Reacties voor: Infographic: zó groen is de iPhone

Geephone stelde de vraag hoe groen de iPhone nou precies is en kwam met een indrukwekkende infrographic vol cijfers en weetjes over de productie van de Apple iPhone. Apple houdt enigszins rekening met het milieu, zo blijkt.
Lees het complete artikel → Infographic: zó groen is de iPhone
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Dit geeft aan dat er dus nog een hoop veranderd moet worden als het over milieu gaat.

  2. @Wim: daar valt eigenlijk niet veel uit af te leiden.., bij alle consumenten producten kan je zo een “grafiek” wel opmaken hoor.

  3. hmm…. Interesant… mocht ik ooit iemand tegenkomen die zogenaamd groen wilt leven, en dan een iphone uit z’n zak haalt… Dan ga ik die persoon echt uitlachen 😛

  4. Iphone is toch zwart of wit?

  5. Volgens mij een foutje:
    De iPhone 3GS is 22% SLECHTER voor het mileu. 😉 leuke informatie!

  6. @Wishaal: Onzin. Waar leid je hier uit af dat de iPhone schadelijker is voor het milieu dan andere gsm’s? of ben jij van oordeel dat mensen de moeite voor het milieu willen doen dan ineens ook maar geen gsm mogen gebruiken. De gebruiksduur lijkt me een belangrijke factor. Het zou interessant dat eens vergeleken te zien met andere gsm’s!

  7. Quote:

    Leuk om te weten: de productie van je iPhone stoot ongeveer net zoveel CO2 uit als één derde van één liter benzine van een auto.

    Waar halen jullie dat vandaan? In de infographic staat dat een iPhone 4 45 kg CO2 uitstoot, 57% hiervan is productie.
    Dat betekend 45 * 0.57 = 25,65 kg CO2 voor de productie.
    Een liter benzine levert 2,2 kg CO2 op.
    Dus de productie van je iPhone stoot ongeveer net zoveel CO2 uit als 25,65/2,2 = 11,66 liter benzine van een auto.

    Dat is bijna 35 keer zoveel als jullie beweren!!!

  8. Leuk dat het opladen van 47 miljoen iPhone 4’s gelijk staat aan 357 jaar een gloeilamp aanlaten. Dus of 47 miljoen mensen laden hun iPhone 4 helemaal op of 47 miljoen laten hun gloeilamp 4 minuten aan staan. iPhone 4 is dus enorm zuinig vergeleken met een gloeilamp.

  9. Origineel geplaatst door Maartenv
    @Wishaal: Onzin. Waar leid je hier uit af dat de iPhone schadelijker is voor het milieu dan andere gsm’s? of ben jij van oordeel dat mensen de moeite voor het milieu willen doen dan ineens ook maar geen gsm mogen gebruiken. De gebruiksduur lijkt me een belangrijke factor. Het zou interessant dat eens vergeleken te zien met andere gsm’s!

    euhm, me reactie was meer als grap bedoeld hoor 😛 maarja, ik had kunnen verwachten dat er weer eens iemand tussenzit die alles “beter weet”.

    maar dat is een goed punt, als iemand beweert dat ze groen leven, dan ga ik ze al uitlachen als ze gewoon een ander telefoontje hebben 😀 thnx^^

  10. @Bob
    … Dus de productie van je iPhone stoot ongeveer net zoveel CO2 uit als 25,65/2,2 = 11,66 liter benzine van een auto. Dat is bijna 35 keer zoveel als jullie beweren!!!

    iPC heeft het dan misschien mis, maar eigenlijk vind ik de kooldioxide-uitstoot voor de hele levensduur van een iPhone inclusief de productie (45 kg volgens de infographic) best meevallen. Ik heb (om milieuredenen) geen auto. Nu lees ik dus dat een autobezitter met één tank benzine al ruimschoots meer CO2-uitstoot heeft (zo’n 100 kg) dan de productie én het gebruik tijdens de levensduur (2 jaar…) van mijn iPhone. Hmmm…

  11. @Bob: Ah, wat een stomme fout, ik bedoelde per kilometer, niet per liter benzine. Al komt het ook meer in de buurt van één vijfde. Ik pas het aan, dank!

  12. Origineel geplaatst door Bart Breij
    @Bob: Ah, wat een stomme fout, ik bedoelde per kilometer, niet per liter benzine. Al komt het ook meer in de buurt van één vijfde. Ik pas het aan, dank!

    Mooi, nu kunnen ze mij uitlachen XD

  13. Volgens mij hebben sommige geeks tijd teveel. Wat een onzinverhaal dit, oftewel: alles is altijd met van alles en nogwat te vergelijken, zo ook een iPhone.

  14. Ik zou wel willen weten, waar ze de cijfers vandaan halen over het recyclen van iPhones. 😛 ik bedoel, mijn oude iPhone wordt gebruikt door mijn zus. En er staan massa’s iPhones op eBay en marktplaats enzo. En aangezien een iPhone1 nog steeds 300 euro oplevert, zijn ze erg gewild. Je bent dus niet goed wijs als je hem naar de vuilnisbelt stuurt 😛

  15. iPhones gaan veel langer mee (bij mij athans) dan traditionele telefoons. Zit al 3 jaar met de zelfde (normaal moest ik ieder jaar een nieuwe hebben)! En als ik een nieuwe koop gaat deze niet weg, maar geef ik hem door aan iemand die daar ook nog eens 1 of 2 jaar gebruik van maakt.

  16. De informatie komt van de infographics van Apple zelf.

    Wat nog mist is dit overzicht zijn de bloedmineralen die in elke mobiele telefoon zitten. Fairphone wil daar wat aan doen.

    Voor vergelijking van telefoonmerken op transparantie en duurzaamheid, kijk op Rank a Brand of de Greenpeace Guide.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.