Reacties voor: ‘Intel Inside’: 1.000 Intel-mensen werken aan iPhone 7-chip

Intel heeft een team van 1.000 medewerkers aan het werk gezet om de LTE-modemchip voor de iPhone 7 te maken. Voorheen werden de chips geleverd door Qualcomm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Ik las op 9to5mac dat Intel al ver gevorderd is met het 10nm procédé. Apple zou dit met belangstelling volgen. Mogelijk dat Apple in de toekomst de A10 soc compleet door Intel laat maken. Dat betekent niet alleen een klap voor Qualcomm maar ook voor TSMC en Samsung. Al weet ik niet of Intel voldoende productie capaciteit heeft voor de grote hoeveelheid soc’s die Apple verlangt.

  2. Apple houdt dat laatste proces liever in eigen huis, omdat ze erg goed zijn in verticale integratie en …

    Misschien ligt het aan mij, maar bij ‘verticale integratie’ gaat er niet meteen een belletje rinkelen…
    Wellicht is iets meer uitleg op z’n plek?

  3. Ze zullen de volgende iPhone wel maar met 1 type processor maken. Al schijnt er geen verschil te zitten bij de 6S gaat Apple er bij de volgende vaak wel wat aan doen. Net als bij bend gate en de rest.

  4. Kan ik hier uit afleiden dat ze mogelijk afstappen van arm cpu’s?

  5. Apple houdt dat laatste proces liever in eigen huis, omdat ze erg goed zijn in verticale integratie en …

    Origineel geplaatst door Ferryman
    Misschien ligt het aan mij, maar bij ‘verticale integratie’ gaat er niet meteen een belletje rinkelen…
    Wellicht is iets meer uitleg op z’n plek?

    Dat wil zeggen dat Apple graag meer en meer technologie in eigen handen heeft. Zoals de Apple Ax (iPads, iPhones) chips die ze nu helemaal zelf designen. In de iMac Retina 5K zat al een eigen ‘controller’, omdat er nog geen 5K schermen op de markt waren die aan 60 hz beelden konden verversen.
    Ze hebben sowieso ook al zelf de software in handen, etc. …
    Het gaat dus over het feit dat Apple verticaal alles in handen heeft, alle technologie. In plaats van horizontaal, zoals een Samsung of HTC (ik zeg maar iets) waarbij ze veel meer op andere bedrijven rekenen om al dan niet vitale onderdelen van het totaalpakket te voorzien.

  6. @sidderke: Thanks! Dus een beetje vergelijkbaar met wat je (op HRM gebied dan) ‘insourcen’ (itt outsourcen) zou kunnen noemen?

  7. @Ferryman: ja eigenlijk wel dus. Zoals het artikel al zegt, Apple ontwerpt het complete SoC pakket. Het ontwerp van bepaalde delen (zoals dus het modem) wordt een licentie opgenomen. Het totale design blijft echter in handen van Apple (de zogenaamde A-serie chips). Nadat Apple de complete chip ontworpen heeft laten ze een grote chipfabrikant de SoC produceren (Samsung en TSMC dit jaar). Theoretisch zou Intel dat ook kunnen maar het vergt enorme investeringen om zo’n chip productielijn op te zetten.

  8. Houdt dit in dat de chips ook een stuk sneller zijn? Dus dat de iPhone 7 verschrikkelijk snel wordt?

  9. Steeds meer carrier-chip technologie van Qualcomm komt vrij omdat hun meerjarige octrooien aflopen
    Daar duiken de anderen nu bovenop.

  10. @sidderke: @Ferryman: Het idee erachter is niet dat Apple ‘meer technologie’ in handen heeft (al is dat zeker een gevolg), maar dat Apple meerdere stappen van de productieketen van een iPhone beheert. Zo kan Apple het eindproduct nog strakker redigeren.

    Als voorbeeld: het ontwerpen van zo’n SoC is in handen van Apple. Als Apple gewoon een standaardchip zou afnemen van Intel, dan is er minder sprake van verticale integratie, dan als ze zelf een chip ontwerpen dat dus ook specifiek ontworpen is voor Apple’s producten. Als het produceren van de chip in de toekomst óók in handen van Apple is, dan geldt dat als een toename van de verticale integratie, want Apple neemt nóg een stap in het productieproces voor eigen rekening.
    Nog een voorbeeld is de Apple Store: Apple probeert derden uit het verkoopproces te sluiten. Ook dit is verticale integratie, omdat Apple een stap elimineert tussen Apple en de klant.

    Verticale integratie beslaat dus de ontwikkeling van het product vanaf blueprints & grondstoffen tot aan de iPhone in jouw broekzak.

    Een voorbeeld van horizontale integratie is bijvoorbeeld dat Apple niet alleen iPhones verkoopt, maar ook accessoires voor de iPhone. Dat zijn dus twee producten die elkaar aanvullen. De integratie met iPod, iPad en Mac zijn nog meer dergelijke voorbeelden.

    Horizontale en verticale integratie zijn dus niet tegenpolen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.