Reacties voor: ‘iMessage niet immuun voor afluisteraars’

iMessage is veiliger dan de meeste berichtendiensten, maar dat maakt iMessage nog niet onkraakbaar. Het is in theorie mogelijk om berichten te onderscheppen en mee te lezen.
Lees het complete artikel → ‘iMessage niet immuun voor afluisteraars’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 6 reacties

  1. Natuurlijk zeggen de geheime diensten dat. Maar niet omdat ze dan meer terroristen vangen, want dat doen ze niet daarmee.
    Het gaat om de pure macht om de informatie van iedereen te kunnen inzien. Hiermee en met de inzichten in big data wil men kunnen voorspellen en beïnvloeden wat de grote massa gaat doen.
    Het lijkt een aluhoedje suggestie, maar het is precies wat Google ook doet, alleen geven die het toe.
    Het is vrij logisch dat degenen die nu de macht hebben, overheden en industrieën, die macht graag willen behouden. Daarvoor hebben ze in deze tijden informatie nodig, en dat bevindt zich op internet. Als die informatie niet beschikbaar is, dan is dat hinderlijk.
    Maar terroristen vangen ze er niet mee, die weten wel mogelijkheden het te omzeilen.

  2. Ik ga er bij alle berichtendiensten al vanuit dat er mensen mee kunnen kijken. Dat is misschien niet goed maar het is te naïef om te denken dat er wel een berichtendienst is die wel veilig is. Ik heb ook niks te verbergen voor mijn mede mens.

  3. Eigenlijk wordt er gewoon gezegd dat alles te hacken is mits er voldoende tijd en resources tegenaan gegooid worden. Iets wat men in securityland al tijden weet.

    In dit geval is de (overigens theoretische) backdoor de keyserver die bij Apple staat.

    Soms vraag ik mij af waarom security specialisten eens in de zoveel tijd van dit soort “obvious statements” moeten maken. Gewoon om weer even wat van zich te laten horen misschien?

  4. 1 zelfs Apple telefoons kunnen ze meekijken. Dat FBI er niks eruit kan halen is gewoon een leugen. Zo willen ze mensen overtuigen dat iPhone waterdicht is 😉
    En dan lekker meekijken 🙂

  5. Beveiligingsexpert met open deur…

  6. FBI kan gewoon alles zien. Ze moeten niet lullen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.