Zo verstuur je iMessage-nieuwjaarswensen met vuurwerk

Verstuur je nieuwjaarswensen met vuurwerk! In iMessage kun je gemakkelijk een knallende nieuwjaarswens versturen, op twee manieren.

Over een paar uur is het zover: oudejaarsavond. Grote kans dat je je vrienden en familie een berichtje via WhatsApp, iMessage of een van de andere berichtendiensten gaat sturen. Dit jaar kun je je wensen zelfs voorzien van een vuurwerkeffect als je Apple’s iMessage gebruikt.

iMessage nieuwjaarswens

Nieuwjaarswensen met vuurwerk

Zou Apple’s iMessage dit jaar meer gebruik gaan worden, nu er vallende sterren, vuurwerk en andere feestelijke effecten in zitten? Het is te hopen dat er bij Apple geen storing is, zoals voorgaande jaren bij WhatsApp regelmatig het geval was. WhatsApp heeft voor dit jaar beterschap beloofd, maar mocht het toch niet werken of heb je veel vrienden die een iPhone hebben, dan kun je natuurlijk net zo goed een iMessage-berichtje sturen.

iMessage-bericht met effect

Hoe je een iMessage-bericht met effect verstuurd hebben we al eens uitgelegd in bovenstaande tip, maar we halen nog graag even je herinnering op:

Makkelijke manier: ‘Gelukkig nieuwjaar’
Er is een heel snelle manier om een bericht met vuurwerkeffect te versturen. Tik gewoon de tekst ‘Gelukkig nieuwjaar’ en het knallende effect wordt in iMessage automatisch toegevoegd. Handig als je weinig tijd hebt en veel vrienden een bericht wilt sturen.

Handmatige manier: effect kiezen
Wil je een wat persoonlijker bericht sturen, dan kan dat natuurlijk ook. Je voegt het effect dan achteraf toe en kunt dan bijvoorbeeld ook kiezen voor een vallende ster (zie afbeelding hierboven):

  1. Schrijf een nieuw bericht of open een bestaande conversatie en schrijf een antwoord.
  2. Druk met je vinger op de verstuur-knop, die te herkennen is aan de pijl omhoog. Heb je een iPhone 6s of nieuwer, dan kun je ook 3D Touch gebruiken.
  3. Wacht tot het scherm met de effecten verschijnt.
  4. Ga naar het tabblad Scherm en veeg naar links of rechts om het effect ‘vuurwerk’ te vinden.
  5. Tik op de verstuur-knop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2016, 13:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen berichten, imessage, vuurwerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.