Reacties voor: iMessage niet altijd veilig: Amsterdamse vrouw ontving berichten van wildvreemden

Een Amsterdamse vrouw kreeg iMessage-berichten van tientallen wildvreemden op haar nieuwe iPhone 4. NRC ging op onderzoek uit en ontdekte zeer privacygevoelige info.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Je kan toch instellen dat je alleen maar meldingen krijgt van iMessage berichten, van personen, die in je contacten staan?

  2. Ik gebruik niet eens iMessage, de enigste persoon die ik ken die dat doet moet gewoon een whatsapp bericht of een sms naar mij sturen want ik vind het toch echt zonde om voor 1 persoon een redelijk energie slurpende dienst ga gebruiken.

  3. Het artikel is nu al beschikbaar in nrc next van vandaag.

  4. Op iPod zit iMessage ook. Ideaal om berichten van mijn zoon te ontvangen.

  5. Ik heb er geregeld last van dat ik berichten van 2 van mijn contactpersonen door elkaar krijg.

  6. een vriendin van mij stuurt ook imessage berichten met een compleet ander nr heel vreemd.

  7. @Arno: Wellicht. Maar waarom moet ik instellen dat ik berichten die niet voor mij bedoeld zijn ook niet wil ontvangen? Dat is toch juist de kern van een messasing service: dat berichten aankomen bij de geaddresseerden, en ook alleen daar?

    Ik vond vooral het voorval in de T-Mobile winkel dat in het artikel stond sterk trouwens: dat meisje gaat zo een roze hoesje bestellen.

  8. Het eerste wat ik dacht toen ik dit bericht las, was dat het om een gerefurbished iPhone 4 gaat. Dat op een of andere manier de iPhone nog aan het telefoonnummer van de oude eigenaar gekoppeld is.

  9. Zoals Whacko al zegt. Aan je account zitten een of meer telefoonnummers gekoppeld. Daardoor stuurt iMessage de melding naar alle aangesloten i-Devices. Als je dus een nieuw nummer krijgt van iemand die nog niet zijn nummer heeft losgekoppeld van zijn account, zal iMessage denken dat jij die persoon bent en buiten de SMS de berichten doorsturen.

  10. Ik kreeg ooit berichten binnen van mijn nichtje, verstuurd aan mjjn tante. Dus alle berichten dat mijn nichtje stuurde naar haar moeders nummer, kreeg zowel mijn tante en ik de berichtjes binnen. Dus in het begin reageerde ik terug naar mijn nichtje omdat ik haar niet begreep. Maar zij snapte mij niet waarom ik haar smsde. Tja omdat ik berichtjes van haar kreeg. afijn dit is familie en kon ik het aangeven. Wie weet komen mijn berichten wel aan bij vreemden, zonder dat ik het weet.

  11. Voor veilig(er) berichten uitwisselen kan je beter Threema gebruiken. Threema heeft end to end encryptie met key verification door de gebruiker, de berichten worden van de server verwijderd na bezorging, contacten kunnen worden toegevoegd door id te scannen etc. Zie Threema.ch. Dit is veiliger dan Whatsapp, iMessage etc.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.