Reacties voor: Apple brengt in 2017 nieuwe iMacs uit voor professionals

Apple werkt aan nieuwe iMac Pro's voor professionals, die in 2017 op de markt komen. Ze zullen krachtiger zijn en daarnaast komt er een extern display aan.

Reacties: 12 reacties

  1. Ik krijg meteen een akelig onderbuikgevoel bij de “pro” iMac.

    Nu ben ik heel benieuwd hoeveel pro-er en vooral duurder de “pro” iMacs worden vergeleken met de huidige reeks.

    Word het woordje pro inderdaad gebruikt zoals het hoort of word het gebruikt als smoes voor een extra dure iMac …

    Bv de huidige iMac met een nieuwe cpu 256gb ssd en 16 gb geheugen opeens een pro noemen en €200 extra erboven op?

    Of de maxed out iMac de iMac turbopro noemen.

    Ik vind dat  de laatste tijd het woordje “Pro” een beetje misbruikt.

    Maar we gaan het zien 🙂

  2. Als er maar geen iMac Air komt.

  3. “copy” Microsoft Surface Studio -> “paste” Apple. ZOU NIET EENS ZOON SLECHT IDEE ZIJN.

  4. Goed nieuws dit! Het is de hoogste tijd voor nieuwe iMacs. AL ben ik het met Appiehappie eens dat de term “Pro” slechte associaties oproept. Dat label lijkt door Apple in het leven geroepen te zijn om flinke prijsverhogingen te rechtvaardigen voor hardware die eigenlijk gewoon een logische iteratie is op zijn (niet-pro) voorganger.

  5. “Over de specificaties van de nieuwe iMacs is nog niets bekend, maar ze zullen in ieder geval krachtiger worden dan de huidige modellen.”

    Joh.

  6. Wel bijzonder dat Apple zich kennelijk genoodzaakt voelt om dergelijke persbijeenkomsten te houden. Kennelijk voelen ze toch de kritiek van de “pro’s” en de hete adem van Microsoft. Die doen toch veel goed de laatste jaren.

  7. Dit lijkt erop dat Apple tijd probeert te kopen en in de tussentijd probeert om huidige iMac gebruikers die wellicht een keer een nieuwe machine willen, niet elders te laten kijken.. ben inderdaad benieuwd wanneer ze dan gaan verschijnen. De lange wachttijd moet dan wel erg goed uitgelegd worden dior bijzondere nieuwe features..

  8. Origineel geplaatst door WvB22
    Wel bijzonder dat Apple zich kennelijk genoodzaakt voelt om dergelijke persbijeenkomsten te houden. Kennelijk voelen ze toch de kritiek van de “pro’s” en de hete adem van Microsoft. Die doen toch veel goed de laatste jaren.

    Het was zo te lezen een heel bijzonder uitje, echt gericht op de pro’s en die hards.

  9. Wat een negativiteit (en wantrouwen) zeg…. iMacs (en OSX) zijn fantastische computers om mee te werken, ongeacht de marketing (wat nog gaat komen). Het is voor mij nog steeds dagelijks feest om achter mijn iMac te werken. Als je op zoek gaat naar Windows of iets anders, dan heb je kennelijk dat “gevoel” verloren (als je het al had op de eerste plaats…). Ik zou nooit meer terug willen naar een andere OS.
    Mijn 2ct.

  10. Ik ben in de markt voor een imac maar het vervelende is dat ik eigenlijk geen tijd heb om te wachten op de nieuwe versies. Helaas hebben de oude allen een 5400tpm hdd erin zitten waar ik eigenlijk geen zin in heb. Mmz, wat te doen…

  11. Origineel geplaatst door Appiehappie
    Ik krijg meteen een akelig onderbuikgevoel bij de “pro” iMac.

    Nu ben ik heel benieuwd hoeveel pro-er en vooral duurder de “pro” iMacs worden vergeleken met de huidige reeks.

    Word het woordje pro inderdaad gebruikt zoals het hoort of word het gebruikt als smoes voor een extra dure iMac …

    Bv de huidige iMac met een nieuwe cpu 256gb ssd en 16 gb geheugen opeens een pro noemen en €200 extra erboven op?

    Of de maxed out iMac de iMac turbopro noemen.

    Ik vind dat  de laatste tijd het woordje “Pro” een beetje misbruikt.

    Maar we gaan het zien 🙂

    Ik dacht even dat ik het nu volledig met jou eens was. Totdat ik las dat volgens jou Apple het woordje “Pro” een beetje misbruikt 😉

    Maar serieus, dat zijn ook écht de enige twee woorden in je betoog waar ik over zou kunnen twijfelen, omdat het daarmee imho nogal mild is uitgedrukt 🤔

  12. Als ACSP en MSCE ben ik zoals dat zo mooi heet “platform onafhankelijk”. Het maakt me eerlijk geen zier uit of ik op OSX of Windows draai. Er was een tijd dat dit anders was, en OSX een duidelijke meerwaarde bood tov het Microsoft platform op gebied van workflow en stabiliteit. Maar Microsoft heeft eigenlijk sinds Windows 7 enkel maar bijgeleerd en feitelijk heel weinig fout gedaan. De zo geroemde Apple-biotoop waar alles op elkaar afgestemd is ? Yep. Die is er. Maar die is er bij Microsoft -zeker voor de zakelijke gebruiker- inmiddels ook. En feitelijk ervaar ik iedere dag dat deze -krachtiger- is bij de Microsoft producten, zeker binnen grotere organistaties.

    Maar specifiek de Imac : daar heeft Apple zijn gebruikers wel heel zwaar in de steek gelaten. Mijn persoonlijke Imac 13.2 was een krachtig beestje voor zijn tijd. Goede I7 cpu, krachtige GTX680m gpu, mooi scherm. Maar we praten 2012. Wat heeft Apple sindsdien op de Imac gedaan ? CPU upgrades. Gpu ? Nee hoor. De 680m werd opgevolgd door een 780m, niet echt een grote upgrade qua performance. 10% max. Daarna opgevolgd door de AMD290m. Loopt heter. Is goedkoper voor Apple, en is in het allerbeste geval 15% sneller als de 680m was. Daarna opgevolgd door de 395m, wat eigenlijk gewoon dezelfde silicon is als de 290m, het is een rechtstreekse rebranding, niets meer of minder als dat.

    En ja, dat bijt : zeker in video rendering zie ik hoe mijn Imac zwaar achterblijft, en hoe de huidige Imacs niet eens zoveel sneller zijn als mijn BTO uit 2012. Apple is er dus in 5 jaar (2012 tot nu) in geslaagd om een topmodel Imac met een GPU af te leveren die een volle 15% sneller is en dat onder de optimale omstandigheden. (als ik Cuda-capable software draai is die zwaar verouderde 680m zelfs een pak sneller als de 395m) Dit is ronduit beschamend als je beseft dat de gemiddelde GPU kracht in de PC wereld zo ongeveer verviervoudigd werd over diezelfde periode.

    Mijn kinderen hebben beiden 2e hands I7 workstations, met 9 jaar (!) oude moederborden en Xeons die draaien op 4Ghz, goedkoop geupgrade met voor PC begrip “medium low-end” VGA kaarten. Wel, deze machientjes draaien rondjes rond mijn 2012 Imac BTO, en dat op elk gebied. Superieure rekenkracht, een GPU die zo veel krachtiger is als die in mijn 13.2 dat het niet eens grappig meer is. En voor het verhaal komt van de superieure OSX stabiliteit ? In de ruwweg 5 jaar dat ze deze toestellen hebben zijn er in totaal 2 reinstalls gebeurd van hun Windows OS, beide malen na een fatale SSD failure. Upgraden op een Windows 7 naar Windows 10 was zelfs een minder problematisch gebeuren als mijn laatste upgrade naar El Capitan.

    Geeft te bedenken. Persoonlijk was ik geschokkeerd. Het geeft gewoon aan dat tijden veranderen, en dat het door vele Applefans verketterde Microsoft heel erg veel heeft bijgeleerd sinds … pakweg Vista. 😀

    Het feit dat mijn kids op een zogezegd minder veilig OS erin slagen om door gewoon gebruik te maken van een gratis antivirus/antimalware pakket en wat gezond verstand geen enkele last te hebben van infecties en whatever … zegt wat mij betreft alles over de manier waarop mensen met hun PC’s omgaan, en niets over het OS zelf. Ik bedoel maar, ja het Gatekeeper en Xprotect werkt echt wel prachtig maar denken dat dit betekent dat iedere Microsoft user machine automatisch een godvergeten plaats is vol infecties en bloatware … goh, als dat je wereldbeeld is moet je toch eens wat meer buiten de Apple-biotoop stappen. Of je Microsoft-users wat gezond verstand qua verantwoord gebruik injecteren. 😀

    Om maar te zwijgen over het feit dat mijn Imac zowat continu staat heibel te verkopen (draaiende fan, ook na cleanup), terwijl de workstations van mijn kids na het installeren van een 60€ all-in-cheap-waterkoeling oplossing beiden oases van stilte zijn ….

    Ik kom trouwens de laatste tijd steeds meer nieuwe Apple gebruikers tegen met geïnfecteerde machines, omdat het eerste wat deze doen Gatekeeper uit te flikkeren -en met een beetje pech Xprotect ook als ze dat terugvinden- “omdat het zo vervelend is bij software die ze binnen halen van torrents”. (no joke).

    Erger is de vaststelling dat steeds vaker professionele plugins voor Audio en Video eerst uitkomen op een Microsoft platform, en pas later voor OSX (of soms helemaal niet).
    3D modelling ? 3D printing ? De OSX versies komen bijna altijd later als de Windows versies, en zijn vaak zelfs buggier ! Netfabb voor OSX ? Gone. Meshmixer voor OSX ? Loopt op mijn OSX bij complexe modellen heel wat vaker vast als onder Windows 10. Simplify3D OSX met complexe modellen ? Loopt ofwel vast ofwel duurt het slicen makkelijk 10X langer als op dezelfde Imac onder Bootcamp -en een external Thunderbolt SSD voor het Windows OS-

    Droevig.

    Maar ik kan fabrikanten in deze beslissing wel enigsinds volgen : welk nut heeft het iets uit te brengen op een platform waar de krachtigste mainstream machine (een Imac BTO) niet eens in de buurt meer kan komen van een vergelijkbaar Windows toestel ?

    Vanuit hun standpunt : geen enkel.

    Ik werk graag op mijn Imac, het blijft gewoon een leuke machine maar hij is aan vervanging toe. Maar er is op dit moment geen dwingende reden meer om de keuze van de volgende machine te beperken tot enkel Apple producten. De hardware volgt de ontwikkelingen al een tijdje niet meer bij Apple. De huidige Imac ? Kijk eens naar de Surface Studio van Microsoft : zo had hij moeten uitzien qua specs, niet dat wat Apple op dit moment aanbiedt. Dus dat de volgende reeks Imacs “veel krachtiger zullen zijn” is een nietszeggende dooddoener wanneer deze niet gebackuped wordt door harde cijfers : ze hinken namelijk al jaren achterop.

    Ik bekijk het wel : de huidige Imacs zijn gewoon niet krachtig genoeg in verhouding met hun prijs en met de huidige stand van de techniek buiten de Apple biotoop. De Mac Pro trouwens ook niet : veel te veel concessies gedaan ter wille van de bouwvorm en dus een doodlopend spoor. Ik wacht gewoon de nieuwe Imacs af. Zijn die niet krachtig genoeg, of te duur in vergelijking met een evenwaardig PC-workstation, dan is dit de laatste Imac die ik heb gekocht en stap ik zonder enige spijt gewoon over naar een PC workstation en hou mijn Macbook Pro als mijn verbinding tot de OSX wereld. Overstappen kost mij geen enkele moeite : zoals gezegd, ik ben volledig platform neutraal.

    De firma die me op het einde van dit jaar het beste product kan leveren dat aansluit op mijn wensen gaat lopen met mijn centen, of daar nu een zwart fruit logootje op staat of niet maakt me helemaal niks uit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.