Reacties voor: iMac Pro en MacBook Pro 2018 reparaties door derden niet mogelijk vanwege T2-chip

Macs met een T2-chip kunnen niet door externe reparatiebedrijven gerepareerd worden, omdat er speciale software nodig is die alleen in handen is van Apple en Apple serviceproviders. Je kan daarom ook niet zelf aan de slag met het vervangen van onderdelen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Het is software, oftewel wordt gewoon gehackt. Zal helaas bij elke update wel weer aangepast worden, maar wordt gewoon weer het ouderwetse kat en muis spel.

  2. En zo gaat Apple in zijn eigen vingers snijden.
    En waar blijft onze recht om zelf iets te repareren?

    • @James: Vroeger repareerde ik zelf mijn systemen. Met de komst van steeds compactere systemen zoals MacBook heb ik daar geen zin meer in. De miniaturisatie van mainboards en hoe componenten ontworpen zijn maakt het onmogelijk om door mortal-men aangeraakt. We zijn zelf schuldig hieraan. Laat Apple of iedere andere fabrikant het maar repareren of vervangen.

    • @James: Mensen die van plan zijn zelf hun laptop te repareren kopen waarschijnlijk sowieso geen MacBook, maar een Thinkpad of iets in die trand

  3. @JeroenT: Helaas betreft het volledig cloud based software, die draait op servers van Apple en dubbele authenticatie vereist waaronder een speciaal account voor Premium Service Providers. Echt makkelijk hacken is dat dus niet. Ik weet dat er een partij is die er al bijna 18 maanden mee bezig is en die zijn nog niet veel verder als dat ze in het begin waren.

  4. Hoe zit dat met upgrades dan? Stel ik wil zelf de SSD (M2?M-Apple?) oid vervangen?

    • @Henk: De SSD van een MacBook zit al een paar generaties direct op het moederbord gesoldeerd. Daar valt helaas weinig aan te upgraden dus.

  5. Is een bedrijf in NL niet verplicht 10jaar reserveonderdelen te kunnen leveren?

  6. Schande

  7. Origineel geplaatst door N
    @James: Mensen die van plan zijn zelf hun laptop te repareren kopen waarschijnlijk sowieso geen MacBook, maar een Thinkpad of iets in die trand

    Beetje denigrerende opmerking. Sommige mensen vinden het gewoon leuk om zelf een beetje te knutselen omdat ze van de technologie houden, vanuit praktisch oogpunt of anderszins

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.