Reacties voor: Intern Apple-document toont bezorgdheid over iPhone-groei

Uit een intern document van Apple blijkt dat het bedrijf zich druk maakt over de verdere groei van de iPhone. Concurrenten hebben hun hardware drastisch verbeterd, zo valt te lezen. Maar ook het ecosysteem van de concurrenten is beter geworden. Daarbij wordt vooral gedoeld op Android-toestellen die een groter scherm hebben of voor minder geld […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Dat betekent dus innoveren Apple! Ben benieuwd naar de iPhone 6.

  2. Goed nieuws denk ik! Dit houd Apple scherp en komt denk ik alleen maar ten goede voor de toekomst van de iPhone 🙂

  3. Het is gewoon onredelijk om te verwachten dat Apple die grote voorsprong behoudt. Dat is Ford met zijn auto’s natuurlijk ook niet gelukt. Innovatie wordt altijd uiteindelijk ingehaald door de standaardisatie van de noviteit.

    Apple’s voorsprong kwam altijd door de aandacht voor mooi design en kwaliteitsmaterialen (saffier glas komt er aan!) en de betere integratie van hard- en software.

    Het was de unieke geest van Steve Jobs die er twee keer voor heeft gezorgd dat de markt geschokt werd (iPhone en iPad) maar de kans dat dat nogmaals gaat gebeuren wordt natuurlijk van zichzelf steeds kleiner (kansberekening, dood Steve Jobs, aversie die nu al merkbaar is tegen het succes van Apple enz).

    Maar voor mij geeft dat niet. Ik ben blij met goed geïntegreerde producten van een leverancier met aandacht voor design, stijl en innovatief gebruikersgemak

  4. Origineel geplaatst door vanHorck: Het is gewoon onredelijk om te verwachten dat Apple die grote voorsprong behoudt. Dat is Ford met zijn auto’s natuurlijk ook niet gelukt. Innovatie wordt altijd uiteindelijk ingehaald door de standaardisatie van de noviteit.

    Apple’s voorsprong kwam altijd door de aandacht voor mooi design en kwaliteitsmaterialen (saffier glas komt er aan!) en de betere integratie van hard- en software.

    Het was de unieke geest van Steve Jobs die er twee keer voor heeft gezorgd dat de markt geschokt werd (iPhone en iPad) maar de kans dat dat nogmaals gaat gebeuren wordt natuurlijk van zichzelf steeds kleiner (kansberekening, dood Steve Jobs, aversie die nu al merkbaar is tegen het succes van Apple enz).

    Maar voor mij geeft dat niet. Ik ben blij met goed geïntegreerde producten van een leverancier met aandacht voor design, stijl en innovatief gebruikersgemak

    eens!

  5. Apple zal deze slag niet meer kunnen winnen. Op dit moment lopen ze zo gigantisch achter op hun concurrenten qua producten en prijzen. Het enige nog is de Hype apple maar hoelang zal zo iets stand houden. Hopen dat dit jaar de nieuwe product lijn komt wat wel belooft is ( tim ) maar het is al april dus ja, waar blijft het

  6. Ook Apple krijgt te maken met de wet van de remmende voorsprong …

  7. Samsung betaalt zich suf aan enorme reclamecampagnes, sponsoring van grote RTL shows als The Voice en beïnvloeding of sponsoring van verkopers waarmee ze de markt hebben veroverd. In andere landen zal dat net zo gaan.

    Van Apple heb ik nog nóóit één TV spotje gezien over welk Apple product dan ook en ook geen enkele andere advertentie. Alleen in Amerika lijken ze dat veelvuldig te doen.

    Logisch dat je dan een enorm marktaandeel kwijtraakt als je vrijwel niks aan marketing doet. Samsung heeft intussen een groot deel van de markt daardoor kunnen veroveren.

    Tijd dat Apple eens in actie komt!

  8. Ondanks dat ik een fanatieke en gewinterde Apple gebruiker ben (dus nog uit de tijd dat je een Mac kocht om alles behalve als status symbool) ben ik de liefde voor het bedrijf inmiddels wel verloren.

    Ik blijf de spullen vast nog lang gebruiken maar de liefde is weg, dat blinde kijken naar Apple zoals velen hier doen is er voor mij niet meer bij. Apple is een groot maar voornamelijk akelig bedrijf geworden wat denkt boven de rest te staan en dat vind ik jammer.

    Het is een bedrijf zonder visie geworden. Toen Steve nog leefde zag ik de buzz rond hem nooit zo. Nu hij al wat langer dood is begrijp ik het Des te meer.

  9. Waarom zouden ze achter staan? Dat horloge komt er hoor. Maar dat zal weer iets zijn waar concurrenten dan weer vijf jaar voor nodig hebben om het na te maken.

  10. Worden ze eindelijk wakker! 2007 is lang geleden! De smartphone is allang niet meer hip! En de concurrentie heeft echt iets te bieden nu! Apple moet echt de iPhone vernieuwen! Groter scherm zou een goede 1e stap zijn! Daarnaast is het echt belachelijk dat ik niet alle bestanden op mijn iPhone kan versturen via Whatsapp of andere chat app’s of email bijvoorbeeld!! De concurrentie snapt het wel! Daar kan ik alle bestanden versturen net als op een pc! Apple snapt blijkbaar niet dat mensen inmiddels hun telefoon als computer gebruiken! Ik ben een iPhone gebruiker van het 1e uur maar loop nu echt tegen beperkingen op! Als de iPhone 6 dezelfde beperkingen heeft dan is het voor mij voortaan alleen Apple computers met een Android telefoon!

  11. Origineel geplaatst door keeske
    Waarom zouden ze achter staan? Dat horloge komt er hoor. Maar dat zal weer iets zijn waar concurrenten dan weer vijf jaar voor nodig hebben om het na te maken.

    De vraag is of de Apple horloge iets zal toevoegen, kennende Apple niet echt zeker niet de eerste paar generaties maar dat is om klanten uit te melken.

    Ik was een iPhone gebruiker vanaf begin maar nadat mijn iPhone 4 super traag werd ba iOS7 wou ik niet weer een rib uit mijn lijf verkopen, concurrentie had meer te bieden en dat zelfs voor een prijs die lager is dan die van de iPhone 4S nu (Nexus 4, toch wel de beste tegenhanger van de iPhone)

  12. @Frodo: Apple vecht al jaren tegen de heersende steelcultuur (lees: illegale software, film en muziek) dat is o.a. de reden waarom Apple zoveel heeft dichtgetimmerd. ik ben een groot voorstander van legaal downloaden en gewoon betalen voor de content waarvan je wilt genieten of die je wil gebruiken. En ja dat kost geld, als je wilt stelen en virussen wil binnen halen (of prism) koop dan een android.

    @vanHorck: helemaal met je eens!

  13. Ik snap de meeste kritiek hier wel. Ik kijk ook regelmatig naar andere GSMs. Zo vind ik de nieuwe van HTC errug mooi. Maar mijn probleem is dat ik totaal niet kan wennen aan Android. Ik onderhoud ook de Android GSM van mn dochter en wordt regelmatig gek van de onlogica en de happeringen. Ook na langere tijd, is het voor MIJ een frustrerend systeem.

    Dus zo lang Apple mij tevreden houdt met snelheid van de software en kwaliteit van de camera zal ik zeker bij Apple blijven. En ik heb hele hoge hoop vwb de iWatch. Laten we ons maar weer verrassen….

  14. Ik begrijp heel goed dat Apple met de tijd mee moet .
    Maar om de concurrentie voor te blijven zullen ze misschien met meerdere modellen op de markt moeten komen .
    Ik hoop dan wel echt dat er ook een iPhone blijft bestaan zoals deze met 4inch scherm en dat er gewoon andere formaten bij komen voor de mensen die dat graag willen

  15. @vanHorck, je vergeet de iPod, en naar Jobs zelf kijkend heeft hij met Pixar nog een aardverschuiving teweeg gebracht, door de ontwikkeling van de animatie film.

  16. @Alfred: en ook de Mac heeft wel eens geschokt hoor 🙂

  17. Het punt is dat Apple wel degelijk innoveert, maar dat de concurrentie net zo snel alles kopieert. Kijk naar de Galaxy S5 met de vingerafdrukscanner en gouden kleur. Denken jullie jou echt dat hun hier al mee bezig waren voor 10 september? Wat Apple ook doet, het wordt gelijk ordinair overgenomen en na een aantal maanden beschouw je het dan ook niet meer als innovatief.

    Verder gaat het mij ook om het totale plaatje. Ik heb een MacBook, iPad en Apple TV naast mijn iPhone, en dit werkt grandioos met elkaar. Mensen die een MacBook hebben in combinatie met een Samsung toestel en een Nexus tablet hebben in de verste verte geen idee wat ze missen, en hebben een heel andere kijk op alle multimedia als bijvoorbeeld ik. Het gaat mij dan ook niet los om de iPhone maar om wat het in z’n totaliteit doet, en daarin is zowel een iPhone als een iPad als een MacBook niet te verslaan voor mij.

  18. Het klopt dat Samsung de boel kopieert ik heb ook enorme hekel aan dat bedrijf.

    Maar als iPad gebruiker weet je niet wat je mist qua functies en vrijheid met een Nexus tablet, jij bent de baas en niet de apparaat.

    Daarom als mijn iPad 3 geen update krijgt of te traag wordt verlaat ik de laatste stukje van de Apple wereld en ga voor een Nexus vanwege de vrijheid die ik op mijn ipad mis maar wel op mijn telefoon (Nexus) heb.

    Je weet pas wat je mist als je iets in handen krijgt die het wel kan, dat ontdekte die toen ik een gokje nam en van de iPhone naar Android ging vorig jaar en ik heb daar geen spijt van.

  19. Origineel geplaatst door Kees
    Het punt is dat Apple wel degelijk innoveert, maar dat de concurrentie net zo snel alles kopieert. Kijk naar de Galaxy S5 met de vingerafdrukscanner en gouden kleur. Denken jullie jou echt dat hun hier al mee bezig waren voor 10 september?

    Natuurlijk waren ze hier al mee bezig voor 10 september, een telefoon ontwikkelen duurt wel wat langer dan 2 maandjes hoor.

    En noem je nou echt de gouden kleur innovatie? G telefoons zijn er al jaren, daar heeft Apple echt niets mee te maken hoor.

  20. Maar ook het ecosysteem van de concurrenten is beter geworden.

    Wat is dan het ecosysteem van de concurrenten? Afgezien van de vele *Droid varianten en de honderden *Droid smartphones/tablets van het merk Samsung tot het merk FuYongHai?

    iOS is zeker niet perfect, niets is perfect. iOS is tenminste redelijk consistent. Android is niet meer of minder dan een mislukte Linux fork (dixit Linus Torvalds) waar elke producent zijn ongebreidelde fantasie kan op loslaten.

    Hartelijk bedankt voor het interessante artikel. 😉

  21. @Donstil: Blijf vooral in je droom geloven. Je ziet het aan de smartwatches van Samsung. Ze horen geruchten en willen zo snel mogelijk een eigen product daarvan, zodat het lijkt alsof ze de eerste zijn of dat ze er allang mee bezig waren. Maar aan het product te zien is het totaal niet doordacht en zeer gehaast werk geweest zonder echt van toegevoegde waarde te zijn. Zelfde met de vingerafdrukscanner, als ze er al voor 10 september mee bezig waren konden ze hem minstens wat beter maken dan die van de iPhone. Maar dat is ie niet.

    En over de kleur. Denk je nou echt dat Apple zomaar wat kleuren bedenkt en op z’n producten zet. Er gaat enorm veel research aan vooraf of mensen het wel zien zitten etc. Veder begin ik niet over de chip en camera etc. Dacht dat dat wel voorzich sprak. Wederom een van de snelsten telefoons met een van de beste camera’s in de smartphoneweteld. Wat hebben we allemaal toch veel te zeuren..

  22. De 5 is mijn laatse Iphone, ik ben er klaar mee, de aan/uit knop doet het niet, jailbrake is niet meer te doen. De tijd dat Apple op grote hoogte staat is voorbij. Afgelopen verder kijken dan Apple lang is.

  23. Origineel geplaatst door Kees
    @Donstil:Blijf vooral in je droom geloven. Je ziet het aan de smartwatches van Samsung. Ze horen geruchten en willen zo snel mogelijk een eigen product daarvan, zodat het lijkt alsof ze de eerste zijn of dat ze er allang mee bezig waren. Maar aan het product te zien is het totaal niet doordacht en zeer gehaast werk geweest zonder echt van toegevoegde waarde te zijn. Zelfde met de vingerafdrukscanner, als ze er al voor 10 september mee bezig waren konden ze hem minstens wat beter maken dan die van de iPhone. Maar dat is ie niet.En over de kleur. Denk je nou echt dat Apple zomaar wat kleuren bedenkt en op z’n producten zet. Er gaat enorm veel research aan vooraf of mensen het wel zien zitten etc. Veder begin ik niet over de chip en camera etc. Dacht dat dat wel voorzich sprak. Wederom een van de snelsten telefoons met een van de beste camera’s in de smartphoneweteld. Wat hebben we allemaal toch veel te zeuren..

    Hahaha ik heb ineens door welk type gebruiker jij bent en het heeft daarom geen zin om verder met onderbouwing te komen verwacht ik.

  24. Ach, we zullen het allemaal wel zien als het gebeurt.

    Een van de voorspellingen dat het bergafwaarts gaat met Apple is gebaseerd op de bouw van het nieuwe hoofdkantoor.

    Zodra je je geld in kolossaal vastgoed gaat steken, zo redeneert de ‘deskundige’, kom je als bedrijf in een minder flexibele fase, met een te groot midden management, en begint je te bouwen aan het einde van de succesformule, het einde van flexibel inspelen op marktontwikkelingen.

  25. @Timosha: …”HELD”..volkomen eens!!..

  26. Origineel geplaatst door Timosha
    Maar ook het ecosysteem van de concurrenten is beter geworden.Wat is dan het ecosysteem van de concurrenten? Afgezien van de vele *Droid varianten en de honderden *Droid smartphones/tablets van het merk Samsung tot het merk FuYongHai?iOS is zeker niet perfect, niets is perfect. iOS is tenminste redelijk consistent. Android is niet meer of minder dan een mislukte Linux fork (dixit Linus Torvalds) waar elke producent zijn ongebreidelde fantasie kan op loslaten.Hartelijk bedankt voor het interessante artikel.

    Zeker nooit met een Nexus gewerkt?

    iOS ging bergafwaarts maar het gaat sinds de iOS 7 (op de bugs na) beter, ik denk ook dat iOS 8 verder wordt verbeterd.

    Maar qua kwaliteit gaat het wel de verkeerde richting met de iPhone, de prijs die je betaald is flink maar dan vind ik een losse knop of scuff gate iets wat absoluut niet mag voor zo’n prijs.

    Dan ja dan doet de concurrentie het niet beter maar de HTC One M8 is de eerste niet Apple toestel die in mijn ogen qua bouw kwaliteit bovenaan zit, en met de GPE editie zal het alleen beter worden.

    Sorry naar Apple loopt achter de feiten aan.

  27. Origineel geplaatst door Veronica
    Zeker nooit met een Nexus gewerkt?

    Nee, nooit gebruikt laat staan mee gewerkt. Nexus, FuYongHai of ChopTjoy ik ben het volkomen eens met Linus Torvalds dat Android een mislukte Linux fork is.

    Wat heeft de rest van jouw, standaard negatief, epistel te maken met het ecosysteem van de Apple concurrenten?

  28. Origineel geplaatst door Ronald
    Ach, we zullen het allemaal wel zien als het gebeurt. Een van de voorspellingen dat het bergafwaarts gaat met Apple is gebaseerd op de bouw van het nieuwe hoofdkantoor. Zodra je je geld in kolossaal vastgoed gaat steken, zo redeneert de ‘deskundige’, kom je als bedrijf in een minder flexibele fase, met een te groot midden management, en begint je te bouwen aan het einde van de succesformule, het einde van flexibel inspelen op marktontwikkelingen.

    #Waarheid

  29. Origineel geplaatst door Timosha
    Wat heeft de rest van jouw, standaard negatief, epistel te maken met het ecosysteem van de Apple concurrenten?

    Kan ik ook over jouw zeggen, wat hebben wij aan jouw zware fanboy gedrag? Ik zeg niet dat Apple slecht is ik zeg dat het op bepaalde punten bergafwaarts gaat, maar jij zegt wel dat Android slecht is, maar je hebt nooit met een Nexus gewerkt dus jouw woorden zijn niks waard.

    Ik werk met beide Mac op mijn school en Windows privé, hetzelfde met mijn iPad en Nexus 4 dus ik kan tenminste iets over zeggen in plaats van iets slecht noemen waar ik geen verstand van heb.

  30. Origineel geplaatst door Veronica
    Kan ik ook over jouw zeggen, wat hebben wij aan jouw zware fanboy gedrag?

    Fanboy? Maar kindje toch. In 1978 was ik een Apple fanboy nu hoogstens nog een fangrandpa. De kleinkinderen zijn nu de fanboys.

    Het is niet omdat ik die Nexus goegelfoon niet ken dat ik niet weet hoe een Linux fork zoals Android werkt. Ik denk dat ik sinds 1966 zo ongeveer met alle besturingssystemen gewerkt heb die bestonden en nu nog bestaan.

    PS:
    Over school gesproken: “jouw” is een bezittelijk voornaamwoord 😉

  31. @Klaas: Succes en veel plezier

  32. Apple is gewoon veel te duur daarom verliezen ze marktaandeel. Mensen zitten niet te wachten op een uitgeklede versie een topmodel. Ik deze tijd dat bedrijven die luxe artikelen verkopen zoals juweliers failliet gaan, willen steeds meer trouwe Apple-klanten de hoge prijs ven de producten niet meer betalen. Apple maakt bakken met winst. Als ze marktaandeel terug willen winnen zullen de prijzen fors omlaag moeten.

  33. Leuk dat hier mensen ook over de Nexus 4 discusseren. Zelf ben ik een jaar of 2 overgestapt van een iPhone 4 naar een Nexus 4. Het had zowel voor- en nadelen.
    De voordelen zijn dat je net iets groter beeld hebt, maar vooral dat je zoveel kunt veranderen in het AndroidOS, waardoor je alles naar eigen wens kan instellen.

    Toch zaten er wat haken en ogen aan die telefoon, zaken waar misschien totaal niet over nagedacht is. Zo zit de luidspreker van de Nexus 4 aan de achterkant van het toestel, waardoor de luidspreker niet te horen is wanneer het toestel op een vlak oppervlak ligt. En zo was de camara van de Nexus 4 gewoon ronduit slecht te noemen, waarbij mijn iPhone 4 nog betere plaatjes schoot. Maar het ergste was nog de batterij(waar LG zo bekend om stond). Deze was gewoon binnen een dag leeg. Ook het opladen duurde een eeuwigheid. Door deze kleine zaken ben ik toch maar weer teruggegaan naar de iPhone. Misschien is het niet altijd de hipste of snelste telefoon, maar wat hij moet doen, doet hij (bij mij) goed.

  34. Mijn oude iPhone 4 is inmiddels aardig op zijn eind, en ik ging er eigenlijk automatisch vanuit dat mijn volgende smartphone de iPhone 5s zou worden. Maar ik ben eens in de winkel gaan kijken en nu weet ik het niet zo zeker meer…

    Ik wil toch wel erg graag een groter scherm voor mijn telefoon en de grootte van het scherm van de 5s viel me vies tegen. En het is toch ook wel heel handig als je je muziek en foto’s op een sd-card kan kwakken. Ik had het nooit gedacht, maar ik zit nu toch echt met een schuin oog naar Android-telefoons kijken.

    Na het immense succes van de iPhone en de iPad, en misschien ook wel door de dood van Steve Jobs, zijn ze naar mijn bescheiden mening niet echt heel vernieuwend bezig geweest.

    Dus ondanks het feit dat ik al 2,5 jaar lang best tevreden ben over mijn iPhone 4, neig ik er steeds meer naar om over te stappen naar Android.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.