iCulture iKids logo

iKids week 13: Dr. Panda’s ijscowagen, Birds en meer

In de iKids van week 13 lees je over ijsjes maken met Dr. Panda's ijscowagen, machines bouwen met Crazy Gears en puzzelen en kleuren met Birds.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoMet de lente in het verschiet proberen we in deze iKids alvast een beetje in de stemming te komen. Bijvoorbeeld door Birds te bespreken, een vrolijke app met vogels en paaseieren. Of de nieuwste van Dr. Panda, waarmee kinderen hun eigen ijssalon kunnen bestieren. Crazy Gears is naast vrolijk ook nog eens leerzaam, omdat kinderen daarin op een speelse manier met tandwielen, katrollen en andere verbindingen een machine kunnen maken. Altijd fijn, zulke nieuwe aanwas in de App Store!

Dr. Panda’s ijscowagen

In de nieuwste van Dr. Panda runnen kinderen wederom een gezellig etablissement, namelijk een ijscowagen. Net als in Dr. Panda’s Restaurant behoren verschillende dieren tot de clientèle, waaronder een varken, een beer en een nijlpaard die stiekem al een ijsje teveel hebben gegeten. Aan het begin van de werkdag maak je net als een echte ijscoman zelf het ijs, waarbij je vanille, chocola en aardbei kunt combineren met talloze versiersels, nootjes, koekjes en siroop. Daarna deel je jouw creaties uit aan klanten, die steeds weer anders op de ijsjes reageren. Van een bescheiden bolletje tot een een coupe hartaanval met twintig smaken en toppings: alles is mogelijk. Dr. Panda’s ijscowagen is Nederlandstalig en geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar.

Birds

De gratis app van deze week heet Birds en is voor kinderen van 5 jaar en jonger prima om zich een middagje mee te vermaken. De app heeft sinds de laatste update drie vrolijke spelletjes, waaronder eentje met paaseieren. Als je die eieren breekt komt iedere keer een andere vogel tevoorschijn (en met een beetje geluk ook een paaskonijn). Verder zijn er 4 verschillende puzzels van bijzondere vogels te leggen, die later ook kunnen worden ingekleurd. Alles bij elkaar is het aantal puzzels wat mager, maar voor de volledige versie (met 18 puzzels) betaal je €1,99. Birds is Engelstalig maar maakt bijna nergens gebruik van taal.

birds

Crazy Gears

Crazy Gears is een originele nieuwkomer in de App Store, geschikt voor kinderen van 5 tot 9 jaar. In de Nederlandstalige app kunnen kinderen met behulp met versnellingen, katrollen, staven en tandwielen objecten met elkaar verbinden om zo een beweging in gang te zetten. Op die manier, zo is het idee, leren ze hoe verschillende mechanismes in elkaar steken en hoe je een grote machine bouwt. Om te voorkomen dat het geheel op een moeilijke wiskundige opgave gaat lijken, waarbij maar één oplossing juist is, hebben de ontwikkelaars gekozen voor een kindvriendelijke interface, bijpassende geluidseffecten en het weglaten van spelregels. Een goede keuze, want daardoor blijft Crazy Gears naast leerzaam ook speels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.