Reacties voor: IKEA en Xiaomi gaan samenwerken met smart home-producten

IKEA en Xiaomi gaan op het gebied van smart home nauwer samenwerken. De IKEA Tradfri-producten zullen vanaf december aan te sturen zijn via Xiaomi's IoT-platform.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Krijgen we binnenkort mooie projector kasten , haha .

  2. Wireless integratie ?

  3. Ik ben een grote fan van xiaomi. Ze maken kwalitatieve goeie producten voor een zeer aantrekkelijke prijs. Voor mij is deze nieuws meer dan welkom!

  4. Ikea lampen zijn prima voor in de hal maar niet in de woonkamer al zeg ik het zelf. Mogelijk kan xiaomi hier verandering in brengen.

    Heb trouwens vandaag sonoff basic besteld
    Groetjes

  5. Aiaiai.. Xiaomi staat niet echt bekend als een ethisch bedrijf (draaien hun hand niet om om een complete Apple store te kopiëren bijvoorbeeld). Om die nou te vertrouwen met mijn huisautomatisering..

  6. Op het moment dat er juist steeds meer bekend wordt over het spioneren van de Chinese overheid via ‘hun apparatuur’ – gaat Ikea zo’n move maken?
    Hint; Huawei

    Nu zit ik ook al niet te springen om een Google die mee kijkt en luistert….

  7. @Swen: Daar heb ik er drie van, van die sonoff’s geweldige dingen zijn erg goedkoop en werken gewoon perfect, kan ze zelfs via mijn Apple watch aan/uit zetten.

  8. Benieuwd of ze deze deadline wel gaan halen 😬

  9. Samenwerken… heb je dan ook nog de Aqara hub nodig?

  10. @Swen: idd eigen smaak. Bij mij staan ze goed. Stuur ze aan met Hass.io

  11. Origineel geplaatst door Erik
    @Swen: idd eigen smaak. Bij mij staan ze goed. Stuur ze aan met Hass.io

    Jij stuurt alles lokaal aan? ik via internet en IFTTT

  12. Hoe is cyber- beveiliging geregeld? Discussie hierover bestaat al tav het Chinese Huawei. Straks kijken de Chinezen bij alle Ikea-familieleden van de Ikea-familie mee op het thuisnetwerk..

  13. Hopelijk kunnen ze ook bestaande producten zoals Tradfri gaan aanpakken want dat is toch allemaal niet best… instabiel als wat (druk ik me netjes uit)

  14. Xiaomi, Tradfri, Home Assistant, Node-Red, Domoticz, enz enz enz.
    Staat allemaal nog in de kinderschoenen. Kijk wat er de laatste 20 jaar is gebeurt met internet. Vroeger moest je met een modempje 1 MB op halen en was daar als je geluk had twee uur mee bezig. Nu kijken we HD tv via het internet 🙂 Over 10 jaar zullen er een paar grote overblijven wat betreft domotica en aanbieders zoals fibaro enz zullen er niet meer zijn omdat zij alles voor zich zelf willen houden en veel te duur zijn voor de gemiddelde gebruiker. Ikea maakt een slimme zet hier denk ik. Onder tussen lekker spelen met Xiaomi, HA, Node-red, Mi Home, Ikea, Home Kit, … Ok google … doe de lamp aan in de woonkamer. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.