Reacties voor: ING lanceert mobiele webversie iDeal

ING heeft een mobiele webversie van de betaaldienst iDeal uitgebracht. Hierdoor is de pagina makkelijker te navigeren tijdens het maken van een betaling.
Lees het complete artikel → ING lanceert mobiele webversie iDeal
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Nu nog iDeal inpassen in de ING app en ze doen ECHT mee. 🙂

  2. Origineel geplaatst door dries6951
    Nu nog iDeal inpassen in de ING app en ze doen ECHT mee.

    En wat voor toegevoegde waarde heeft dat? iDeal betalingen doe je vanuit een website van een webwinkel, dus per definitie niet in de ING app.
    Lijkt me alleen onhandig als je voor een iDeal betaling moet switchen tussen Safari en de app en weer terug.

    En gewone overboekingen zonder iDeal kunnen al in de ING app.

    Of mis ik iets?

  3. Merkte het net inderdaad toen ik wat bestelde bij bol.com. Werkte prettig!

  4. Nee wat de ING echt nodig heeft is de mogelijkheid om van / naar een spaarrekening over te schrijven. Belachelijk dat dit niet in hun nieuwe app zit.

  5. @dries6951: Volgens mij begrijp jij er geen snars van… en reageer je met als doel te reageren?
    ING gaat zo ABN nog overtreffen, top dat eindelijk alle banken overstag gaan aan mobiel zaken doen!

    @Erik: ING is op de goede weg lijkt mij, ze zijn pas net begonnen met de vernieuwde app! Voor de eerste versie ziet het er prima uit, de spaarrekening functie zoals bij de ABN app komt eraan denk ik. Het heeft de ABN ook ruim een half jaar gekost voordat ze van een bankafschrift app naar de huidige betaal app zijn geswitcht. Met de iDeal ondersteuning voor ING en Rabo raakt ABN langzaamaan de voorsprong kwijt, werk aan de winkel!

  6. @fanboy: Dat hoop ik wel. Ik gebruik mijn spaarrekening veel en het is erg lastig als je weet dat je het geld hebt, maar het niet kunt gebruiken omdat je niet bij een computer kunt.

    Wat ze daarnaast nog moeten implementeren is je adresboek. Ik weet namelijk niet van iedereen het rekeningnummer uit het hoofd, daarom sla ik ze op.

    Voor beide dingen heb ik al een suggestie ingestuurd, nu maar hopen dat ze er iets mee doen.

  7. @Geert: Ik wissel ook veel tussen mijn spaar en betaal rekening. Wat bij mij goed werkt is MoneYou app i.c.m. de ABN app, supermakkelijk overschrijven tussen spaar en betaal en vice versa. Bovendien heeft MoneYou op dit moment de hoogste rente (hoewel het maar 3% is) zonder voorwaarden. MoneYou is een dochter van ABN, dus het is vaak dezelfde dag nog overgeschreven!

  8. …op de ING site had je dit kunnen vinden als je even gezocht had:

    Wanneer kan ik mijn spaarrekening(en) gebruiken in deze app?

    De ING werkt daar hard aan. Op die manier kunt u bijvoorbeeld op elk gewenst moment spaargeld overboeken van uw spaarrekening naar uw Betaalrekening. Andersom kan natuurlijk ook.

    Dus… wellicht sneller dan je nu denkt…

  9. Ik lees jullie discussie en heb het antwoord!!

    RABOBANK

    Met de app van de Rabobank kun je dit allemaal al lang.
    Overboeken naar je eigen rekeningen (lopende- en spaarrekningen).
    Je adressenboek blijft die netjes onthouden.

    Geweldige app van de Rabo.

    Ik kan echt niet meer zonder.

  10. Origineel geplaatst door fanboy
    Bovendien heeft MoneYou op dit moment de hoogste rente (hoewel het maar 3% is) zonder voorwaarden. MoneYou is een dochter van ABN, dus het is vaak dezelfde dag nog overgeschreven!

    Ik deel je enthousiasme over de Moneyou app, maar MoneYou heeft toch echt niet de hoogste rente.

    MoneYou biedt slechts 2,95% waar bijvoorbeeld WestlandUtrecht Bank 3,0% biedt, ook zonder beperkingen. Wat slechts 0,05% meer is, je gaat er dus niet voor switchen, maar wel je stelling onwaar maakt.
    Overigens is WestlandUtrecht Bank een dochter van ING.

  11. @Xander: Centraal Beheer renterekening biedt overigens ook 3%, sterker nog ze storten zelfs de rente per maand! Maar net zoals jouw Westlandbank GEEN app van beschikbaar. We praten hier over mobiel bankieren, dus dat maakt de hele “discussie” hier irrelevant.

    @andere bank: Ik ga geen reclame maken, maar de ABN app heeft jouw genoemde functies ook. Helaas hebben de grote banken zoals ABN, ING en Rabo belachelijke lage spaarrentetarieven zonder voorwaarden…

  12. Origineel geplaatst door fanboy
    @Xander: Centraal Beheer renterekening biedt overigens ook 3%, sterker nog ze storten zelfs de rente per maand! Maar net zoals jouw Westlandbank GEEN app van beschikbaar. We praten hier over mobiel bankieren, dus dat maakt de hele “discussie” hier irrelevant.

    Reageerde slechts en alleen op de stelling dat MoneYou de hoogste rente biedt. En gaf ook aan dat WestlandUtrecht Bank één van de partijen was die meer bood.
    Maar inderdaad geen WU app, sterker nog WestlandUtrecht internetsite werkt met Flash dus werkt niet op iDevices. Een van de redenen waarom ik zelf ook gewoon bij MoneYou spaar.
    Post was dus niet bedoeld als WU reclame.

  13. Mij niet gezien. Het veilige van TAN codes is dat je meer dan één communicatiekanaal in handen moet hebben om misbruik te maken. En die veiligheid nu weggooien door op hetzelfde mobieltje als waar de codes op binnenkomen te gaan betalen net iDeal? Denk het niet! Dan hoeft alleen je telefoon maar gehackt te zijn voor 100% toegang tot je bankrekening.

  14. Origineel geplaatst door André
    Mij niet gezien. Het veilige van TAN codes is dat je meer dan één communicatiekanaal in handen moet hebben om misbruik te maken. En die veiligheid nu weggooien door op hetzelfde mobieltje als waar de codes op binnenkomen te gaan betalen net iDeal? Denk het niet! Dan hoeft alleen je telefoon maar gehackt te zijn voor 100% toegang tot je bankrekening.

    Lijkt me op dit moment alleen een enigzins reëel risico op Android telefoons. Niet op iPhones (en dit is toch iPhoneclub). Dat wil zeggen: als je uiteraard niet je telefoon je wachtwoorden laat opslaan en je als de telefoon gestolen wordt meteen alles blokkeert.

  15. @andre:
    Helemaal met je eens, dat geldt ook voor het beheer van je spaarrekeningen. Heel veilig dat die beperkt kunnen beheren.
    Misbruik komt erg veel voor, mijn pas is ook laatst geskimmed.
    Ik snap ook niet helemaal wat iedereen moppert, de topic is iDeal, niet beheren van een spaarrekening.

  16. Origineel geplaatst door André
    Mij niet gezien. Het veilige van TAN codes is dat je meer dan één communicatiekanaal in handen moet hebben om misbruik te maken. En die veiligheid nu weggooien door op hetzelfde mobieltje als waar de codes op binnenkomen te gaan betalen net iDeal? Denk het niet! Dan hoeft alleen je telefoon maar gehackt te zijn voor 100% toegang tot je bankrekening.

    Ik heb hierover al een vraag gesteld aan de klantenservice van ING. Helaas hebben zij zo’n belachelijke automatische antwoord-bot. Je krijgt compleet zinloze antwoorden als: ‘Het is niet mogelijk om via de nieuwe Mobiel Bankieren App iDeal betalingen te doen. (…) Wij adviseren onze klanten mobiel te bankieren via onze Mobiel Bankieren App.’ Ben benieuwd of ik ooit eens echt antwoord krijg.

  17. @Peer:
    Niemand (behalve jij) zit hier te mopperen, simpele! We discussieren hier over mobiel bankieren waaronder iDeal en spaarekeningen. Dat jouw pas geskimd is heeft niks met je mobieltje te maken? Skimmen bestaat al voordat de Nokia 3310 was geintroduceerd! Zoals je naam wrs al zegt Peer, je vergelijkt appels met peren.

  18. ING = In Niks Goed

  19. ING is goed bezig. Ik heb hem in gebruik en tot volle tevredenheid. Als nu het adresboek ook nog komt dan is het helemaal af…..voor mij tenminste.

  20. @fanboy een overboeking vanaf moneyou naar ING staat er ook dezelfde dag op 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.