iMac G3 en iMac 2015

Reacties voor: iMac-design in de afgelopen 25 jaar: welke vind jij de mooiste?

In de loop van de jaren heeft de iMac steeds een ander design gekregen. We denken bij de iMac nu vooral aan het aluminium model met dunne randen, maar je herinnert je vast ook nog wel de G3 en G4, twee iconische modellen. In dit artikel lopen we de verschillende designs met je langs.

Reacties: 11 reacties

  1. De mooiste blijft de meest recente iMac Pro, maar de meest iconische is toch echt de G3. Op mijn basisschool gebruikten we deze, en daar is mijn liefde voor Apple geboren.

  2. Mijn eerste Mac ervaring was in 2009, niet eens voor mijzelf maar voor mijn vrouw, toen nog mijn vriendin.

    Mijn eerste Apple ervaring was in 2006, de iPod. Toen nog wel the talk of the day vanwege de vele berovingen omdat de witte oordopjes zo enorm opvielen. Later overgestapt naar de iPhone 3G omdat ik een heel stuk had gelezen dat deze relatief makkelijk andere programma’s kon draaien. Niet wetende wat voor succes de AppStore zou zijn. Dit was in 2008. Een jaar later toen mijn vriendin aan haar studie ging beginnen had ik haar een iMac aangeraden. Zelf was ik enorm bedreven in het bouwen, repareren en aanpassen van Windows pc’s, maar zij moest iets hebben wat werkt, waar je niks aan wilt aanpassen en of iets zelf wilt knutselen. Het was een prijzige aankoop voor ons en toch hebben we er zo veel plezier aan gehad dat ik ook overstag ben gegaan. In 2011 met een MacBook Pro. Die nog steeds werkt. Al ga ik die dit jaar inruilen voor een iPad Pro. Al met al alweer 14 jaar Apple gebruiker.

  3. Het witte bolletje had in het eerste model een 15 inch scherm. Precies zoals ik m in m’n verzameling heb staan.

  4. Unibody iMac mid 2011 was mijn eerste eigen Apple, nadat ik jaren achtereen met mijn Windows-pc’s worstelde terwijl mijn familie met oudere iMac-versies geamuseerd toekeken. Voor mij is dit nog steeds de top, omdat hier nog alles ingebouwd is: 1TB SSH, 2TB HD, de fantastische DVD/CD brander van Apple, alle poorten en slots etc. en het valt amper op dat hij iets dikker is dan zijn opvolger. Na even wennen aan hoe briljant het Apple OS functioneert, dat je veel minder zelf hoeft uit te denken, in te stellen of te structureren om goed te kunnen werken, ben ik nu nog even enthousiast over mijn iMac als dik 8 jaar geleden. Ik ben wel toe aan een nieuwe, omdat ik merk dat repareren van mijn iMac er niet meer in zit. Apple heeft hem al lang losgelaten en ook gespecialiseerde reparatiediensten voor oude Apple’s kunnen niet meer aan alle onderdelen komen. Tot nu toe alleen een defecte videokaart gehad, tijd om mijn knopen te tellen. Ik hoop op een nieuwe verrassing bij het uitkomen van de nieuwe iMac.

  5. Ik zat heel lang te twijfelen tussen de iMac uit 2012 en 2017 uiteindelijk toch 2017 model gekozen. Maar het nieuwe design is echt spuug lelijk

  6. Ieder model was top in zijn eigen tijd. En blijft leuk om zo terug te kijken. En nog steeds verbazingwekkend dat de eigenwijsheid van Apple hun niet de das heeft omgedaan.

  7. Eerste iMac was de witte G5, die had gekocht omdat ik 2e hands een iBook clamshell had gekocht en ik meteen zo vertrouwd was met het apple OS dat ik niet meer anders wilde.

    De mooiste iMac vind ik het “bolletje” met de harman speakers. Ook zou ik graag de flower power iMac willen maar die zie je nergens te koop staan.

    Na aankoop van het 2e hands ibookje zijn er nog heel erg veel andere Apple producten hier in huis geweest !!! Het mooie is dat ze 2e hands nog best veel opbrengen wat de volgende aankoop een stuk plezieriger maakt.

  8. (Red.) Vanwege het 25-jarig bestaan van de iMac hebben we dit artikel bijgewerkt.

  9. Natuurlijk had Apple al eerder computers uitgebracht die all-in-one waren, zoals de Classic. Als je gaat kijken naar de all-in-one computers van Apple dan was er één model die niet in dit rijtje staat maar met kop en schouders qua design (zeker vergeleken met alle andere computers uit 1997) boven de rest uitstak, en dat was de Twentieth Anniversary Mac uit 1997. Zelf heb ik bijna al de hier genoemde iMacs gehad, maar de TAM was toch van een heel andere orde, die ik ook heel lang vanwege het fantastische geluid als muziekinstallatie ben blijven gebruiken. Ook heel bijzonder: er zat een ingebouwde televisie in, die je zo met de afstandbediening (ook uniek) aan kon zetten. Ook een leuk weetje: het is de eerste computer die door Jon Ive werd ontworpen, voordat hij de iMac ontwierp.

  10. Ik vind de aankomende 27 inch iMac het mooist…😊
    Ow nee, die doelgroep slaan ze over.🤦🏼‍♂️

  11. De G4 (bolletje) absoluut het mooist. Echt een icoon die past bij het modernisme van begin 21e eeuw.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.