Reacties voor: Interview Marten Blankesteijn: ‘Blendle moet nog slimmer worden’

Gisteren opende journalistiek platform Blendle de deuren voor het grote publiek. Een interview met mede-oprichter Marten Blankesteijn.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Ik heb het artikel snel doorgenomen, misschien dat ik er dus overheen heb gelezen… maar ik neem aan dat per tijdschrift er een maximum is gesteld aan het bedrag. Lijkt mij wel zo logisch.

    Dus stel dat ik 7 artikelen koop van bijv. het NRC en elk van die artikelen 0,25 cent kosten. De krant via de Kiosk van Apple in zijn geheel 1,50 kost. Dat ik dus niet 1,75 betaal.

    Maar verder een top idee. Ik denk dat dit het erg goed kan doen in de US enzo. Er zijn genoeg mensen die bijv. alleen geinteresseerd zijn in bepaalde rubrieken van kranten (financieel/sport). Schiet mij opeens te binnen dat dit dus ook mogelijk moet zijn. Dus niet alleen afzonderlijke artikelen, maar ook rubrieken.

  2. Ik vind het een briljant idee. Ik hoop alleen dat het niet leidt tot het schrijven van artikelen die op voorhand ‘kliks’ garanderen, dat zou de berichtgeving over minder populaire zaken ernstig kunnen schaden.

  3. Ik hoop alleen dat Blendle NOOIT gaat verkopen aan Google, mocht het heeel groot worden, en geloof me. Dit wordt groot! Ik geloof in Blendle!

  4. Hallo Lisa van der Velden,

    ik vind jouw interview bijzonder goed. Inhoudelijk reageren wil ik hierbij niet doen. Ik vind het initiatief van Marten Blankenstein en Alexander Klöpping wel heel interessant, dat slagen verdient.
    Jouw interview is heel informerend en duidelijk, grafisch in een prachtige stijl opgesteld, en was voor mij heel interessant om te lezen.

  5. Undefined… OS X, Windows, enz.?

  6. Dit project zal, na de eerste hype, niet slagen. Er zijn voldoende alternatieven om alle nieuws, geselcteerd en gedoseerd, te lezen. Ik doe dit al jaren met oa bekende methoden zoals RSS-feeds en ben van ALLES op de hoogte. Ik gebruik hiervoor allerlei RSS-readers.

    Het slechtste vind ik dat men bij Blendle niet op het idee komt, dat nieuws in deze vorm er niet als een krant hoeft uit te zien. Kom Marten, denk eens out of the box.

    In deze “snelle tijd” zijn de meeste mensen niet meer geinteresseerd in al die prachtige layouts en schreeuwende koppen van kranten, maar doodeenvoudig alléén maar in de inhoud. Dan heb ik het nog niet over de categorie “koppenlezers”.

  7. @Bubbly: Klopt, dat zijn bezoekers via desktop.

  8. @Lisa van der Velden: Dat hadden ze mooi kunnen onderverdelen. Desktop is het populairste middel, maar toch zien zij niet meer dan één blob undefined. Gemiste kans.

    Verder is het interessant. Niet interessant genoeg om geld uit mij te trekken, wel interessant genoeg om het nieuws erover te blijven lezen 🙂

  9. Erg goed interview en goede vraagstelling. Vooral de manier waarop en waarom ze willen groeien is met dit soort projecten heel interessant.
    En waar haal je het geld vandaan om zoiets op te zetten? Ga zo door!

  10. Ik mis de vraag wanneer individuele gebruikers content kunnen plaatsen, verder een interessant interview!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.