Reacties voor: Instagram overweegt aantal likes te verbergen

Instagram overweegt een drastische maatregel, die de obsessie en sociale druk moet verminderen. Het dochterbedrijf van Facebook denkt erover na om het aantal likes alleen zichtbaar te maken voor de persoon die de foto gepost heeft.
Lees het complete artikel → Instagram overweegt aantal likes te verbergen

Reacties: 9 reacties

  1. Goed idee!

  2. Heel goed mensen zijn geobsedeerd door likes dit geeft mensen een populair gevoel. Ik ben gister gestopt met de Facebook app, account laat ik bestaan ivm koppeling apps. Tijdlijn en foto’s ben ik aan het verwijderen. Instagram heb ik helemaal verwijderd. Ik mis het tot nu nog niet.

    De reden dat ik gestopt ben met Facebook is dat het alleen maar ellende laat zien is er een goed doel commentaar, wordt er geen aandacht aan gegeven commentaar. Mensen die een perfect leventje hebben volgens de foto’s en berichten. Ik ben er klaar mee, Ik mijn sociale leven terug!

    Ps. Ik weet dat wat op internet staat nooit meer verdwijnt en dar mijn foto’s niet echt weg zijn maar dat boeit me dan niet die foto’s die ik heb gedeeld heb ik bewust gedeeld om het te delen met de mensen dus daar ga ik niet over zeiken.

  3. Ik zeg niet dat ik het er niet mee eens ben, maar als ze dit echt gaan invoeren dan is dat het begin van het einde van Instagram! Benieuwd welke app de populairiteit over gaat nemen dan. Het hebben en krijgen van likes is een van de belangrijkste (zo niet de belangrijkste) dingen voor de meeste gebruikers.

    Ik neem hierbij even de app Foursquare van een aantal jaar geleden als voorbeeld. Op het moment dat ze de mogelijkheid van het worden van “mayor” van een bepaalde locatie verwijderde uit de app ging het heel snel bergafwaarts. Denk dat de meeste mensen de app niet eens meer kennen.

  4. Dapper!’

  5. Doen! Ik heb nooit begrepen waarom het zo belangrijk was om zo veel mogelijk likes te hebben. Gaat toch om de foto/het bericht?
    Zelfs leerlingen (10-11 jaar) vragen wel eens aan me wat mijn insta-account is en hoeveel likes/volgers ik heb. Alsof dat definieert wie je bent…

  6. “Social” media 😂

  7. Laat ze beter eerst beginnen die irritante reclame te verwijderen. Dat is wat mij betreft al de doodsteek. Keek ik vroeger met veel plezier, nu nog af en toe. Het is meer reclame dan foto’s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.