Reacties voor: Importverbod in VS voor oudere iPhones en iPads

Samsung heeft een importverbod voor oudere iPhones en iPads voor elkaar gekregen in de VS. De iPhone 3GS en iPhone 4 mogen de VS niet meer in.
Lees het complete artikel → Importverbod in VS voor oudere iPhones en iPads
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Overwacht, zeker omdat bv de eerste Galaxy S telefoon samen met iPhone 4 uitkwam en de iPhone 3GS al eerder bestond.
    Maar goed, dit is meer gezichtsverlies voor Apple dan verlies.

  2. Dat apple hier nog zo lang mee door gaat snap ik niet. Ze kunnen beter hun geld en resources inzetten op hun producten. Met de iPhone en iPad hebben ze iets heel moois in beweging gezet. Daar is op geantwoord van alle kanten. En ze zijn eigenlijk wel door iedereen voorbijgestreefd zelfs door microsoft die dit keer niet eens gekopieerd heeft maar met eigen mooi design komt. Of je de oplossingen nu fijn vind werken of niet.Apple is op alle gebieden ingehaald met services, mobiel besturingsysteem, gebruiks ervaring, hardware en zelfs design. Lijkt wel of klagen en rechtzaken het enige is wat ze nu nog kunnen. En dat terwijl ze op een heel ander vlak nog heel wat klanten hebben die ze tevreden moeten stellenDit jaar is er op of er onder voor apple op elk vlak als ze niet massaal klanten willen weg zien stromen naar de vele alternatieven. Apple heeft nu werkelijk niks extras te bieden behalve de bewezen kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid in ruil voor de bekende beperkingen. Google is hard bezig om de overstap uit het Apple ecosysteem gemakkelijk te maken met game saves en content aanbod die platform onafhankelijk zijn. Nog even en alles is voor saus geweest. De vijf jaar voorsprong is weg apple. Stop de rechtzaken en ga werken aan de de toekomst van je product lijn. Geen horloges en geen slappe iteraties van de iPhone en iPad maar een nieuwe Mac Pro. Als er nu geen nieuwe pro wordt aangekondigd die de moeite waard is…. gaan er honderden Pro’s wegConsumenten zien nu overal toucscreen computers komen. Apple heeft niks op dat vlak. nu hebben ze een kans om een touch computer lijn met OSX er op te lanceren die alle argumenten tegen touch computing weg neemt. Juist dat soort onmogelijkheden mogelijk maken was wat apple anders maakte dan de rest. die magie zijn ze verloren lijkt wel. stop met uitmelken van huidige successen en vet voeren van nutteloze rechtzaken Apple… Doe IETS aan je product lijn. Ik ben benieuwd of Apple nog weet te verbazen op een positieve manier tijdens de WWDC.

    Begrijp me niet verkeerd.
    Ik ben een groot Apple Fan Al ver voor Apple de iPhone uit bracht. Ik heb blind alles gekocht juist omdat Apple zulke revolutionaire producten op de markt zette.

    En die kwamen niet elk jaar achter elkaar. Dat verwacht ik nu ook niet van Apple.
    Maar ze zijn nu wel een beetje het spoor bijster lijkt het.

    Ik wil weer die fanboy kunnen zijn die ik ooit was maar Apple geeft me weinig reden.

  3. Zo zonde, dat geld dat in advocaten gaat zitten. Maar Samsung en Apple doen het elkaar aan. Het niet mogen importeren van de toestellen zal Apple niet financieel raken. Hiervoor schreef iemand het al: Apple kan zich beter richten op het ontwikkelen van goede producten met dito besturingssysteem. Want dat maakt Apple uniek.

  4. Niet echt een groot verlies, hoeveel iPhone’s 3Gs en 4 waren ze nog van plan in te voeren? Geeft alleen maar meer verkoop op de 4s en de 5 Hahahaha goeie move! Apple lacht zich rot!!

  5. @kasuja: Ik snap je punt, en ik vind je ook grotendeels gelijk hebben. Maar die BCG-matrix blijft toch heel belangrijk voor bedrijven hoor.
    (Volgens mij is het volgende innovatieve succes niet de Mac Pro.)

  6. @iDriftKing: wat is zo’n BCG Matrix?

    Zal Apple de post PC era serieus nemen en alleen nog maar focussen op de evolutie van iPad en iPhones?

    Kan hoor. Zou een intressante keuze zijn. Een waar niet veel desktop en laptop gebruikers blij mee zullen zijn.

  7. @Kasuja: De BCG-Matrix

    De iphone is van een star product naar een cash cow product aan het veranderen/veranderd terwijl ze de mensen proberen te overtuigen dat dit nog steeds een star product is (en dus ook een star prijs aanrekenen). Maar dit is niet het geval. De innovatieve eigenschappen zijn al lang overgenomen door derden.

    Ze proberen wel nieuwe dingen. Maar Ping! was niet het gewenste succes en veranderde al snel van een questionmark waarvan de verwachtingen hoog waren (doordat ze al veel popsterren hadden meegekregen die het systeem promootte) naar een dog waarvan ze zo snel mogelijk afwilde.

    Apple is nu op zoek naar nieuwe questionmarks (iTV, iWatch) die (hopen ze) dan later ook een star product kunnen worden. De Mac Pro is voor hun geen starproduct maar al eerder een dog. (mijn mening – anders hadden ze hem al lang geupdate.)

    Nu kunnen ze 2 wegen op: De Mac Pro dumpen of er een questionmark van proberen te maken zodat het later weer een star product kan worden.

    Mircosoft heeft dit beter voor elkaar en exploiteert dan ook vollop het feit dat Office een cash cow is. Niemand die hier iets op tegen heeft omdat heel de wereld het bijna gebruikt. (Bij software ligt dit ook anders dan bij hardware. -> vaak kostenloze updates)
    Microsoft heeft met Windows 8 (phone) ook een star product (in wording) in handen.

    — Mijn mening —

  8. Wat een negatieviteit hier! Apple verliest een rechtzaakje en meteen is Apple door en door slecht bezig en zijn het spoor bijster? Kom op zeg… iPhone loopt overigens helemaal niet achter. De “beperkingen” waar jullie over klagen zijn dingen die je gewoon in het dagelijks leven nooit gebruikt. Concurrentie komt met allerlei features uit die niemand gebruikt. Scrollen met je ogen? Video stoppen door weg te kijken? Leuke gimmick maar na 2 weken gebruik je t nooit meer.

    iPhone houdt gewoon voet bij stuk en verprutst hierdoor het OS niet door geen onzin-features in te bouwen. iPhone zorgt gewoon dat het steengoed is in de features die je wél gebruikt. Daar bovenop is iPhone ook veel stabieler en veiliger dan de concurrentie.

  9. @Tom van Zummeren: Dat laatste betwijfel ik.
    Apple is met de iPhone en iPad vrij laat pas veilig genoeg bevonden om in de beveiligde wereldjes van white house, DOD etc gebruikt te worden,

    Android producten mochten bijvoorbeeld eerder gebruikt worden. IOS had nog te veel veiligheids risicos.

    Doet verder niks af aan het OS
    Het iOS is veruit het fijnst om te gebruiken.

  10. Persoonlijk vind ik het iOS prettiger om te gebruiken. In de Consumentengids van juni werd dat ook al beaamd: ‘zelfs peuters snappen het.’ Mensen die zelf iets (of veel) meer willen sleutelen aan hun OS kunnen beter een ander besturingssysteem, en dus een ander toestel kiezen. Mijns inziens blijft er altijd een groep mensen, zoals ik, die willen werken met een besturingssysteem die zelfs een peuter snapt.

  11. Origineel geplaatst door iDriftKing
    @Kasuja:De Mac Pro is voor hun geen starproduct maar al eerder een dog. (mijn mening – anders hadden ze hem al lang geupdate.)Nu kunnen ze 2 wegen op: De Mac Pro dumpen of er een questionmark van proberen te maken zodat het later weer een star product kan worden.

    @Kasuja

    Ik gebruik zelf een Mac Pro (Mid 2012) met een 12 Core processor (24 virtuele cores). Ik merk er niets van dat dit een honden product is en vraagtekens zet ik er ook niet bij (ik gebruik liever Nederlands dan een Amerikaans juppentaaltje).

    Wat zou er volgens jou dan nog aan de laatste Mac Pro moeten verbeterd worden om het ding van een hond in een ster te veranderen?

  12. @Tom van Zummeren: wat je zegt zijn extreme voorbeelden waar je inderdaad niks aan hebt, maar het kunnen uitzetten van je mobiele data en wi-fi in je notificatiecentrum zou wel handig zijn in plaats van steeds in de instellingen te kl***n, want ik heb geen trek in 3g data verbruik als ik slaap, ook al staat de wifi aan.
    Of wat dacht je van het kunnen instellen van standaard apps, ik wil bv. Chrome kunnen gebruiken door op een linkje in de mail app te klikken zonder dat ik kopiëren en plakken moet gebruiken.
    Zal ik over het wegswipen van notificaties in het vergrendel maar zwijgen? zou ook handig zijn in plaats van ontgrendelen en dan weg klikken.

    De door mij genoemde dingen zijn WEL handig en veel mensen zou er veel gebruik van maken.

    @Timosha, dat is leuk maar de vorige Mac Pro kostte minimaal 2399 euro, begin vorig jaar kreeg je maar 3GB RAM erbij, schande voor die prijs maar gelukkig kreeg je later gewoon 8GB als standard.
    Maar 1Tb schijf, een Ati HD5770 (terwijl we straks bij de 8000 serie zijn) is toch wel een grote grap voor die prijs, zelfs de duurste upgrade heeft een verouderde kaart.
    Mac Pro moet minimaal voor die +/- 2500 euro 1 quad-core Xeon hebben, 8GB DDR3 RAM (1600mhz minimum) een HD7770 of GTX660 en 2TB schijf en natuurlijk Thunderbolt.
    En de cinema display mag ook goedkoper, 999 euro voor een scherm met zeer goede kwaliteit die GLANZEND is, is veel geld, als hij mat is en 200 euro goedkoper dan is het wel waard als een Apple product.

  13. Origineel geplaatst door Patryk
    @Timosha, dat is leuk maar de vorige Mac Pro kostte minimaal 2399 euro, begin vorig jaar kreeg je maar 3GB RAM erbij, schande voor die prijs maar gelukkig kreeg je later gewoon 8GB als standard.

    OK! Maar nu heb je het over de prijs en daar wil ik liever niet over redetwisten. Mij gaat het over de prestaties van de Mac Pro als server, als machine voor videobewerking en met nog een paar virtuele machines die constant draaien. Ik gebruik overigens een HD5870 grafische kaart.

  14. @Patryk:

    Euh notifications wegswipen gaat wél in iOS…

  15. Just hope a budget iphone does not look like the old 3gs , as that might fall directly into samsungs win

  16. Origineel geplaatst door peer
    @Patryk:Euh notifications wegswipen gaat wél in iOS…

    Niet, net geprobeerd en ik heb iOS 6.1.3, het kan niet.

    @Timosha: voor videobewerking is het inderdaad een goede computer (dan nog met een zwaar verouderde grafische kaart).
    Maar als server lijkt een Mac Mini met 8 a 16Gb meer dan zat voor de meeste mensen.

  17. Origineel geplaatst door peer
    @Patryk:Euh notifications wegswipen gaat wél in iOS…

    Nee, dat kan niet zonder jailbreak.
    Mogelijk ben je in de war met banners wegswipen, wat wél mogelijk is voor gehandicapte apparaten op het thuisscherm en in applicaties.

  18. Waarom zeggen jullie nooit om welke patenten het gaat, en ajullie het zrgge, zeggen jullie alleen de nummer en niet wat het inhoud, ik had graag willen wete er welke patente het ging.

  19. Origineel geplaatst door Mathijs
    Waarom zeggen jullie nooit om welke patenten het gaat, en ajullie het zrgge, zeggen jullie alleen de nummer en niet wat het inhoud, ik had graag willen wete er welke patente het ging.

    http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=7,486,644.PN.&OS=PN/7,486,644&RS=PN/7,486,644

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.