Reacties voor: ‘Inbrekers kunnen Nest-camera uitschakelen, beveiligingslekken al sinds oktober bekend’

De Nest Cam blijkt continu Bluetooth ingeschakeld te hebben, waardoor inbrekers diverse aanvallen kunnen uitvoeren. Nest heeft sinds oktober 2016 nog geen fix uitgebracht.

Reacties: 9 reacties

  1. Echt zo’n kansloos apparaat. Überhaupt al dat een draad aan de buitenzijde van een camera zit. Zelfs in de officiële marketing plaatjes (zoals hierboven met de postbode) zie je de draad langs de muur naar beneden lopen. Hoezo moeilijk doen met aanvallen via Bluetooth / WiFi. Ik weet een veel snellere methode om de camera uit te schakelen: knip/snij de draad door. Of als je echt wil lachen: ruk het hele systeem van de muur door hard aan de draad te trekken. Ik snap echt niet wat Nest bezield met deze camera en wat het doel is. Het is in ieder geval geen beveiligingscamera.

  2. @WvB22: Iedere camera is te omzeilen als je het op die wijze doet. Met een plastic zak om een professionele camera gebeurt hetzelfde. Het is dus de truc om de camera op een plek op te hangen waar een kwaadwillende er niet bij kan. Ik geef je zeker gelijk dat de foto hierboven wel erg knullig is.

    Mijn camera werkt via Wifi en netvoeding. Die kun je dus ook met gemak uitschakelen. Maar de camera staat verdekt in de boekenkast en ik heb geen sticker op de deur dat ik een Canary in huis heb.

  3. @WvB22: Oh snap je het dan niet WvB22? Nee natuurlijk is het geen beveiligingscamera, maar voor Google is ‘ie ideaal om alles in de gaten te houden.. 😂👍

  4. @Jesper: nou je zou het bijna echt denken. Ik zat net nog de installatie video te kijken. Oplossing van Nest genoemd in de video: verf de draad in de kleur van je woning. Werkelijk…

    Een goede beveiligingscamera hangt op een plek waar je niet makkelijk bij komt en al helemaal geen stroomkabels die je langs de buitenzijde in een contactdoos buiten (!) moet insteken. Enige nut dat ik zie als je hem binnnen achter een raam kwijt kunt maar dat gaat gegarandeert ten koste van beeldkwaliteit (zeker met de nachtcamera). Het idee is echt goed maar dit moet veel beter uitgewerkt worden.

  5. Origineel geplaatst door Flieps
    @WvB22: Mijn camera werkt via Wifi en netvoeding. Die kun je dus ook met gemak uitschakelen. Maar de camera staat verdekt in de boekenkast en ik heb geen sticker op de deur dat ik een Canary in huis heb.

    Maar een camera in huis is al veel veiliger tegen uitschakeling dan een buitencamera met bedrading aan de buitenzijde. Zo’n camera kan je of verdekt opstellen zoals jij doet of je zet hem pontificaal in het zicht. Tegen de tijd dat inbrekers de camera zien staan ze echt wel op beeld hopelijk zelfs met geluid (voegt veel toe).

  6. Och, inbrekers zijn toch doorgaans kansloze domme types die snel even wat willen meenemen? Die hebben echt de know how niet om zich hier mee bezig te houden.

  7. Nest is waardeloos huis tuin en keuken beveiliging!
    En te duur ook nog. Lekker naar Honeywell gaan en je goed laten informeren over de optie die er zijn. En zal je nog wat vertellen het lek was vorig jaar al in juni 😂😂👍

  8. @Edwin: Graag je argumenten … kretelogie overtuigt niet echt…
    Ik heb deze Nest camera, is absoluut niet te benaderen zonder in het detectiegebied te komen … (waarschijnlijk zelfs niet ongezien in het bluetooth bereik)
    En daarbij, iedere camera kun je met verf o.i.d. verduisteren, maar je moet er nog steeds bij … dus of er nu een kabel “vrij” hangt maakt dan ook niet meer uit bij mij gaat hij wel direct de koof in (slechts een centimeter of zo in beeld)

  9. Google hardware komt hier sowieso niet in huis…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.