Reacties voor: Impact van de iPad in een grafiek

Gisteren maakte Apple cijfers bekend over het afgelopen kwartaal. Silicon Alley Insider heeft er een grafiek van gemaakt, waarin je onmiddellijk de impact van de iPad kunt teruglezen.
Lees het complete artikel → Impact van de iPad in een grafiek
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Toch geinig om te zien hoe betrekkelijk weinig directe winst ze maken op de software en verkopen via iTunes etc.

    Natuurlijk zou je zonder dat platform ook veel minder winst op i- pods, pads en phones maken, maar dan nog.

  2. Origineel geplaatst door sty
    Toch geinig om te zien hoe betrekkelijk weinig directe winst ze maken op de software en verkopen via iTunes etc.Natuurlijk zou je zonder dat platform ook veel minder winst op i- pods, pads en phones maken, maar dan nog.

    Het gaat in de onderste grafiek om de omzet (revenue) en niet zozeer om de winst, op de hardware zit waarschijnlijk wel de meeste marge maar dat staat iet in de grafiek.

  3. @sty: yup, lang leven p2p

  4. Het gaat hier alleen maar om omzet en niet om winst. Daarnaast draaien ze dus de meeste omzet op accessoires, software en iTunes.

    Waarschijnlijk draaien ze hier overigens ook de meeste winst op want marge zit juist op accecoires en software en niet op hardware.

  5. Origineel geplaatst door GenjiG
    Het gaat hier alleen maar om omzet en niet om winst. Daarnaast draaien ze dus de meeste omzet op accessoires, software en iTunes.

    Dat klopt van geen kanten. Je noemt juist de categorien op met de laagste omzet. Het gaat om de dikte van de streep he, niet om de hoogte in de grafiek 🙂

    Waarschijnlijk draaien ze hier overigens ook de meeste winst op want marge zit juist op accecoires en software en niet op hardware.

    Dat is bij Apple nu juist niet waar, zeker niet als het om software gaat.

  6. De dikte van de lijn zegt niks over de heoveelheid omzet, je vergeet dat de grafiek eronder ook meetelt.

    En Software heeft altijd een hogere marge omdat er na de ontwikkeling geen geld in het bouwen getoken hoeft te worden zoals bij hardware; ook bij apple.

  7. Origineel geplaatst door GenjiG
    De dikte van de lijn zegt niks over de heoveelheid omzet, je vergeet dat de grafiek eronder ook meetelt.

    Onzin. Sorry, maar er klopt echt niets van wat je zegt. Denk je dat het toevallig is dat alle lijnen netjes symmetrisch lopen met dezelfde ups en downs? Kom op. En je denkt dus ook serieus dat peripherals of de iTunes store drie keer zoveel opleveren dan de iPhone, en dat op Macs weer twee keer zoveel wordt verdiend als op de iPhone?

    En Software heeft altijd een hogere marge omdat er na de ontwikkeling geen geld in het bouwen getoken hoeft te worden zoals bij hardware; ook bij apple.

    Wederom, dat is simpelweg niet waar. Het ligt er helemaal aan welke ontwikkelingskosten moeten worden terugverdiend, hoe hard dat gaat en welke kosten je nog moet maken per sale (bv. creditcard). Software is niet gratis, het bouwen niet, de distributie niet, support niet.

  8. Ik ben het met GenjiG eens

  9. Zucht. Uit de bron:

    In the June quarter, the iPad business generated $2.2 billion of revenue for Apple.

    That’s more than Apple’s iPod business generated last quarter — $1.5 billion. (Though the cheaper iPod obviously had larger unit sales.) And it’s almost half as big as Apple’s 26-year-old Mac business, which put in its best quarter ever at $4.4 billion.

  10. Met de iPad is er een nieuwe speler op de markt, waardoor de totale omzet verder gestegen is. Dat daardoor het marktaandeel in de revenue van de iPhone daalt is natuurlijk logisch. Dat is bijv. ook gebeurd met het marktaandeel van de Porsche 911 toen de Cayenne werd uitgebracht en op sommige momenten zelfs meer verkocht dan de 911 zelf. Tel daarbij op het effect van onvoldoende voorraden van de iPhone 4 en het feit dat deze iPhone niet in gehele fiscale Q3 verkocht werd. De komende jaren zullen er massaal nog meer iPads verkocht worden en zal procentueel het aandeel van de iPhone verder dalen. Met de iPad zal ooit het zelfde gaan gebeuren als er in de toekomst weer een nieuwe magic iOS device wordt gepresenteerd 😉 De aandelen van Apple zelf zullen stijgen (koersdoelen nu al rond de 400 USD) en ik hoop dat ze snel gesplitst gaan worden trouwens.

  11. Origineel geplaatst door GenjiG
    Het gaat hier alleen maar om omzet en niet om winst. Daarnaast draaien ze dus de meeste omzet op accessoires, software en iTunes.Waarschijnlijk draaien ze hier overigens ook de meeste winst op want marge zit juist op accecoires en software en niet op hardware.

    Klopt niks van! Ze maken helemaal geen winst op iTunes, de iTunes store draait break even. 😉

  12. Dus je wou zeggen dat Ze geen winst maken op de verkoop van apps en muziek mp3 ???

  13. Is het geld miljoenen of miljarden, ik denk miljoenen?
    Dit mogen die mensen die de grafiek gemaakt hebben er volgende keer wel bij zetten.

  14. @Mathijs: Miljarden, uiteraard 🙂 Ze maken meer dan een paar dubbeltjes winst op elke verkochte iPhone, bijvoorbeeld.

  15. Valt de omzet uit de App Store gewoon onder iTunes? Ik zou graag ook een onderverdeling zien van de behaalde omzet uit muziek, films, apps en ebooks.

  16. Origineel geplaatst door Littlem@n
    Dus je wou zeggen dat Ze geen winst maken op de verkoop van muziek mp3 ???

    Dat is zeker zo, ze verkopen geen MP3…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.