Reacties voor: Interview ANWB: “Onderweg-app was sterk verouderd en aan vervanging toe”

“Je kunt beter speedbootjes maken dan een olietanker”
De ANWB Onderweg-app is helemaal vernieuwd, maar voor wie is de app nu echt bedoeld en wat zijn de toekomstplannen? iCulture sprak met Mark de Bruin van de ANWB over de volledig vernieuwde app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Ik gebruik het eigenlijk alleen als ik ergens kom, en niet weet waar ik het beste kan parkeren of of het uberhaupt betaald parkeren is. Dus kijk ik naar t dichtsbijzijnde parkeergarage of goedkope parkeerzone.

  2. De app crasht elke keer tijdens het opstarten…

  3. Voorop gesteld -en veel te vroeg, want de app is net uit, maar toch: ik vond de lay-out van de oude app mooier. De tegeltjes waren ook gemakkelijker te herkennen en te bedienen dan de huidige tekstregels op het openingsscherm, want dat is pielen en voor niet-Nederlandse gebruikers (er zullen toch wel leden zijn die geen Nederlands spreken of lezen?) nauwelijks te hanteren.

    Ik gebruik deze app alleen maar om de betaling bij de parkeermeter aan te zetten. Jammer dat de Wegenwacht nog een eigen app hanteert, die had er wat mij betreft gemakkelijk bij gekund, het gaat notabene om de core business van de ANWB!

    Ik vraag me ook af of functies zoals filemelding, tanken, etc. veel gebruikt zullen worden. Die zaken zitten meestal ook in je navigatie en waarom zou je dan de ANWB-app daarvoor gebruiken? Je moet eerst de routes opslaan waar je -al dan niet regelmatig- gebruik van maakt, heel omslachtig, en als je een keer over een andere route naar x rijdt, krijg je de meldingen niet.

    De dongel zal ooit wel in alle auto’s verschijnen. Nou berg je dan maar, want dan is niets meer van je doen en laten op de weg veilig, lees privé. Dus of we daar op zitten te wachten, vraag ik me sterk af.

  4. Ik blijf het altijd zonde vinden als bedrijven koste wat kost hun huisstijlen en ontwerpen door pushen.
    Het lettertype en de opmaak van de app ver-schrik-elijk!

  5. Origineel geplaatst door hhkCivic
    Ik gebruik het eigenlijk alleen als ik ergens kom, en niet weet waar ik het beste kan parkeren of of het uberhaupt betaald parkeren is. Dus kijk ik naar t dichtsbijzijnde parkeergarage of goedkope parkeerzone.

    In een van de volgende versies komt er een uitgebreider parkeeradvies bij waar je makkelijk de goedkoopste parkeermogelijkheid kunt vinden.

    Origineel geplaatst door Dirk
    De app crasht elke keer tijdens het opstarten…

    Beste Dirk, vervelend en natuurlijk niet de bedoeling. Kun je appsupport@anwb.nl een email sturen? Dan kunnen mijn collega’s kijken of ze het voor je op kunnen lossen. Groet, Mark

  6. Mijns inziens kunnen de widgets juist een meerwaarde hebben: het zeer snel kunnen bekijken of er op routes ook files staan. Zo hebben de makers van TomTom’s Mydrive dit ook al ingevoerd en is het mogelijk routes te checken zonder überhaupt de app te openen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.