Reacties voor: Internationale prijsverschillen iPhone 5s en iPhone 5c: Europa is duur

De iPhone 5s en iPhone 5c zijn relatief duur in Europa. In de VS ben je veel goedkoper uit, blijkt uit onze tabel met omgerekende prijzen naar euro's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 73 reacties

  1. Hoeveel kost het om een iPhone 5S van Amerika naar Europe te sturen?

  2. Absurd dat de duurste iPhone 5s in de VS goedkoper is dan de goedkoopste iPhone 5s in Nederland.

  3. Zo dan, top stukje tekst!

  4. Ik wacht gewoon tot hier verkrijgbaar is
    Dan kan ik hem los kopen en laten verzekeren.

  5. Als je naar de vs gaat en je Brengt een iPhone mee, ga je deze toch niet aangeven aan de douane zeker! wie is Er nu zo dom.. Dus je spaart sowieso 21 % uit!

  6. Ja, dat wil ik ook heel graag (toevallig gaat een goede vriendin naar de US volgende week), maar hoe zit het dan met het modelnummer? In de US wordt A1533 en aangeraden wordt toch om model A1457 te kopen, omdat dat het Europese model is. Heb ik dan wel wat aan de A1533? Want dan koop ik 1000x liever via de US natuurlijk!

  7. Boeie die prijzen, ga de iPhone 5S toch overslaan 😀

    Mijn iPhone 4 werkt nog prima. Straks nog iOS 7 erop

  8. Heel merkwaardig allemaal.
    Apple heeft enorm de focus op China, toch is de prijs in China een heel stuk hoger dan in VS.
    En ook Europa is wel erg duur uit. Bedenk daarbij dat we ook nog eens minder “waar” krijgen voor ons geld. Er is namelijk geen iRadio en Siri is niet in het Nederlands. En zelfs als je Siri in het Engels gebruikt, het merendeel van se extra services (sportuitslagen, restaurant boekingen) zijn ook gefocust op VS.

    Je kan merken dat het beleid van de EU, om de consument rechten te verdedigen zijn uitwerking heeft….not.

    Zelfde geintje zie je bij Netflix,… voor een fractie van de content,…betaal je 30% meer dan in VS.
    Ja, onze consumenten belangen worden wel goed verdedigd door die EU… not.

  9. Hoe groot is de kans dat je douanekosten moet betalen? Als je je nieuwe iPhone bijvoorbeeld in je broekzak bijhebt op de luchthaven.
    Ik reis weldra namelijk af naar de USA. Als ik dan toch voor het nieuwe model zou gaan is die besparing mooi meegenomen.

  10. Zijn er nog verrassingen dat een simmlock vrije variant in de VS nog beperkingen kent, zoals bepaalde ontbrekende 4G banden die in NL wel gebruikt worden bijvoorbeeld?

  11. Als je naar Amerika gaat en je koopt daar een iPhone, ga je hem toch niet aangeven aan de douane! Dit is dus sowieso 21 % uitgespaard aan btw!!

  12. Is het interessant om Dubai mee te nemen in dit overzicht? Ik heb zeer recent een nieuwe iPhone 5 gekocht in Dubai voor 490 euro omgerekend. Dit was niet in een officiële Apple Store, maar ik geloof dat een iPhone 5 in een officiële Apple Store omgerekend 530 kostte.

  13. Origineel geplaatst door Bart
    Hoe groot is de kans dat je douanekosten moet betalen?

    De kans is heel klein. De meeste consumenten lopen gewoon door het poortje, zonder iets aan te geven. Als je gepakt wordt zit je wel met een extra boete: je moet alsnog de 21% BTW betalen + 50% van de ontdoken belastingen als boete. Als je je iPhone zakelijk in de boekhouding wilt opnemen is het wel handig om aangifte te doen.
    Wij doen altijd wel aangifte, maar het is een vervelend en tijdrovend proces. Kan me voorstellen dat je liever doorloopt, scheelt weer een halfuur. Ik zou geen ‘slimme’ trucs toepassen, zoals kassabon tussen de vuile was stoppen of in de toilettas.
    Die trucs kennen ze al 😉

    Origineel geplaatst door Mark
    Is het interessant om Dubai mee te nemen in dit overzicht?

    Nog niet. Dubai hoort niet bij de eerste groep landen waar de iPhone 5s en iPhone 5c verkrijgbaar zijn, dus er zijn ook nog geen prijzen bekend.

    Origineel geplaatst door tslh
    Zijn er nog verrassingen dat een simmlock vrije variant in de VS nog beperkingen kent, zoals bepaalde ontbrekende 4G banden die in NL wel gebruikt worden bijvoorbeeld?

    Ja, je mist LTE-band 7 (2600MHz), dus je grijpt mis bij 4G van Tele2. Belgische operators gebruiken 1800MHz en 2600MHz (dus ook LTE-band 7), ik weet eigenlijk niet welke ze in de praktijk voor landelijke dekking gebruiken. Zijn er Belgen die dat weten?

  14. Ik ga binnenkort naar de VS. Ik wil daar graag een 5s halen, maar ik vraag me af of de t-mobile simlock vrije versie ook werkt op de nederlandse 4G ferquenties. Wie kan me daar bij helpen? Ik bedoel dan voornamelijk de 800 mhz band van KPN

  15. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Zijn er nog verrassingen dat een simmlock vrije variant in de VS nog beperkingen kent, zoals bepaalde ontbrekende 4G banden die in NL wel gebruikt worden bijvoorbeeld?Ja, je mist LTE-band 7 (2600MHz), dus je grijpt mis bij 4G van Tele2. Belgische operators gebruiken 1800MHz en 2600MHz (dus ook LTE-band 7), ik weet eigenlijk niet welke ze in de praktijk voor landelijke dekking gebruiken. Zijn er Belgen die dat weten?

    Is dat de enige beperking die je hebt als je de LTE-band 7 mist? Want dat is de reden waarom ik nu twijfel of ik hem volgende week uit de US mee zal nemen..als ik alleen de 4G van Tele2 mis, dan durf ik die gok wel te nemen natuurlijk! 🙂

  16. Mooi en handig overzicht!

  17. Sorry maar als jij met een 5S op zak gaat en hij verder volledig ingesteld is met een nederlandse sim erin dan kunnen ze je toch niet zomaar aanhouden?

    En verder is het kopen van een 4S uit de VS interessant.

    Trouwens als je goedkoop wilt doen hoef je niet perse naar de VS, een kennis gaat naar zijn familie in UK en daar kost de 5S omgerekend net geen 654 euro, en je betaald geen douane kosten want het is binnen EU en Shengen.

  18. Vergeet niet dat je geen garantie hebt in Europa als je een toestel in Amerika koopt

  19. @Bob: apple en garantie samen???

  20. Origineel geplaatst door Patryk
    …want het is binnen EU en Shengen.

    Voor de goede orde: het Verenigd Koninkrijk is lid van de EU maar neemt niet deel in het Schengen Agreement.

  21. hahaha aangeven bij de douane :’)
    gewoon hoes er omheen en zeggen dat het de iphone 5 is 🙂

  22. Mooi overzicht!
    Toch mooi dat ik nogsteeds goedkoper uit ben in Engeland in ponden dan in Duitsland en Frankrijk.
    Wel belachelijk hoe goedkoop ze in de VS zijn

  23. In heel veel winkels in de USA kun je de tax weer terug krijgen. Er zijn ook staten waar er geen sales-tax wordt geheven. Dan worden de verschillen nog groter/interressanter.

  24. Wat vergeten wordt bij prijsstellingen is:
    – logistiek naar land of continent
    – logistiek nationaal
    – lonen lokaal
    – vennootschapsbelasting
    – volume afzet vs kosten (in NL kleine afzet)

    De logistiek kosten zullen gezien het volume veel hogere kosten met zich meenemen dan in grotere landen. Daarnaast is de vennootschapsbelasting hier hoog. Alle kosten gaan ook omhoog door de hoge lonen in NL.

  25. Origineel geplaatst door Bob
    Vergeet niet dat je geen garantie hebt in Europa als je een toestel in Amerika koopt

    Als je er geen verstand van hebt zeg dan niks.
    Bij Apple heb je wereldwijde dekking mits het gekochte item is geregistreerd.

    Wel heb je “maar” 1 jaar garantie.

  26. Origineel geplaatst door Rob
    Als je er geen verstand van hebt zeg dan niks. Bij Apple heb je wereldwijde dekking mits het gekochte item is geregistreerd.

    Misschien moet Gonny daar maar op antwoorden. Als ik mij niet vergis heeft zij daar een tijdje geleden een artikel over geschreven ivm. de iPhone 5.

  27. Via de link op de Amerikaanse site staat per type de LTE banden. Nu geloof ik dat Nederland de 800 MHz gebruikt. Nu staat er bij dat type 800 DD. is dat hetzelfde?En via de UK kopen, hoe zit het dan met de LTE banden?

  28. Sorry voor de wat rare opmaak van de tabel, blog is niet geschikt voor tabellen uit Numbers e.d. Ik denk dat iedereen het wel begrijpt. Let op de stad Nebraska heeft 1% meer sales tax dan de staat Omaha.

    lijst met staten en de sales tax:

    Alabama4%
    Alaska0%
    Arizona6.6%
    Arkansas 6%
    California 7.5%
    Colorado2.9% Connecticut 6.35%
    Delaware 0%
    District of Columbia 6%
    Florida 6%
    Georgia 4%
    Guam4%
    Hawaii4%
    Idaho6%
    Illinois 6.25%
    Indiana 7%
    Iowa[35] 6%
    Kansas 6.3%
    Kentucky6%
    Louisiana4%
    Maine 5%
    Maryland 6%
    Massachusetts 6.25%
    Michigan6%
    Minnesota6.875%
    Mississippi7%
    Missouri4.225%
    Montana0%
    Nebraska 5.5%
    (Omaha)
    Nevada 6.85%
    New Hampshire0%
    NewJersey7%
    NewMexico5.125%
    New York 4%
    North Carolina 4.75%
    NorthDakota5%
    Ohio 5.75%
    Oklahoma4.5%
    Oregon0%
    Pennsylvania6%
    PuertoRico5.5%
    RhodeIsland7%
    South Carolina 6%
    SouthDakota4%
    Tennessee 7%
    Texas 6.25%
    Utah 4.7%
    Vermont 6%
    Virginia 6%
    Washington6.5%
    WestVirginia6%
    Wisconsin5%
    Wyoming 4%

  29. Als je bereid bent om naar een ander land te reizen, gewoon even wachten en hem belastingvrij in Dubai kopen. Hij zal daar omgerekend denk ik om en nabij 550 euro gaan kosten, afgaande op de huidige verkoopprijs van de iPhone 5 die ik daar recent gekocht heb (490 euro betaald voor een nieuw model, in Apple Store was hij 530 euro).

  30. Jammer dat er zo veel verschil in prijs blijft. Maar ik ben nog tevreden met mijn 5.

  31. Origineel geplaatst door Bob
    Vergeet niet dat je geen garantie hebt in Europa als je een toestel in Amerika koopt

    Origineel geplaatst door Rob
    Als je er geen verstand van hebt zeg dan niks. Bij Apple heb je wereldwijde dekking mits het gekochte item is geregistreerd.Wel heb je “maar” 1 jaar garantie.

    Moet je horen wie het zegt… Sinds kort heeft Apple de regels veranderd en geldt de garantie niet meer voor apparaten uit andere continenten (of in ieder geval uit de VS).

  32. @Rob: sorry maar ik werk bij Apple dus ik denk toch echt dat ik wel weet waar ik het over heb klanten met amerikaanse toestellen worden naar amerika verwezen wij geven geen service op amerikaanse toestellen

  33. Ik zou wel oppassen met het kopen van een iphone in het buitenland: een US iphone kan vaak niet vervangen worden in Europa, mocht hij kapot gaan. Ivm andere hardware.

  34. Ah zie net de discussie pas met Bob en Rob. Bob heeft wel gelijk voor zover ik weet.

  35. Het is niet meer normaal wat er word gevraagd voor iets wat niet meer nieuw is maar eerder standaard. Deze prijs mocht je vragen bij een telefoon die een echte breaker is. Zoals het uitvinden van de 1e iPhone (toen het nog een telefoon was voor de mensen met een hoger inkomen dan gemiddeld). Apple maakt gewoon misbruik van de consument. Dat merkte ik vorig jaar al bij de iPhone 5. Dit jaar versterkt dat gevoel alleen maar. iOS 7 zal ik zeker installeren op mijn iPhone 4S, maar een nieuwe iPhone kopen is voor mij niet interessant geworden met de plastice variant, en een geupdate iPhone 5 met vingerscanner, waar ze ook nog het volle pond voor vragen. Over veiligheid nog niet gesproken waar jouw vingerafdruk wel niet beland. Nee Apple, ik ken je niet meer zoals je was..

  36. Origineel geplaatst door aaipet
    hahaha aangeven bij de douane :’)
    gewoon hoes er omheen en zeggen dat het de iphone 5 is 🙂

    Dan je telefoon ontgrendelen met je vinger. Vlak voor hun neus. Haha

  37. Het probleem is niet wel of geen garantie .. maar onderdelen die verschillen. Is mij uitgelegd. Dus een knop kan wel vervangen worden, maar inruilen niet.

    Het gaat veranderen …. in London hebben ze al amerikaanse iphones en moederborden van iphones op voorraad om service te kunnen verlenen. (sinds Olympische Spelen) Dit blijkt een succes te zijn voor internationale service. En gaat ook in Amsterdam komen.

    @Jeroen: De vingerafdruk blijft versleuteld op de iphone en wordt expliciet niet gedeeld met icloud of enig ander extern databestand. Dat beloofd apple uitdrukkelijk na de NSA onthullingen van dit jaar.

  38. Jullie zeggen over de iphone 4s dat je geen douanekosten moet betalen omdat de kosten onder de grens van 430€ zitten dus als het klopt wat jullie zeggen en de iphone 5c in amerika is omgerekend 413€, zouhet beter zijn om een iphone 5c in amerika te kopen? Als je er bijvoorbeeld toch naar op reis gaat

  39. Mooi stukje! Ik denk dat uiteindelijk Hong Kong goedkoper zal zijn dan de US. Ik haal al mijn Apple spullen juist om die reden voornamelijk in Hong Kong, USA en Singapore.

  40. Het is jammer dat de iPhone hier zoveel duurder is dan in de VS. Te duur, naar mijn mening. Ik ga de iPhone 5S dan ook overslaan. Zouden meer mensen moeten doen.

  41. Kan er een artikel en pol gemaakt worden over de kleuren? Nu de kleur goud is toegevoegd ben ik wel benieuwd naar welke kleur het populairst is bij iPhoneclub.

  42. Origineel geplaatst door Thomaz
    Dan je telefoon ontgrendelen met je vinger. Vlak voor hun neus. Haha

    Of je drukt de sleep knop en ontgrendelt hem op de normale manier?

    En helaas klopt het wat mensen zeggen, Apple is leuk en in ben stapelgek op iOS maar de prijzen van de iPhones stijgen en dat terwijl ze al zo vreselijk duur zijn.

    Mensen blijven ze niet eeuwig kopen als het zo doorgaat, van mijn hele vriendenkring hadden de meeste mensen tot de 4(S) een iPhone maar omdat de prijzen zelfs omhoog gaan zijn de meeste overgestapt, zelfs diegenen die een heel Apple eco systeem thuis hebben.

    Van ene kant vind ik het erg, het zijn top producten maar dat de prijs zelfs omhooggaat is gewoon belachelijk.

  43. Mijn iPhone 5 (nieuw) heb ik in Polen gekocht vorig jaar eind december voor 2200 PLN via Orange. De wisselkoers was toen 4,45 PLN voor 1 EUR. Dus omgerekend in euro was ik 495,- EUR kwijt voor 16 GB versie.

  44. Origineel geplaatst door faried
    Ik wacht gewoon tot hier verkrijgbaar is Dan kan ik hem los kopen en laten verzekeren.

    Je kan producten uit buitenland gewoon laten verzekeren hoor. Ik heb een anwb verzekering.

  45. Origineel geplaatst door Jack
    Je kan merken dat het beleid van de EU, om de consument rechten te verdedigen zijn uitwerking heeft….not. …
    Ja, onze consumenten belangen worden wel goed verdedigd door die EU… not.

    Onderbouwing graag, want dit blijkt nergens uit.

    Bovenop de toestelprijs komen ook nog eens abonnementskosten, die in Nederland alsmaar stijgen. Dat slaat nergens meer op. Zeker nu Apple heeft besloten om de iPhone 5 gewoon te vervangen met die lelijke 5C. Een goedkopere iPhone 5 zit er dus ook niet meer in, terwijl ik daar met mijn iPhone 4 op heb gewacht (toentertijd kostte een abo bij T-Mobile met onbeperkt Internet nog €30 p.m.) Smartphones zijn een dure hobby geworden, ik vraag mij af of het dat allemaal nog waard is.

  46. Op dit moment verblijf ik in New York en kom begin oktober weer terug. Nu wil ik graag één of twee nieuwe iphone’s 5s meenemen.
    Nu zou ik graag willen weten of iemand daar ervaring mee heeft i.v.m aangeven bij de douane. Dit met reden omdat ik via België vlieg maar ik daar dus niet woon en dus eigenlijk niet van plan ben in dat land tax of btw te gaan betalen. Weet iemand wat dan de regels zijn?
    Daarnaast wil ik een ipad meenemen maar deze zit onder de grens van 430euro zoals in Nederland. Stel ik koop een iphone en een ipad zou ik in het slechtste geval over beide belasting moeten betalen? Overigens zijn we hier met 4 personen.

  47. Salestax kan je niet meer terug krijgen. Dat is volgens mij afgeschaft.

  48. Waarom staat Hong Kong er niet tussen? Daar zijn technologie-producten namelijk ook spotgoedkoop en daarmee verdient Hong Kong in jullie lijstje de 3e plaats.

  49. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ik zou geen ‘slimme’ trucs toepassen, zoals kassabon tussen de vuile was stoppen of in de toilettas. Die trucs kennen ze al

    Die bon stuur je natuurlijk gewoon per snailmail naar je huis-adres. 😉

  50. @Edwin Veldhuizen: idd edwin. Iphone 5s zal in HK 539 euro kosten vanaf 20 september

  51. Maar dus in europa heb je voor €599 een 16gb 5c en voor €699 heb je een 5s.Er werd me verteld in een eerder nieuwsbricht dat de gat in de markt tussen €350 – €500 lag. €599 voor een 5c vind ik er nog behoorlijk ver vanaf liggen en ikzelf denk dat het niet het verschil gaat maken in de markt. Dus je treft nu al niet de mensen waarvoor het uiteindelijk bedoeld voor was.De mensen die wel €599 in hun zakken hebben zullen volgens mij eerder gaan voor de 5s. zeker omdat je voor €100 extra gewoon een 5s kunt kopen die niet van dat goedkope plastic is gemaakt en vast nog wel in een aantal andere opzichten veel beter is dan de 5c.

  52. De salestax komt in de vs bovenop de prijs, het is nog niet in de Apple prijs doorberekend. Dus koop je een 5s 16gb dan betaal je aan de kassa 549 + 8% btw

  53. @Edwin Veldhuizen: Omdat de iPhone 5S ook meteen in het vasteland van China uitkomt. Hong Kong is eigenlijk gewoon van China.

  54. Als je een iPhone in Amerika koopt, dan kan je de doos toch niet meenemen? (als je hem niet aangeeft)

  55. Hoezo BTW en invoerrechten, iPhone gewoon in gebruik nemen en de factuur per post naar Nederland sturen…

  56. Origineel geplaatst door Jan
    Alabama4%
    Alaska0%
    Arizona6.6%
    Arkansas 6%
    California 7.5%

    Dat is op zich een leuke lijst… MAAR! Je kunt beter naar de link kijken die ik in het artikel gaf. New York hanteert op papier slechts 4% salestax, maar de stad New York wordt ook nog ook nog lokale salestax gerekend, waardoor je opeens op 8,875% zit. Da’s meer dan het dubbele.

    Origineel geplaatst door Richard
    Hoezo BTW en invoerrechten, iPhone gewoon in gebruik nemen en de factuur per post naar Nederland sturen…

    Ja, dat heet belastingontduiking. Kan, maar is wel strafbaar dus dat gaan we hier op iPhoneclub niet hartstochtelijk adviseren.

    Origineel geplaatst door Edwin Veldhuizen
    Waarom staat Hong Kong er niet tussen?

    Goed punt, voegen we toe.

    Origineel geplaatst door Kenny
    Jullie zeggen over de iphone 4s dat je geen douanekosten moet betalen omdat de kosten onder de grens van 430€ zitten dus als het klopt wat jullie zeggen en de iphone 5c in amerika is omgerekend 413€, zou het beter zijn om een iphone 5c in amerika te kopen?

    Nee, want je moet rekening houden met salestax (zoals een paar keer genoemd in het artikel). €413 + 8% salestax = €446 en dus boven de grens van €430.

  57. Eind oktober vlieg ik voor een maand naar Thailand. Met een tussenstop op Dubai. Heeft iemand ervaring met het kopen van een iphone op de luchthaven van Dubai. Of is dit duurder?

    Ook zag ik dat 5s in Bangkok aangeboden wordt voor 23900 bath – 560 euro.

    Is het raadzaam om de telefoon in één van beide landen te kopen? Iemand ervaring?

  58. @Gonny van der Zwaag: Volgens mij is die boete niet altijd, ik heb dat ooit een keer nagevraagd op Schiphol en pas volgens mij boven de 1000,- euro zou je een boete moeten betalen. Dus je kan het eigenlijk altijd wel gewoon proberen zolang je onder de 1000,- zit. Worst case moet je alleen de BTW betalen 🙂

  59. Enige nadeel van kopen buiten Nederland/de EU is dat je met minder garantie zit. Sowieso een jaar via Apple, maar daarna loopt je garantie via de winkel waar je je iPhone hebt gekocht. Als dit de Apple (online) store in Nederland is, kan je gewoon bij Apple langs.

    Dit kan je wel afvangen met een verzekering, maar dan moet je kijken of dat de moeite is (verzekering dekt meteen ook meer dan garantie, dus wellicht de moeite waard).

    En wat betreft douane: wat anderen al zeggen, gewoon apparaat in gebruik nemen en doosje, factuur, etc met de post naar huis. In het slechtste geval kunnen ze zien dat het een Amerikaanse iPhone is (ik weet niet of ze serienummers kunnen/mogen checken), maar dat zegt nog niet zo heel veel. Dat ding heb je gewoon kunnen kopen van iemand in Nederland die Amerikaanse iPhones invoert.

  60. Was er geen bericht onlangs dat je je ‘oude’ iPhone bij Apple stores kon inruilen bij het aanschaffen van een nieuwe? Is juist nu misschien handig, met de komst van de 5S/C, maar ik hoor er niets meer over. Iemand?

  61. Bye bye iphone

    Mooie 9 jaar gehad

  62. En hoe zit het als je een vriend in USa hebt wonen, en deze naar je toe stuurt per pakketpost?
    Zit daar serieus over na te denken, maar weet niet of dit een optie is ivm invoerrechten en derglijke. Iemand tips?

  63. @Jochem: Dat klopt dus niet als je een toestel uit amerika meeneemt heb je 1 jaar garantie maar als je toestel omgeruild moet worden moet je terug naar amerika

  64. @Denny: ik heb 2 jaar geleden de LifeProof case vanuit de VS besteld en ik moest bij de post bijna 50% van de aanschaafwaarde betalen (invoerrrechten etc..). Ik denk dat de post verplicht is om dit te doen.

  65. @Denny: Ik heb veel goederen uit de VS laten komen in ‘t verleden, soms moest ik net als @NaviPhone (veel!) invoerrechten betalen en soms ook niets…

    @allen: ik zie veel verhalen voorbij komen, met dat de douane maar moet bewijzen dat… maarre, ‘t is net andersom! JIJ moet aan de douane bewijzen dat je die gouden iPhone (die nog niet eens in NL verkrijgbaar is) van wie of waar gekocht hebt. en dan ga je dus nat, ook al heb je de bon, doos, etc. naar jezelf gestuurd.

  66. USA import is zeker interessant, maar je loopt een (heel klein) risico als je op Schiphol door de douane loopt.

    Ik ben in de afgelopen 20 jaar slechts 1 keer aangehouden, en heb uiteindelijk €80 moeten aftikken omdat ik een 32GB ipad niet had aangegeven. Geen boete gehad, omdat het bij 1 artikel onder de €1000 bleef.

    De douane kan overigens ter plekke (per telefoon) een serienummer controleren, en dan heb je echt geen verweer meer.

    De €430 grens is ex sales Tax, dus de 5C valt bij de huidige koers net binnen de grens.

  67. Gewoon je telefoon thuislaten. En in het buitenland een nieuwe kopen. Maar de meeste kunnen nog geen minuut zonder telefoon…dus ook geen optie.

  68. ik vlieg over 3 weken naar Las Vegas.
    Is het voordelig voor mij om daar een iPhone te kopen?
    (zonder t aan te geven)

    en als je de doos gewoon in je bagage hebt…?
    kunnen ze daar moeilijk over doen? of is die kans ook heel klein?

  69. Origineel geplaatst door UtregCity
    @Denny: Ik heb veel goederen uit de VS laten komen in ‘t verleden, soms moest ik net als @NaviPhone (veel!) invoerrechten betalen en soms ook niets…@allen: ik zie veel verhalen voorbij komen, met dat de douane maar moet bewijzen dat… maarre, ‘t is net andersom! JIJ moet aan de douane bewijzen dat je die gouden iPhone (die nog niet eens in NL verkrijgbaar is) van wie of waar gekocht hebt. en dan ga je dus nat, ook al heb je de bon, doos, etc. naar jezelf gestuurd.

    En ik begreep ergens als je op t pakketje zet dat t een gift is dat t dan niets extra kost? Klopt dit?

  70. De salestax in de VS verschilt niet alleen per staat, maar ook per plaats. Miami kan duurder zijn dan Orlando terwijl ze beiden in de staat Florida liggen.

    Salestax krijg je NIET terug bij het verlaten van de staat of de VS. Wat wel kan is vanuit een andere staat laten bezorgen en dan profiteren van lagere of geen salestax.

  71. Garantie ….? Toevallig zit ik nu net in New York. Had net voor de reis een Ipad mini gekocht. Deze ging stuk in New York. Oververhit…. en volledig dood. Naar de Apple store gegaan. Daar werd deze gewoon netjes omgeruild voor een nieuwe. Dit zou geen probleem met garantie in Nederland moeten opleveren. Heb via de mail een bevestiging van deze omruiling gekregen. Waarom zou de Apple Store in Nederland een andere polici hanteren?

  72. @jill: Dat ligt er maar net aan of ze jou helemaal over de kop trekken! Komen ze een verpakking tegen met aankoopbon en jij geeft dat ding niet aan, dan fraudeer je. Dan kan het misschien nog eens duurder worden dan die 21% erbij.

  73. Ik ken iemand die in Dubai woont. De iPhone is daar ook goedkoper! Maar wat als het modelnummer A1457 en simlock vrij is? Kan ik de iPhone dan volledig hier gebruiken? Ook met 4g netwerk? Hoop dat iemand mij dat kan vertellen?

    @Mike: Ik ben net terug uit Vegas ze waren uitverkocht 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.