Reacties voor: iMessage-afbeeldingen in lage kwaliteit zijn slechts 100KB

iMessage heeft een optie om foto's in lage kwaliteit te versturen en dat kan je behoorlijk wat data besparen. In plaats van één foto kun je nu 50 foto's uitwisselen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Niet een functie die ik zal gaan gebruiken. Stuur het liever met de volledige kwaliteit.

  2. overigens maakt het niets uit of je een foto van 3MB via 3G of 4G verstuurt: het kost je evenveel data, 4G zal alleen wat sneller gaan…

  3. De reden dat WhatsApp zo irritant was: met die compressie had je irritant lage kwaliteit

  4. Jammer dat je dat niet ‘per go’ kan aangeven. Eventueel per persoon of per gebruiken. Maar kan mij bedenken dat je ‘m standaard op ‘lage kwaliteit’ wilt zetten, maar een aantal kiekjes naar je partner of collega soms wel in hoge kwaliteit zou moeten/mogen zijn.

  5. Het is idd een goed idee als Apple je in de app de mogelijkheid zou geven om de kwaliteit (het formaat) van de foto aan te passen. Het beperken van je data wordt trouwens steeds minder een probleem. Was een grote hoeveelheid data eerst nogal duur, in de nieuwste abonnementen smijten de providers met data. Waar je de vorige keer 1GB data had, kan je nu voor ongeveer het zelfde geld 6GB data krijgen of meer. Ook belminuten worden naar verhouding steeds voordeliger en sms (vorig jaar nog per duizenden ‘gratis’ bij abonnement gegeven) wordt nu niet eens meer genoemd.

  6. Ik gebruik iMessage juist om er voor te zorgen dat er geen compressie over heen gaat zoals in whatsapp. Vaak zit ik toch op WiFi, en als ik dan op 4g zit maakt het voor die paar foto’s ook niet meer uit.

  7. Ik ben er wel blij mee en dat is nu standaard ingeschakeld. Ook al heb ik nu bundel van 1GB, het is er anders zo doorheen. Maar ik had liever gezien dat het per foto of per ontvanger/groep instelbaar is, bijv in groepsapp hoeft het vaak niet zo groot, maar bij bepaalde personen wil je dat wel. En om dat nu telkens handmatig te instellen, is toch wel omweg. Via Mail.app kun je wèl weer dat aangeven.

  8. Echt heel fijn dat iMessage na jaren achterstand nu een beetje is vebeterd.
    Maar ja, de messenger app Threema op mijn oude iPhone 3GS en iOS 6 kon dat al, en beter. Werkt overigens nu nog steeds goed.
    Keuze uit:
    – Small (max. 640×640 pixels),
    – Medium (max. 1024×1024 pixels),
    – Large (max. 1600×1600 pixels),
    – X-Large (max. 2592×2592 pixels),
    – Original (not scaled).

    Kan ook naar Android toestellen sturen en ontvangen. Wanneer kan iMessage dat?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.