Reacties voor: iNav: radicaal nieuwe interface voor je iPhone (Cydia)

Ontwikkelaar Reeco is al een tijdje bezig met maken van een bijzondere theme voor je iPhone: iNav. Deze is te installeren via Winterboard.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 75 reacties

  1. nice !

    veel beter dan dat vista thema 😀

  2. WOW! Echt heel vet!

  3. Hmm, ziet er redelijk uit.
    Maar ik blijf denk ik toch bij mn eigen theme’s (niet public)
    dit is namelijk totaal niet apple en totaal niet gebruiksvriendelijk. doet me een beetje denken aan die cowon dingen.

  4. Kijk… Ook al ziet het echt heel mooi uit… Dit is illigaal.

  5. Hebben, hebben, hebben.

    Eén kleine maar, vermoed dat je iPhone hier drastisch traag van word. (vandaar dat ik ook geen thema meer heb 😉 )

  6. Heel mooi theme. Ga ik ook eens een theme gebruiken voor mijn iPhone 😉

  7. effen proberen maar denk niet dat ik hem ga houden !

  8. Ziet er mooi uit! Ik hoop dat iPhoneclub mij er van op de hoogte stelt als hij uit is? 🙂

  9. Ik vind het totaal niet mooi, totaal niet Apple. Wat is hier nou zo mooi en bijzonder aan?

  10. there is loads more to do 😛

  11. wat een gozer… guttegut

  12. Ik vind dit thema zelf eigenlijk best wel een goed idee 🙂 Als ik tijd heb ga ik dit een klein beetje kopieren en er zelf een thema uit opmaken 🙂

  13. Bah, veel te windows achtig.
    Maar er zitten misschien wel wat handige dingen in die ik in mijn eigen thema kan gebruiken.

  14. kijken of die gratis word of niet..
    maar jah wil er evenetueel ook wel voor betalen.

  15. Die gast is bijna stoerder dan de theme :p

  16. Hehe, ik ben de oude interfase van de iPhone wel al beu gezien. Ookal heb ik steeds een ander theme. Ik hoop dat er veel meer van deze themes komen!

  17. Ach proberen kan geen kwaad.. Al een tijdje themaloos. ben eigenlijk naar iets op zoek dat deinterface niet zo iPhone achtig laat uitzien.

  18. Ik vind de huidige thema’s veel te leuk om dit te tjekke! 😉

  19. WOW, Echt HEEEEEL gay.
    Dit menu is PRECIES waarom ik een iphone heb gekocht, geen oneindig gescroll en gezoek in mapjes. Ook heeft het veels te veel weg van windows en ook dat staat me niet aan.

  20. Ik ben wel benieuwd, hoe het werkt, als je 50 apps hebt

  21. Ziet ‘r cool uit, maar dat lijkt me niet echt handig…

  22. Origineel geplaatst door Wietje
    WOW, Echt HEEEEEL gay.Dit menu is PRECIES waarom ik een iphone heb gekocht, geen oneindig gescroll en gezoek in mapjes. Ook heeft het veels te veel weg van windows en ook dat staat me niet aan.

    Ik vind het alles behalve gay, ‘t ziet er mooi en slick uit, doet me denken aan Windows, maar er is niks mis met Windows, ik bven een vast Mac gebruiker, maar Windows is niet vekeerd.

    Op de vastlopers en BSOD’s naOrigineel geplaatst door Jmo
    Kijk… Ook al ziet het echt heel mooi uit… Dit is illigaal.

    Is niet illegaal. Jailbreaken is namelijk (nog) niet illegaal.

  23. Lijkt wel MythTV.

  24. ziet er idd mooi uit, afwachten wat het gaat doen met onze mini cpu/mem

  25. Dit is terug naar af…. niemand verbeterd de interface van Apple. Inderdaad net de interface van zo’n goedkoop mp3 speler ding. Ook Philips werkt op aantal mp3s met soortgelijke interface.
    Toch hoop ik dat mensen mooie nieuwe apps en progs blijven ontwikkelen, er zullen vast genoeg mensen zijn die dit weer heel mooi vinden!!!

  26. Doet me echt denken aan mijn Touch Diamond.
    Spreekt me dus totaal niet aan.

    Het enige wat de iPhone zou kunnen gebruiken is de mogelijkheid dat je een icoon op een vaste plek kunt plaatsen. Wellicht door ‘lege’ transparante icoontjes oid.

    Deze UI zorgt weer voor extra geklik en is daarmee minder gebruiksvriendelijk.

    Niets voor mij dus…

  27. Origineel geplaatst door Jmo
    Kijk… Ook al ziet het echt heel mooi uit… Dit is illigaal.

    Dit is niet illegaal vriend, behalve dan in de V.S, t is jouw iPhone daar mag je mee doen wat je wil…

  28. Lijkt me leuk, zal ik zeker installeren.

  29. ziet er goed uit

  30. Ziet er heel goed uit, ben benieuwd wat het eindreultaat is.
    als alles lekker snel blijft lopen wil ik hem graag hebben.

  31. @JWVD: @David:

    Dit is wel illigaal… dit vanwege het feit dat software een uitzondering is op de regel of dingen aanpast mogen worden of niet. Muziek en films mag worden verspreidt via Limewire enzo, maar sofware niet. Software is daarop een uitzondering op de regel.

  32. Dit ziet er helemaal niet goed uit en zal ook niet optimaal werken. Vanuit interactie oogpunt is dit zelfs vele malen slechter dan de normale interface, waar je met 1 actie je applicatie start. Je moet echt kortzichtig zijn wil je dit gaan installeren en gebruiken, laat staan er voor betalen.

  33. toevoeging:

    Apple is een bedrijf met een gesloten platform. Het is hard, maar waar. Dit betekent dat Apple niet perse dingen moet zoals MS moet doen, zoals meerdere internet aanbieders, zoals firefox of safari, toe laten staan op MS computers. Dat hoeft Apple niet te doen. Dit beteknt dus ook dat zij kunnen beslissen of Cydia erop mag of niet. In dit geval dus niet en dus is het illigaal met wat men op Cydia. Vindt ik ook niet leuk, want ik heb ook een jailbreak.

  34. Dat ziet er *** uit

    Om het maar even plat te zeggen.

    Een beetje Vista 98 BETA 😛

  35. Ben ik de enige die het ziet?Maar van af het moment dat hij de games wil openen zie je dat de phone moet loaden….dus het maakt de phone trager….ik hou mijn phone orgineel.

  36. Origineel geplaatst door Lucien1966
    Ik ben wel benieuwd, hoe het werkt, als je 50 apps hebt

    ik ben benieuwd hoe dit gaat werken met 162 applicaties. Ik ga het natuurlijk wel proberen 😀 , maar waarschijnlijk niet lang houden. Ik hoorde het andere al zeggen, maar dit is echt Winsows en daar hou ik niet zo heel erg van 😛

    Zowiezo is mijn iPhone behoorlijk traag geworden, zeker door die thema’s ik heb ook de hele tijd iets van ‘sad phone’ ofzo :S dan staat er ineens zo’n zielig kijkend iPhonetje op me lockscreen en dan moet ik een respring uitvoeren. Soms krijg ik dat alleen al wanneer ik naar de volgende pagina ga in me springboard, of de simpelste spelletjes lopen vast. Al mijn apps staan er volgens mij niet eens op, misschien is hij vol? Maar goed kort gezegt ben ik niet zo heel blij met al die thema’s en eigenlijk heb ik die hele jailbreak liever niet, maar ik heb geen keus want me iPhone komt uit amerika en hij moet tenslotte geunlocked worden 😛 als ik dit thema te lang hou denk ik dat me hele iPhone ontploft 😀

  37. het idee is natuurlijk heel cool en wie weet zijn er ontwikelaars met wel smaak. Maar dit is spuug en spuug lelijk. dit is alles wat een iphone niet is. Als die zijn inspiratie uit zijn muziek haalt moet die toch is iets anders gaan luisteren. maar nogmaals het idee dat je nu je eigen gui kunt maken is heel vet.

  38. Nou, ingewikkeld is dit in iedergeval niet..Kost ongetwijfeld wel veel werk om alles zo te maken, maar zeker niet ingewikkeld…Gewoon Categories gebruikt, en hele grote iconns, zo groot dat je 1 per pagina hebt…En dan Gewoon mapjes maken met Categories, en er leuke icons van maken…

    Maar mooi is het wel:)

  39. Lijkt me op zich de moeite van het even uitproberen wel waard… het is i.i.g. weer eens wat anders dan die geijkte gaaaaaaap thema’s met die o zo leuke nog nieuwere icoontjes, de kokette kleurtjes en andere ‘good lord wat nu toch weer voor een geinige’ frutsels… En ach, blijkt het dan toch de crap te zijn zoals menigeen hier zo lekker ruimdenkend suggereert dan is het ook zo weer weg, makkelijk zat 😀

    (het is voor de maker overigens wel te hopen dat dit thema (nagenoeg) gratis is, want anders branden de vrolijke Fransen ‘m wellicht nog tot voorbij z’n veters af…)

  40. En als jij naar je games gaat zie je geen draaiend icoontje? (of heb je, je games niet netjes in een mapje?)

    Origineel geplaatst door Mrwhoopie
    Ben ik de enige die het ziet?Maar van af het moment dat hij de games wil openen zie je dat de phone moet loaden….dus het maakt de phone trager….ik hou mijn phone orgineel.

  41. Ziet er niet vernieuwend uit, vind het meer terug naar af.
    Ik vind de iPhone met z’n interface er juist zo goed uitzien
    en goed werken.
    Ik la’em liggen.
    Geo

  42. Vind het wel stoer, denk dat ik hem er wel opzet maar niet permanent. Altijd mooi voor de show als je iemand tegenkomt zonder een jailbroken iphone ofzo :).

  43. Okay ten eerste moet die gozer poepen ofzo? Ten tweede veel te veel scrollen en map structuur. Was leuk geweest voor windows mobile 6.5 maar is een stapje terug van de iPhone.

  44. Handig! Eerst vijf keer flikken en dan kan ik e-mailen! 

  45. Gadverdamme. Dat ziet er uit als de zoveelste kopie van welk mediacentre dan ook.

    Newsflash: de iPhone is geen mediacentre, het een smartphone/iPod.

    Ik snap dat mensen aan het klussen gaan met de interface. Eerlijk gezegd denk ik dat Apple ook in de toekomst wat zal moeten veranderen, want met veel Apps wordt alles er onoverzichtelijk. Maar ja toen ze de iPhone maakten hadden ze niet zoveel Apps voorzien.
    Wat ik niet snap is dat je het dan op deze manier oplost, en er dan ook nog zo protserig over doet. Het is helemaal niet beter en zeker niet mooier, vind ik. Het is in ieder geval heel ver verwijderd van de Apple filosofie, en dat is toch echt een gemiste kans…

  46. Alle Apple fans, en alle andere mensen die dit niks vinden. Ik vind het er echt super strak uitzien! ik maak zelf ook gebruik van categories, en dat ziet er echt niet mooi uit, en het eigen ontwerp van apple ziet er ook low budget uit! Dit ziet er een heel stuk beter uit als de standaard! Maar dat is mijn eigen mening, maar iedereen zijn eigen smaak..

    Erg knap dit, maar ben wel benieuwd hoe deze thema gaat werken, want met categories moet je ze toevoegen vanaf het springboard waar alle app’s staan, maar waar installeerd hij de app’s als je dit thema hebt…?

  47. Fijn dat ‘ie het zelf wel mooi vindt, ik vind het drie keer nix

  48. Als ik dit zo zie, ben ik zo blij met mijn maagdelijke 100 procent Apple iPhone.
    En besef ik hoe goed Apple over zijn ontwerp
    heeft nagedacht.

  49. Mijn god. Wat een lelijke en slecht werkende interface is dit. Koop je een iPhone. Ben je eindelijk af van die lelijke en slecht werkende menu’s van Symbian/Windows Mobile, krijg je dit.

  50. Whaha, wat een pauper. Ben je eindelijk van WM af ga je het op een herziene manier introduceren….
    Kansloze pipo, dit is waardeloos. Zeker niet beter dan de originele interface.
    En waardeloze aliasses hebben sowieso geen credibility op het net.

  51. Origineel geplaatst door Mobile.eenheid
    En als jij naar je games gaat zie je geen draaiend icoontje? (of heb je, je games niet netjes in een mapje?)Origineel geplaatst door MrwhoopieBen ik de enige die het ziet?Maar van af het moment dat hij de games wil openen zie je dat de phone moet loaden….dus het maakt de phone trager….ik hou mijn phone orgineel.

    Mijn phone is nog volledig orgineel en mijn games staan idd niet in een mapje…

  52. Ocharme! Duidelijk werk van iemand met een Windows PC.
    Wat zielig.

  53. Origineel geplaatst door Jasper
    toevoeging:

    Apple is een bedrijf met een gesloten platform. Het is hard, maar waar. Dit betekent dat Apple niet perse dingen moet zoals MS moet doen, zoals meerdere internet aanbieders, zoals firefox of safari, toe laten staan op MS computers. Dat hoeft Apple niet te doen. Dit beteknt dus ook dat zij kunnen beslissen of Cydia erop mag of niet. In dit geval dus niet en dus is het illigaal met wat men op Cydia. Vindt ik ook niet leuk, want ik heb ook een jailbreak.

    Met alle respect, Jasper, maar je lult echt uit je nek.
    Typisch geval van de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.
    Je haalt het beschikbaar stellen van software/muziek etc. door de war met het aanpassen van de software op een toestel wat iemands eigendom is. In nederland is dat laatste zeker niet illegaal, in de V.S. vindt Apple dat het illegaal is, maar daar moet nog over beslist worden door de partijen die daar ook daadwerkelijk wat over te zeggen hebben.
    Apple kan -net zoals andere bedrijven trouwens- van alles in gebruikersovereenkomsten zetten wat zij graag willen, maar als de (plaatselijke) wet daar anders over denkt dan hebben ze gewoon pech gehad. Wel kunnen ze moeilijk gaan doen over garantie etc., maar verder is het jouw toestel, en binnen de grenzen van de wet mag je daar mee doen wat je wil. En je mag geloven wat je wil, maar er is nou eenmaal echt nog geen wet die jailbreaken verbied.

    Waarom zijn mensen toch vaak zo stellig over zaken waar ze duidelijk gewoon geen bal verstand van hebben… :-/

  54. @sredlums:

    Oke. Wat heb je dan te zeggen op mijn tweede punt?

  55. WTF zeuren jullie, je hoeft het toch niet te installeren? Ik vind het er mooi uitzien. Misschien moet hij het qua usabillity nog wat aanpassen maar voor de rest ziet het er goed uit.

  56. Ik vind de Microsoft/Windows bashers nog wel het stoerst.

    Ik doe geen oordeel over de interface, vooral niet als ik de werking ervan moet afleiden van zo’n matig filmpje.

  57. Waarom kraken alle Apple fanboys deze jongen af? Hij doet z’n best en als je het niet mooi vind oké, maar er zijn zat anderen die dit wel vinden. Het is ook niet mijn smaak omdat ik van simpelheid hou, maar toch vind ik het super om te zien dat mensen hun tijd en energie steken in het ontwikkelen van een totaal andere skin. Misschien resulteert dit in dat meer ontwikkelaars nieuwe of zulk soort skins gaan ontwikkelen.

  58. Lijkt op mijn MediaCentre (gbpvr). Mooie theme maar niet voor de iPhone.

  59. @MdG:

    Indien je een jailbroken iphone hebt, kan je dat al, bestaat een app in cydia (iBlank) die lege icoontjes maakt…

    ontopic:
    Vind het idee op zichzelf wel best goed, er zit zeker en vast potentieel in, maar denk dat je gewoon met categories (jailbreak) even ver bent, en je houdt het overzichtelijker… maar indien het openen van zijn mappen sneller zal werken dan categories, is het beter dan wat ik verwacht…
    Pfff had Apple maar een beter CPU en 256 mb ram geplaatst, want 128 werkgeheugen is wel heel miniem, en de processor kan met moeite volgen met de nieuwe games die er uitkomen op dit moment…

  60. Origineel geplaatst door Joid
    Ocharme! Duidelijk werk van iemand met een Windows PC.Wat zielig.

    Ocharme! Duidelijk werk van iemand met een Apple met Frontrow.Wat zielig.
    Ocharme! Duidelijk werk van iemand met een Xbox met XBMC.Wat zielig.
    Ocharme! Duidelijk werk van iemand met een Windows PC met XBMC.Wat zielig.
    Ocharme! Duidelijk werk van iemand met een Linux PC met XBMC.Wat zielig.
    Ocharme! Duidelijk werk van iemand met een Apple met XBMC.Wat zielig.
    Ocharme! Duidelijk werk van iemand met een Linux PC met MythTV.Wat zielig.
    Ocharme! Duidelijk werk van iemand met een Playstation 3.Wat zielig.
    Ocharme! Duidelijk werk van iemand met een Popcorn Hour.Wat zielig.

    het lijkt allemaal op elkaar, en microsoft was echt niet de eerste die het had, eerder de laatste. Apple was met frontrow ook niet de eerste, een vergelijkbaar systeem had Sony bij een bepaalde reeks al meer dan 10 jaar geleden, met een dual tuner tv, alleen dan zag je zo de zenders. dat was indrukwekkend.

    daarnaast is het gewoon een mooi thema, die ik wel wil proberen op mijn iPhone.

  61. Origineel geplaatst door Jmo
    @sredlums: Oke. Wat heb je dan te zeggen op mijn tweede punt?

    Ik neem aan dat jij dezelfde bent als ‘jasper’?
    Over je tweede punt heb ik het niet gehad, omdat ik daar niet genoeg van af weet.
    Volgens mij is het zo dat Apple net zo goed aangepakt kan worden door Nelie Smit-Kroes, wanneer daar aanleiding toe is. De redenen dat dat niet gebeurd is denk ik dat ze geen groot deel van de markt in handen hebben zoals MS, dus het probleem is niet zo groot, èn dat Apple -in tegenstelling tot MS- andere ontwikkelaars wel alle mogelijkheden geeft om hun programma’s net zo goed te laten functioneren als hun eigen meegeleverde programma’s.
    Dus de mate van integratie van hun eigen programma’s met hun eigen besturingsysteem is misschien nog wel groter dan bij MS, maar MS maakt het verwijderen van hun eigen meegeleverde programma’s erg moeilijk, en geeft te weinig informatie die 3rd party ontwikkelaars nodig hebben om echt te kunnen concurreren.

    Maar, nogmaals, het fijne weet ik hier niet van, dus ik kan er bet naast zitten.
    Wat ik wel zeker weet is dat Mac OS-X niks meer ‘gesloten’ is (op software gebied) dan bijvorbeeld Windows XP of Vista.

  62. Over smaak valt het niet te twisten, maar de gebruiksvriendelijkheid en de “apple look”van de iPhone OS zijn juist de dingen die het zo populair maken onder andere dingen. Van mij mag apple alles wat echt nog nodig is inzetten op de iPhone, maar eigen thema’s kunnen ze echt wel uitlaten.

  63. Lelijkste Design ooit. Icoontjes zijn echt enorm dom.

  64. waar kan ik em downloade!!
    is gruwelijk stuff bro !
    come oonnnnn!

  65. Het is heel simpele GUI, tis simpel en leuk gemaakt. Maar er zitten vertragingen in.

    And beside; sommige iconen zijn zo te zien gejat van Deviant.

    Verder is het niet echt gebruiksvriendelijk, ziet er niet uit.

  66. Ik heb em er nu net opgezet en hij bevalt me goed, Ik vind dat je juist meer overzicht heb want alles is in categorieen verdeeld en in die categorien kan je alles net zo zien als een normaal springboard. Maar dan met een beetje inav look;)

  67. @Woe:
    Ja ik heb hem ook sinds vanmiddag, ziet er echt super uit! Moest even paar dingetjes uitzoeken, maar eigelijk is het enorm simpel! en het ziet er echt geweldig uit!

    EDIT:
    Alleen jammer dat ik de standaard sms moet gebruiken. Ik zou graag BiteSms willen blijven gebruiken, maar dan wel icm iNav, kan dat?

  68. @dannyy:
    Ja dat kan, ik heb zelf een iPod touch en daar heb ik de sms aplicatie verwisseld met de notes applicatie. In jouw geval zou je in de icon folder van inav text.png moeten veranderen in BiteSMS.png. En dan moet je als je de thema nog niet geactiveerd heb de bitesms aplicatie inplaats van sms aplicatie op de 2e pagina neerzetten.

  69. Ah echt lelijk, als dat een menu voor een computer zou zijn zou ik er logica in zien, maar ik vind dit echt niet mooi.

  70. Ik zou hem wel willen proberen maar ik kan hem nergens vinden weet iemand mischien waar?

  71. @daniel:
    Op de site van ModMyi, zoals in het filmpje vermeld! Het installeren gaat wel via bijvoorbeeld WinSCP [windows]. Gewoon op de site zoeken naar ‘inav’ en dan zie je vanzelf het juiste forum. dan staat hij op pagina 13 ofzo dacht ik.

  72. weet iemand een site waar je themas kan vinden iNav?

  73. haha, puur omdat er bij games een ps3 staat hoef ik hem al niet

    ook als je erop klik moet hij voor 6 spelletjes ofzo al een paar seconde laden, laat staan als hij mijn 54 spelletjes moet laden, gaat me veel te lang duren

  74. Illegaal Schmilligaal:
    Of het nu mag of niet, ik doe het, want ik heb betaald.
    Met uitzondering van dit theme dan, want die vind ik niet mooi.

    (Let op: “vind ik niet mooi” is een vaststaand feit, moet je niet verder over gaan praten, want het is zo, en ik denk dat het ook wel zo blijft. “Is niet mooi” is dan weer wat anders, maar dat zou ik nooit zeggen, want dat lijkt me zeker hier niet zo handig :P)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.