Reacties voor: Internetten op iPad populairder dan op iPhone

Uit gegevens van Netmarketshare blijkt dat de iPad aanzienlijk meer voor internetten wordt gebruikt dan de iPhone. Inmiddels zouden de twee met zes procent van elkaar verschillen.
Lees het complete artikel → Internetten op iPad populairder dan op iPhone
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 5 reacties

  1. Ja, hoe zou dat komen ? 🙂 Grappige jongens die onderzoekers.

  2. Vreemd dat Android zo een laag aandeel heeft terwijl gezegd wordt dat het markt aandeel iOS voor iPhone lang en breedt ingehaald heeft.

  3. Dat ding koop je toch omdat je er goed op kan browsen? Het was inderdaad een kwestie van tijd, totdat de iPad de iPhone zou inhalen.

  4. @Frank van Manen: Precies! Daar waar de iPhone voornamelijk een device is om onderweg op te internetten is de iPad voornamelijk de vervanger van de ‘ouderwetse’ browser op de desktop of laptop.

    Het lijkt me zelfs aannemelijk dat binnen een paar jaar browsers voor tablets een hoger marktaandeel hebben dan browsers voor traditionele computers.

  5. Origineel geplaatst door Harry
    Vreemd dat Android zo een laag aandeel heeft terwijl gezegd wordt dat het markt aandeel iOS voor iPhone lang en breedt ingehaald heeft.

    Android is uitgesplitst in 2.2 & 2.3 (en hoe zit het dan met 3.x en 4.x)?

    Je kunt ook op een andere manier de data uitsplitsen op die website. En dan zie je dat iOS ongeveer 60% en Android ongeveer 20% van het mobiele internetverkeer behandelt.

    Ik denk dat de iPad simpelweg populairder is dan de andere (Android) tablets, en dat dit de iOS boost.

    Of dat Android gebruikers die hun browser zo instellen dat ze juist niet als mobile device worden herkent (en daardoor Flash kunnen draaien) ook in deze statistieken niet worden herkent (wilde gok)?

    Maar dat verklaart nog niet alles. Wellicht zijn deze, of de Android marktaandeel-cijfers, of beiden toch niet zo betrouwbaar?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.