Reacties voor: Importverbod voor iPad in Israël

De iPad mag in Israel niet worden ingevoerd. Er zijn al 10 gevallen bekend van mensen waarvan de iPad in beslag werd genomen.
Lees het complete artikel → Importverbod voor iPad in Israël
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Dat is lullig voor die mensen, denk je eindelijk een geweldig apparaat te hebben, ookal kost het je een flinke smak met geld. Word hij zonder pardon af gepakt en een boete er over heen ook nog! Ik neem aan dat deze regels wel duidelijk waren in dit land, dat je de ipad invoerde en dat je wist dat er risico was dat hij terug gestuurd ging worden als je gepakt werd.

  2. Betekend dat Europa een aparte iPad krijgt? Of dat de iPads die vanuit de VS worden geïmporteerd niet goed werken op Nederlandse wifi netwerken

  3. @Gonny, de reden zou een originele octrooi-oorlog tussen Elan Microelectronics en Apple kunnen zijn.
    Zie: http://www.computerworld.com/s/article/9174479/Elan_asks_trade_agency_to_block_Apple_iPad_imports

  4. @Tycho:
    Geen nood Tycho, mijn iPad werkt hier probleemloos op wifi. Van alle eerder genoemde wifi problemen heb ik geen last

  5. Origineel geplaatst door
    @Gonny, de reden zou een originele octrooi-oorlog tussen Elan Microelectronics en Apple kunnen zijn.
    Zie: http://www.computerworld.com/s/article/9174479/

    Zie de link met Israel niet in dit bericht, tenzij Elan een Israelische eigenaar zou hebben. Zou me niet verbazen dat het inderdaad een neurotische reactie is op de wifi-mogelijkheden zonder een fiat van defensie in Israel. In dat land is nl. alles defensie… Dienstplichtigen nemen niet alleen een mobieltje mee naar de kroeg of restaurant, maar ook hun (ongeladen) Uzi…!

  6. En wat nou als je hem beroepsmatig meeneemt, alle afspraken alles staat erin.. moet je hem dan ook inleveren?

  7. Ik vind dit een beetje vaag. Stel ik ben een
    Amerikaan die een iPad heeft en naar Israëll gaat om op vakantie te gaan ofzo lever ik hem niet in hoor. Volgens mij geldt dit alleen voor mensen die in Israël wonen. Maar welke goede rede de Israëliers hebben blijft voor mij onduidelijk.

  8. Origineel geplaatst door Sandro
    Ik vind dit een beetje vaag. Stel ik ben een Amerikaan die een iPad heeft en naar Israëll gaat om op vakantie te gaan ofzo lever ik hem niet in hoor. Volgens mij geldt dit alleen voor mensen die in Israël wonen. Maar welke goede rede de Israëliers hebben blijft voor mij onduidelijk.

    Nee is nee in Israël, ik denk dat je in dat geval netjes de weg naar de gates wordt gewezen voor een vroeg retourtje. Het zijn geen 0-urencontractbeveiligers daar, maar intensief getrainde (en – niet onbelangrijk – geïndoctrineerde) veiligheidstroepen die hun werk van het begin tot het eind doen.

  9. @:
    Dat is mooi, voor ons en Apple. Wij kunnen om Amerikaanse Wifi netwerken, en Allple hoeft geen aparte iPad uit te geven

  10. Ze willen gewoon alle mossad agenten voorzien van een ipad en dit is de goedkoopste manier 🙂 . Die dingen moeten toch wel ideaal zijn voor in het veld 😛 .

  11. ik heb een iPad maar ga binnenkort naar Israel, kan ik deze dan meenemen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.