Reacties voor: Bespaartip: IKEA Tradfri schakelaar en sensoren werken ook met Philips Hue

Heb je zowel Philips Hue als lampen van IKEA in huis? Dan is er goed nieuws, want de goedkopere schakelaars van IKEA Tradfri zijn ook te gebruiken voor de Philips Hue-lampen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Allemaal leuk en aardig, maar dit was al eerder bekend.
    Teven verliezen die Hue lampen na te zijn gekoppeld met een Trådfri dimmer of remote hun connectie met de Philips Hue bridge.

  2. Dus ik heb altijd naast de Hue bridge de bridge van IKEA nodig?
    Ik krijg het filmpje niet afgespeeld.
    En werkt het dan ook met Homekit?

    Even belangrijk om te weten.

  3. En homekit?

  4. Origineel geplaatst door Eric
    En homekit?

    Dat is het hem juist, de dimmer en remote van Trådfri zijn nog niet zichtbaar voor HomeKit.

  5. @David Wouters: jammer! Daar zit ik juist op te wachten. Goedkope knopjes om mijn verwarming etc te bedienen!

  6. Werken de lampen dan ook op home kit via de hue app en systeem?

  7. Even voor de duidelijkheid..

    Ik heb hier een Hue gen 3 complete set. Ik heb nog niks van Ikea Tradfri. Kan ik nu hun lampen gebruiken zonder óók een ikea hub aan te schaffen of niet?

    Anders wordt het een rekensommetje hoeveel lampen /accessoires je moet kopen om te kunnen besparen. Per lamp in ieder geval al €10.

  8. Gewoon bij Phillips blijven minste problemen

  9. Origineel geplaatst door Johnnydebelg
    Werken de lampen dan ook op home kit via de hue app en systeem?

    Nee, IKEA’s lampen uit de Trådfri serie zijn vooralsnog enkel voor HomeKit bereikbaar wanneer ze op de eigen Gateway zitten, wanneer je de Trådfri’s rechtstreeks met Hue koppelt, zullen ze niet meer met HomeKit werken.

    Ik raad dus aan vooralsnog beide hubs te pairen met HomeKit, dus de Trådfri Gateway met de eigen lampen, en de Hue bridge met de eigen lampen. Daarna kun je wel lampen van beide systemen middels de Woning-app indelen in één scène. Tevens zijn de dimmer en tap van Hue wel zichtbaar in de Woning-app, dus dan kun je als je die met Apple’s app opnieuw instelt wél gebruiken voor lampen en scenes van een of beide systemen. Ook door elkaar. Ik heb bijvoorbeeld op de tap switch van Hue een master-uit scène geconfigureerd die alle lampen van Hue en Trådfri uitschakelde, als ik naar bed ga. Maar hiervoor moeten dus beide hubs verbonden zijn met je router en met HomeKit.

  10. @David Wouters: Thanks!!! Dit wilde ik weten!!!! @iculture wellicht handig om dit in het artikel erbij te zetten. Ik denk dat meerdere mensen zich dat inmiddels afvragen.

  11. Gedoe. Ik hou het wel bij Hue…

  12. Origineel geplaatst door David Wouters
    Allemaal leuk en aardig, maar dit was al eerder bekend.
    Teven verliezen die Hue lampen na te zijn gekoppeld met een Trådfri dimmer of remote hun connectie met de Philips Hue bridge.

    Ben je in dat geval niet vergeten de IKEA remote of dimmer éérst te koppelen aan de Hue Bridge, alvorens ’em aan een Hue bulb te koppelen? Dat lijkt in de video wel goed te gaan namelijk, en een gebruiker in de comments geeft daar in een vergelijkbare reactie aan hetzelfde probleem te hebben gehad door alleen de bulb en de remote te koppelen.

  13. @Niels: heb ik gedaan, maar dan link je je lamp (Hue of Trådfri) via de Trådfri remote met de bridge en niet rechtstreeks, wat dus mij ook niet ideaal lijkt. En daarbij, moet je deze stappen voor ieder peertje herhalen, tot het maximum van de Ikea dimmer of remote. Daarbij had ik liever gezien dat de remote zichtbaar zou worden binnen de Hue app zelf, net zoals Philips’ eigen tap of dimmer switch. Of beter rechtstreeks in HomeKit, zodat je daar functies aan de knoppen kan toewijzen… vind ik toch een gemis van Ikea, maar wie weet wat noch kan komen…

  14. @iculture Wat een ontzettend onduidelijk en slecht geschreven verhaal. Schrijf dan niets. En laat alleen het filmpje zien.

    Dank aan David voor de ophelderingen!

  15. kan ik de tradfri motion-sensor ook in mijn HUE systeem opnemen om daarmee zowel tradfri als ook hue lampen te schakelen???

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.