Reacties voor: ING Mobiel Bankieren laat je een betaalverzoek doen met QR-code

De Mobiel Bankieren-app van ING heeft een nieuwe functie gekregen. Met de nieuwste versie kun je een betaalverzoek indienen door gebruik te maken van een QR-code.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Helaas is de nieuwe functie niet toegankelijk met voiceover. tot aan de stap code maken gaat het goed, maar daarna kan je niet aangeven wie de code moet ontvangen. Jammer!!

  2. Daar is het toch niet voor gemaakt? Je moet toch fysiek naast elkaar staan neem ik aan?

  3. Mooie functionaliteit, wel jammer dat je geen omschrijving kunt meegeven…

  4. ING denkt de enige bank te zijn, wat als de andere partij bij bv bank of scotland zit?

  5. Origineel geplaatst door Gizmo
    Mooie functionaliteit, wel jammer dat je geen omschrijving kunt meegeven…

    Dit zit niet in het protocol. is een SEPA standaard.

  6. Jammer, iemand die niet bij ING zit kan ik niet ‘aansporen’ middels deze Q-code.

  7. Origineel geplaatst door Henk
    ING denkt de enige bank te zijn, wat als de andere partij bij bv bank of scotland zit?

    Slechts een kwestie van tijd denk ik. Zoals al eerder is vermeld, is het een Open, SEPA-protocol. Het is dus niet per se iets wat ING kan gebruiken. ING is alleen de eerste die dit protocol gebruikt icm QR-codes, de rest zal vast volgen.

  8. Uit het artikel kan ik niet halen dat het ‘open SEPA protocol’ is.

  9. Leuke functie, misschien handig om te gebruiken. Merk wel dat je dus bij elkaar moet staan om het te gebruiken, dat is misschien iets minder. Ben zelf niet zo vaak bij iemand in de buurt om het dan via een QR code te doen.

    Daarnaast is het doelsparen ook een leuke optie. Maar dan zou ik graag zien dat de bank z’n rente flink omhoog doet. Ga nu echt niet sparen bij de ING 🙂

  10. Ah weer een fijne update van de ING. Nu nog notificaties bij bepaalde stortingen/afschrijvingen/saldo etc.
    EN natuurlijk Apple Pay.

    @Marc: Dat doelsparen is meer dan handig als je potjes wilt maken. Werkt prima.
    Tja de lage rente dat is een andere discussie.

  11. @Marc: Je zou bv wel een screenprint naar iemand kunnen mailen die hem dan met zijn mobiel van het computerscherm kan scannen 🙂

  12. Grappig.. dit is in België al lang aktief. Ik maak al geruime tijd gebruik van deze codes, en eigenlijk alleen maar van die codes.
    Mijn gas en electriciteits leverancier en anderen hebben zo’n code al geruime tijd op hun facturen. Even inscannen en klaar.

    Grappig dat dit nu in NL maar pas actief wordt.

  13. @jan Voorderhaak: Daarvoor hebben we in Nederland de “automatische incasso”. Werkt ook erg handig 😉

  14. @jill: Dat is ook niet de bedoeling van de functie, je kan de QR code laten zien aan de persoon aan wie je het betaalverzoek doet. De app maakt dan het geld over naar jouw rekening.

  15. @Henk: De QR-code wordt aangemaakt volgende de SEPA standaard. Dit is een open standaard die elke bank kan hergebruiken, als je bij een andere bank zit en die heeft deze functie ook ingebouwd volgens deze standaard dan kan het betaalverzoek ook daar gebruikt/verwerkt worden.

  16. Wat ik ook al aan ING heb doorgegeven:

    Handig de nieuwe betaalverzoek optie. Alleen… stel je maakt een QR-code aan en dan?

    Je moet dan zelf een schermprintje van de QR-code maken en opsturen. Handiger zou zijn als je direct nadat je de QR-code gegenereerd hebt een aantal opties krijgt zoals:

    – versturen via email
    – versturen via Whatsapp / e.d.
    – afdrukken

    Stel je verstuurt hem via Whatsapp, dan kan de ontvanger hem niet direct gebruiken want er is alleen een scan-mogelijkheid. Dus moet hij weer gekopieerd worden naar tweede toestel of uitgeprint, kortom erg omslachtig. Beter zou zijn om in de ING app naast de scan mogelijkheid ook een importeerfunctie aan te bieden zodat de ontvanger de QR-code op kan slaan in zijn fotorol en van daaruit kan importeren in de ING app.

    Maar verder zoals gezegd handige nieuwe functie!

  17. Best een handige optie en het zou mooi zijn als je ook op facturen QR-codes kunt gaan gebruiken. Wat ik mis in de ING-app, is de mogelijkheid om overboekingen van je spaarrekening naar een betaalrekening in te plannen. Van een betaalrekening naar een spaarrekening kan dan weer wel, maar dat is minder interessant wat mij betreft.

  18. Ik gebruik nu een tijdje Jortt online boekhouden. Als je een verkoopfactuur maakt zetten ze standaard een QR code op de factuur. Mijn klanten kunnen mijn factuur dus met de ING app betalen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.