Reacties voor: ING-creditcard nu ook geschikt voor Apple Pay: zo stel je het in

Goed nieuws voor ING-gebruikers met een creditcard. Je kan vanaf nu namelijk je ING creditcard voor Apple Pay gebruiken. Dit komt vooral van pas in webshops.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. (Red.) Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na beschikbaarheid van ING creditcard voor Apple Pay. Eerdere reacties zijn opgeschoond.

  2. Aj dat is nou jammer. Ik ben net overgestapt naar de ANWB creditcard van ICS omdat ik telkens beveiligingsproblemen had met de ING creditcard…..

    Ik wacht nog ff maar ik hoop dat ICS ook snel beschikbaar komt.
    Moet er niet aan denken om weer terug te moeten naar ING creditcard.

  3. Eindelijk, bedankt voor de tip, meteen ingesteld. Nu nog de ov kaart en rijbewijs erbij en ik heb echt geen portemonnee meer nodig.

  4. Origineel geplaatst door Daan
    Eindelijk, bedankt voor de tip, meteen ingesteld. Nu nog de ov kaart en rijbewijs erbij en ik heb echt geen portemonnee meer nodig.

    Bij mij is het ov gedeelte geactiveerd. Zou alleen niet weten of het hier al in NL werkt.
    Staat onder het kopje “Wallet en  pay” in de instellingen. Zowel op de iPhone als  watch.

  5. En dat terwijl ING-België nog in het stenen tijdperk zit. Ongelofelijk hoe koppig ze ApplePay weigeren te implementeren.

  6. @Ben: Je kunt hier meer informatie vinden: Openbaar vervoer en Apple Pay.

  7. SNS bank mag ook wel een keer, nog steeds niet.

  8. @Ben: Waar zie je dat dan want ik zie het woordje OV niet, ik ga naar settings en dan Wallet en daar staat bij mij geen OV.

  9. Ik doe nog wel eens creditcard betalingen met PayPal. Is dit nu overbodig geworden?

  10. Eindelijk 🥳🥳

  11. Origineel geplaatst door Rob
    SNS bank mag ook wel een keer, nog steeds niet.

    Vraag ik me ook af waarom het zoooo lang moet duren daar.
    Incapabel met onderhandelingen? Of snappen ze de systemen niet en hoe die ict-technisch allemaal aan elkaar geknoopt moeten worden?
    Naja… je kunt expertise inkopen bij alle andere NL banken die dit ongeveer al 1,5 jaar geïmplementeerd hebben… 😂

  12. @Dennis: Wat er bij mij zichtbaar is is het volgende: “Express-ov-kaart in Apple Pay”
    Wellicht wordt dit pas zichtbaar na het toevoegen en activeren van de creditcard. (Zeker weten doe ik dat niet)

    Via de link van @nick hier iets boven is meer info te vinden.

    Of het al in NL werkt?! Geen idee 🤷🏼‍♂️

  13. @Ben: O ja ik zie het zal het eens doornemen bedankt, de creditcard zal ik niet toevoegen aan Apple Pay.
    Ik gebruik deze zo weinig alleen voor speciale dure aankopen, en misschien eens vliegreis wat in mij geval niet snel gebeurt.

    Die 1ne keer gebruik ik dan wel mijn pasje 🙂

  14. Samen here, maar dan de Bijenkorfcard van ICS. @iculture > hebben jullie ook contact met hen? Zijn er plannen om Apple Pay te activeren?

  15. Na activeren zie ik de CC (nog) niet op mijn Apple Watch staan. Klopt dat?

  16. Origineel geplaatst door Mark
    Aj dat is nou jammer. Ik ben net overgestapt naar de ANWB creditcard van ICS omdat ik telkens beveiligingsproblemen had met de ING creditcard…..

    Ik betaal vrij veel met ING creditcard en heb nooit ‘beveiligingsproblemen’ gehad. Kun je aangeven welke problemen?

  17. Origineel geplaatst door Rob
    SNS bank mag ook wel een keer, nog steeds niet.

    Ik kreeg van de week een lange lijst met nieuwe algemene voorwaarden. Ik dacht: ha, daar komt Apple Pay (ASN Bank). Maar nee, geen woord daarover. Wel dat ze het in de toekomst misschien mogelijk maken om met je bankpas met het ov te reizen. Als iedereen dat binnen nu en twee jaar met z’n telefoon doet.

    Jammer. Ik zou het echt een aanwinst vinden.

  18. Hoe komt het dat de ING bank niet werkt met Apple Pay in België?

  19. Gefeliciteerd ING CC Houders!

    Nu nog ICS 😭😭

  20. Handig! Maar het activeren op een Mac lukt (nog) niet. De enige optie die je kunt kiezen is telefonisch activeren, maar bij de ING weten ze niet hoe ze dit moeten doen en verwijzen ze je terug naar verificatie via de ING app (maar die optie wordt niet gegeven).

  21. Toevoegen van de ING Creditcard ging vlekkeloos op de iPhone en de Apple Watch, echter lukt het niet helemaal om het op mijn MacBook te regelen. De enige verificatie methode die gegeven wordt is het klantenservice nummer van ING bellen. En daar weten ze van niks. Kan geen andere methode kiezen en heb dus geen manier om het te activeren op de MacBook. Erg raar.

    Edit: Net iemand van een andere afdeling aan de lijn gekregen. Het is een bekend probleem en ze zijn op dit moment naar een oplossing aan het zoeken.

  22. Dit werkt NIET voor zakelijke kaarten van ING (zowel Businesscard of betaalpas).

  23. Super! Werkt nog niet op de Mac helaas… je moet de kaart verifiëren door met ING te bellen, maar die zeggen dat dat telefonisch niet kan en dat het verifiëren op de Mac nog niet ondersteund wordt.

  24. Origineel geplaatst door Luc Cosyns
    Hoe komt het dat de ING bank niet werkt met Apple Pay in België?

    ING is geen grote party in België. Enkel voor expats.

  25. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl:
    Ik kreeg vlak na het posten van mijn vraag, op mijn Apple Watch app de melding om ook daarin de CC toe te voegen. Inmiddels gelukt. 😊

  26. Met ING zit ik goed nu, het lange wachten is op de SNS bank wat in feite onze hoofdbank is.

  27. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn | iCulture.nl
    @René: Dat moet je apart doen. Is nu verduidelijkt in het artikel.

    Ik krijg het niet voor elkaar. Hij is wel toegevoegd op de Watch, maar de verificatie (activatie) mislukt steeds in de ING app…

  28. Origineel geplaatst door Luc Cosyns
    Hoe komt het dat de ING bank niet werkt met Apple Pay in België?

    Origineel geplaatst door Sergio

    ING is geen grote party in België. Enkel voor expats.

    Nee, dat heeft eerder te maken met Payconiq en het zelf opstrijken van de winst daarvan. ApplePay zou daar een gedeelte van afsnoepen en daar moet ING dan nog voor betalen.

    De klant is van dat spelletje uiteindelijk de dupe. Klanten zijn blijkbaar niet zo belangrijk, want straks moeten ze bij de bank met dat geld natuurlijk weer bonussen uitbetalen aan hun managers en hun bullshitjobs betalen.

  29. @Jesper van Haaren: Same over here. Klantenservice weet van niets.

  30. @Sergio: ING geen grote party in België? Sorry maar ze zijn nr 4 op de lijst in de top 10 van grootbanken!?🤨

    Ze zouden er wel eindelijk eens werk van mogen maken! Alleen BNP en recent KBC als grootbanken hebben ApplePay. Anders zijn het de online banken. 🙄

  31. Update over toevoegen van de ING Creditcard op een MacBook:

    Net teruggebeld door de klantenservice, afdeling Creditcards, en die gaan het nu voor mij handmatig verifiëren middels een formulier die ze voor je verwerken aan hun kant. De creditcard zou dan binnen 1 werkdag als geverifieerd tevoorschijn moeten komen.

    Dit is een tijdelijke oplossing totdat ze hebben uitgevogeld hoe je een andere methode kan kiezen. Je zou denken copy paste de oplossing die er voor de betaalpas was, maar zo simpel is het blijkbaar helaas niet.

  32. Kreeg bij een van mijn creditcards een paar keer een foutmelding bij het toevoegen op de Apple Watch maar uiteindelijk gelukt.

    Wel apart dat toevoegen van een ING creditcard heel anders verloopt dan het toevoegen van een ING betaalpas.

  33. Origineel geplaatst door Rob
    SNS bank mag ook wel een keer, nog steeds niet.

    Om die reden ben ik met alles vertrokken bij SNS en overgestapt naar ING.
    Het hele Volksbank concern (ASN, SNS en RegioBank) zitten nog in de jaren ‘90.

  34. Origineel geplaatst door Sjors
    Update over toevoegen van de ING Creditcard op een MacBook:
    Net teruggebeld door de klantenservice, afdeling Creditcards, en die gaan het nu voor mij handmatig verifiëren middels een formulier die ze voor je verwerken aan hun kant. De creditcard zou dan binnen 1 werkdag als geverifieerd tevoorschijn moeten komen.
    Dit is een tijdelijke oplossing totdat ze hebben uitgevogeld hoe je een andere methode kan kiezen. Je zou denken copy paste de oplossing die er voor de betaalpas was, maar zo simpel is het blijkbaar helaas niet.

    Bedankt voor het delen van je info, op basis hiervan heb ik ook met de ING gebeld en zoals je al vermeldde heeft de afdeling Creditcards mijn gegevens ook een formulier ingevuld en ter verwerking aangeboden aan de afdeling die dit regelt. Morgen zou mijn creditcard moeten zijn geactiveerd op mijn MacBook om via Apple Pay betalingen te kunnen verrichten.

  35. @Sjors: Is inmiddels binnen een uur gelukt nadat ik op basis van jouw info contact heb opgenomen met de afdeling Creditcards van de ING.

  36. Origineel geplaatst door Rudy
    @Sjors: Is inmiddels binnen een uur gelukt nadat ik op basis van jouw info contact heb opgenomen met de afdeling Creditcards van de ING.

    Hier niet gelukt. Dit was een medewerker die de werkinstructies opvolgde en geen enkel capaciteit had om outside the box te denken. Kansloos gesprek hahah

  37. Origineel geplaatst door Rudy
    @[Sjors](#comment-866683): Is inmiddels binnen een uur gelukt nadat ik op basis van jouw info contact heb opgenomen met de afdeling Creditcards van de ING.

    Hier niet gelukt. Ik had een medewerker aan de lijn die niks anders kon dan werkinstructies opvolgen. Geen greintje vermogen om outside the box te denken. Kansloos hahaha

  38. Origineel geplaatst door Daan
    Eindelijk, bedankt voor de tip, meteen ingesteld. Nu nog de ov kaart en rijbewijs erbij en ik heb echt geen portemonnee meer nodig.

    Jij tankt vermoedelijk niet bij onbemande tankstations?

  39. (Red.) Instructie toegevoegd voor het toevoegen van de kaart aan een MacBook.

  40. Huh. Vanaf wanneer is Apple pay op je MacBook alleen mogelijk als je touch ID heb. Weet zeker dat ik eens Pathé tickets heb gekocht op mijn Mac..

  41. @Cas: Je kan op elke Mac Apple Pay gebruiken. Maar op Macs zonder Touch ID gebruik je Apple Pay op je iPhone of Apple Watch om te bevestigen. Alleen op modellen met Touch ID voeg je de kaart direct aan de Mac toe.

  42. Mocht iemand – net zoals ik – zoeken naar meer informatie over Apple Pay voor de ING creditcard en daarbij op deze pagina terecht komen: op dit moment is Apple Pay niet beschikbaar voor de MacOS (Macbook (Pro), ect.). De klantenservice geeft aan dat activeren via de ING-app vereist is. Hierboven werd nog gezegd dat medewerkers het via een ander proces kunnen activeren: ook dat is niet meer mogelijk.

    Als je op dit moment belt naar het telefoonnummer dat de Apple Wallet-app toont om je kaart te activeren, dan krijg je ook een bandje te horen dat mijn verhaal bevestigd.

    Toch jammer dat de implementatie zo halfbakken is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.