en andere kuren en had hij geen zin in een mogelijke reparatie, dus wou hij het defect wat definitiever maken. Alleen helemaal geen vragen of smoesjes van ProAssist 😉

  38. Als je hem stukmaakt (of als hij ‘per ongeluk’ stukgaat ) krijg je volgens mij gewoon een iPhone van de zelfde waarde
    Dus ik denk niet dat het zoveel helpt om over je iPhone heen te rijden

  39. Ik denk dat ik die van mij binnenkort ook maar opstuur. Aangezien ik weer de melding krijg dat ik een niet ondersteunend ding heb ingeplugd. Me scherm reageerd steeds minder goed in de hoeken en ik heb sinds 2 dagen nergens 3G dekking meer. Best vaag. Iemand anders met dezelfde problemen?

  40. Ik ben verzekerd bij een bedrijf dat werkt via tmobile of zo. Naam vergeten. Maar mijn telefoon is nu al 3 keer kapot gegaan. ( 2 keer kapot gevallen ) en 1 keer netwerk probleem..

    Heb 3 keer verzekering gebeld en 3 keer gloednieuwe iphone gekrijgen….

  41. ik laat hem dan ook vallen hoor, krijg ik een nieuwe en die verkoop ik dan gewoon, beetje geld erbij en je heb een 4g

  42. Origineel geplaatst door tim wolf
    Wat die artikel dus eigenlijk beschrijft is hoe achterlijk mensen dus kunnen zijn om in dit geval de nieuwste iPhone te bemachtigen.Dit zijn geen fanboys en ook geen iPhone liefhebbers maar mensen die zijn doorgedraaid en super materialistisch zijn ingesteld. Ik hoop dat het niet zo erg is als het lijkt. Dit is gewoon schandalig en die mensen moeten zich schamen, het zijn maar spulletjes…daar vind je geen momenten van geluk in.

    dus jij heb een huis met een stoel en een douche erin? voor de rest niks.

    ik heb toch een mooie full HD tv staan omdat ik dat leuk vind en er wel gelukkig van word als ik ernaar kijk of ermee aan het gamen bent via mn PS3.
    M’n golfje voor de deur ziet er piekfijn uit, daar word ik gelukkig van.

    allemaal ”maar spulletjes”, maar zonder zou het voor mij toch een heel stuk saaier zijn.

  43. Vorig jaar was mijn 3G na een paar maanden al crap, wifi deed niet, dode pixel etc. etc.
    De 3Gs was toen net geintroduceert en verkrijgbaar, maar helaas, ik kreeg wel een nieuwe iPhone, maar nog gewoon de 3G. Ben verder wel te spreken over mijn verzekering!

  44. @ Kevin Verzekeringen maken winst he, dat weet je toch hoop ik? Je verliest er dus vrijwel altijd op.

    Bedankt voor je reactie 🙂
    Jep dat weet ik. Echter, zij maken winst op de mensen die een verzekering afsluiten en er geen gebruik van maken. Ik bedoel, 3 nieuwe telefoons in 1 jaar tijd voor nog geen 125 euro…. Ik ken ze ook die lopen met een plakbandje om hun simhouder heen omdat deze kapot is en niet verzekerd zijn… Maar inderdaad, zij draaien en verdienen aan ons, daar heb je gelijk in.. Maar als je het zelf slim speelt 😉

  45. Mijn iPhone is overreden door een auto. Vind ik helemaal niet raar als je in Amsterdam woont, iedere dag fietst en op een dag (toch vrij gladde tel & koude handen) je tel uit je handen laat donderen. iPhone raakt de grond en nog geen 2 sec later wordt hij overreden 

  46. Origineel geplaatst door Daan
    Mijn iPhone is overreden door een auto. Vind ik helemaal niet raar als je in Amsterdam woont, iedere dag fietst en op een dag (toch vrij gladde tel & koude handen) je tel uit je handen laat donderen. iPhone raakt de grond en nog geen 2 sec later wordt hij overreden 

    Sucses met claimen. Ik heb deze grap al heel vaak gehoord (er zijn kennelijk nog steeds mensen die het probeeren) als APR TD-er. Blijft vermakelijk, maar daarna snel wegwezen voor de klanten die echt hulp nodig hebben.

    Waar is de zelfredzaamheid gebleven mensen?

  47. @Wessel:
    wessel, ik kan gewoon dik 2 en halve dag met mijn batterij doe
    n hoor ;0

    Greetzzz

  48. @Dylan:
    als je m de halve dag aan je pc/mac legt of alleen belt wel ja 😉

  49. Origineel geplaatst door patrick
    Dit slaat dus nergens op, je krijgt hetzelfde model terug waarvoor je hebt betaalt, je krijgt het verzekerde model.Als je een auto koopt krijg je toch ook niet het nieuwste model terug als hij kapot gaat?

    Nou dat klopt dus niet een vriend van mij had hem in de wc laten vallen de iphone 3g en kreeg daar een 3gs voor terug omdat de 3 g niet meer gemaakt werd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.