Reacties voor: Bekijk het interview met Phil Schiller en Craig Federighi op WWDC

Phil Schiller en Craig Federighi werden vlak na de WWDC-keynote geïnterviewd. Bekijk nu het hele interview op video!

Reacties: 5 reacties

  1. Een van de beste interviews ooit. Craig Federighi…totally wanna be him.
    Dan ben ik maar een groupie.

  2. Slecht interview. De presentator is veel te veel aan het woord en er zijn te veel lange stiltes. Ik snap niet hoe hij dit al 5 jaar doet.

  3. Craig is super (wat mij betreft ook de ster van de keynote) zowel inhoudelijk als qua presentatie.
    Maar verder…
    De echte AppStore problemen (niet kunnen vinden van apps, wisselende omgang met goedkeuringscriteria, gebrekkige communicatie met developers, geen prijsdifferentiatie/aanbiedingen)
    Wat heeft Schiller’s 100 man sterke team daar nu de afgelopen maanden aan gedaan ?
    Wat is er überhaupt veranderd als je de Appstore opent ?
    Gesponsorde zoekresultaten voor developers, die de aandacht toch al weten te trekken, en apps in abbo-vorm (zoals Newsstand…) ach, ach…
    “App fatigue” houdt in dat de gem. gebruiker nog maar 5 apps gebruikt en er niet meer dan 35 op zijn springboard heeft staan.
    Dit scheelt pakweg 75% van de Appstore omzet.
    Concrete stappen tegen app-orphaning (niet meer updaten door developer) heb ik nog niet gehoord.
    Abbo’s en 15% margewinst zijn wel erg simpele maatregelen die aan deze problemen voorbijgaan.
    En de manier waarop de Mac Appstore issues weggelachen (en dus niet opgelost) worden is stuitend/symptomatisch.

  4. Dit soort interviews werpen voor mij een heel ander licht op Federighi. Tijdens de keynotes zou je nog kunnen denken dat hij ook ‘maar’ een bestuurder is en zijn verhaal gewoon goed heeft geoefend. Maar tijdens het interview merkte je duidelijk, dat hij echt wel weet waar hij het over heeft en ook op technisch vlak wel van alles tot in het detail op de hoogte is. Ik vond het trouwens ook echt tof dat hij tijdens de ontwikkelaarssessies na de keynote nog aanwezig was en naar de presentaties luisterde.

    Schiller vind ik daarentegen niet sympathiek overkomen. Ik heb bij hem de indruk dat het ‘buddy-gedoe’ alleen maar gespeeld is. Achter de schermen is hij vast erg gecalculeerd. De advertenties in de zoekresultaten vind ik een hele slechte ontwikkeling en in zijn verhaal, over waarom dit kleine ontwikkelaars niet zou treffen, ging volledig ten onder dat hij niet eens had uitgelegd waarom de App Store daardoor überhaupt beter zou worden.

    Echt een enorm contrast tussen die twee.

    Origineel geplaatst door Goof
    En de manier waarop de Mac Appstore issues weggelachen (en dus niet opgelost) worden is stuitend/symptomatisch.

    Precies dit. Het interesseerde hem ook gewoon niet. Ik denk dat Apple bijna niks aan de Mac App Store verdient. Het zal er heus wel mee te maken hebben dat alle API’s die exclusief waren voor MAS-programma’s nu ook ter beschikking worden gesteld aan andere programma’s. Het lijkt er meer op dat ze de MAS uitfaseren. Ik vond het ook ironisch hoe werd gezegd dat buiten de MAS vervelende malware was, maar dan natuurlijk niets over XcodeGhost en de XPC-bugs werd gerept. Dat was toch ook echt een faal van Apple zelf.

  5. Origineel geplaatst door Nour
    Slecht interview. De presentator is veel te veel aan het woord en er zijn te veel lange stiltes. Ik snap niet hoe hij dit al 5 jaar doet.

    Die presentator is ook niet de minste, dat is John Gruber. Die verdient het wel om zelf ook aan het woord te komen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.