Reacties voor: Internetveteraan noemt iPhone ‘totale mislukking’

Oprichter Sachio Semmoto noemt de iPhone een totale mislukking. De functies zijn wel aardig, maar de verkoopcijfers zijn een lachertje ten opzichte van merken zoals Nokia.

Reacties: 18 reacties

  1. Leuk artikel hoor, maar liever mijn iphone dan welke concurrent dan ook.

  2. klinkt gek maar die gast weet niet waar hij het over heeft.

    apple is juist zo sterk Door zijn beperkte aanbod. Apple bied je het beste van de logische mogelijkheden die de concurrentie ook bied maar dan in 1 apparaat. met daar hooguit 3 varianten op. Zo doen ze dat met de computers en met de ipods. Wat heb je aan keuze als het in 1 keer goed kan. Voor wat de iphone mist ligt voor 70% in software de oplossing.

    apple kijkt naar wat ze zelf graag willen in hun eigen producten en kijken of dat aansluit bij waar de markt nu is. en soms verzinnen ze iets dat je nooit miste maar nu het er is kan je niet meer zonder.

  3. Het vergelijken met een bedrijf als Nokia vind ik een beetje dom qua verkoopscijfers. Nokia is al jaren een speler op de telecommunicatie maarkt. Apple niet. Nokia heeft een legio van modellen voor elke klasse,sexe etc. Apple niet.

    Apple brengt één model uit. Je houdt ervan of niet.

    Sony lachte Apple ook uit met Apple’s eerste ” walkman”….

    En het internet heeft niet veel te maken met Global System of Mobilecommunication , dus een goede bron zou ik het niet echt noemen

  4. Wat 4saus zegt.
    Het als nieuwkomer in de (telecom)markt met maar 1product het zó goed doen als Apple kun je toch geen mislukking noemen?
    Ik kan me niet herinneren welke fabrikant dat eerder deed.

  5. Apple zorgt dat apparaten ten dienste staan van de mens met een interface die iedereen begrijpt, helaas wordt dit door techneuten vaak miskent. Ik heb jarenlang als consultant voor Apple gewerkt en ken geen bedrijf dat zoveel investeerd in technologie. Alles is afgestemd op eenvoudig en betrouwbaar gebruik waar bedrijfszekerheid voorop staat. Helaas weet bovengenoemde schrijver niet waar hij overpraat, waarschijnlijk een en al jaloezie wat ik al zovaak heb meegemaakt, ik zou dagen kunnen schrijven over de werkwijze van Apple versus andere technologie, Apple is de absolute trendsetter en durft grote veranderingen aan in technologie, een van de grootste gaat nog komen maar daar over later mischien meer

  6. Op zich heeft hij gelijk. Zo’n geweldig apparaat als de iphone moet toch wel beter kunnen verkopen dan de 10 miljoen die ze gepland hebben in anderhalf jaar.

    Iedereen in mijn omgeving vindt de telefoon te gek en willen graag zo’n ding hebben maar apple maakt het de consument wel erg lastig. Je kan er wel aan komen maar dan heb je weer geen garantie en de prijzen die je Nederland ervoor moet neerleggen zijn ook aan de hoge kant. De mensen die de telefoon naar nederland brengen hebben redelijke hoge marges. Ik heb het er graag voorover maar kan me voorstellen dat veel mensen dan voor een andere telefoon gaan.

  7. Ok, deze man weet duidelijk NIETS van vergelijkingen maken…
    Hoeveel telefoons heeft nokia al op de markt gebracht? En hoe lang zijn ze al actief op de gsm markt?
    Hoeveel telefoons heeft Apple al op de markt gebracht? En hoe lang zijn ze al actief op de gsm markt?
    er bestaan toch DOMME mensen op de wereld, deze meneer is er een voorbeeld van!

  8. De iPhone een totale mislukking noemen aan de hand van énkel de verkoopcijfers is wat dwaas. En twee zinnen later wordt er dan weer gezegd dat ‘de functies op de iPhone prima zijn’. Een goed punt kan moeilijk bijdragen aan een TOTALE mislukking.
    ‘De verkoop van de iPhone is een totale mislukking’ was misschien beter geweest.
    En ik moet zeggen dat ik het wel met hem eens ben. Jobs had nog tonnen meer kunnen verdienen als hij zich niet had gebonden aan die dwaze koppelverkoop… En dan had hij nu niet met het hele hacking-probleem gezeten 🙂
    Maar alles bij één, I still love my iPhone 😀

  9. let maar op. Over een klein Jaartje prijst hij Apple de hemel in voor hun doorzettings vermogen en tactieken om de iphone aan de man te brengen. De beste stuurlui staan aan wal zeggen ze wel is.

    Ik denk dat Apple een van die stuurlieden is die daad bij het woord gevoegd heeft en zelf van wal is gegaan om de woeste zee die de mobile communnicatie heet te gaan bevaren. Maar omdat ze het anders doen dan de gevestigde orde krijgen ze tegenwind.

  10. Kijk eens wat een fan boys hier…
    Heb zelf ook een iPhone maar kom op heren niet zo happen!

  11. @Henk Jan Diederick

    als je achter een merk staat ben je een fanboy?
    je gaat niet zomaar ergens achter staan.
    Dus ik zie niet wat daar fout aan is.

    je kan niet ontkennen dat apple producten doen wat er beloofd is. en dat het er gelikt uit ziet en vaak geen gebruikshandleiding nodig heeft. Het bijbehorende prijskaartje is het product vaak meer dan waard.

    als mensen zomaar komen afgeven op een merk als apple dat toch een van de succesvolste en populairste merken van nu is tja dan kan je reacties verwachten.
    We kunnen ook stil blijven met z’n allen maar dat is ook zo saai. Afgeven op iets succesvols zonder het zelf beter te doen lijkt bij mij op jalousie.

    maargoed ik ben maar een fanboy
    what even that may be

    ik voel me de in iedergeval niet minder onder

  12. Wa ik wil zeggen is dat Apple gebruikers altijd in de aanval gaan.
    Ik lees dit soort dingen en ga vervolgens gewoon weer verder waar ik mee bezig was.
    Natuurlijk sta ik achter Apple maar ik lig wel ergens anders wakker van dan dit.

  13. Ik ben persoonlijk ook altijd geshoqueerd van windhoos verdedigers die zeggen dat OSX en de Mac niet goed is, terwijl ze er niet eens mee gewerkt hebben, laat staan ooit eens deze prachtige toestellen gezien en gebruikt hebben. ‘T is altijd hetzelfde:” te duur voor wat het (ik betaal heus niet meer gewoon voor het design hoor!)”, “het besturingsysteem, hoe heet het ook weer? is niet overzichtelijk”, … Dan ga ik ook in de aanval.
    In jouw geval, Henk Jan Dieterick zou ik er kunnen inkomen dat jij critiek geeft omdat je zelf ook een iPhone hebt

  14. Ik lees dit soort dingen en ga vervolgens gewoon weer verder waar ik mee bezig was.

    Jij mengt je toch ook in de discussie?

  15. Hij heeft wel een heel goed punt. In Amerika is de Uphone alleen beschikbaar vie AT&T in Europa nog maar in een paar landen. Marketing en verkooptechnisch is de Iphone een regelrechte flop. Het had zo mooi kunnen zijn voor Apple maar nu lopen ze miljoenen aan inkomsten mis.

    Ik denk ook dat de meeste mensen die nu een Iphone hebben de fanboys zijn. Voor de consument die gewoon naar een phone house of t for telecom gaat is de Iphone niet bereikbaar.

  16. De iPhone is Marketing en verkooptechisch totaal geen flop.
    Apple probeert exclusief te zijn , waardoor ze dus ook proberen om per land met een provider afspraken te maken. Door deze exclusiviteit probeert Apple naar mijn mening een hype te creeëren over de hele wereld, zoals nu gebeurd is.
    Als de 3G iPhone (zoals alle geruchten hem noemen) uitkomt zijn in heel veel landen op de wereld al contracten afgesloten met providers t.o.v. de iPhone die eerst alleen in de USA verkrijgbaar was.

    Deze exclusiviteit zorgt ervoor dat er over de hele wereld gepraat wordt over het product en geruchten verschijnen, zoals we hier op deze site bijna dagelijks tegenkomen.

    Apple hoeft dus niet meteen miljoenen iPhones af te zetten, maar dit moet opgebouwd worden, want ze zijn natuurlijk helemaal nieuw op het gebied van telefonie.

    In ieder nieuwsbericht van een aankondiging van een nieuwe telefoon van Nokia, Sony of Samsung wordt er een vergelijking gemaakt met de iPhone! Hoe kan dat?? (over goeie marketing gesproken)

    Ik ben het eens dat de verkoop achterblijft; al lange tijd zijn iPhones niet meer aan te slepen in USA, hoe dit kan is de grote vraag? problemen bij productie lijkt mij het meest voor de hand liggend, want geen een winkel meer die de iPhone kan leveren en dat al 2 tot 3 maanden voordat er een nieuwe iPhone komt! Hoeveel omzet wil je mislopen!?
    Het is dus altijd een groot mystery rondom Apple en dat is wat mij zo aanspreekt t.o.v. de concurrenten.

  17. 5 miljoen verkochte iphones met een winst van 200 dollar per iphone (50% weet je wel) . Het lijkt me dat ze bij Apple met de netto ontvangen 1 miljard dollar (jaja 1.000.000.000 !) toch minstens de ontwikkelingskosten hebben terugverdiend. Niet slecht voor een eerste poging op een woelige markt lijkt me…

  18. Het succes van een product afmeten aan de vraag of er in absolute aantallen wel genoeg van verkocht worden is natuurlijk volstrekt idioot. Zo kunnen we nog een paar mislukkingen noemen: Ferrari, Bugatti, Rolls-Royce, om maar een paar automerken te noemen. Groot voordeel van de iPhone, in vergelijking daarmee heel betaalbaar en toch een liefhebbersproduct. Stel je toch eens voor dat we allemaal in een VW Golf moesten rijden en met een Nokia moesten bellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.