Reacties voor: iKeyboard maakt de iPad geschikt voor 10-vingerblindtypen

iKeyboard, een toetsenbord voor de iPad dat je op je iPad legt. Een gloednieuw Kickstarter-project dat $4000 nodig heeft om te slagen. Geïnteresseerden kunnen een iKeyboard reserveren door minimaal $30 dollar in het project te investeren.
Leon Verhelst -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik heb werkelijk geen echt probleem met het virtuele toetsenbord. Natuurlijk is het wennen en is het soms wat behelpen, maar dat was ook toen ik leerde omgaan met een gewoon toetsenbord. Soms moet je ook durven loslaten en opnieuw aan leren.

    Ik kan je zeggen dat ik al honderden a4tjes geschreven heb. 10 vingers typen. Alleen de nagels kort houden en er goed voor gaan zitten.

  2. Het normale toetsenbord werkt toch prima? Snap het probleem niet zo. Ik typ net zo snel op het iPad-toetsenbord als op een normaal toetsenbord.

  3. Het is idd een kwestie van wennen. Jammer toch dat de wereld niet meer zonder de ‘standaard querty’ toetsenborde kan. Een touchscreen Dvorak zou pas een echte verbetering zijn ;-)!

  4. Wat een onzin weer. Wie echt veel teksten wil tikken kan dat gewoon veel beter op een desktopcomputer doen of de losse keyboard gebruiken. Een iPad gebruik je meer voor korte teksten en daarvoor ga je niet zo’n hulpstuk aanbrengen die de helft van je scherm verbergt.

  5. Oh dat Dvorak zit al als optie in de iPad/iPhone. Ga ‘s proberen om om te schakelen. Nu is tenminste zichtbaar wat waar zit! Lang leve Apple, lang leve de dynamische interface!!

  6. @William: u zegt? dvorak zit al in de iPad? ik zit in het scherm ‘zoek in iPad’ tik dvorak in en dan word ik naar het web gestuurd, waar ik via safari een wiki over antonin kan lezen?

  7. @William Wat is Dvorak?

  8. Origineel geplaatst door alchemist
    Wat een onzin weer. Wie echt veel teksten wil tikken kan dat gewoon veel beter op een desktopcomputer doen of de losse keyboard gebruiken. Een iPad gebruik je meer voor korte teksten en daarvoor ga je niet zo’n hulpstuk aanbrengen die de helft van je scherm verbergt.

    Nope, ben ik het niet mee eens. Ik schrijf enorm veel teksten op mijn iPad. Ik doe momenteel een opleiding journalistiek en gebruik de iPad in plaats van een laptop. Hele artikelen, interviews en achtergrondverhalen zijn al uit mijn iPadje gekomen 😉

  9. Ik vind het een goede zaak aangezien je vaak niet weet waar je met je vingers blijft als je blind aan het typen bent. Zeker tik je hier wel grotere teksten mee, want je kunt je computer niet overal mee naar toe nemen. Natuurlijk, blijft het zo als je thuis bent dat je beter een computer kan nemen.

  10. Wat een onzin onnodig en en niet nodig

  11. @Victor: Dat is een andere toetsenbord indeling. Wij in Nederland maken gebruik van QWERTY (de eerste 6 letters op je keyboard). bij het ontwerp van QWERTY is rekening gehouden met de hamertjes van de typemachine, zodat deze niet steeds klem tegen elkaar aan kwamen te zitten. DVORAK is een indeling waar geen rekening gehouden is met hamertjes, en die door de andere indeling veel fijner schijnt te typen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.