Reacties voor: iMessage in iOS 10: in-app App Store zorgt voor minder losse apps

iMessage krijgt in iOS 10 een eigen App Store, zodat je de chatapp kunt aanvullen met allerlei extensies en mogelijkheden. Hoe gaat dat in z'n werk en wat betekent dat voor de toekomst van apps?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Dit klinkt heel goed! Jammer dat iMessage nog steeds alleen op Apple producten werkt, want als ze dit gaan uitbreiden met name naar Android, zou WhatsApp het wel eens heel zwaar kunnen krijgen, ondanks de bijna totale marktbeheersing die ze nu hebben. WhatsApp steekt naar mijn mening nl. nog steeds erg brak in elkaar en is zo mogelijk nog meer gesloten dan iOS.

  2. Origineel geplaatst door Alfred
    Dit klinkt heel goed! Jammer dat iMessage nog steeds alleen op Apple producten werkt, want als ze dit gaan uitbreiden met name naar Android, zou WhatsApp het wel eens heel zwaar kunnen krijgen, ondanks de bijna totale marktbeheersing die ze nu hebben. WhatsApp steekt naar mijn mening nl. nog steeds erg brak in elkaar en is zo mogelijk nog meer gesloten dan iOS.

    Helemaal mee eens, maar daarentegen mocht whatsapp besluiten om een iPad of tablet (uiteraard met simslot) versie uit te brengen dan denk ik dat iMessage het wel eens moeilijk kan krijgen.

  3. @Leo: Dat is helemaal waar

  4. Ik denk inderdaad dat de optie voor Whatsapp een optie is die logischer is. Echter gaat dat bij Whatsapp vele malen moeilijker vanwege het fundamentele verschil dat Whatsapp geen berichten zelf bewaard. Alleen maar op de telefoon. Dat is volgens mij de hoofdreden dat je niet een gedeelde dienst over jouw devices kan maken.

    En een iMessage app op Android?? Daar was wel even sprake van. Maar ik denk dat de meeste Android fanboys eerde van een brug af zullen springen dat dat ze een Apple app op hun telefoon gaan zette. Zal het dus niet gaan worden.
    Dat zal je tenslotte aan de app om van Android naar Apple te migreren. Toen daar niet als maker Apple bij stond was het een goede app met positieve recensies.
    Toen er Apple bij stond kwamen er direct duizenden slechte recensies.

  5. Ik snap niet dat steeds die vergelijking met WhatsApp gemaakt moet worden. Apple zet met iOS 10 duidelijk de aanval in op Snapchat en Facebook Messenger, niet WhatsApp. WhatsApp doet niet aan die overbodige effecten, mega-emojis en ‘widgets’ of bots. WhatsApp is succesvol gebleken volledig zonder die poespas en groeit nog steeds ontzettend hard.

  6. Zou fijn zijn als de optie voor “uitgestelde” berichten erbij zou komen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.