Reacties voor: Intel mocht bijna een iPhone en iPad-processor produceren

Steve Jobs was bijna in zee gegaan met Intel om de processor voor de iPhone en iPad te ontwikkelen. Was dit gebeurd, dan waren afspraken die zouden leiden tot de A4-processor niet doorgegaan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 8 reacties

  1. Ik vind de intel atom processor erg traag. Heb er Linux en windows opgedraaid beide zijn niet vooruit te branden. Gelukkig heeft appel voor ARM gekozen.

  2. Wat een held, die Tony Fadell, jammer dat ie weg is… hoewel ie nu wel vette thermostaten maakt 😉

  3. Wat een flauwe manier om je gelijk te halen. Valide argumenten wegen zwaarder dan hard lopen roepen… Desalniettemin, de huidige ARM processors houden zich goed staande.

  4. @Dcbeaux: Misschien ligt dat meer aan de software, dan aan de processor.

  5. Gelukkig maar dat Fadell zijn zin heeft doorgedrukt! De Atom processor gebruikt veel te veel stroom en wordt veel te heet voor een iPhone. Pas over twee generaties zal de Atom op het niveau zitten waar de A4/A5 nu zijn, waarschijnlijk dan wel met betere prestaties.

  6. Ik hoop dat ik in het boek terug kan lezen wat de argumenten van Fadell waren. Ik lees een en andere in eerdere reacties, maar in de artikel zelf zie ik niks van terug waarom Fadell zo fel tegen Atom was.

  7. @Dcbeaux: Linux en windows zijn ook veel zwaardere OSsen dan het iOS. en ze zijn nooit geoptimaliseerd voor de processor die jij geteste hebt.
    Hoe je het ook vergelijken wilt het blijft ongelijk en oneerlijk en dus eigenlijk niet goed vergelijkbaar omdat ze in basis als zo veel verschillen.

    Apple heeft voor iOS alles in eigen hand gehad. het soort processor konden ze zelf samen laten stellen met de ingekochte kennis op basis va ARM technologie. Daaromheen is iOS gebouwd om er optimaal gebruik van te maken,
    Windows en linux werken vaak omgekeerd. ze proberen een OS te zijn dat overal op moet kunnen draaien. Heel erg knap dat dat ook lukt maar dat zal niet op elke processor even snel en soepel lopen natuurlijk,

  8. Wat zal Intel die Tony Fadell haten zeg..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.